• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dini nikâh

pomcik

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
92
53
8
Merhaba arkadaslar
Benim değil fakat bi arkadaşımin ufacık bi sorunu var benimle paylaştı ben pek bi karar veremedim size sormak istedim fikirlerinizi bekliyorum
Arkadaşım uç dört aylik evli. Resmi nikahları var ama dini nikahları yok. İkisi de çok yoğun çalışıyorlar biraz da eşi umursamiyor bu konuyu sanırım. Arkadaşım araştırmış biraz resmi nikah varsa her hangi bi günahı olmaz diye bulmuş. Ama benim aklımda soru işaretleri kaldı. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

ama dini konu işte bu.

yine de oyumu vereyim; bence mübahtır, dertlenmesinler.

Günahını falan bilemem ama bence hemen yapılmalı. Biz nişanlıyken kıydırmıştık.

Daha iyi bilen arkadaşlar vardır elbet. @Bilgece sen bilirsin belki canım ;)

Merhaba arkadaslar
Benim değil fakat bi arkadaşımin ufacık bi sorunu var benimle paylaştı ben pek bi karar veremedim size sormak istedim fikirlerinizi bekliyorum
Arkadaşım uç dört aylik evli. Resmi nikahları var ama dini nikahları yok. İkisi de çok yoğun çalışıyorlar biraz da eşi umursamiyor bu konuyu sanırım. Arkadaşım araştırmış biraz resmi nikah varsa her hangi bi günahı olmaz diye bulmuş. Ama benim aklımda soru işaretleri kaldı. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
dini konu yasak

arkadaşım araştırmış günahı yokmuş demişsin de nereden araştırmış diyanete mi sormuş?

hiç duymadım böyle bir şey

nikah ailelerin iznini alıp herkese artık evlendiğinizi duyurmaktır.
e telli duvaklı gelin olmuş, devlet baba bile onaylamış evliliklerini, imam da bilmeyiversin ya :)

Biz cumhuriyetle yönetildiğimiz için nikahlarımız resmi, dinle bir alakası yok.
Dini nikah yoksa o evlilik Allah katında geçerli olmuyor, bize böyle öğretildi.

Not: Dini nikah istemiyorum, gerekli bulmuyorum ama büyük ihtimalle aile baskısından dolayı mecbur kalacağım. Yoksa hiç umrumda olan bir şey değil.

Dini konunun yasak olduğunu bilmiyordum ayrımcılık yapma amaçlı acmadim kusura bakmayın sadece fikirlerinize bilgilerinize danışmak istedim. Tekrardan kusura bakmayın

Merhaba arkadaslar

ben 4 senelik evliyim dini nikahım yok

Dini nikahın tüm gereklilikleri resmi nikahta mevcuttur.
Resmi nikahı kıyılan çiftlerin ayrıca dini nikah kıydırması kendi tercihleridir.
2 şahit huzurunda birbirlerini eş ilan ettiklerine, çevrelerindeki herkese bunu duyurduklarına, atılan imza ile edinilecek malların ortaklığı bir nevi mehir sayılabileceğine göre tamamdır.
Arkadaşınızın içi rahat olsun.

Yoğun çalışmaya engel mi nikah
Ne alaka
Resmi nikahla dini nikah aynı günlerde oldu bizim zaten

Merhaba arkadaslar
ayrıca neden buraya sorma gereği duydunuz?cevap verenlerin dini açıdan cok bılgılı oldugu kesinmi?

Nikahın dinimizde esası şahitler huzurunda sorulup onaylanıp o iki insanın evli olduğunun insanlara duyurulmasıdır Resmi nikah yapıldıysa dini nikaha gerek yok Ama adettendir yapıyorlar işte

Koca 3 kere cuma namazını aksatırsa nikah düşermiş..oyle diyor bazıları!

Bizim var olanda böyle yok olmuştur..

Ayrıca ben resmi nikahın Allah katında da esas olduğunu bir hocadan duymuştum tv de..

Pek de bildiğim konular değil..duyumlarım iste..

Back
X