Dini obsesyon

Örnek verebilir misiniz?
Not: dini konular yasak ama obsesyon deyince iş biraz psikolojiye de giriyor o yüzden açar mısınız?

Mesela namaz kılarken içinizden küfür geçmesi vs vs

Obsesyonun her turlusu uzmanina danisilmasi gereken bir konu. Dini yonden biraz daha acarsan konu farkli yerlere gider ve kapanabilir.

Özellikle hafızlık sürecinde,kuran kurslarında yatılı okuyanlarda olur bı obsesyonlar

Bunu çok duydum.

Bu kişiler dini hassasiyeti oldukları için "Acaba ben dinsiz miyim?" korkusuna kapılıyorlar ama tam tersine, dine büyük önem verdikleri için beyinleri bu şekilde bir oyun oynuyor onlara.

Bunu çok duydum.

Bu kişiler dini hassasiyeti oldukları için "Acaba ben dinsiz miyim?" korkusuna kapılıyorlar ama tam tersine, dine büyük önem verdikleri için beyinleri bu şekilde bir oyun oynuyor onlara.
Yani tek obsesyon bununla kalmıyor aslında mutlaka eşlik eden başka şeyler oluyor,özünde mutlaka bi anlamı oluyor bu obsesyonun

Bu dediginiz ornek obsesif kombulsif bozukluklarda çok gorunur . OKB tedavi gerektiren psikolojik bir rahatsızlıktir. Bu hastalıkla kişinin tek başına basedebilmesi çok zordur.

Gecen gun hic alakam olmadigi halde ban yedim dahada din konulara yorum yapmam;))

Bu dediginiz ornek obsesif kombulsif bozukluklarda çok gorunur . OKB tedavi gerektiren psikolojik bir rahatsızlıktir. Bu hastalıkla kişinin tek başına basedebilmesi çok zordur.
Biz buna vesvese, şeytan dürtükledi falan diyoz hep

Bi an dini obsesyonlara örnek verir misiniz gibi okudum,evet haklısınız ciddi tedavi gerektirir,eger maddi durumu müsaitse psikoterapi değilse en yakın devlet hastanesi psikiyatri servisine gitmesi gerekir

Aranizda dini obsesyon yasamis veya yasayan var mi?
Çok dini bir yorum yapmak isteme ama inancı yuksek insanlarda arasıra olabilirmiş.Aklınızdan geçenlerden belki mesul değilsniz ama yönlendirebbilirsiniz.Eger namaz kılarken aklınızdan bu tarz dusunceler gecıyorsa neden ve niçin yaptığınza odaklanırsanız daha iyi olur.

Ben duydum bir yakınım da olmuştu . Eğer ileri boyırtaysa yardım almalısınız .

Örnek verebilir misiniz?
Not: dini konular yasak ama obsesyon deyince iş biraz psikolojiye de giriyor o yüzden açar mısınız?

Allh var mi yok mu inatlasmak herseyin sacma gelmesi gormedigim biseye inanmak zorunda kalip inanmazsan ebedi yanma tehtidi gibi allaha isyan edip namazinida kilmak gibi ama ole bi oluo ki mesela suan namaz kilmak bile istemiorm bugun psk gittin okb teshisi kondu cok fena yarinda ilaca, basliycm

Allh var mi yok mu inatlasmak herseyin sacma gelmesi gormedigim biseye inanmak zorunda kalip inanmazsan ebedi yanma tehtidi gibi allaha isyan edip namazinida kilmak gibi ama ole bi oluo ki mesela suan namaz kilmak bile istemiorm bugun psk gittin okb teshisi kondu cok fena yarinda ilaca, basliycm
Dualarımız veya isteklerimiz kabul olmayınca bu şekilde düşünebilirsiniz.Ama bu anlattıklarınız din yuzunden değil de depresyon belirtisi gibi geldi.İnşallah iyi olursunuz.

Back
X