dini paylaşım alanı

inşallah canım benim inşallah . nasıl gidiyor oruç sen nerde oturuyorsun iftar kaçta

inşallah canım benim inşallah aslında içim çok karışık çok günahkarım tuttuğum oruç kabul olur mu onun bile endişesi var içimde
Kul şaşar, insan beşer
Hata yapar, üçer beşer...

Hangimiz günahsız ki?

Kayacans'ın dediği gibi korku ile ümit arasında ol.
Kork ama umutsuz olma...

alıntı;
Peygamber Efendimiz (a.s.m.), ölüm döşeğinde olan bir gencin yanına girdi ve ona, "Sen kendini nasıl buluyorsun?" diye sordu. Genç, "Ben Allah' (ın affın)ı umarımYâ Resûlâllah! Ve günahlarımdan da korkarım" dedi. Bunun üzerine Resûlâllah (a.s.m.) buyurdu ki, "Bu vakitte herhangi bir kulun kalbinde bağışlanma umudu ve günah korkusu birleşince mutlaka Allah o kuluna dilediğini verir ve onu korktuğu azabından emin kılar." (Neseî, Zühd: 31)

Nitekim bu hususta Hz. Ömer (r.a.) tüm gençlerimize örnek olacak şu ölçüyü dile getirmiştir: "Eğer 'Tüm insanlar Cehenneme gidecek, sadece bir kişi Cennetlik olacak' dense, 'Acaba ben miyim' diye ümitlenirim. Şayet 'Bütün insanlar Cennete gidecek, sadece bir kişi Cehennemlik olacak' deseler, 'Acaba ben miyim' diye korkarım."

Bu arada Rabbim ibadetinizi kabul buyursun inşallah. Bize de dua eder misiniz?
Ben oruç tutamıyorum. Rahatsızım.

TABİKİ EDERİM CANIM BENİM ALLAH RAZI OLSUN DİLEDİĞİN BİR ŞEY VARSA SÖYLE DUAMA SENİDE EKLERİM

açıkcası gönlüme göre hayırlı bir insan ile aşkla evlenmek. sevgi saygı aşk dolu bir yuvam ve sağlıklı bebeklerim olsun istiyorum.

aminn diyorum duana..
Rabb im her şeyin en hayırlısını nasip etsin sana bize hepimize..
benim de dualarım hayırlı ömür ve hayırlı sağlıklı çocuklar..
çok şükür eş kısmı nasip oldu elhamdülillah mutluyum....,
darısı sanaaa...

açıkcası gönlüme göre hayırlı bir insan ile aşkla evlenmek. sevgi saygı aşk dolu bir yuvam ve sağlıklı bebeklerim olsun istiyorum.
Duamı okudum canım . Rabbim kabul eder inşallah tez zamanda çok ama çok mutlu olabileceğin bir yuvan olur ve hayırlı evlatların amin inşallah ...

قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ الْعُلَمَاءَ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ. (ت) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: Muhakkak (kâmil) âlimler peygamberlerin vârisleridir.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

çok çok çok şükür daha iyiyim..
sağlıklıyım yaşıyorum..
sen nasılsın canım :)

elhamdüllah ben çok iyiyim

git gellerle yaşıyorum

sağlım iyi

oğlum yanımda

sabah kalkıp gideceğim bir işim akşam kafamı sokacak bir evim daha ne isteyeyim rabbimden

elhamdüllah ben çok iyiyim

git gellerle yaşıyorum

sağlım iyi

oğlum yanımda

sabah kalkıp gideceğim bir işim akşam kafamı sokacak bir evim daha ne isteyeyim rabbimden

en büyük teslimiyet bu söylediklerin
çok şükür çok çok...
Rabb ime şükür yetmez...

maşaallah daim olsun en önemlisi sağlık mal mülk para pul değil...

önlün daima serin olsun kuzum inşaallah

Her Gün 5 Dk Ayırarak İlim Öğrenilir Mi?

Hepimiz bir şeyler okuyup öğrenmek istiyoruz. Ancak en büyük sıkıntımız zaman ayıramıyor oluşumuz. Dünya o kadar çok sarmalamış ki bizi, asıl meselelerimizden uzaklaşıyoruz. Bir bakmışız ki yıllar geçiyor. Günler kitapsız, haftalar Kuransız akıp gidiyor. Buna bir deme zaman gelmedi mi? Zira dünyalık işlerinizi birden söküp atamıyorsanız, yavaşça itelemeye başlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Sizden 5 dk istiyoruz. Her gün bir ilim için 5 dk. Evet bu alim olmak veya bu ilim alanını kavramak için yeterli bir süre değil ama 5 dakikayı da hiç küçümsemeyin. İnananın sonunda etkisini görünce siz de şaşıracaksınız. Efendimizin sallallahu aleyhi vessellem “Allah katında amellerin en makbulü az da olsa devam üzere yapılanıdır.” [Buhârî, İman 32] hadisi düsturunca, hayatınızda yeri olmayan ilimlere küçük küçük yer açmak istiyoruz. Gayret bizden, başarı Allah’tan…

Peki bu düzen nasıl olacak? Siz ister bir lise öğrencisi, ister üniversite öğrencisi veya çalışanı, ister işçi, ister emekli, ister ev hanımı olun. İşinizin hiçbir önemi yok, isteğinizin önemi var. Hayatı hep namazlara göre planlamamız gerektiğini duyarız ama bir türlü oturtamayız. İşte biz size bunu da teklif ediyoruz. Öyleyse başlayalım;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…