Dini nikah?

Bizimde imam nikahımız nişandan 3 gün sonra kıyıldı evlenmemize 3 ay var henüz bizde gelenek olarak böyle nişandan sonra kıyılır.
Hoca herhangi bişey sormadı anne - baba ismi ve mehir dışında bide vekalet olarak onu vekil tayin ettim gibi bişey dedim sanırım.Eller bağlı olmasın diye uyardı dizlerimizin üzerindeydi. :KK39:

Bize hoca hiçbirşey sormadı imam nikahı kıyılırken. Ne farz ne başka bişey. Hatta mehiri bile sormadı, kendi kafasına göre bişey söyledi uygun mudur dedi sadece.
Bizim düğün günü, düğün salonuna geçmeden önce kıyıldı. Yüzük, kemer gibi şeyler için de bişey söylenmedi ki zaten ikimizde de alyanslarımız vardı, eşimde kemer vardı falan. Bir sorun da yok şükür evliliğimizde.
He kayınvalidenin iki şahitle çat kapı gelmesi konusunda bence ailenizin tutumu önemli. 2 hafta önce 2 hafta sonra ne fark eder bana göre. Ama eskiden evlilik cüzdanı olmadan yasaktı, biz o yüzden gelinlik ve damatlıkla olalım istedik ki sorun olmasın.

Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?
düğüne gitmeden evden çıkmadan kıydırdık, bizimki usuleten kıyıldı benim için bağlayıcılığı olan birşey değil. hoca 2 dua okuyor, soruyor size kabul ettin mi ettin vs, ikide şahit oluyor onlarda onay veriyor bu kadar. istersen mehirde istersin bazı hocalar o konuyu açmıyor bile benimki açşmadı mesela dediğim gibi zaten formalite idi...

bu ne ya ne gerici şeyler. bize hoca hiçbir şey sormadı. reşit iki insan evlenecek rızanız var mı 2 de şahit bu kadar basit. bir tek mihir ne vereceksin geline diye sordu eşime bitti gitti.
gerçek hocalar artık önemli olanın resmi nikah olduğunu herkesten daha iyi biliyorlar. hatta çoğu resmi nikah cüzdanını görmeden imam nikahı bile kıymıyor ki bizde de öyle olmuştu. resmi nikahı görmeden imam nikahını kıymam demişti hoca.
öff manasız bi sinirlendim.

kayınvalidemin evinde oldu benim. resmi nikahı kıydık direk onlara gittik hocaya saat vermişlerdi o saatte geldi. soru falan da sorma 32 farzdan. duasını etti şahitlere sordu bize sordu. bitti gitti. en son da mehir olarak ne veriyosun dedi eşime o kadar.

bu sorularınıza daha uygun mercilerden daha doğru cevaplar alırsınız arkadaşım.
konuyu buraya açmak bayağı saçma olmuş

yasak degil mi? hem dini nikahi kimler kiya biliyor hoca disinda?

ben imam nikahını illa imamlar kıymalı diye bi kural olduğunu sanmıyorum. doğal olarak işi bilen başkası da kıyabilir.
ayrıca türkiyedeki binlerce imamın da resmi nikah şartına bağlı kaldığını sanmıyorum.

Bizde kimseye haber vermedik. . resmi nikahtan sonra dugune yakin yapmistik ama düğün tarihinede vardi biraz.
Annem babam kv kp sahitlerimiz ve biz vardık sadece. Yuzuk kemer el baglama bilmiyorum ama bende yuzuk vardi. Esimdede oyle. Sadece mehir sorulur onun disinda kabul ettin mi diye sorar o kadar

Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?
Bizim kına günümüz kıyıldı dini nikahımız, kuaförden geldik bindallım vardı falan gayet yüzüklerim başımda iğneler falan da vardı, şahit olarak babam amcam falan vardı, hiç bişiy sormadı ben de 32 farz falan ezberlemiştim sırasını :)) mihir ne istersin dedi hocamız söyledim miktar, sonra biraz vaaz gibi peygamber efendimizin evliliğinden örnekler verdi sabırlı olmak gerek falan dedi bitti gitti toplam 15 dk sürdü

Sonra kıydırın ne olacak, zaten resmi nikahla ve düğünle birlikte resmen de dinen de evlisiniz.

Nikahta soru sorma olayı nerden çıkmış bilmiyorum da okullular yapmıyor bunu sanki, eski hocalar yapıyor sanıyorum.
Geleneksel olabilir soru olayı.

Habersiz geleceğiz diyen kayınvalidenize müstakbel eşiniz gerekli cevabı vermiştir umarım, oraya hiç girmiyorum.

Bu arada evet bir hafta erken iki hafta çok erken.
Muhafazakar ve gelenekçi bir annem var ama ablamın dini nikahı bir hafta önce yapıldı diye üç beş yıl söylendi.
Ben de çocuğuma izin vermem.
Önce resmi nikah lütfen.
Düğün günü biten ilişkiler var, Allah korusun ama sonra neden uğraşasınız?

dini nikah bir zorunluluk değil ki bu kadar dertlendiniz?
nikah zaten duyurma demek resmi nikah da gayet duyurma vazifesi gördüğünden bir de hoca duasına gerek yok.
hurafelerle dini karıştırıyor insanlar ya.

dini nikah hariç sölediklerinin hepsi hurafe..hoca gelir iki şahitle nikahını kıyar mehirini aldın mı der ,koca olarak kabul ettin mi der kıyar gider..çat kapı nikah mı olur belki gusul alman gerekicek aaa durun beklerin ben banyo oluyum mu diyeceksin çok saçma dini saptıranlardan bıktık artık yaaaa

Hoca hiçbir şey sormuyor. Sadece ne kadar mihir istersin dedi bana ben de 30 gr'lik 10 tane burma bilezik dedim ;)

Ama dini nikah gizlilik içinde yapılmaz. Allah'ın bildiğini kuldan niye saklıyorsunuz ki?

Nikahta soru sorma olayı nerden çıkmış bilmiyorum da okullular yapmıyor bunu sanki, eski hocalar yapıyor sanıyorum.
Geleneksel olabilir soru olayı.

bence yeni moda bu.
bizimki bayağı eski hocaydı 15 sene oldu ben evleneli. bir mehir sordu kıydı gitti.

yüzük iğne falan ilk defa duydum konu sahibesi. hurafelere takılmayın rica ederim.

Dini içerikli konular yasaktır.

Back
X