• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Dini nikahınızı ne zaman yaptırdınız

arkadaşlar bizde imam nikahını resmi nikahtan sonra yapmayı planlıyoruz. İmam nikahını kıyacak kişinin mutlaka bir camide görevli imam mı olması gerekir ? Yoksa din işleri ile ilgilenen yada konuyla ilgili bilgisi olan herhangi bir kişi de imam nikahı kıyabilir mi ? bilen varsa çok sevinirim

evet bende bu soruyu merak ediyorum. biz sevgililer gününde resmi nikahımızı yaptık. önümüzdeki günlerde de imam nikahını yaptımayı düşünüyoruz. ama tanıdığımız biri var birkaç kez hatim etmiş imam nikahı falan kıyan biri.. ama cami görevlisi değil. illa ki cami görevlisi mi gerekir?

cami görevlisi olması gerekmez arkadaşlar herkesin yapabileceği bi iş
sadece dua ediliyo evliliğin hayırlı huzurlu ve bereketli olması için zaten nikah akdiniz yapılmış daha önce
ama nikah anı çok özel bir an ve o anda edilen duaların kabul oluyor bu nedenle nikah sırasında odada şahitlerden başka kimsenin kalmaması daha uygun diye biliyorum herkes iyi niyetli olmaya biliyor o nedenle güvendiğiniz biri olmasında fayda var.

bizim nikahımız cumartesi günü oldu
hayırlı bir günde dini nikahımızı kıysınlar istedik nikahtan önceki perşembe günü kıyıldı
en çok heyecanlandığım ve duygulandığım anlardan biriydi

resmi nikahımızın hemen ardından kıydık imam nikahını zaten o da düğünümden 1.5ay önce filandı

21 haziranda evlendim..
20 haziranda kına gecem oldu..
19 haziranda dini nikahimızı yaptık...

Peki siz diyorsunuz,nişanlıyken yada sözlüyken yapılmalı diye,aksi bi durumda ayrıldığınızda nikah hala geçerliliğini yitiriyormu??

20 ağustos da kınam
24 ünde nikahım oldu
aynı gecede dini nikahımız kıyıldı

ay ben iki yıldırnişanlıyım ve dini nikah yaptırmadık biz şimdi çokmu günaha girdik kızlar karıştırmayın kafamı ya

Resmi nikah yapılmadan imam nikahına karşıyım ben.
Resmi nikahtan sonra, bir ara kıyılmalı,kıyılacaksa.:kahve:

Bizim herşey aynı günde oldu.
Düğün sırasında resmi nikahımız kıyıldı.
Düğün bitip eve geldiğimizde de imam nikahı.
Tek bir güne sığdrımışız hepsini....
hihoyyyt

nikahtan 1 gün önce kıydırdık. nikah gününe sıkıştıramazdık.
hocayı zor ikna etmiştik, yasak olduğu için kıymak istememişti.
tüm aile büyüklerinin yanında olacağı için ve davetiyemizi görerek ikna olmuştu.

cnmm biizim ailede sözden sonra istedign bi zaman imam nikahı kıyılır..nişanlım farklı şehirde yaşıyorlar oranın adetinde söz günü imam nikahı kıyılırmış....

nikahtan üç gün önce hocaya yalvar yakar yaparak. inandıramadık zor ikna oldu vallaha. bu imam nikahıyla yaşayanlar nasıl beceriyor bu işi biz neler yaptık anca oldu davetiye gösterdik ona bile kimlik istedi bizim olduğu ne malummuş diye.

Back
X