Dini nikah?

Biz 1 hafta önce kıydık, hoca hiç bir şey sormadı ama çok güzel konuştu. Talak bağından bahsetti, kızgınlıkla bile olsa boşanma lafını edip bağlarınızdan birini kaybetmeyin dedi. Mehir sordu, öyle yani.

Biz 1 hafta önce kıydık, hoca hiç bir şey sormadı ama çok güzel konuştu. Talak bağından bahsetti, kızgınlıkla bile olsa boşanma lafını edip bağlarınızdan birini kaybetmeyin dedi. Mehir sordu, öyle yani.
Cok hos :) talak bağı nedir aciklarmisiniz tam bilmiyorm

ben de kıydırayım bari mehir falan isterim :KK53:
mehir önceden yani boşanılmadan da istenebiliyor mu? yoksa sadece boşanma durumunda verilen bişey mi?

İmama nikahını erken kıymak yasak diye biliyorum resmi nikahltan sonra yasal oluyor yani herhangi bir imama işini tehlikeye atmaz bence sizin nikah için.

ben de kıydırayım bari mehir falan isterim :KK53:
mehir önceden yani boşanılmadan da istenebiliyor mu? yoksa sadece boşanma durumunda verilen bişey mi?
Mehiri eşinin sana ölmeden alaması şart ve kadının zıynetıdır . Asla kadının izni olmadan o paraya dokunamaz. :)
Bence muhakkak yaptır. :)

Mehiri eşinin sana ölmeden alaması şart ve kadının zıynetıdır . Asla kadının izni olmadan o paraya dokunamaz. :)
Bence muhakkak yaptır. :)

adamcağız her ay maaşını bana veriyor ayrıca parası yok yazık ödeyemez acıdım şu an :rolleyes:

• Beğen
Reactions: H E
Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?
Duyurulmamanın mantığı ne acaba?

Öyle saçma şey mi olur? Ne kadar çok insan sizi evli olarak bilse o kadar iyi, o yüzden bazı hocalar dini nikah bile şart değil, resmi nikah aynı işi görüyor diyorlar.

Kayınvalide de bir cins. Çat kapı gelip evinizin halini görecek galiba. Tuhaf insanlar.

Bizim evlendiğimiz gün eşimin halası iki amcası yengeleri ve imam geldi kıydık gittiler bağlı olan şeyler falan filan hiç öyle şeylerin lafı geçmedi ilginç

Duyurulmamanın mantığı ne acaba?

Öyle saçma şey mi olur? Ne kadar çok insan sizi evli olarak bilse o kadar iyi, o yüzden bazı hocalar dini nikah bile şart değil, resmi nikah aynı işi görüyor diyorlar.

Kayınvalide de bir cins. Çat kapı gelip evinizin halini görecek galiba. Tuhaf insanlar.
+123146548674864564864

resmi nikah olmadan kiyiliyor muki? bu sene esimle hazir tr ye gelmisken camiiye gidip kiydircaktik. pasaportda isimler ayni ama belge olmadigi icin kiymadilar

duyurulma mevzusu yanlış anlaşılmış bence. önceden duyurmadan çat kapı gelecekler, sonra duyuracaklar şeklinde. imam nikahı nasıl duyurulur o ayrı muamma. bana göre hepsi formalite. üzerinde yüzük müzük bunlar hurafedir.

Nikah kelime anlamı olarak ilan demektir... nasıl duyulmadan olması uygun olsun... Bunlar hurafe hepsi... Sadece mehir hakkınız var onuda isterseniz öncesinde eş adayinzla konusur karar verirsiniz. Nikahın edebi ayrı şartları apayrı... Ama bizim toplumumuzda malesef karisiyor bu konular... Mesela kizin yada erkeğin oruç borcu olmaması nikahın edebindendir.Uyulursa güzel olur uyulmazsa hükmü yoktur...

Back
X