dini paylaşım alanı

Bahsettiginiz kisiyi daha once hic duymamistim. (nouman ali khan)
Fakat bugun bayagi bir videolarini seyretme sansim oldu.
Amacim tartisma baslatmak, ortaligi karistirmak degil fakat tum ictenligimle soyluyorum ki bu tarz zihniyetler biraz olsun oz saygisi ve gururu olan kimseleri ya Ateist yapar ya da kole.
Modern bir agizla yobazca dusuncelerini, evrenin kanunuymuscasini insanlara yukluyorlar.
''Kadinlar..." diye baslayan cumlelerin ardinda hep ezme, asagilama ugrasi var.
''Kadinlar.." korunmak istermismis.
Oglanlarda kavvam imis.

Son olarak sunu soyleyebilirim ki, din ile ilgili (Islam) bir seyler ogrenmek istiyorsaniz eger Ihsan Eliacik'i mutlaka takibe alin.
Inancli bir insan degilim fakat yinede anlattiklarini buyuk bir zevkle dinliyorum.
Isi gucu hurilerde olanlardan ise uzak durun derim.

Kadınları ezdiğine dair delilerinizi sunarmısınız? İşi gücü hurilerle diğil sadece nefis savaşı veren erkekler için yapılmış bi vidyo oluduğu aşikar..inançlı bi insan değilim diyorsunuz sinizle tartışsak bile zaten uzlaşamayız...

Eger bir cinsiyeti digerine "kavvam" olarak atiyorsan, bu basli basina ezmektir.
Kadin ve erkeklere verdigi ogutleri, siraladigi 7 kadar maddeye iliskin videoyu vb izledim.
Yaklasik 10 dk boyunca yumusak, sevgi dolu pembe sozlerinin ardina gizledigi ve inandirmaya calistigi tek bir gorus vardi; kadinlar itaatkar olsun ki erkeklerde yonetici ve koruyucu olabilsin.
Ve dahada igrenc tarafi, sanki tum kadin ve erkeklerin istedigi buymus, ozlerinde bu gercekler yatiyormusda zalim teknolojiyle birlikte fitrattan kopus baslamis gibi dertli.
Islamda bunu istiyor zaten, bunun farkindayim. Kotu olan dedigim gibi "kitaptan cikardigim sonuc bu" yerine "tum insanlik icin zorunlu olan mutlak gercek bu" seklinde hareket etmesi.
Neyse.
Dinler konusunda uzlasamayacagimiz kesin.
Fakat dogru ve yanlislar uzerinden yapilacak bir tartisma ile pekala kutsallarin gerekliligi, dogrulugu, yanlisligi noktasinda bir sonuca varabiliriz.
Hatta ise istatistikleri, tarihi verileri vb de katarsak is cok eglenceli bir hal alacaktir.

Bak bu zihniyete bende karşıyım kastediğin vidyoları izlemedim ama benim şahsi görüşüm şu yönde"yani bir adam eğer eşine karşı sevgi,saygılı,merhametli ise..Bende ona karşı itaatkar ve sadık olurum hiçte gocunmam evde oturup çocuk yetiştirdiğimden"...İkincisi nouman ali khanı izliyor olmamız onu her düşüncesini beğeniyor olmamız anlamına gelmez

Ama tirnak isareti icinde yazdigin kisim zaten onun destekledigi gorusun biraz daha yumusatilmis hali. Pek bir farki yok.

Fakat bir konuda (kutsallarin var olmasinin sebebi olan "insanlar" hakkinda) gerici, dogmatik ise bu emin ol diger soylediklerine, inandiklarinada yansir.

Yumuşatılmış hali değil olması gereken hali..Yani herkesin evlilikten beklentisi farklıdır kimse aynı düşümceye sahip olmaz,olmak zorundada değildir...

sayfanın adı ''dini paylaşım alanı '' inançlı biri değilim diyorsunuz o zaman zaten uzlaşamayız kadın erkek asla eşit değildir
eşit denmeye başladığından beri bu olaylar cereyan ediyor ben böyle düşünüyorum biz okuduğumuz kişilerin dediklerini hayatımızın merkezi yapmıyoruz bize hangisi uygunsa onu içinden alıyoruz .

arkadaşlar C cansu_tr Feraceli Sahihuban

günlük yaptığınız tebihatlar okuduğunuz dualar varsa paylaşmanızı rica edebilirmiyim?

ben mesela; gün içersinde ayetel kürsi, fatiha, ihlas, inşirah okurum, akşamları ya fettah, ya rezzak, ya şafi, ya şekur, ya ganiy ya muğni, ya mukaddim, ya musavvir, ya hayyu ya kayyum, ya rahim, ya rakip esmalarını okuyorum 100 er tane

sizlerinde böyle günlük yaptığınız birşeyler varsa öğrenmek bilgi dağarcığımı geliştirmek isterim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…