Dini obsesyon

Mesela Allah yok mu diye geciyor icimden sonra boyle dusundugum icin dinsiz mi oluyorum diyorum bosuna mi yapiyorum her seyi diye geciyor ya da abdest alirken kufur geciyor icimden surekli.Daha cok sey hep tobe ediyorum dusunmek istemiyorum hep aklimda deli sorular cok rahatsizim bu durumdan

Allh var mi yok mu inatlasmak herseyin sacma gelmesi gormedigim biseye inanmak zorunda kalip inanmazsan ebedi yanma tehtidi gibi allaha isyan edip namazinida kilmak gibi ama ole bi oluo ki mesela suan namaz kilmak bile istemiorm bugun psk gittin okb teshisi kondu cok fena yarinda ilaca, basliycm
İnsanız bu tür düşünceler gelebilir ben bir gün meal okurken oradan şu şöyleyse bu nasıl böyle olabilir gibi (ayet neydi hatırlamıyorum ) kendimce varsayımlar üzerine kendi kendime soru sorup cevaplamaya çalıştım ve iş Allahın varlığına kadar gitti niyetim Allahı sorgulamak değildi ama o an beynim yandı resmen :D
Tefekkür iyidir ufkunu açar insanın ama abartmamak lazım
Obsesyon zaten psikolojiktir yazmıştım okb teşhisi konduğuna göre olaya din odaklı değil de hastalık odaklı bakarak aşabilirsiniz diye düşünüyorum ilaçla birlikte psikoterapi de alacak mısınız?

tanıyı Koyanı tebrik ettim

Başından savmak adına yaratıcı olmaya bile gayret etmemiş

Okb liyim ilk zamanlar aşırı derece de zorlandım ilaçlar kullandım hem titizlik hem düzen hem din hakkında çok zorlandım devlet hastanesine gidiyordum ama doktorum çok iyiydi Allah ondan razı olsun ilaçlarla atlattım sayılır kafamdan geçenleri dile getirmeden söylediğimde buna din alimleri dinin kuvvetli olup şeytanın dürtmesinden olur dile getirmedikçe uygulamadıkça problem olmaz diyorlar dedi onu duyduğumdan beri rahatım hastalığım bir nebze geçti sayılır ama hala namaz kılarken özellikle zorlanıyorum Rabbim affetsin elimde değil

Allh var mi yok mu inatlasmak herseyin sacma gelmesi gormedigim biseye inanmak zorunda kalip inanmazsan ebedi yanma tehtidi gibi allaha isyan edip namazinida kilmak gibi ama ole bi oluo ki mesela suan namaz kilmak bile istemiorm bugun psk gittin okb teshisi kondu cok fena yarinda ilaca, basliycm
Ben sizi cok iyi anlıyorum. Burdan terapi yapılmaz ama bu dusuncelerle basedebilmek icin küçük bir tiyo vereyim size. Sizi esir alan takıntılı dusuncelerinizle inatlasmayın. Siz onları kovdukca onlar sizin Beyninizi daha güçlü esir alır. Bırakın takıntılı düşünceler beyninizden akıp gecsin. Günah olur diye korkmayın. Cunku beyninizden bu düşüncelerin geçmesi o düşüncelere inanacaginiz anlamına gelmez. Bu bir rahatsizlik sonucta. Bu dusuncelerle savaşmayi kesebilirseniz takıntılı düşünceleri sondurebilirsiniz. Ancak bu anlattıklarımin uygulamak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Bu sebeple ilaç tedavisinin yanında imkaniniz varsa psikoterapide görmelisiniz.

Bu gibi durumlar bence obsesyon degil de odaklanma sorunu gibi. Ama size doktorunuz teshis koymus tabii ona lafim olamaz. Ben cok net sekilde odaklanabiliyorum istedigim zaman. O sebeple misal dua ederken aklimdan baska bir sey gecmesi vs mumkun degil. Ya da gurultulu ortamlarda da birileri baska seyler yaparken ben dua edebiliyorum ayni sekilde. Kafamin karismasi gibi birsey yasamadim hic. Bence dikkat sorununuz da olabilir okbye ek olarak.

Yani dini yorumlar yasak ama aklinizda soru isaretleri olabilir, din ogrenmeye ve sorgulamaya acik bir kavram. Soru sorup cevap alinabilir,kendi kendinize mantik yurutebilirsiniz. Sorgusuz sualsiz inanmak diye bir sey yok.

Bende okb'nin neredeyse her türü vardı, dini olanı da vardı.. ama geçti çok şükür, bu hastalık biliyorum ama ben tedavi olmadan atlattım.. tedavi olmamak benim seçimim değildi, ailem destek olmadı.. kendim atlatabileceğimi söylediler.. senin imkanın varsa tedavi ol.. ve aklından geçen düşünceleri sahiplenme, onlar senin düşüncelerin değil, elinde değil hiçbiri zaten saniyelik düşünceler, oturup uzun uzun düşünmüyorsun, iradenin dışında oluyor.. bu düşünceler gelse de takmayarak kurtulursun ancak, taktıkça artar.. ayrıca tedavisi olan bi durum doktora da gidebilirsin, ama doktor ne kadar ilaç verirse versin olay en çok sende bitiyor.. umursamayacaksın bu takıntıları ve azalacak inşaallah:) geçen dini yorumdan 2 gün ban yemiştim, buna da dini yorum denirse pes artık.. gerçi final haftam, ban yesem de olur ama yemem herhalde ya?

Back
X