Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
18 sayfayı okuyamadım da dinine düşkün birisi bu tarz yeminler etmez bence

Yani ölüm sakatlık vs çok çirkin yeminler

Veren Allah alan Allah benim yeminimle mi olacak sanki de demiş olabilir tabii

Ben arkadasim atti olaylarina pek inanmiyorum.Herkesin mail adresi vs var bi de arkadaslar arasinda muhabbet ederken bi erkek dur su kiza bi yazayim senin mail adresinden felan demez yani.Dun mail adresini gorur gormez arastirdin mi yoksa sevgiline sorduktan sonra mi arastirdin.Yani senin ogrendigini anlayinca hemen kapatmis olabilir face,instagrami.Tabi belki de dogru soyluyordur bilemiyorum ama yalan yere yemin eder benim eaki esim ne yemeinler ediyordu.
Hemen olay anında araştırdım bu arada arkadaşlarının internet paketi vs yoksa birbirlernin telefonununu alıyorlar

Böyle yeminler ettireceğin birinin hayatında yeri olmamalı asıl sorun burda bence. Yaşın kaç bilmiyorum sayfaları okumadım. Sadece bir arkadaşa ben evladım sakatmı olsun demişim oku gibi birşey yazmışsın ona rastladım. Diyelimki sana göre büyük yemin bu ama adam önemsemedi yalan yere yemin etti değer mi? İnsan evladını yeminlerde kullanacak kadar aciz olmamalı, erkek milletininde egosunu bu kadar yükseltmeyin kimse vazgeçilmez değil. Allah yemininle sınamasın daha aklı başında olmanı dilerim.

Hocalar bile ne yeminler ediyor yok yere.Ne buyuk gunahlara giriyorlar.İnsan beşer sasar.Yasiniz kac bilmiyirum ama sözüne guvenmeyecegin biriyle asla olma.
Yalan soyledigine inaniyorsan suphe varsa onu da gunaha sokma derim

Bu yeminleri ettirmek iğrenç ötesi. Nasıl ağır nasıl kötü sözler bunlar. Yalan yere ettiyse zaten ilerideki halinizi düşünemiyorum, darma dumansınız. Ki dinine düşkün birisi kendini ispatlamak için bu yeminleri etmez. “Allah benim kalbimi biliyor, ister inan ister inanma” der geçer. Gerçekten dinine düşkün insanlar “Allah bilsin yeter” düşüncesindedir. Soruna gelince evet sıkışınca Kuranı bile öpüp “Allah beni çarpsın yalan söylüyorsam, sakat kalayım inşallah” diye yemin bile ediyorlar. Bizzat sonra yalanı çıktı ortaya o kişinin.

Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi
İş biraz da sende bitiyor sen adama güvenmiyorsan sabahlara kadar yemin etse de kurana el bassa da olmaz.

Yalan yere yeminde ederler kuranada basarlar her ne kadar dinime düşkünüm desede yaparlarrr... içinde varsa yapacagınıda yapar

Dinine düşkün erkek yemin etmez.çünkü yalan söylemez.dinle böyle şeyleri bagdastirmayin.guveniyorsaniz inanin guvenmiyorsaniz bırakın gitsin.

Nasıl yeminler nasıl yeminler :oha:

Ben bu yeminleri yüzde yüz emin olduğum birşey için bile etmem ya. Kusura bakma da çok garip olmuş.

İnanın ki önemli olmasa ettirmezdim
Kusura bakma da diyelim her hangi bir şey için yaptın mı diye soruyorsun. O da yapmadım diyo. Buna güvenebilmen gerekir. Yani sözüne güvenmeyip ettiği yeminlerden bile şüphe ediyorsun. Sen bu insanla hayatını geçirmeyi planlıyorsan ağzından çıkan söze güvenebilmelisin. Bu kadar tereddüt varsa kafanda ilişkini gözden geçir derim

O yeminleri gözünü kırpmadan eden gözünü kırpmadan da döner şüphen olmasın.Evet,yemin etmek vardır ama hassas bir konudur ve üzerinde düşünmeyi gerektirir.Dini hassasiyeti dediğin kadar olsa biraz düşünürdü.
Bir arkadaşım,en küçük bir şeyde,"Allah belamı versin,iki gözüm önüme aksınki"diye yemin ediverirdi,onu hatırladım şimdi.
Sen sıralamışsın,o da düşünmeden iştirak etmiş,oyuncak etmişsiniz yemin etmeyi...

Şu dine düşkün lafı o kadar sinirime dokunuyor ki; "Dini hassasiyeti olduğunu düşündüğüm biri" deseniz yine bir derece anlayacağım. Ne düşkünler(!) pedofiliden yargılanıyor şu an, kanıtlar önlerine sunuluyor da yeminlerle inkarın dibini görmeye "Benim alnım ak, Allah biliyor!" demeye devam ediyorlar, aklıma direkt bu geliyor artık.

Yalan yere yemin edebilir, bunun ibadet ve dinle değil, karakterle, söz verme bilinciyle, utanabilme duygusuyla alakası var. Siz baya baya doğmamış evlatlara kadar yemin istemişsiniz birinden. Bu derece güveninizi sarsan biri ile birlikte olma ısrarı neden? Ya da sizin bu yemin ettirme biçiminiz ne kadar normal? Adam da "Yemin yemin, onun üstüne de bunun üstüne de yemin" diyebildi yani, ilginç. Orası da tuhaf.

Bırakın bu işleri ya...
Artı konu sahibi sanki ucu kendine dokunmayacak gibi çocuklarının üstüne yemin ettirmiş,tutacağından değil ama,insan bunu can düşmanının çocuğuna bile dilemez,kafalar rüzgarda kalmış...

İsterse gece gündüz ibadet etsin kalbindeki allah sevgisini bilmediğimiz için ahlakından da emin değilsen eder niye etmesin dindar olupda birsürü ahlaksızlık yapmış çok insan tanıyorum,çok şükür ki kalpleri bilen Allah... bu işler kalbindeki allah sevgisine korkusuna bağlı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X