Dini nikah isteyen sevgilim

Resmi nikah ile evlenin, düğün şart mı? Burada bir sürü asker yolu bekleyen çift var.

.

Sabredecek
Ya da işlerini halledip evlenecek
Dayanamıyorumuş ; askere gidince ne yapacak, seni demi götürecek =)) Pekala dayanılır
Nikah aleni ve ailenin de rızası ile olur, diğer tarafı kandırmacadır sadece

İster dini olsun, ister resmi olsun, nikahin amaci evlendigini cevreye duyurmaktir, aile rizasi gerekir, maalesef dini acidan dusundugumuzde nikahin gecerli olmaz. Gizli sakli oluyor cunku.

dini nikahın bir şartıda nikahı duyurmak ilan etmektir.gizli yapılan nikah nikah değildir.

Canım bu tarz olaylar başına gelmiş çok arkadaşım var sakın öyle bi hata yapma ilerde sen üzülürsün. İsterse 1o yıllık bi ilişkin olsun erkeklere güven olmaz.

sadece ilişki içinmi seviyormuş sizi bizm aileler istediği için nişan günümüzde dini nikah oldu hoş erkek tarafının diretmesiydi ama bizimkiler ses çıkarmadı ha noldu dini nikah var diyede ilişkiye girmedik tabiki herşeyi yeri ve zamanında yaşamak en doğrusu bu adam şimdi böyle yapıyorsa yarın öbür gün evlendiğinizde ilişki istediğinde siz hayır dediğinizde küsüp darılacakmı koskoca insanlar ayıp ya şey için nelerin arkasına sığınıyorlar

Hadi herşeye rağmen nikahı kıydınız diyelim ya sonraa eşi olduğun için isteklerini karşılaman lazım hak doğar eş olunca da korunman lazım.. yaa evlenmeden hamile falan kalırsann..

bu kısım gerçekten beni güldürdü.aslında olayı tam olarak bilmemekten kaynaklanıyor çoğu şey.arkadaşların dediği doğru.etrafa duyurulmayan dini nikahın bir hükmü yok.

Yanlisiniz var dini nikah için anne babanın rızası olmasi şart değil hanefi mezhebinde iki şahitle dini nikah kıyılabilir diğer mezhepleri bilemem. Ama şu var ki aileden gizli yapilmasi aileni üzer günah değil kabul olur ama bence de yapmaması lazım ailenin insani manevi olarak her zaman yanında olmasi daha iyi olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nikah insanlara duyurmaktir…birbirinize helal oldugunuzu..siz gizli sakli yapmaya calisiyorsunuz..su uyduruk muta nikahi dediklerinden yapmak istiyor sevgilin. Sakin bu tuzaga dusme…boyle birsey yapmakla zina yapmak ayri sey mi o bile supheli?? Kaldiki dini yonunu bilmiyorsun…sartlari incelikleri var…

Aklini basina al zaafindan faydalanmasin…

Dayanamiyorum diye birsey yok, mecbuurrr…ayrica oyle birsey yaptigini dusun…adam hevesini alacak sonrada birsey olacak resmiyette evlenemediginizi dusun..kaldiki gunahindan bahsetmiyorumda…o zaman ayikla pirincin tasini…neden kendini bi adama mecbur birakasinki??

Son düzenleme:

Canm ona bakarsan dinimizce nikah olmayan bir erkekle gozgoze gelmek elini tutmakda zinaya giriyr. Ha bunlari yapmissn ha biraz daha fazla yakinlasmissn bi farki yok bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sizin yanlışınız var aile rızası olmadan olmaz o zaman neden ailelerimize saygı, hürmet diye bir şey var dinimizde. Eğer ailesi engel koyuyorsa istemiyorsa kıyılır nikah burada sadece günah örtmekden dolayı gizli nikah var.

nefis terbiyesi çok önemli bişey
sırf nefsini kontrol edemiyor diye nikah kıymakta neyin nesi
beklesin 1 sene daha ölmez ya
yada bekleyemiyorsa evlenecek başka çaresi yok
ayrıca nikahı duyurmadığınız zaman hiç bir anlamı yok
hele ana baba rızası alınmadan boşuna bişey olur

hem oda bende ilk defa yaşadık diyorsun hemde adam zorlanıyormuş diyorsun..
ee bu adam senden önce ne yapıyodu madem ilkiymişsin..
gene aynısını yapsın..
artı bu tarz erkeklere 1 gram dahi güvenmem..

Son düzenleme:

Canim hanefi mezhebindeysen ailenin rızası olması şart değil ailen olmadan da dini nikah kıyarsin kabul olur. Erkek iki şahit bayan dört şahit olması lazım. Diğer mezheplerde nasıl olur bilemem istersen araştır. Ama ailenden gizli yapmadan onları üzersin ve sırf birlikte olmak için dini nikah yapılması yanlış bence sen doğru yolu bulmuşsun namazına başlamışsın bu yoldan ayrılma erkek arkadaşına da söyle seni seviyorsa beklesin yakınlasip günahada girme bence yinede karar senin allah hakkında hayırlısıni nasip etsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nikahin amaci herkese evlendigini duyurmaktir.
Bu kadar basit bir sebeple dinin kullanilmasi hic hos degil.

"Ben dayanamam" demek yerine saygi duymayi bilmesi gerek.

Ya da zaten ilişkiye girmişsiniz adam günahını düşünmüyor tekrar istiyor. Bir kere yaptıysan devamınıda isteyecek erkek bu
Söyle madem ben tevbe ettim yapamam de
Din böyle şeylere alet edilmez
İlk başta yapmamalıydın

Biz nişanlıyken bir hocaya sormustuk dini nikah yaptıralım mı diye.o bize o zaman karı koca olacaksınız birbirinizin bütün ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir demişti.biz düğün günü yaptırmıştık o yüzden..işinize karışmak gibi olmasın ama sırf bu yüzden sizi terkederse de bırakın gitsin.ya da askerden önce evlenin zaten uzun zamandır birlikteymişsiniz.

saçmasapan yöntemler bulmanızın lüzumu yok. askerlikten önce neden evlenmiyosunuz? evliliğini garantiye almak için, dul kalmamak için, işleri yoluna oturtmak için vs... tut ki burdaki yorumları ciddiye almadın, o nikah kıyıldı; ya kazayla gebe kalırsan? ya da zaten bu kadınla ben istediğim gibi özgürce cinsel ilişkide bulunabiliyorum deyip, bundan sonrası için resmi nikahı bi şekilde reddederse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…