Dilerim hatrlarz...

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Burada,sitemizde sevgileri,saygıları,günahları,sevapları... Herşeyin en güzellerini paylaşıyoruz.. Teşekkürlerimizi sunuyor,protestolar ediyoruz

Şu susuz geçen yaz aylarında,suları,su bidonlarını zamlı satanları es geçiyoruz.
Yakında mübarek Ramazan.. Fiat artışlarına yapılan zamları protesto etmeği de es geçeceğiz biliyorum..

Şimdiden,yokluk çeken vatandaşlarımızı hatırlar,biraz sesimizi duyururabilirsek ne mutlu bize..Yoksa yine yine reklâmlarla yutkunan,bir çok insanı hatırlayıp üzüleceğiz
Bu protesto değil istek,dilek..:uhm::uhm::uhm:

yeşillim çok önemli bir konuya değinmişsin...Herkes çevresindeki kişileri bu konuda hatırlatsa , bu işin ciddiyetinden bahsetse, çok yol katederiz gibi me geliyor..

Ablacim bu istegine gönülden katiliyorum..Ama elden bir sey gelmiyor..Herkes yapacagini yapiyor.Allah vicdan merhamet versin diyorum.Heleki o reklamlar bence bir yürek yarasi.O cocuklarin isteyisi ve Anne ,Babanin alamayis acisi.
Allahim yanlarinda olur insallah.Ama bizimde kendimizce biseyler yapabilecegimiz seyler oldugunu düsünüyorum.
Yüregine saglik Ablacim..

çok önemli bir konu bu yeşilim,malesef esnafımız,halkımızın ihtiyaçını çok güzel hedef alıp fiyatları tavan yapabiliyorlar,nasılki beş milyonluk su bidonu (normal bir zamanda dönüp bakmadığımız),gerekli olduğu anda kırk milyona çıkabiliyorsa....alan var alamayan var,gariban hep garip ...Ama buna çözüm getirebilir büyükler diyoruz ama nerde onlar bir savaşa tutuşmuş koltuk savaşı,sumu akıyor,insanlar açmı ilgilenen yok....paylaşımın için teşekkürler...

canım ablam yeşillerin kraliçesi çok güzel bir konuya değinmişsin tşk ederim benimde söylecek bir kaç sözum olacak
ALLAH ın izniyle bir mubarek Ramazan ayına daha gireceğiz ne mutlu ki ALLAH ım bize o gunleri gösterecek inşallah sadece biz yokuz aç sussuz durumda olan insanların hal ve hatırınıda düşünmemiz gerekiyor illaki bu Ramazan ayında olan bir durum değil aslında her zaman yapmamız gereken bir durum ama genelde bu ayda ön plana çıkıyor tabi ben merkezli yani kendini tek düşünmeyen insanlar sayesinde aç olan vatandaşlarımızın karnı doyuyor ALLAH ım onların yardımcısı olsun inşallah bizlerde bu Ramazan ayının hurmetine elimizden geldiğince az çok bişiler yapmaya çalışalım benim sinir olduğum durum ne biliyor musunuz Ramazan ayında tvlerde çıkan yemek programları ya da reklamlarda çıkan yiyecekler bunlarda hiç mi vicdan yok ALLAH aşkına alan var alamayan var ne kadar doğru tamam reklam yapıyorlar ama bu neden hep Ramazan ayında daha bir ön plana çıkıyorlar bu aya daha saygılı olmak gerekmez mi ama nerde onlar sadece acaba ne kadar malımı satacam düşüncesinde akıllarına gelmez parası olamayanlar yoksul insanların çocukları onların içleri gidiyor anne baba bize ondan alın diye söylemiyorlar mı söyluyorlardır ALLAH ım ozaman anne ve babanın durumunu duşunmek bile uzuyor o anne ve babanın yureği yanıyordur evladının bu isteğini nasıl yerine getirecek diye işte biz bunlara mahal vermemek için ALLAH ın izni ile elimizden gelen yardımı yapalım bu yardımlarımızıda yaparken sol elimizin haberi bile olmasın sevgilerimle ALLAH ım tum inanların yardımcısı olsun amin:çok üzgünüm:

Haklısın ablacım ne diyeyim ben!!

11 ayın sultanı geliyor derler,garibanın dışında,cebi dolu olanlar bu ayı sultanlar gibi geçirirler..Çünkü iftara yada sahura çoluk,çocuk karın doyurma derdinde olan o taraf değil..Esnaflar imana geleceği yerde ne kazansam kardır mantığıyla dükkanlarını açacak,kazandığını kar olacak cebe indirecek..

Ahhhh bi zengin olsam??Ahhhhh paraya para demesem??Yapacağım çok şey olurda,elden gelen bişey yok!!
Ama yinede Allah devletimize zeval vermesin diyorum..Çünkü her ilde,ilçede Ramazan çadırları kuruluyor ve karnı tok olanların göremediği gariban insanlar burada orucunu açıyor..
Ataların hiç bir sözü boşa değil!!
''Tok açın halinden anlamaz''

Siz bir ay sonra televizyonda ki reklamları görün hele..Salamından,sosisinden tutun akla gelmeyen yiyecekleri bulup çıkarırlar,milletin gözüne gözüne sokarlar...
Allah yardımcıları olsun!!Paylaşım için sonsuz teşekkürler ablacığım..

Yeşilim yine çok isabet buyurmuşsunuz.a.s. Katılmamak mümkün değil. Bazen esnafı para canavarı olarak hayal ediyorum. Pazara gidersin el çabukluğu mutlaka ham ya da çürük koyarlar, sezon indirimlerine bir bakarsın % 70 e varmış, milletin çaresizliğinden faydalanmaktan gurur duyanları bile var. Elbette aklı başında ve gözünü para bürümeyen esnaflarımız da var ama çoğunluk böyle.

Geçen haberlerde bidon satan adamın teki "İnşallah sular gelmez" dedi. Kulaklarımıza inanamadık eşimle. Düşünebiliyor musunuz kazanacağı fazladan para için alenen bunu söyleyebiliyor.

Bu arada 17 TL ye satılan bidonu suların kesilmesinden iki gün önce 15 TL ye aldık. Sonra sular kesildikten sonra bir baktık ki bidonun fiyatı 8 ytl ye düşmüşklava:

valla bunlara söyleyeceğim tek şey beddua olacak biliyorum ama allah merhamet versin yada gözünü toprak doyursun.

Sevgili Yeşilim,yine çok haklısın.Seni destekliyorum.Ama bir konu da var ki çok canımı sıkıyor.eĞLENCE MERKEZLERİNDE SULARIN FISKİYE HALİNE GETİRİLİP DANS EDENLERİN ÜZERİNE FIŞKIRTMALARI,YETMEDİ KAR MAKİNESİ İLE DANS EDENLERİ FERAHLATMALAR,öYLE ACISI İÇİME ÇÖKTÜ Kİ!...Bunlar bu ülkede yaşamıyorlar mı?Benim ülkemde neden her zaman uç noktalarda yaşıyor insanlar.Ben suyun olmadığı yerdeki insanların hakkı olanı bunların kullandığını düşünüyorum.Tamam eğlenmelerine karşı değilim ama biraz duyarlı olmalarını isterdim.Zaman zaman ben bunlar için mi suyu tasarruflu kullanıyorum dediğim bile oluyor.Çünkü bu insanlar beni düşünüyor olsalardı bu suyu böyle hoyratça kullanmazlardı!...

Sevgili Yeşilim;
o kadar haklısın ki... Ama herkes senin gibi duyarlı olsa,bu konuda ufacık bile olsa bir şeyler yapabilmek için çaba gösterse ne güzel olur. Hem o insancıkların karnı doyar, hem de bizim vicdanımız rahatlar. Herkes huzur içinde yaşar.

Allahım darda olanların,yokluk çekenlerin yardımcısı olsun inşallah..!

Canım Yeşilim.Haksız olduğun tek bir konu yok ki.Burda da seni saygıyla alkışlamak istiyorum.KK cumhurbaşkanım benim.Öperim o güzel yanaklarını,ellerini.

Canım Yeşilim.Haksız olduğun tek bir konu yok ki.Burda da seni saygıyla alkışlamak istiyorum.KK cumhurbaşkanım benim.Öperim o güzel yanaklarını,ellerini.

KK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa,yeşilimi desteklemeyecek üye çıkmaz zannumca..
Her cümlesinde bin öğüt,bin iyilik saklı..

Ablacım bu duyarlılığın için sana minnettarım inan senin sayende ,ve kk daki güzel anıların ve yorumlarından ben çok şey öğrendim .beni çok çok olgunlaştırdı ve gözümü açtın diye bilirim tabiki iyi ve güzel anlamda.
Yıllar önce İstanbulda yaşadığımız dönemlerde su sıkıntısını bende yaşadım .eşim ve ben az su çekmedik bidonlarla.Lütfen lütfen birazdayha dikkatli kullanalım suyumuzu aşımızı.İzin verirsen bende şu konuya değinmek isterim.dün eşim ve çocuklar birlikde pikniğe gittik herşey çok şükür güzel geçti,taki 10-15 tane gencin birden nereden çıktıklarını anlamadık bir kavga bir kıyamet ellerinde sopalar ve bıçaklar ne olduğunu anlamadık kala kaldık hemen güvenlik görevlileri geldi ve gençlerin her biri 1 saniyede sanki yok oldular herbiri sokak aralarına kaçarak izlerini kaybettirdiler.Derken akşam oldu evimize gitmek üzere hazırlanırken.adamın biri elindeki sigarasını gözümüzün önünde söndürmeden yere atmazmı,her yer çamlık ve hepside kuru bunların.inanın ne yapacağımızı şaşırdık yani resmen kanımız dondu.adamı orada uyarmaya korktum eşim adamın sigara attığını görmedi.yani haklı iken haksız yerede düşe biliyorsun.Adama yaptığı hareketin yanlış olduğunu söylemem gerekiyordu biliyorum ama nebileyim az önceki olayıda görünce korktum galiba.Ablacım bizim insanlarımıza ne oluyor bizler neden bu hale geldik anlamak mümkün değil.Allah sonumuzu hayırlara getirsin diyorum.

"haklı söze hacı emmin ne desin" diye bir tabir kullanılır buralardai bu tabirle başlamak istedim söze; evet ablacığım mubarek ramazan ayı yaklaşıyor,raklamlar bi yana dursun, ramazanın amacını idrak edemeyen sadece reklam kokan davetlere değinmek istiyorum ben de...yanı başında sadece çorba ile iftar açan komşusu dururken, zengin çevresini binbir türlü yemek çeşidiyle ağırlayan insancıklardan.. abla inan bana yazarken bile tüylerim ürperiyor ... Allah rızası gözetmeksizin, falanca falancayı iftara çağırmış, aman bi yemekler yapmış diye övülmek için, etrafında ki aç insanlardan bi -haber insancıklar öyle çok ki.

hiç unutmam, vaktiyle oturduğum binanın zemin katında bir aile vardı, ailenin 5 yaşında ki oğlu, iftara yakın binanın girişinde otururken, üst kata evine çıkan bi komşunun elinde ki pidenin kokusunu almış ve o gece sabaha kadar pide diye ağlamış oysa ordan geçerken o pidenin birini o çocuğun eline vermiş olsaydı o kişi, sanırım verdiği davettekilerin övgüsünden çok- Allahın övgüsüne mashar olurdu... "yüksektekiler, aşağıdakiler kadar güvende değiller" sözünü anımsatarak, bu güzel yazından dolayı sana çok teşekkür ediyorum,var ol..

nephente canım bu yazın beni çok duygulandırdı.Evet yakında mubarek Ramazan ayımız geliyor.durumu iyi olanlar seviniyor ya birde durumu iyi olmayan insanlarımız .Daha önce yine hatırlatmıştım başka bir yorumumda yine hatırlatmak isterim.Gerçek ihtiyaç sahibi insanlar asla dilenmez ve ya istemez bizlerin bu insanları bulmamız gerekir ve hiç de zor değil biliyoruz.

Yine Peygamber efendimizin (s.a)bir hadisinde şöyle buyuruyor.kimki davet ettiği misafirine zorlanarak (bedenen)veyahutda gereğinden fazla yemek hazırlar ve o yemek ziyan olursa o yemek haramdır demişler efendimiz.

YEŞİLLİM ARKADASIM.. bu konuya değindiğin için öncelile teşekkürler... Ama ben kendi adıma söyleyeyim muhtaç insanlara yardım için RAMAZAN AYINI bekleyen birisi değilim.. neler yaptığımı burda anlatmak istemiyorum yanlış anlaşılır belki...

ama şuna da eminim ki çevremizde ''ay ne güzel olur yardım etsek ayyy ne hoş olur o insancıkları sevindirsek'' gibi sadece lafta kalan acıma sözlerini sarfeden yapmacık insanlar yapmacık iyilik melekleri çok insan var... yani demek istediğim arkadasım UMARIM HATIRLARLAR

deniz_güneş seni kutluyorum.dinimizcede yapılan hayırların gizli kalması gerekir diye biliyoruz .bazende örnek olmak adına paylaşa biliriz diye düşünüyorum arkadaşlar nederler bilemiyorum .

yeşilim teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…