DINI NIKAH HAKKINDA

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uc kere farkli zamanlarda denilince bosanma gerceklesiyor bir anlik sinirle soyleyince degil diye biliyorum. Tabi ben fetva makami degilim burada kimse de degildir diyaneti arayin muftulugu arayin. Daha ayni eve girmediniz sanirim resmi nikahiniz yoksa daha simdiden boyleyse iyi dusunun resmi nikahi.

aynen farklı günlerde düşünme payı ile yapılır.

Hanımlar 3 gün önce eşimle telefonda tartistik bende benj bosamasini istedim söyle 3 kelimeyi bitirelim dedim oda 4 kere ardı ardına aynı zamanda Boş ol bos ol dedi. Bende kabul ettim. Daha sonra ertesi gün pişman oldu barışmak istedi. Bu durumda bosanmis olduğumuz için. Ben onun barışma teklifini reddedebilir miyim ? Kadının çekilme hakkı özgürlüğü var mıdır ? Bide aynı anda 4 kere boş ol dediği için 1 kez boşama midir ?
Dini nikahın düşmesi için erkeğin üç kez boş ol demesi gerekiyor, sizin ki dört kez demiş.
Şuan dini nikahı tekrar kiymaniz gerekiyor evlenme niyetiniz varsa

Ücüncüyü alani daha görmedim. Ama 24 saatlik nikah kiyanalar da varmis :eek:

Her türlü iğrençliğe alet ediyorlar
Erkekler böyle abuk sabuk boş ol diyebildiği için nikahta bir talak hakkının kadına verilmesi gerekir, bizim nikahımızı kıyan hoca bana verdi bir talak hakkı bu konuyu da o zaman öğrenmiştim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X