dini paylaşım alanı

Hayırlı sabahlar . Rabbim günümüzü aydınlık neşeli sağlıklı merhametli kılsın inşaallah.
bugün güzel başlangıçlar nasip olsun hepimize.

yeni takvim yılına nerdeyse 1 ay gibi kısa bir süre kaldı. Geçen seneyi şöyle bir muhasebe edip, bu geçen zamanda neyi nasıl yapmışız , eksiklerimiz öğrendiklerimiz yapabildiklerimiz aldığımız yol, nedir şöyle detaylıca bir irdelesek...
Yeni takvim yılı içim güzel niyetler başlangıçlar dualar etsek...
bir adım dahi olsa ilerlesek..
Dünümüzle bugünümüz verim açısından sabit olmasa,
Adım atsak...
Rabbim işlerimizi kolaylaştır. Şifa bekleyenlere tam şifayı tez vakitte nasip et. Borcu olanları kolayca ödet. Muradını ver kullarının hayırla .
amin

Rabbim bir ramazan ayına daha ulaşmayı nasip etti hamd olsun
İlk haftası su gibi geçti.
ikinci haftaya başladık elhamdulillah.
• Hemen her gün Kur an okumaya veya dinleyerek takip etmeye gayret ediyorum evelallah. Lezzeti şifası hamd olsun.. çok seviyorum Kur an ımızı.. Rabbim hakkıyla idrak edip uygulamayı nasip eylesin

• namazlarımda daha sakin yavaş usüle uygun kılmak niyetim.

Bu arada 4aydır online olarak diyanetin Kur an öğrenme derslerine devam ediyorum. Tecvid öğrenmek müthiş bir his.
ilçelerdeki müftülüklerle iletişime geçip uygun bir grupla öğrenebilirsiniz, harflerden başlayarak öğretiyorlar. Ev konforunda eğitim pahabiçilemez. Tavsiye ederim.

Rabbimiz Allah hepimize hayırlı sağlıklı ramazanlar nasip eylesin inşaallah...

Tesadüfen gördüm burayı benimde mesajlarım varmış bakınca hatırladım bi selam vereyim dedim.

İyi geçiyor diyim manevi anlamda biraz eksikliğim olsada hangi ramazan kötü geçebilir :)

Eski mesajlara baktım adını değişmişsin o zaman evlenicekmişsin falan baya olmuş.
2013 idi başlangıç sanırım
Şimdi 7 yıllık evliyim ve 5 yaşında oğlum var hamd olsun

maşaallah Rabbim eksiklerimizi tamamlasın inşaallah

Hayırlı sabahlar..
4 ay önce diyanetin online kur an öğretimi derslerine başladım. Tecvidli bilmediğim için usulüne uygun okuyamıyordum.
hamd olsun. Şimdi artık okuyabiliyorum. Çok mutluyum. Ama şunu anladım sürekli çalışmak gerek. İnsan zihni öğrenmeyi ancak tekrarlarla pekiştiriyor.
Tekrar edilmeyen her şey eksiliyor veya unutuluyor..

Bir de kur an ı kerim uygulamasından hocadan dinleyerek tekrar yapmak inanılmaz geliştiriyor insanı. Acizane tavsiyem

Günaydın.
.
.
.
İrade eğitimi bence hayatın temel taşı.
bunu başaramazsak, ev işleri de , iş hayatı aile hayatı temizlik düzen de sekteye uğruyor. Hatta ibadetler dahi.
Bir çoğumuz, dinimizi sevmediğimizden değil de irademizi eğitemedipimizden, twlefonu elimizden bırakıp namaz kılamıyoruz. Ya da ev işi yapamıyoruz. Oysa beş dakikalık bi iş. Amma gözümüz de büyüyor da büyüyor....

Öyle kıymetli bir eser ki..

oku oku doyamıyor insan

Allah emek verenlerden vesile olanlardan razı olsun

okudukça içi sevgi bağı doluyor insanın.

islam hayatına dair efendimiz sav in yaşantısı ve sözlerinden yola çıkarak bilgi sahibi oluyoruz

çok çok güzel…

Eklentiler

• image.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 55
Bu topiğimizi ayrı seviyorum.
Yıllardır var.
Keşke irerlese güzel sohbetler olsa ama diğer topikler gibi katılım olmuyor malesef

İnsan hep yükselmiyor hayatta
Bazen duruyor bazen ilerliyor bazen yokuş çıkıyor bazen dipte bazen zirvede
Ama aslolan hep yolda olmak

ben çalışmayı emek vermeyi seviyorum
Hantallık , uyuşukluk bana göre değil
Hayattan zevk alamıyor yaşadığımı fark etmiyorum

hayallerim var hedeflerim var
Onlar için çalılınca daha ayrı bir coşkuluyum

Çok şükür günümüze

Ben de burayı yeni farkettim ne güzel paylaşımlar yapılmış bazen ben de uğramak sohbetinize eşlik etmek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…