Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay pes bu kadar orginal yemin cesitlerini nerden dusundunuz yahu?
Yalansa kurbagaya dön deseydiniz yeterdi..

Insanlar dindar olsun veya olmasın mecbur kalinca bazi durumlarda yemin de edebiliyorlar..ben hic hoslanmam o ayri.
Dogru da soyluyor olsam biri bana yemin et dediginde inadima etmem.Sozume guvenmiyorsa kapi orda.

Gayet de yalan yemin eder.
Zaten ettirilen yeminler korkunç. Olmayan çoluk çocuğa kadar inmişsiniz yahu. Aranızda bu derece güven problemi varsa bu birlikteliği bir daha düşünün. İkidebir böyle yemin mi ettireceksiniz?

Bir de dinine düşkün demişken, sözüm meclisten dışarı ama esas habire din iman muhabbeti yapandan korkacaksın. Benim tecrübem, gördüğüm bu yönde.

Böyle büyük tehlikeli yemin edenden korkarım ben.
Bir olay karşısında yemin etmesinden önce ortadaki kanıtlara bakın.
Yani 2*2=4 ken hayır lütfen inan 5tir deyip böyle yemin ediyorsa buna inanılmaz.
Üstüne doğmamış çocuğun kör sakat olsun gibi bir yemine ortak olacak olmanız sizi korkutmalı.
Çünkü böyle yemin ettirdiyseniz zaten sakat bir durum var demektir. Bence bu kadar yemin gereksizdir.

Böyle büyük tehlikeli yemin edenden korkarım ben.
Bir olay karşısında yemin etmesinden önce ortadaki kanıtlara bakın.
Yani 2*2=4 ken hayır lütfen inan 5tir deyip böyle yemin ediyorsa buna inanılmaz.
Üstüne doğmamış çocuğun kör sakat olsun gibi bir yemine ortak olacak olmanız sizi korkutmalı.
Çünkü böyle yemin ettirdiyseniz zaten sakat bir durum var demektir. Bence bu kadar yemin gereksizdir.
Kanıt yok işte kafayı yemek üzereyim, lütfen beni anlayın konuya yorum yapanlar kendilerini benim yerime koysunlar burdan yazıyorum gözlerim şişti ağlamaktan :(

Kanıt yok işte kafayı yemek üzereyim, lütfen beni anlayın konuya yorum yapanlar kendilerini benim yerime koysunlar burdan yazıyorum gözlerim şişti ağlamaktan :KK43:

Konu ne, onu yazarsan belki gerçekten totosunu kurtarmak için mi yemin etti onu anlayabiliriz. Aldatma falan mı?

Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi
Ne olursa olsun yine de böyle yemin ettirme derim ben. O anki durumu kurtarmak için edebilir de bilemezsin kimsede bilemez bunu

İnanmak istiyorum ama doğru mu değil mi, kafayı yemezsem iyidir...
Bukadar kafaya taktığınız şey aldatma meselesi mi? Her nr olursa olsun güvenmekten başka bir çözüm yok.. yemin evt özeldir ama sonucunda çok büyük zarar görülecekse istemedende olsa yemin edebilir.. fazla zorlamasaydınız.. allah korusun evlenseniz çocuğunuz olsa sakat olmasını bile göze almışsınız.. bu yeminlerin ahı birgün tutar..

Maalesef çok dindar geçinenlerin neler yaptığını görüyoruz, duyuyoruz. O yüzden adam adam değilse boşa yemin de eder, başka şeyler de yapar.

Şimdi nişanlınız sonra hayatınızı paylaşacağınız insana gönül rahatlığı ile güvenebilmek her şeyden önemlidir. Eğer ki kafanızı kurcalatıyorsa ya da sizi bu kadar huzursuz ediyorsa her şeyi en baştan düşünmek gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X