Dini nikah isteyen sevgilim

sizin yanlışınız var aile rızası olmadan olmaz o zaman neden ailelerimize saygı, hürmet diye bir şey var dinimizde. Eğer ailesi engel koyuyorsa istemiyorsa kıyılır nikah burada sadece günah örtmekden dolayı gizli nikah var. :45:

Bakın aileye sormasi lazim evet ama sormasada günah değil o zaman adamlar ikinci üçüncü kişilerle dini nikah yaparken anne babalarinin rızalarini mi alıyolar sizce ? Bence duygusal bakmayin mantıkli bir araştırma yapin. Bencede gidip gizli dini nikah yapmasin ailesinin haberi olsun ama kalkip buna kabul olmaz günah diyemezsiniz bilmeden bu konuda yanlışiniz var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dini nikah kıyıp ihtiyaçlarını karşılayıp sonra evlenmekten vazgeçerse napıcaksın

Bayanlar merhaba.

Benim anlatmak istediğim bir konu var.Uzun süredir bir ilişkim var 4 yıl oldu.Sevgilimle aramız iyi oldu herzaman çok şükür.Niyetimiz evlillik ama daha beklememiz lazım o işi dolayısıyla askere gitmedi erteledi 1 sene sonra askere gidecek ve döndüğünde düğün yapacağız..

4 yıl da aramızda yakınlaşmalar oldu..Fakat ben 4 5 Ay önce namaza başladım...Yakınımız olan bir büyüğümden sohbetler dinliyorum söyledikleri beni çok etkiledi ve daha dikkatli yaşamaya başladım. Sevgilime de artık eskisi gibi yakınlaşmayalım zaten çok günaha girdik artık devam etmeyelim dedim, ben namaza başladım bırakmıyacağım ee bu durumdada senle yakınlaşmam olmaz tabiki dedim.
O da ben seni çok özlüyorum dedi evet günah ama günahı düşünemiorum,nasıl dayanırım fln dedi. Yapcak bişey yok dedim.
Ama hergün çok zorlandığını söylüyor ,buna bi çare buldum dedi.Madem günaha girmemek için bana yakın değilsin ozaman dini nikah yapalım dedi.Olmaz saçmalama dedim ama alındı darıldı beni hiç anlamıyosun dedi.Günaha girmemek için di hani e işte ozaman günaha da girmiyeceğiz diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda ciddi

Asil gunahi sirf bu yüzden dini nikah kiyarsan yaparsin. Dini nikah oyun değildir egerki hic dayanamiyosa allahjn emriyle babamdan namusunla istesn seni. Bu yaptigin ailenin onurunu gururunu yerler altına alir . . allah katindada affi olmaz sen sevgilinle yakinlasma yasiyosun ama zina yaltiginin farkindamisin allah göz zinasini bile nazil anlatmis kaldiki yakinlasmak. Sana tavsiyem onurunu şerefini ayaklar altina alma seven insan sevdiğine kiyamaz dokunmayi geç bakmaya kiyamaz iyi yol değildderhaldon ......namaz kiliyosun tobe et allaha don gerekirse de ayril seni seviyosa bekler canim allah yardimcin olsun sevdiğine de hidayet versin

Son düzenleme:
Bayanlar merhaba.

Benim anlatmak istediğim bir konu var.Uzun süredir bir ilişkim var 4 yıl oldu.Sevgilimle aramız iyi oldu herzaman çok şükür.Niyetimiz evlillik ama daha beklememiz lazım o işi dolayısıyla askere gitmedi erteledi 1 sene sonra askere gidecek ve döndüğünde düğün yapacağız..

4 yıl da aramızda yakınlaşmalar oldu..Fakat ben 4 5 Ay önce namaza başladım...Yakınımız olan bir büyüğümden sohbetler dinliyorum söyledikleri beni çok etkiledi ve daha dikkatli yaşamaya başladım. Sevgilime de artık eskisi gibi yakınlaşmayalım zaten çok günaha girdik artık devam etmeyelim dedim, ben namaza başladım bırakmıyacağım ee bu durumdada senle yakınlaşmam olmaz tabiki dedim.
O da ben seni çok özlüyorum dedi evet günah ama günahı düşünemiorum,
nasıl dayanırım fln dedi. Yapcak bişey yok dedim.
Ama hergün
çok zorlandığını söylüyor ,buna bi çare buldum dedi.Madem günaha girmemek için bana yakın değilsin ozaman dini nikah yapalım dedi.Olmaz saçmalama dedim ama alındı darıldı beni hiç anlamıyosun dedi.Günaha girmemek için di hani e işte ozaman günaha da girmiyeceğiz diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda ciddi

Askere gitmeden ewlenin ozaman tek çare bu..
İlişkinizde 4 senedir varmış zaten..
Kİmsenin haberi olmadan dini nikah geçerli olmuyor..
Hoş askerdeyken de yapamıcak, ozaman nasıl dayanacaksa şimdi de öyle dayanmalıı :51:

Türk Ceza Kanunu'na göre durum aşağıdaki gibi:

(5) Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medeni nikah yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.

(6) Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.[/I]

Öte yandan bu nikahın dini açıdan geçerliliği de şüpheli. Erkek arkadaşınız sadece sizi ikna etmeye çalışıyor.

dini nikah amacı belliyse kimi kandırıyorsunuz siz, kendinizi mi?

Bayanlar merhaba.

O da ben seni çok özlüyorum dedi evet günah ama günahı düşünemiorum,nasıl dayanırım fln dedi. Yapcak bişey yok dedim.
Ama hergün çok zorlandığını söylüyor ,buna bi çare buldum dedi.Madem günaha girmemek için bana yakın değilsin ozaman dini nikah yapalım dedi.Olmaz saçmalama dedim ama alındı darıldı beni hiç anlamıyosun dedi.Günaha girmemek için di hani e işte ozaman günaha da girmiyeceğiz diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda ciddi

dini nikahı allahı kandırmak için mi, seni kandırmak için mi, yoksa kendini kandırmak için mi yapacakmış...

hanifi mezhebini bilmiyorum ama şafi mezhebine göre anne babanın rızası alınmadan kıyılan imam nikahının hükmü yoktur.

Bir anlık hevesiniz için hatalar yapmayın..

Canim hanefi mezhebindeysen ailenin rızası olması şart değil ailen olmadan da dini nikah kıyarsin kabul olur. Erkek iki şahit bayan dört şahit olması lazım. Diğer mezheplerde nasıl olur bilemem istersen araştır. Ama ailenden gizli yapmadan onları üzersin ve sırf birlikte olmak için dini nikah yapılması yanlış bence sen doğru yolu bulmuşsun namazına başlamışsın bu yoldan ayrılma erkek arkadaşına da söyle seni seviyorsa beklesin yakınlasip günahada girme bence yinede karar senin allah hakkında hayırlısıni nasip etsin.

ben aileden izin şart diye biliyorum ama emin olamadım :26:

bu arada konu sahibesi arkadaşım, güvenme :34:

Bayanlar merhaba.

En doğrusu resmi nikah yaptıktan sonra dini nikah yapman sana üç kere boşol dese allah katında eşi olmazsın daha çocuk oyuncağı değil.

Son düzenleme:
dini nikahı gizliden yapamazsınız geçerli olmuyor ,araştırın;) ayrıca acaba onun kastettiği haram olan mute nikahı mı ki aman diyim! sen bir eşya değilsin sırf beraberlik için nikah! ayrıca askere gidecek 12 ay uzak kalacak benim bildiğim 3 ay beraberlik olmazsa düşüyor,ayrıca yasal da değil ,niyeti varsa madem gelsin istesin ailenden nişan takın bir resmiyeti olsun ,dini bir konuyu bukadar basitleştirmesine izin vermeyin

sabret aranıza şeytan girer, sevginize yazık olur bunu ona anlat

Adam resmen şey için dini nikahı kullanıyor.başımıza taşlar yağacak

Ve dini nikah kiyilabilmesi için ana baba rizasi muhakkak gerekli. Ve babana baba sevgilim günahtan korkuyo benimle yasicaklarini nikahlim olarak yasamak istiyor rizan varmidirmi diceksiniz allah askina sevgilin senin güvenini kazanmak için boyle bir laf aitti inanma canim

Son düzenleme:
Yanlisiniz var dini nikah için anne babanın rızası olmasi şart değil hanefi mezhebinde iki şahitle dini nikah kıyılabilir diğer mezhepleri bilemem. Ama şu var ki aileden gizli yapilmasi aileni üzer günah değil kabul olur ama bence de yapmaması lazım ailenin insani manevi olarak her zaman yanında olmasi daha iyi olur.

anne baba rızası almak başka haber vermeden gizli nikah başka bir şey .anne babaya haber veririsiniz onlar razı olmaz siz yinede nikah kıyarsınız.ama onlara haber vermeden gizli yapılcağı için geçerli olmaz.

:42: aynı şeyleri yazmışız. nikahı kimse bilmeyecek, sırf sevişmek için nikah yapılacak. o nikah da geçerli olacak. irade desen bedenden ayrılmış yürümüş.
İbadet Allah’la kul arasındadır, ancak sen tut namaz kıl sonra sevişmek için kılıf bul. Ben burada samimiyet göremedim şahsen.

Arkadaşlar ben zaten bunu kabul etmeyeceğim.Bana ben araştırdım biz hanefiyiz.Sadece bizim mezhebimzde yetişkin kadın erkek anne babadan habersiz nikah kıyabilir Mesela şafiler de kıyamaz diyor. Resmi nikah yapalım dedi ama ben kabul etmedim çünkü evlencek bir durum yok ortada ev yok eşya yok.

Resmi nikaha kadar ozaman kabul et de dini nikahı yapalım diye ısrar ediyor.

Arkadaşlar ben zaten bunu kabul etmeyeceğim.Bana ben araştırdım biz hanefiyiz.Sadece bizim mezhebimzde yetişkin kadın erkek anne babadan habersiz nikah kıyabilir Mesela şafiler de kıyamaz diyor. Resmi nikah yapalım dedi ama ben kabul etmedim çünkü evlencek bir durum yok ortada ev yok eşya yok.

Resmi nikaha kadar ozaman kabul et de dini nikahı yapalım diye ısrar ediyor.

Tamam ama bu kadar iradesiz mi bu adam ya, zaten askerede gidecekmiş.
Orda da yapamıcakk...
Valla bilmiyorum ya bu kadar olmaz yaniii.........

Back
X