Dini nikah isteyen sevgilim

Kendini bilen bir hoca zaten resmi nikah olmadan dini nikah kiymiyor…ama onuda kilifina uydurur sevgilin…

Bakın aileye sormasi lazim evet ama sormasada günah değil o zaman adamlar ikinci üçüncü kişilerle dini nikah yaparken anne babalarinin rızalarini mi alıyolar sizce ? Bence duygusal bakmayin mantıkli bir araştırma yapin. Bencede gidip gizli dini nikah yapmasin ailesinin haberi olsun ama kalkip buna kabul olmaz günah diyemezsiniz bilmeden bu konuda yanlışiniz var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hz. Aişe radıyallahu anha’nın bildirdiğine göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem üç kere “Hangi kadın velisinin onayı olmadan nikahlanırsa nikahı batıldır.” buyurdu...

Ebu Musa radıyallahu anh’ın bildirdiğine göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, “Velisiz nikah olmaz.” buyurmuştur.

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikah olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikah batıldır.

Evlilik ciddiyet isteyen bir iştir. Rahatça gezip tozmak için nikah kıyılmaz. Nikah kıyılınca evlilik gerçekleşmiş, karşılıklı hak ve sorumluluklar başlamış olur.

Son düzenleme:
Bayanlar merhaba.

Benim anlatmak istediğim bir konu var.Uzun süredir bir ilişkim var 4 yıl oldu.Sevgilimle aramız iyi oldu herzaman çok şükür.Niyetimiz evlillik ama daha beklememiz lazım o işi dolayısıyla askere gitmedi erteledi 1 sene sonra askere gidecek ve döndüğünde düğün yapacağız..

4 yıl da aramızda yakınlaşmalar oldu..Fakat ben 4 5 Ay önce namaza başladım...Yakınımız olan bir büyüğümden sohbetler dinliyorum söyledikleri beni çok etkiledi ve daha dikkatli yaşamaya başladım. Sevgilime de artık eskisi gibi yakınlaşmayalım zaten çok günaha girdik artık devam etmeyelim dedim, ben namaza başladım bırakmıyacağım ee bu durumdada senle yakınlaşmam olmaz tabiki dedim.
O da ben seni çok özlüyorum dedi evet günah ama günahı düşünemiorum,nasıl dayanırım fln dedi. Yapcak bişey yok dedim.
Ama hergün çok zorlandığını söylüyor ,buna bi çare buldum dedi.Madem günaha girmemek için bana yakın değilsin ozaman dini nikah yapalım dedi.Olmaz saçmalama dedim ama alındı darıldı beni hiç anlamıyosun dedi.Günaha girmemek için di hani e işte ozaman günaha da girmiyeceğiz diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda ciddi

Dini nikah kıydırabilmen için senin 1. Dereceden bir akraban onunda öyle orda bulunması gerekiyor Allah niyetleri bilendir ailenin rızası olmadan yaptığın nikah kabul olmaz aynı günaha bi kat daha atmış olursun bende nişanlımla bekliyorum benmde bi sene var bişey yaşamayınca biyerimiz eksilmedi

Beggyy

Düne kadar birlikteydinde günah değildi namaza başlayınca mı günah oldu ?
Madem dayanamıo gelsn istesin seni yapın düğününüzü evlenîn
Evliyken gider askere ertelendiğini göre Üniversitesi mezunu 5 ay yapılmak askerliği ha ozamanda seni oraya çağırırsa bilemem tabi

Düne kadar birlikteydinde günah değildi namaza başlayınca mı günah oldu ?
Madem dayanamıo gelsn istesin seni yapın düğününüzü evlenîn
Evliyken gider askere ertelendiğini göre Üniversitesi mezunu 5 ay yapcak askerliği ha ozamanda seni oraya çağırırsa bilemem tabi

1. Resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmıyor
2. Dini nikahın amacını öğrenin önce
3. Erkek arkadaşın iradesiz bence

:19::19::19:

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi yeni üye olmuş..
Pek guvenemedim niyeyse.
Tartisma için mi acildi ki acaba ?:1:

İyi ki dini nikah var her şeyi kılıfına uydurmak için.
Sevgilin madem günah olduğunu biliyor yapmasın. İradeli olsun. Ha illa istiyorsa da evlenin resmi nikahla siz ailesinin evinde oturur askerden dönüşünü beklersiniz. Bunun mezhebi falan yok hanefi olunca ana baba rızası almamak uygun mu oluyormuş.
Diyorum ya işte kılıfına uydurmak çok kolay.

Hz. Aişe radıyallahu anha’nın bildirdiğine göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem üç kere “Hangi kadın velisinin onayı olmadan nikahlanırsa nikahı batıldır.” buyurdu...

Ebu Musa radıyallahu anh’ın bildirdiğine göre Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, “Velisiz nikah olmaz.” buyurmuştur.

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikah olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikah batıldır.

Evlilik ciddiyet isteyen bir iştir. Rahatça gezip tozmak için nikah kıyılmaz. Nikah kıyılınca evlilik gerçekleşmiş, karşılıklı hak ve sorumluluklar başlamış olur.

Bakın benim dediğim konunun başında da yazdığım gibi sadece Hanefi mezhebi için geçerli diğer mezheplerde sizin dediğiniz doğrudur.

İlk sayfada zaten birlikte oldum devam etmek istemiyorum yazmış konu sahibi

dini nikahı gizli yapamazsınız cnm.. ortada ev yok dıyorsun ozaman hıc askerlıgı ertelemesın ılk fırsatta gıtsn gelsn.. para bırıktırırsınız o askerdeyken.. elınızde bişi olur.. ozamanda evlenırsınız.. ama sabretmeyı bılmeli

Bayanlar merhaba.

Benim anlatmak istediğim bir konu var.Uzun süredir bir ilişkim var 4 yıl oldu.Sevgilimle aramız iyi oldu herzaman çok şükür.Niyetimiz evlillik ama daha beklememiz lazım o işi dolayısıyla askere gitmedi erteledi 1 sene sonra askere gidecek ve döndüğünde düğün yapacağız..

4 yıl da aramızda yakınlaşmalar oldu..Fakat ben 4 5 Ay önce namaza başladım...Yakınımız olan bir büyüğümden sohbetler dinliyorum söyledikleri beni çok etkiledi ve daha dikkatli yaşamaya başladım. Sevgilime de artık eskisi gibi yakınlaşmayalım zaten çok günaha girdik artık devam etmeyelim dedim, ben namaza başladım bırakmıyacağım ee bu durumdada senle yakınlaşmam olmaz tabiki dedim.
O da ben seni çok özlüyorum dedi evet günah ama günahı düşünemiorum,nasıl dayanırım fln dedi. Yapcak bişey yok dedim.
Ama hergün çok zorlandığını söylüyor ,buna bi çare buldum dedi.Madem günaha girmemek için bana yakın değilsin ozaman dini nikah yapalım dedi.Olmaz saçmalama dedim ama alındı darıldı beni hiç anlamıyosun dedi.Günaha girmemek için di hani e işte ozaman günaha da girmiyeceğiz diyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda ciddi

Birincisi cinsel istek icin yapılan dini nikahın geçerliliği yoktur ikincisi dini nikah gizli saklı yapılırsa kabul edilmez dini nikahın bir özelliği de çevredeki herkesin evlendiğinizi ogrenmesidir. Hadi diyelim kıydınız kabul oldu ayrıldığınızda o seni boşamadan başkasıyla evlenemezsin.Lütfen dikkat edin bu konular saka degil sakin yaptırmayın

rabbım daım etsn namaza baslamıssın dıkkat et kardesm sakın nıkah yapmayın sen mesafyı koru cok sevıysa askarden önce evlensın. dıyelım kı nıkah oldu (sımdı ımamlar kıymazda benım esımde ımam kıymıyor) sız ılerde ayrıldınız evlenmeden senı boşamazsa sen ömür boyu kimseyle evlenemezsın bı bayayn aynı anda ıkı kısıyle evlı olamaz dıkkat et nıkah basıt bısey degıl

Bayanlar merhaba.

Yapma sakın, ne olacağı belli olmaz, evlenmeden kimseye güvenilmez falan demiyorum zaten dinimiz bu konuda bizi yeterince koruyor. En yakın arkadaşım dini konularda aşırı hassas biri ve nişanlandı. Düğün hazırlıklarını yapabilmeleri için tabii buluşacaklar, el ele tutuşup yürüyecekler vs. Bunlar bile onun için çok fazla... Bulundukları ilin müftülüğüne gidip sordular. İmam nikahı yapmak istiyoruz ama düğünümüz 3 ay sonra dediler. Müftü demiş ki; ''Eğer imam nikahı yaparsanız Allah katında artık karı-koca olmuş olursunuz. Ama kadınlık ve kocalık vazifeleri yerine getirilmediği için nikah kendiliğinden düşer.'' (Kadınlık ve kocalık vazifelerine tabii ki cinsellik de dahil ama bunu sadece cinsellik olarak algılamayın lütfen) Bunu söyleyenin müftü olduğunu özellikle belirttim güvenilir bi kaynak olduğu için. Ama anladığım kadarıyla sizi bu ikna etmeyecektir. Biz karı koca gibiyiz diye romantikleşeceksiniz muhtemelen. Gibi olmak ayrı bişey, nikah yine düşer onu söyleyeyim. Bir de şöyle bir hüküm var: ''Nikahın geçerli olabilmesi için sağ iseler anne-babanın rızası veya rızası olmasa bile bilgisi olmak zorunda. Bununla birlikte çevrelerinden de şahitler ve hoca hariç en az 7 kişi bu nikahı bilmek zorunda.'' Bu şartların dışındaki nikah geçersiz sayılır.

dini nikahı gizliden yapamazsınız geçerli olmuyor ,araştırın;) ayrıca acaba onun kastettiği haram olan mute nikahı mı ki aman diyim! sen bir eşya değilsin sırf beraberlik için nikah! ayrıca askere gidecek 12 ay uzak kalacak benim bildiğim 3 ay beraberlik olmazsa düşüyor,ayrıca yasal da değil ,niyeti varsa madem gelsin istesin ailenden nişan takın bir resmiyeti olsun ,dini bir konuyu bukadar basitleştirmesine izin vermeyin

yok kardeş 3 ay ayrı kalmayla nıkaha bısey olmaz mesela nıkahlı esın yok kayıp haber alınamıyırsa nıkah dusuyr. yanlış anlamış olabılırsn uyarmak istedım

Dini nasil kendinize oyuncak ediyorsunuz pes valla

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bakın benim dediğim konunun başında da yazdığım gibi sadece Hanefi mezhebi için geçerli diğer mezheplerde sizin dediğiniz doğrudur.

hayır mezhep diye bir şey mi var Allah katında ya da Peygamber efendimizin (s.a.v) damadı hz. Ali 12 gün mü oruç mu tutuyordu. Bu zamanla insanların yaptığı ve kalıplaştırdığı bir ayırım olmuş. Allah katında hepimiz biriz. Kur'an bizlere indi ama inanmayanlar diğer kitaplara inandı ve öyle kaldı.Kur'anda yazanın ve Allah'ım emir ve yasaklarının hepimizin için olduğunu bilmiyor musun da mezhep diyorsun. :41::41:

Son düzenleme:
Bayanlar merhaba.

Kastettigi seyin adi mut'a nikahi. Ve caiz degil. aileler de biliyorsa sevgilini ve isi de iyiyse nikah yapin askerlik surecinde kendi ailende kalirsin ya da kendi evinde kalirsin tavsiye yani

Back
X