Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O nasıl yemin öyle ben doğru söylesem bile korkarım o cümleleri kurmaya :KK70: 1.si din içerikli konu olduğu için muhtemelen kapanacak yasak çünkü. 2si dinimizde yeminin günah olmadığını okumuştum. Yani yemin edip tutmamak günah değilmiş
Ne yani yalan söylemek günah degilmi? Biraz daha dikkatli olsak yanlış yönlendirme olabilir.
Konu sahibi arkadaşım, insanoğlu şaşar beşer, o anki ruh halini bilemeyiz. Tereddüt ettiginize göre, o anki durum biraz şaibeli.

Şuraya bi :oha: bırakıp gidiyorum.
He bir de ; yalan yere yemin edebilir. Dinle bağdaştırmayın karşınızdakinin karakteri belli eder zaten güvenilir olup olmadığını ve de yemine gerek kalmaz

Yemin etmenin dinle bi alakasi yok. Sözunun eriyse her sekilde inanirsin.

Bir annenin ya da dogmamis cocuklarinin uzerine bir daha yemin ettirme!

Seni asla aldatmadim! Kizimin ustune yemin ediyorum diyip kurani kerime el basan adam, arkadasimi ayni anda 2 kadinla aldatmis ve ortaya cikmisti.

Simdi buna gore kurani kerime el basan insana bile guvenilmez artik!

Yemin etmenin dinle bi alakasi yok. Sözunun eriyse her sekilde inanirsin.

Bir annenin ya da dogmamis cocuklarinin uzerine bir daha yemin ettirme!

Seni asla aldatmadim! Kizimin ustune yemin ediyorum diyip kurani kerime el basan adam, arkadasimi ayni anda 2 kadinla aldatmis ve ortaya cikmisti.

Simdi buna gore kurani kerime el basan insana bile guvenilmez artik!
Bole bir yemin ediosa adam zaten cok kolay yemin edebilir.. benim esim bole bi yemin edecek olsa bile.. beni ve cocuklarimi karistrma kimin uzerine yemin edersen et diyorum :)

haha. babam 65 yaşında ve onu tanıdığım hatırladığım 30 sene boyunca bir kez bile sabah namazını kaçırdığına şahit olmadığım hacı bi insandır. çok rahat yalan söyler. rahmetsiz anası de çocuklarımın ölüsünü öpeyim diye çok yalan yere yemin ederdi. o da hacıydı beele elinden tesbih düşmezdi. yalan yere yeminleriyle iki oğlunu da karılarından ayırmıştı. kötülüklerini saysam burdan fizana gider.

yani özetle bu işin dinlisi dinsizi yok. Allah yalan konuşan adamın tepesine yıldırım indirmiyor ki.
güvenmiyorsan bitireceksin o ilişkiyi.

En son banlandiktan sonra bir daha bdv ye girip birsey yazmicam dedim.

Ama sen beni cileden cikardin.

Yavv bu yeminler nedir ? Nasil bir kelime dagarcigin var senin. Ya bunlarin hepsi dualarin kabul oldugu saate denk geldiyse . Biraz oturup mantikli hareket edin yahuuu.

Arastirin dininiz azicik.

Yemin Allah cc uzerine olmazsa gunahtir. Yemin Rabbim disinda kimsenin uzerine edilmezz.

La ilahe illallah yavv. Hayde iyi seneler

Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi
Eder

Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi
Eder mi eder valla. Noter huzrunda şahitli filan yemin ettirseydiniz:D

İki nişanlı arasında ne kötü bir muhabbet . Nişanlınızın yerinde olsam elli türlü yemin edeceğime sizden ayrılırım

Yemin konusuna hiç girmeyeceğim de (kırmamak adına) .

Bu kadar güvenmediğiniz insanla evlenmemelisiniz. Sadece bunu derim.

Tobe tobe.... bekara kari bosamak kolay diye bi tabir var ya pessss... dinine duskun az allahtan korkan insan nasil boyle yeminler isterki... inanamiyorum... annen olsun ne ya... dinden cik ve doneme ne.... heleki ilerde cocugun ozurlu olsun ne .... allah akil fikir versin... en tahammul edemedigim sey rabbim hic imtihan vermemis size belliki allah muhafaza yemin etmek zaten allahi sahit kilmaktir bunca kkotu soze gerek yoktur. Caminin onunde olnasanizda yeminleri allah duyar gorur . Irkildim okurken lutfen tovbe edin agzinizi zihninizi kalbinizi bu tur seyleri dusunmekten dahi arindirin...telafisi olmucak seyler yasamayin uzuldum kotuluk icin degil basiniza bisey gelir diye uzulup korktugumdan yaziyirum yanlis anlamayin

Bide bu yeminlerin sebebini okudum durum daha vahim ben cok kiskanc biriyim yani benim icinde suphe duydugum bisry butun dengemi bozar ama bu yeminler aklima bile gelmez... ki fala inaniyosunuz yemin yemin degil felaket listesi soyleyende zincirli kole sanki tobe tobe ya erkek adam bunca yemin istegine benim kendime guvenim tam guvenmiyosan sen bilirsin demeliydi. Bende bi cinayet filan varda ben yapmadim diye bunca yemini papagan gb kabul edip soyledi sandim. Lutfen siz kinseye beddua etmeyin cok tehlikeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X