dini paylaşım alanı

Tevekkül kadar rahatlatıcı ve güzel bir duygu yok. Şu üç günlük dünya için kafayı fazla yormaya gerek yok. Kulları plan yaparken Allah gülümsermiş. Uzun vadeli ve büyük planlara gerek yok. Bir gün bütün planlar yarım kalacaktır. Dünyaya ihtiyacımız kadar bağlanmalıyız.

aynen öyle eskiler der ya akıl kurar kader gülermiş öyle işte

Son düzenleme:
aynen öyle eskiler der ya insan kurar kader gülermiş öyle işte
Eskiden ben de çok hırslıydım. Kariyer hırsı, güç hırsı..Şimdi hırslı insanlara üzülüyorum. Ne manasız kaygılar. Şimdi belki inanmayacaksın ama fabrikada beden işçisi olsam da kafam rahat olur. Hatta işi gücü bırakıp evimin hanımı olsam da. Temiz rızk, isteyeni her yerde bulur. Ne kadar boş yaşamışım, ne kadar boş şeylere üzülmüşüm. Yazık uykusuz geçen gecelerime.

CANSU Bİraz kendime gelmem lazım harekete geçip aktifleşmem gerek..

yapılacak bi sürü işim varken
uyumak uyuşuklaşmak tv de ya da herhangi bi yerde oyalanmak istememe rağmen bundan kendimi geri koyamıyorum

bana akıl veriiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ben daha önce fabrikada kalite kontrol departmanında işçiydim namazı gayet kılıyordum şuan çalıştığım yerde satış departmanındayım namaz kılarken zorlukla kılıyorum vardır bunda da hayır diyorum ve bende her namazdan sonra kaza namazı kılmaya başlamam gerek yoksa bitmeyecek kazalarım . inanır mısın hiç bi hırsım yok sadece yuvamı kurmak ve mutlu imanlı olmak istiyorum o kadar

Sonuçta hırslı olsan da olmasan da, nasibinde olan yere gelip, nasibinde olan rızkı yiyeceksin. Bu bir yaşam felsefesidir. Genç yaşta benimseyene ne mutlu. Kendini boş hırslarla heba etmez. Eşim çok hırslı mesela. Kendini yiyip bitiriyor yükselmek için. Halbuki çalışıp tevekkül etse ve rahat olsa... Onu gördükçe çok üzülüyorum. İnşallah benim tattığım huzuru o da tadar.

hımmm canım benim sen şimdi gittin geldin kendi düşündüklerinden uzaklaştın ee buradan da uzaklaştın kafan karıştı
bak senin bebeğin olacak nasip olursa ona şimdiden imanı hissetmesi için dua etmen gerekli
bebekler hissedermiş annesinin dua ettiğini bi silkelen kendine gel bu dünya geçici o izlediğimiz diziler bizi sadece bu dünyaya bağlıyor ahiretimizi siyahlaştırıyor ee zaten islam düşmanlarının da yapmak istedikleri bu değil mi uğraşacak bir şeyler bulup imandan uzaklaştırmak . nolur onlara bu istediklerini vermeyelim.. noldu hatim kaçıncı cüzdesin .

inşallah canım ona bol bol dua et farkına varsın yanlışının bazen nişanlımla konuşuyoruz o da diyor herkes bi koşturma içinde o an ölsen gitsen en sevdiklerin peşinden ağlayacak belki de aklına dua etmek bile gelmeyecek. ben geçen bi hocayı dinliyordum bi adamın ölüm anını cenaze namazının kılındığı anı anlatıyor diyor ki kızım oğlum karıcım orada ağlamak yerine bana fatiha okuyun ama sizde haklısınız ben size dua öğretmedim ki ben kimsenin cenazesine katılmadım ki şimdi ne bekliyorum sizden diye bak oğlum iddaadan hangi takımın kazandığını soruyor arkadaşına ama bende hep iddia oynadım bende aynısını yaptım inan içim cız etti çok etkilendim

C cansu_tr

haklısın bu tatil benim düzenimi bozdu inan..

mis gibi hem manen hem madden düzenimi kurmuş idim ama maalesef ki bozuldu..

cüzde hala 10.dayım..

bitmedi çünkü on gündür okumuyorum ne acı...

dizilerden uzaktım ne güzel bi dün akşam oyalandım resmen .. yorgunluk da vardı.. tv karşısında uzandım uyudum vs..

kalk kayacans kendineeee geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel

bebişe ciciler yapıcaktın
o kadaar fikirler verdim :)

sen kendine gelde benide getir ya
bende de bi karamsarlık
bir şeylik tarif edemiyorum bile
üst üste maddi sıkıntılar yaşıyoruz bu dönem
Rabbim darda olan kim varsa feraha çkarsın inşallah

kaç gündür namazımı kılamıorum şükredemiyorum Rabbime yalvaramyorum diye de çok huzursuzum

ah ah o zaman berbaer kendimize geleliiiiim

ayrıca malze aldım henüz başlamadım

hamilelikten midir nedir bilmem ama bi de uyuşukluk var üzerimde...

silkinip kurtulmak istiyorum

ah ah o zaman berbaer kendimize geleliiiiim

ayrıca malze aldım henüz başlamadım

hamilelikten midir nedir bilmem ama bi de uyuşukluk var üzerimde...

silkinip kurtulmak istiyorum

bunu okuyalımmı?

Allahım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalbden, işitilmeyen duadan, doymayan nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.

Çok şükür ben annemin cenazesinde genellikle sessizce ağlayıp dua ettim. Bağıra çağıra feryat figan etmedim çok şükür. Çünkü ölü o anda yaşarken ki bilincini devam ettiriyor. Ölümünün farkına varmaya çalışırken bir de bizim çığlıklarımızla şok yaşıyor. Cenaze yıkanırken de bol bol Ğufraneke Ya Rabb dedik. Çığlık atanları cenazeden uzaklaştırmaya gayret ettim. Aklınızda bulunsun kızlar. Tabi ki sizler bu acıları bizim kadar erken yaşamayın da.

Allah rahmet eylesin günahlarını af eylesin inşallah

bende de bu ara anne baba kardeş Allah gecinden versin kaybetme korkusu var
niçin bu gaflete düşüyorum bilmiyorum
onlara hayırlı uzun ömürler diliyorum her duamda

Benim o korkum bir nebze azaldı canım. Ölüm güzel olmasa ölür müydü Peygamber, dizelerini sıkça hatırıma getiriyorum. Bir de bol bol mezarlık ziyareti yaparsan hem kendi ölüm korkuna hem de sevdiklerini kaybetme korkuna iyi gelir inşallah.

benim ölüm korkum yok çok şükür
sadece sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum buda uzun yıllardır var ben hatta psikoloğa bile gitmiştim 10 sene önce falan şimdi daha bilinçliyim daha çok farkındayım bazı şeylerin ama kaybetme korkusunu atamıyorum içimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…