Kur’an’a Yakın Olmak İçin 5 Yol
İslami bilgi edinmenin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan daimi bir öğrencidir ve sürekli öğrenir. Bilgiyi edinmenin birden fazla yolu vardır; seminerlere, derslere katılmaktan tutun, Youtube’dan İslami sohbetler izlemeye kadar, hatta daha fazlası bile var. Bazılarımız tüm bu çeşit yolları deniyorlar ancak bu bilgiyi elde etmek için en önemli rehberi kaçırıyor: Kur’an.
“O kitap (Kur’an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir.” [Bakara Suresi, 2. Ayet Meali]
Peki, hayatınıza yön vermek için Kur’an’a ne sıklıkla başvuruyorsunuz? Kuran bizim hayat kitabımızdır. Allah Kuran’ı bize, hayatımızın her anında Ona başvurabilelim diye verdi. Süsleyip, sarıp duvarlara asalım diye değil. Kuran duvarlarda değil, bilakis her an elinize gelebilecek bir yerde durmalı. Diğer ilimlerle uğraşmak bazen daha baskın görünebilir ancak imanımızın her an tazelenmeye, ilerlemeye ve çoğalmaya ihtiyacı vardır. Bu da ancak ve ancak Kuran ile olur. Çünkü Kuran insanoğlunun hayat damarı,kanı, serumudur. Bizler Kur’an okumayı sadece Arapçadan hatim etmek ya da Yasin okumak olarak görmemeliyiz. Kuranı okumaya, anlamaya, düşünmeye ve emirlerine göre hareket etmeye ihtiyacımız var. Böylece hem dini bilgimizi hem de imanımızın derecesini arttırabiliriz! O zaman göreceksiniz ki, diğer her şey anlamlı gelecek, inşaAllah.
Bu yazı, sizi Kur’an’a yaklaştırmak için 5 etkili adımdan bahsediyor. Bu adımlara hayata geçirmeden önce, Kuran’a ayırdığınız zamanı düşünün. Sonra da, Kur’an’ın sizin imanınızı ve ilminizi arttırmak için en büyük bir araç olduğuna dair sağlam bir inanç geliştirin. Kur’an, Allah (svt)’nın size bir lütfu. Allah der ki:
“Bugün, size dîninizi kemâle erdirdim,üzerinize olan ni’metimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’a râzı oldum!” [Maide Suresi, 3. Ayet Meali]