dini paylaşım alanı

Biz Nûh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyüb'e, Yûnus'a, Hârûn'a ve Süleyman'a da vahyetmiştik. Davûd'a da Zebûr vermiştik. ﴾163﴿
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu. ﴾164﴿
Müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdik ki, peygamberlerden sonra insanların Allah'a karşı bir bahaneleri olmasın. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. ﴾165﴿
Fakat Allah sana indirdiğini kendi ilmiyle indirmiş olduğuna şahitlik eder. Melekler de buna şahitlik eder. Şahit olarak Allah yeter. ﴾166﴿
Şüphesiz inkar edenler, insanları Allah yolundan alıkoyanlar derin bir sapıklığa düşmüşlerdir. ﴾167﴿
Şüphesiz inkar edenler ve zulmedenler (var ya) Allah onları asla bağışlayacak ve doğru yola iletecek değildir. ﴾168﴿
(Allah onları) ancak içinde ebedi kalacakları cehennemin yoluna iletir. Bu ise Allah'a çok kolaydır. ﴾169﴿
Ey insanlar! Peygamber size Rabbinizden hakkı (gerçeği) getirdi. O halde kendi iyiliğiniz için iman edin. Eğer inkar ederseniz bilin ki, göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. ﴾170﴿

sayfa 104

Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryemoğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın peygamberi, Meryem'e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah'a ve peygamberlerine iman edin, "(Allah) üçtür" demeyin. Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah ancak bir tek ilahtır. O çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. Vekil olarak Allah yeter. ﴾171﴿
Mesih de, Allah'a yakın melekler de, Allah'a kul olmaktan asla çekinmezler. Kim Allah'a kulluk etmekten çekinir ve büyüklük taslarsa, bilsin ki, O, onların hepsini huzuruna toplayacaktır. ﴾172﴿
İman edip salih ameller işleyenlere gelince, (Allah) onların mükafatlarını eksiksiz ödeyecek ve lütfundan onlara daha da fazlasını verecektir. Allah'a kulluk etmekten çekinenlere ve büyüklük taslayanlara gelince; (Allah) onları elem dolu bir azaba uğratacaktır ve onlar kendilerine Allah'tan başka bir dost ve yardımcı da bulamayacaklardır. ﴾173﴿
Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik. ﴾174﴿
Allah'a iman edip ona sımsıkı sarılanları ise (Allah), kendisinden bir rahmet ve lütfa kavuşturacak ve onları kendisine varan doğru bir yola iletecektir. ﴾175﴿

sayfa 105

Senden fetva istiyorlar. De ki: "Allah size "kelâle" (babasız ve çocuksuz kimse)nin mirası hakkında hükmünü açıklıyor: Çocuğu olmayan bir kişi ölür de kız kardeşi bulunursa bıraktığı malın yarısı onundur. Eğer kız kardeşi ölür ve çocuğu da bulunmazsa, erkek kardeş ona varis olur. Eğer kız kardeşler iki iseler, (erkek kardeşin) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kardeşler erkekli kızlı iseler o zaman, (bir) erkeğe, iki kızın hissesi kadar (pay) vardır. Sapmayasınız diye Allah size (hükmünü) açıklıyor. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. ﴾176﴿
Maide Sûresi
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
Ey iman edenler! Akitlerinizi yerine getirin. İhramlı iken avlanmayı helâl saymamanız kaydıyla, okunacak (bildirilecek) olanlardan başka hayvanlar, size helal kılındı. Şüphesiz Allah istediği hükmü verir. ﴾1﴿
Ey iman edenler! Allah'ın (koyduğu din) nişanelerine, haram aya, hac kurbanına, (bu kurbanlıklara takılı) gerdanlıklara ve de Rab'lerinden bol nimet ve hoşnutluk isteyerek Kâ'be'ye gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınızda (isterseniz) avlanın. Sizi Mescid-i Haram'dan alıkoydular diye bir takımlarına beslediğiniz kin, sakın ha sizi, haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah'ın cezası çok şiddetlidir. ﴾2﴿

sayfa 106

NİHAT HATİPOĞLU
SAHURA HAZIR MISINIZ ?

Pazar gecesi sahura kalkacağız inşallah. Ramazan başlıyor. Af, mağfiret, hidayet zamanı, siz ona gitmeden o size geldi. Kapınızdan içeri girmek istiyor. Siz ev sahibi, ramazan ise misafir. Kapınızı ramazana açın. Ramazana karşı cömert olun. Hoş geldin ey ramazan deyin. Gel ve beni yıka, temizle. Günahlarımı affettirmeme vesile ol deyin.
İnsanlarla ramazana girmeden helalleşin.
Küs iseniz barışın. Dostlarınızı arayın.
Ramazanlarını kutlayın. Ramazana girmeden, ramazanı unutanlara ramazanı hatırlatın.
İnsanlara tebessüm edin. Kavgayı, ayrıyı, gayrıyı kaldırmaya çabalayın.
Kin, nefret, düşmanlık, gibi duygulardan uzaklaşın.
Kalbinizi saf tutun. Safi olun.
Haramdan el çekin. Helale uzanın.
Kul haklarını ödemeye çalışın. Kırdığınız kalbi onarın.
Dedikodudan, hasetten, laf taşımaktan, suizandan uzak durun.
Tutan el olun. Başkasını anlayın. Başkalaştırmayın.
Yemek yediği kaba tükürenlerden uzak durun.
Hainlerden dost olmaz. İnsanların zayıf olduğu anda kaçan, güçlü olduğunda etrafına toplanan heva ehlinden olmayın. Sizin ayağınızın kayacağı günü düşleyenden uzak durun. ***ORUÇTAN HABERİNİZ YOK
(ABDÜLKADİR GEYLANİ)

Çoğumuzun oruçtan haberi yok! Emre gösterilen saygı ve hürmet, emredene gösterilen saygı ve hürmettir. Allah'tan, peygamberlerden ve salih kullarından haberi olmayanın bu aydan haberi nereden olacak ki? Çoğunuz; babasını, annesini ve komşularını oruçlu gördü diye onlarla beraber oruç tutar oldu; yani adet üzere oruç tuttu, ibadet olarak değil. Orucu sadece yemekten ve içmekten kesilmek zannediyorlar. Şartlarını ve adabını yerine getirmiyorlar.
Ey cemaat! Âdeti terk edin. İbadete yapışın. Allahu Teala'ya ibadetle geçirirseniz ve ona gerekli hürmeti gösterirsiniz, bu size kıyamet günü şefaatçi olur. Orucu hakkını vererek tutun ki, size hakkınız tam ödensin. Onu eksiksiz yapın ki, karşılığını eksiksiz bulunuz. Rabbiniz katında size şehadet edilsin ve sizi övsünler. Bu vesile ile O'nun kereminden, nimetinden, iyiliğinden, rahmetinden, lütfundan, korumasından, sizin için talep edilsin.
Ey insan. Ey kul. Yazık sana! Sana ne fayda verir ki: Oruca başlıyorsun haramla, oruç bozuyorsun haramla! Bu mübarek gecelerde günahlarla uyuyorsun! Yine yazık sana ki, halk arasında bulunduğun zaman riyakârlıkla ve bozgunculukla, oruç tutuyor görünüyorsun: Fakat kendi başına kaldığında ise bir şeyler yiyor, sonra onlar arasına katılıyorsun ve onlara: "Ben oruçluyum" diyorsun. Hakaretler yağdırıyorsun, yalan yeminlerle yemin ediyorsun! Pintilikle, hileyle, gaspla insanların mallarını ele geçiriyorsun.
Orucun sana fayda vermez. Sen oruçlu da sayılmazsın. Çünkü Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Nice oruçlu vardır ki, aç ve susuz kalmak dışında oruçtan elde ettiği bir şey yoktur. Ve nice ibadet eden vardır ki, ibadetinden kendisine yorgunluk ve uykusuzluktan başka bir şey kalmaz (Abdülkadiri Geylani'nın sözlerinden). ***TAKVA NEDİR?

Hz. Ömer (r.a.), bir gün Ubey bin Ka'b Hazretleri'ne takvanın ne olduğunu sormuştu. Übey (r.a.) de ona şu soruyu sordu:
"Sen hiç dikenli bir yolda yürüdün mü ey Ömer?"
Hz. Ömer "Evet, yürüdüm" karşılığını verince, bu sefer Übey (r.a.), "Peki, ne yaptın?" diye sordu.
Hz. Ömer "Elbisemi topladım ve dikenlerin bana zarar vermemesi için bütün dikkatimi sarf ettim" cevabını verdi.
Bunun üzerine Übey bin Ka'b (r.a.) "İşte takva budur" dedi. (İbn-i Kesir, Tefsir, 1, 42) Yani dünyada yürürken dünyanın dikenine, günahına ve şerrine bulaşmamaktır. Her an uyanık kalmaktır. Takvanın kelime anlamı -korumak-tır. Ahlakı ve hayatı şeytandan korumak. Takvasız ibadet kabul görmez. Kişinin alnı secdeden nasır bağlamış olsa da takva olmayınca, samimiyet olmayınca kıymeti yoktur. ***EFENDİMİZ'İN (S.A.V.) DİLİNDE RAMAZAN

Ebu Hüreyre (r.a.) der ki; Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur." (Buhari, Bed'ül- Hak, 11; Müslim, Sıyam, 1, 2, 4, 5) ***Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle demiştir:
"Allah Teala 'İnsanın oruç dışındaki her ameli kendisi içindir. Oruç ise benim içindir. Onun mükafatını da ben vereceğim' buyurdu."
Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine hakaret eder ya da çatarsa 'Ben oruçluyum' desin. Muhammed'in canı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında miskten daha hoştur. Oruçlunun sevineceği iki an vardır:
Bir iftar ettiği zaman sevinir, bir de Rabbine kavuştuğu zaman orucunun karşılığına sevinir." (Buhari, Savm, 9; Müslim, Sıyam, 163) ***Ebu Hüreyre (r.a.) der ki; Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Kim yalan konuşmayı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse, Allah'ın o kimsenin yiyip içmeyi bırakmasına ihtiyacı yoktur." (Buhari, Savm, 8; Edeb, 51)

HAYIRLI CUMALAR HANIMLAR
  • Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
  • Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.
  • Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.
  • İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevserşarabına daldır, ulu cemalini göster.
  • Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.
  • Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.
  • Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.
  • Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.
  • Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.
  • Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.
  • Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
  • Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.
  • Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.
  • Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.
  • Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
  • Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
  • Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.
  • Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.
  • Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.
  • Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.
  • Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.
  • İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.
  • Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
  • Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.
  • Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.
  • Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.
  • Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
  • Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.
  • Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
  • Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. ﴾3﴿
(Ey Muhammed!) Sana, kendilerine nelerin helâl kılındığını soruyorlar. De ki: "Size temiz ve hoş olan şeyler, bir de Allah'ın size verdiği yeteneklerle eğitip alıştırdığınız avcı hayvanların tuttuğu (avlar) helâl kılındı. Onların sizin için tuttuklarından yiyin. Onu (av için) salarken üzerine Allah'ın adını anın (besmele çekin). Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah hesabı çabuk görendir. ﴾4﴿
Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü'min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır. ﴾5﴿

sayfa 107

Ayet-i Kerime

Biz ise, kıyamet günü için dürüst teraziler koyarız; hiçbir kimseye zerre kadar zulmedilmez; bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa,onu getirir koruz. Hesap gören olarak da Biz yeteriz.
Enbiya 47

Hadis-i Şerif

"Dünyada ikiyüzlü olan, kıyamet gününden ateşten ikiyüzlü olur."

Sözler

Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme.
Bediüzzaman Said Nuri(r.a)

Esma'ül Hüsna

Bir kudret levhası küçük bir yaprak,
Ona hayat veren bir kuru toprak,
Düşün,düşündükçe etrafına bak,
Görünür büyüklük Azim’dir Allah.

Dua

Ya Rabbi, sen beni uyanık, yaramaz nefsin elinde bırakma. Beni senden başkasıyla uzlaştırma. Ben kendi nefsimin hilesinden, fitnesinden daima sana sığınmadayım. Ben seninim, beni tekrar bana verme Allah’ım.

amin amin amin inşallah

arkadaşlarım ramazan için proğram yapanınız var mı_?

biz cansu ile 125bin fatiha okumaya başladık
mübarek ramazanda bitirmek kısmet olur inşallah

günlük zikirlere salavatlara ağırlık vereceğim
hergün 10 sayfa kuran dinlemeyi planlıyorum
Rabbim kısmet eder inşallah

arkadaşlarım ramazan için proğram yapanınız var mı_?
elinden geldiğince 2 hatim yapmak istiyorum bitanesini annem için okuyacağım vefat etmedi ama onun kabri için okuyacağım hemde Rabbim anneciğime daha çok ibadet aşkı versin ki onu cennetiyle müjdelesin diye , bitanesi de babaannem için okuyacağım nasip olursa ikisini de ayrı ayrı başladım birini işyerinde namazlardan sonra 2 yada 3 sayfa okuyorum birini evde okuyorum birinde 55 teyim birinde 27 de inşallah ikisini de bitirmek nasip eder

amin kuzum
maşallah kuzum inşaallah bittirirsin güzelce Rabb im kabul buyursun ..

ben de ortak hatimde 6 cüz kaldı onu kendim okuyacağım ..
bir cüz daha başlayacağım nasipse..

hedefim 3 hatim bir de mealen bitirmekti ..
mealen henüz ortalara gelemedim..ama inşaallah onu da ilerleteceğim..
günlük esmaül hüsna çekeyim diyorum..
bu akşam nasipse kapsamlı oturup plan yapmalıyım inşaallah

amin amin canım eder inşaallah ..
günahlardan arınmış olarak bitirmek nasip eylesin Rabb im ramazan ı hayırlarla sağlıkla bayramalra ve nice ömürlere ulaşmak nasip etsin inşaallah

o zaman bu akşam düşünelim
ve güzelce plan yapalım yarın sabahta burada paylaşalım ne dersiniz kızlar C cansu_tr Sahihuban

cansu biz mazeretli olduğumuz günler içinde ayrıca bi plan oluşturalım
ben o günlerde çok huzrusuz oluyorum namaz kılamadığım için
sanki hiçbirşey yolunda gitmiyor gibime gelio

tamamdır kuzum..
mantıklı..
bu ramazan öncekilerden çok çok daha verimli olsun inşaallah...
dualarımız o yönde biiznillah

mantıklı canım ben bugün yarın olacağım zaten Ramazanın gelmesiyle benimkide gelecek ...
hiç aklıma bir şey gelmiyor plan hakkında inşallah gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…