Dilerim hatrlarz...

Dileğine katılmamak mümkün değil yeşilim .Umarım bizim gibi düşünen özellikle medyadaki vatandaşlarımız bu duyarlılığı gösterirler ve uygularlar .

Dileğine katılmamak mümkün değil yeşilim .Umarım bizim gibi düşünen özellikle medyadaki vatandaşlarımız bu duyarlılığı gösterirler ve uygularlar .

Lereenim,Yağmurum..Ve diğer arkadaşlarım..duyarlılığınıza teşekkürler:enbuyukkk:a.s.:enbuyukkk:

hayatımda hiç anlamadığım ve anlayamıyacağım konudur bu...''mübarek ramazan geliyor, çevremizdeki aç insanlarıda düşünelim!!!''
arkadaşlar, o insanlar yılın 11 ayı aç, bırakın o bir ay da aç kalsınlar!!!
ben şahsen ramazanda etrafındaki insanların karnını doyuran yada bazı yoksul çocukları sözüm ona sevindirmek için bayramlık alan vs. yardımlar yapan insanların samimiyetine inanmıyorum.
sadece kendi vicdanını rahatlatmak ve sevap! kazanmak adına, ramazan ayı boyunca yardım ettiklerini düşünüyorum.
amaç komşumuz açken bizim tok yatmamamızsa eğer, unutmayın geriye kocaman bir 335 gün kalıyor diğer ramazan ayına kadar...

Aslında doğru!!
Neden doğru?
Çünkü iyilik yapmak isteyen,bunu her daim yapar..Bunun yazı,kışı,haftası,haftasonu yoktur..Bu konuda helene katılmamak elde değil..İnsan yardım severliğini her zaman ortaya koymalı,bundan alacağı manevi hazzı sadece Ramazan ayında değil,yılın her ayında yaşamalı..
Ama bazı insanlar sırf maddi kazanç sağlamak uğruna,bu ayı gönüllerince değerlendiriyorlar.Yine olan kime mi oluyor??

Elbette ki garibana..

Helen tabi ki yazdıklarına katılmamak mümkün değil..Ancak hiç olmazsa özel günlerde halka daha yakın olmalı insanlar ..Her gıdaya zam yapacaklarına giysilere yapılan indirimler kadar indirim yapılmalı ve bolluk için de olmalı halkımız... Dediğin gibi,sadece Ramazanda değil her gün için... Ama biz ne dersek diyelim bu böyle geldi böyle gidecek.
Berşule evet yine garibana

Yeşilim, Allahın bize lutfettiği tüm nimetlerini tüketirken hatırlamak değil de; unutmamalıyız, mahrum olanları.
Ailemizle sofraya oturduğumuzda, bu nimetten yoksun olanları, okulumuza gidip dersimize girdiğimizde, bu haktan yoksun olanı, rahat rahat yatıp uyurken bile unutmamalıyız.
Şükretmeli ve olmayanlara gücümüzün yettiğince el uzatmalıyız, maddiyatımız yeterse maddiyatımızla. Biliyorsun ki güzel sözde sadakadır belki kişilerin herşeyine yetemeyiz ama dinleyerek, güzel sözlerimizle de yardımcı olabiliriz. Bunu hayatımıza iyi monte edersek hem biz mutlu bir insan oluruz, hemde çevremizdekiler. Zaman beklemeyelim.
Bu zamanları fırsat bilenlere ise vicdan versin Allahım. Vicdanlarının sesini duyabilsinler. Sırf özel aylarda değil, çocuğuna sucuk,salam vb. gibi alamayanlar herzaman var.
Belki biz sadece ramazanlarda farkında oluyoruzdur, çünkü o zaman ulaşamıyoruz bir vakit dahilinde , yada burnumuza kokusu geliyor. Bence bizim hissetiğimiz o hissi, alamayan, bulamayan herzaman hissediyordur.

Allahım insanların ihtiyaç içerisinde bırakma, darda olanlara yardım et. Bizleride haberdar et.

a.s.

Bende,yoksulların her zaman hatırlanmaları dileği ile a.s.

ramazan ayı bereket ayı derler.ama malesef her ramazan öncesi ,temel gıda maddelerine zam gelir nedense.küçükken annemin, yoldan geçen yaşlı dedeleri eve alıp ,yedirdiğini hatırlıyorum.günümüzde fakir insanları evimize alıp, karınlarını doyuracak cesarette yok.ben ramazanda özel bir hazırlık yapmıyorum.bizim evimizde asla 3,4 çeşit yemek olmaz.tek fark güllaç yaparım bazı günler.birileri açken,çeşit çeşit yemeklerin olduğu sofrada kendimi suçlu hissederim şahsen.çok teşekkür ederim canım yine güzel bir konuya değinmişsin.a.s.

Özgürce ben teşekkür ederim..:1hug:a.s.

Bugün mübarek Beraat kandili. ... "Beraat Gecesi, rızıkların taksim edildiği, gelecek sene cereyan edecek vak'aların meleklere bildirildiği gecedir. Bu bakımdan bu gecede hakkında hayırlı şeyler takdir olunup, iyi şeylerin yazılmasını dileyen insan, geceyi ibadetle, dua ile geçirir, meleklere bidirilen takdirin hayırlı olması olması niyazında bulunur"...
Bu güzel ve müjdeli gecede Allah kimin ne ihtiyacı varsa onu gidersin. Herşeyin hakkımızda hayırlı olanı yazsın.
Dertlilere devalar, hastalar şifalar, borçlulara edalar, bebiş isteyenlere melek yüzler, hayırlı kazançlar, güzel nimetler nasip etsin. Devletimize, milletimize, askerlerimize zeval vermesin.

Özel günler, geceler, bayramlar paylaşmak için. Telaşlı olur
biraz yoğun geçer ama hepsi güzel telaşlar tatlı yorğunluklar.
Annem helvayı kavurmaya başladı, kokusu çok güzel.
Bende öğrenmem lazımki ilerde hayıflanmayayım
annem ne güzel helva yapardı mis gibi kokardı diye.

Herkese güzellikleri unutmamak, yoklukları paylaşarak azaltmak nasip etsin Rabbim.

Sevgiler.

Camdankalbim senin şu güzel dileklerine yorumlarına ne yazsam azdır
yüreğine ellerine sağlık sevgin hiç eksilmesin..iyiki varsın
:1hug:

Herkes o kadar güzel yorumlar da bulunmuş ki, şimdi ben buraya ne yazsam yetmez zaten...

Yaklaşan ramazan ayında bari elimizi vicdanımıza koyalım ve hayatta sadece bizim yaşamadığımızı, elimizden gelen ufak bir yardım bile olsa karşımızda ki insanı mutlu edeceğini unutmayalım.
Hayatımızı tek kişilik yaşamayalım lütfen.
İsraf yerine gerektiği kadar harcayıp, ihtiyaç fazlamızı güzel bir şekilde paylaşalım.

Hayat paylaştıkça güzeldir, insan paylaştıkça mutlu olur...

Simal hayat paylaştıkça güzel ..Ne güzel demişsin ...Şimdi TV dinliyorum Ramazan öncesi artan arsız fiatları önlemek mümkün değil gibi gözüküyor.
Yine halkımın boynunu büküldü

vee ramazan geldi canlarım siz dertlerimizi ve güzelliklerini öyle güzel yorumlamışsınızki
evet vicdanımızla hareket edelim başkalarını düşünelim Allah herkin yardımcısı olsun

vee ramazan geldi canlarım siz dertlerimizi ve güzelliklerini öyle güzel yorumlamışsınızki
evet vicdanımızla hareket edelim başkalarını düşünelim Allah herkin yardımcısı olsun

canım çok teşekkürler bize böyle konularla unuttuğumuz şeyleri hatırlattığın için sen gerçekten iyi övgüleri hakediyorsun a.s.

bende sizlere teşekkürler ediyorum katılıp yorumlar yazmanıza

Yeşilim olsaydı şimdi bu gece burayı atlamazdı. Güzel dileklerini naif cümleleriyle bize iletirdi.

Bin haydan hayırlı bir gece diye Allahın bildirdiği, bizlere bahşettiği bu gecede. Biz kullarına mağfiret etsin. Görmediğimizi, gördürsün, duymadığımızı duyursun, yetişemediğimize yetiştirsin. Sonsuz rahmet ve berektiyle
bizleri şereflendirsin. Güzel sözde sadakadır, güler yüzde hiç birşeyimiz yoksa bunlar var dostlarımıza, insanlara verebileceğimiz. Hayırlı Kadir geceleri diler. İnsanlık için ne iyi güzelse Allahtan onu dilerim. Ne şer ve kötü ise onlardan Allah'a sığınırım. Sayılı günler çabuk geçer derler, bitti gidiyor işte. Ama kalp yumşaklığımız, bu ayda hissedilen maneviyat hep sürsün. Bayram yaklışıyor ve Bayram herkese güzellikler getirsin.
Herkese Sevgiler.

Camdankalbim hassas ruhlu kızım ...tüm dileklerine teşekkürler... amin...
seninde herşey gönlünce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…