dini paylaşım alanı

süper fikir :)

bak bana da ışık yaktın :)

ben de yapabilirimm çook mantıklı
PEKİ AKLIMDA BİR ŞEY VAR PAYLAŞAYIM DEDİM BU DUALARI BİRBİRİMİZİN HER GÜN OKUMASINI SAĞLASAK NASIL OLUR BİRBİRİMİZİ GÜNLÜK ZİKİRLER HAKKINDA TEŞVİK ETSEK OLMAZ MI

PEKİ AKLIMDA BİR ŞEY VAR PAYLAŞAYIM DEDİM BU DUALARI BİRBİRİMİZİN HER GÜN OKUMASINI SAĞLASAK NASIL OLUR BİRBİRİMİZİ GÜNLÜK ZİKİRLER HAKKINDA TEŞVİK ETSEK OLMAZ MI

çok güzel :)

çok mantıklı :)

katılmak isteyenelerin listesini yapalım :))

kızlar benim bi dileğim vardı 2 rekat Allah rızası için namaz iki rekat nmaz kılıp sevabını hz. Muhammed ve ashablarına hediye ediyoruz ve iki rekatta hacet namazı kılıp tesbihinizi alıyosunuz ( herhangi bi tesbih olur) sonra her bir boncuğa 1 fatiha 3 ihlas okuyosunuz ve tesbihin imamesinede okuyosunuz.. yani 100 fatiha 300 ihlas oluyo bitince dileğini dile ve tesbihi kıbleye doğru dışarda biyere ( balkon olur) asın..
Allah kabul etsin kim denediyse oldu..
sonra 41 tane tesbih alıp ister eşinize dostunuza isterseniz bi camiye hediye edin( ben öyle yaptım)
inşallahh hepinizinki kabul olur benim dileğim oldu bebek isteyenler vardı onlarınkide oldu..perşembe gecesi yapılcak kızlar..
(BEN BU YAZIYI AZ ÖNCE KK DA GEZİNİRKEN BULDUM BU GECEDE PERŞEMBE GECESİ BELKİ YAPMAK İSTERSİNİZ CANLARIM PAYLAŞAYIM DEDİM BU ARADA TESBİH DAĞITMA İŞLEMİ DUA KABUL OLDUKTAN SONRA OLUYORMUŞ )

arkadaşlarım bikaç önce sayfada belirttiğimiz tesbihatları yapıyoruz..
günlük olarak..
yapanlar belirtsin lütfen..

her gün bildirim yapsın :)

Müslüman Gençler İçin 12 Öğüt

Müslüman bir genç olarak neden arkadaşlarınızın Allah’a daha yakın olmalarına yardımcı olmanız gerekir?

Velhasıl, üstesinden gelmek için gayretleriniz var: Karşıt görüşlü hocalara neden ibadet ettiğinizi açıklamaya çalışma, başörtüsü ayrımcılığı, profesör İslam’a saldırdığında sınıfta karşılık verme, sakallarınızı uzattığınızdan dolayı delirdiğinizi düşünen ebeveynlerle baş etmek, ya da genç bir Müslüman olmanın gereklerini yerine getirmekten dolayı karşılaşılan diğer bütün sorunlar….

İslam, kat’iyen bireysel bir inanç demek değildir, seçilmiş bir kitle için de ayrılmamıştır. Müslümanlar, ister İslam’a yeni girmiş, aktivist ya da lider olmuş olsun İslam’ı yaymakla ve Müslüman bir genç olmanın gereklerini yerine getirmekle mükelleftir ve hayati bir role sahiptir.

Doğu Kanada’nın Kuzey Amerika Müslüman Gençliği (MYNA) eski danışmanı Sheema Khan, ”Allah onları hiç kimsenin bulunmadığı bir konuma getirdi.” diyor ve onların akranlarıyla iletişime geçmek için kolaylıklara, İslam hidayetinin sahip olduğu artıların ne olduğuna dair anlayışlara sahip olduklarını belirtiyor.

Cumalarını mescide gitmek yerine McDonald’s’ta harcayan çocukluk arkadaşınız ya da sözde Müslüman olan ve sadece; ”Müslümanların domuz eti yiyemediklerini” bilen sınıf arkadaşınız kimi dinleyecek?

Cevap açık: Sizi!

Panik yapmayın. İşte size bazı Müslümanların yaptığı ve onlardan alınan bazı öğütler:

GÜNLÜK YAPILABİLECEK 8 FAZİLETLİ ZİKİR
Allah-u Teala Kur’an-ı Kerimde mealen şöyle buyurmuştur: “… Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ın zikriyle mutmain olur (Allah’ı anmakla sükûnet bulur).” (Ra’d, 13/28)
Bir başka Ayet-i Kerime’de Rabbimiz mealen: “Öyleyse siz Beni zikredin ki Ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.” (Bakara, 2/152) buyurmuştur.
Bu yazımızda inşaallah yapması günlük belki yarım saatimizi alacak ama ebedi ahiret yurdu için bize çok faydalar sağlayacak bazı faziletli zikirleri yazacağız. Unutmayalım dünya pazarına bir kez geliniyor alabildiğimizi alıp ahirete götürmek için tek şansımız var.

1. BİSMİLLAHİ SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ
Ebu’d-Derdâ radıyallahu anh’tan rivayet edildiğine göre, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Sizin biriniz her gün sabahladığında Allah için bin hasene (sevap) işlemeyi terketmesin, her kim sabahladığında yüz kere: ‘Bismillahi sübhanallahi ve bihamdihi (Allah’ın ismiyle başlayıp, Allah’ı tesbih ederim ve ona hamd ederim.)’ derse, bu bin hasenedir ki, inşaAllah o gün o kadar (bin tane) günah işleyemez. Bundan başka işlediği hayırlar da bol bol kendisine kalır.”

2. LÂ İLÂHE İLLALLÂHU VAHDEHU LÂŞERÎKE LEH, LEHU'L MÜLKÜ VE LEHU'L HAMDÜ VE HÜVE ALÂ KÜLLİ ŞEY'İN KADÎR
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Kim, ‘Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr.’ duasını bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle âzad etmiş gibi sevab verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. Bundan daha fazlasını okumayan hiçbir kimse, o adamınkinden daha efdal bir amel de getiremez. Kim de bir günde yüz kere”Sübhânallahi ve bihamdihi” derse hataları dökülür, hatta denizin köpüğü kadar (çok) olsa bile.”

3. LÂ İLÂHE İLLALLÂHU'L MELİKÜL HAKKUL MÜBİN
Hazreti Ali radıyallahu anh’tan rivayet edildiğine göre, Rasulullah aleyhissalatü vesselam Efendimiz Hazretleri şöyle buyurmuştur: “Her kim günde yüz kere ‘Lâ ilâhe illallâhu’l Melikül Hakkul Mübin’ derse, bu zikir kendisi için fakirlikten kurtuluş, kabir yalnızlığında yoldaş olur. Bununla zenginliği celbeder ve cennetin kapısını çalar.”

4. LÂ İLÂHE İLLALLAH
Ebu’d-Derda radıyallahu anh‘tan rivayetle Rasulullah Sallallahu Teala Aleyhi ve Sellem Efendimiz Hazretleri şöyle buyurdu: “ Her kim yüz kere ‘Lâ ilâhe illallah’ derse, Allah(u Teala) onun yüzünü kıyamet gününde ayın ondördü gibi parlatır ve onu dediği günde, onun kadar veya ondan fazla diyenden başka, ondan daha üstün bir amel hiçbir kimse için yükseltilmez.”

5. LÂ HAVLE VELÂ KUVVETE İLLÂ BİLLÂH
Esed İbni Veda’a radıyallahu anh’dan rivayetle, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurdular: “Her kim, her gün, yüz kere: ‘Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh’ derse, fakirlik, ebediyyen ona isabet etmez.”

6. SÜBHÂNALLAHİ VE Bİ–HAMDİHÎ SÜBHÂNALLAHİ’L–AZÎM
Ebû Hüreyre radıyallahu anh‘tan rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Dile hafif, mîzana konduğunda ağır gelen ve Rahmân olan Allah’ı hoşnut eden iki cümle vardır: Sübhânallahi ve bi–hamdihî sübhânallahi’l–azîm: Ben Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve O’na hamdederim. Ben Yüce Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tekrar tenzih ederim.”

7- SÜBHÂNALLÂHİ VELHAMDÜLİLLÂHİ VELÂ İLÂHE İLLALLAHÜ VALLÂHÜ EKBER
Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallâhü ekber demek, benim için, üzerine güneş doğan her şeyden daha kıymetlidir.”

8- ESTAĞFİRULLAH
Estağfirullah diyerek istiğfar etmek sürekli devam etmemiz gereken bir ameldir. Allahu Teala’nın çokça tevbe edenleri sevdiği Bakara Suresi 222. Ayetinde geçmektedir. Ayrıca Rasulullah aleyhissalatü vesselam Efendimiz’in şu Hadis-i Şerifleri vardır:
“İstiğfara devam edeni, Allahü teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Ummadığı yerden rızıklandırır.”

YENİ OKUYAN ARKADAŞLAR OLUR DİYE HEPSİNİN BİR ARADA OLDUĞU DOSYAYI PAYLAŞTIM Sahihuban SAYIMIZ ARTAR İNŞALLAH SİFTAHI BİZ BAŞLATALIM :)

1. Öğüt: Niyetinizde Samimi Olun

Yaptığımız bütün işler Allah rızası için yapılmalı. Bu, içerisinde bazı insanları Allah’a yakınlaştırmayı da bulundurur. Bunda kesinlikle kibir veya sizin bir öğretici olmanız ve diğerlerinin de bu mücadeleye girdiğiniz için şanslısınız diye düşünmesi gibi düşünceler bulunmamalı. Hidayet Allah’tandır. Dua edin, gayretinizde samimi olun ve unutmayın ki Allah isterse sizden de yüz çevirebilir. (Bundan Allah’a sığınırız.)

3. Öğüt: Davet Rehberi Olarak Kur'an ve Siyeri Kullanın

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem‘in insanlara İslam’ın mesajlarını nasıl ilettiğinden bahseden Kur’an ayetlerini okuyun ve anlayın. Özellikle Efendimiz’in sallallahu aleyhi ve sellem gençler de dahil birbirinden farklı birçok insana İslam’ı nasıl tebliğ ettiğini görmek için iyi bilinen siyer kitaplarını okuyun.

Aynı zamanda, davetçilerle konuşun, onların yazdıklarına göz atın.

Kalbinizle İlgili Bilmediğiniz 22 Gerçek
1. Kalbimiz her gün bir tırı 20 mil boyunca kullanmaya yetecek enerji üretir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…