Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya burda yazılanlara bişey diyemiyorum buraya ben niye geldim ki ya ben ev hanımı değilim üniversite okuyorum, birisi de dememiş ki ne derecede aşıksın. Kimse aşık olmamış hepiniz görücü usulü kocalarınız neler yapsın siz güvenin de ne oluyo ben böyle olmamak için elimden geleni yapıcam Allah bilir ne sorunlarınız var gelmişsiniz buraya yazıp yazıp duruyorsunuz yazmayın ya ne diyim ben size ya kötü mü konuşayım benim konuma yazmayın !!!! Laftan anlayın ya konuyu ben hallettim yüzsüz olan istediğini yazabilir arkadaş . Mutsuz olan bana deli de der, her şey der, konuşmak bedava ! Yazmayın demek ne demek ya hayret bir şey !
Siz önce bu yazdıklarımı anlamak için kitap okuyun anlama becerinizi geliştirip öyle yoruma geçin bu anlamak yemeğe temizliğe benzemiyor !

Ben insan gibi demişim ki bu yemini eden doğru mu yalan mı, siz nerelere geldiniz ya hayret bir şey ya benim olsun nasıl olursa bakarım çocuğuma gocunmam tamam mı kimseyi kınamayın, engelli değilsiniz diye engelli olmayacak anlamına gelmiyor bu. Herkes engelli adayıdır. Aramızda öyle arkadaşlar da olabilir, bilip bilmeden küçümsemeyin kimseyi. Allah inşallah size sağlıklı evlatlar mutlu evlilikler versin de yeter ki konuyu saptırmayın ya. Ben çocuğım sakat mı olsun dedim ya bak eğer doğru söylemezsen böyle olsun mu yani bak emin misin dedim ya niye konuyu çekiyorsunuz ya adam gibi adam yemin edecekse eder ben yemin ettirdim yalansa ben napıyım beynimi mi kesip atıyım ben gerçeği öğrenmek istiyorum kuşkuyla şüpheyle yaşamak susmak nedir siz bilir misiniz Allah herkesi ıslah etsin ya herkese hak ettiğini versin yabildiği gibi yapsın herkesi bişey demiyorum konuma hala yorum yazıp benim moralimi bozan konuyu çarptıran olursa hakkımı helal etmiyorum daha ne diyim ya susun

Ben burda neler çekiyorum benim yaptıklarımı bilseniz ne dersniz ya yeter artık herkes benim söylediğim 1 tanecik cümleye göre beni deli de yaptı hasta da yaptı yanlış yolda da yaptı. 1 cümlemle mi karar veriyosunuz insanlar 10 yıllık kocasını tanıyamıuor ya yter valla ya konuşturmayın beni ya üzülüyorum zaten eica ediyorum kimse yorum yapmasın ya üzülüyorum hakkıma girmeyin bneim yaşadıklarımı yaşasanız ne yapardınıx ya Allah aşkına yazmayın ya valla bıktım bikaç cümle yazmışım demediğinix kalmamış ya

Gözümle bir şey görmüşüm, arkadaşının yazdığınun “ispatını” bu gece öğrendim. Öğrenene kadar da kusura bakmayın ama rahat duramazdım ben.
Neymiş ispatı? Kandırıyor olmasın, erkeklerin bu konularda ne kadar cin olduğu malum.

Neymiş ispatı? Kandırıyor olmasın, erkeklerin bu konularda ne kadar cin olduğu malum.
İyi geceler abla kafam o kadar karışık ki ne yaparsa yapsın ben çok duygusal hassas iyi niyetli birisiyim babasız büyüdüm kimseyi kırmak istemem hayatımda da kırmadım 1 kişiye bağlandım sadece, düşünmekten inanın kanser olucam bana bu gece annemin yanında koluma vurdu çok tahammülsüz çok konuşuyormuşum ben burdaki yorumları da görünce iyice üzüldüm lütfen okuyanlar üstüme gelmek için değil de bana destek olmak için yanımda abla gibi ABLA durmak için yazacaksa yazsınlar ağlıyorum yeni yılda ilk kavgamız bırakamıyorum da Allahım çok araftayım çok kötüym gözlerim şiş ben daha bunları yaşamak için çok küçüğüm ben bunları hak edecek sadece sevdim değer verdim ona kendi ailesinin yapmadığı şeyleri yaptım ya

İyi geceler abla kafam o kadar karışık ki ne yaparsa yapsın ben çok duygusal hassas iyi niyetli birisiyim babasız büyüdüm kimseyi kırmak istemem hayatımda da kırmadım 1 kişiye bağlandım sadece, düşünmekten inanın kanser olucam bana bu gece annemin yanında koluma vurdu çok tahammülsüz çok konuşuyormuşum ben burdaki yorumları da görünce iyice üzüldüm lütfen okuyanlar üstüme gelmek için değil de bana destek olmak için yanımda abla gibi ABLA durmak için yazacaksa yazsınlar ağlıyorum yeni yılda ilk kavgamız bırakamıyorum da Allahım çok araftayım çok kötüym gözlerim şiş ben daha bunları yaşamak için çok küçüğüm ben bunları hak edecek sadece sevdim değer verdim ona kendi ailesinin yapmadığı şeyleri yaptım ya
Kaç yaşındasınız sen ve nişanlın?

Adamın sana saygısı yok ki. Ne demek annemin yanında koluma vurdu, annen bi şey demedi mi o densiz herife?

Ne yani yalan söylemek günah degilmi? Biraz daha dikkatli olsak yanlış yönlendirme olabilir.
Konu sahibi arkadaşım, insanoğlu şaşar beşer, o anki ruh halini bilemeyiz. Tereddüt ettiginize göre, o anki durum biraz şaibeli.
Yahu ben diyanet miyim? Yönlendirme falan yapmadım ki. Öyle bir yazı okumuştum dedim. Eminim okuduğuma. Doğrudur değildir bilemem,bana da mantıksız gelmişti ama özellikle eşler için yuvayi kurtarmak için yalan söylenebilir ve yemin edilebilir demişti bi hoca da. Ben onların yalancısıyım benim fikrim bu yönde değil

Yahu ben diyanet miyim? Yönlendirme falan yapmadım ki. Öyle bir yazı okumuştum dedim. Eminim okuduğuma. Doğrudur değildir bilemem,bana da mantıksız gelmişti ama özellikle eşler için yuvayi kurtarmak için yalan söylenebilir ve yemin edilebilir demişti bi hoca da. Ben onların yalancısıyım benim fikrim bu yönde değil
Tabiki sizi elestirmiyorum, yonlendirmeden kastım; inanin her mesaj ciddiye alınıyor burada, şimdi yaptığınız açılım evet doğru.
Lakin insanlar işlerine geldiği kısmı cımbızla alıp kullanabiliyor kimi zaman.
Teşekkürler açıklamanız için (:

canım ben de babasız büyüdüm aynı saydığın şeyler bende de var. lakin arkadaş da sormuş, neyi gördün diye. söylememişsin. istersen özelden yazabilirsin yardımcı olmak isterim. ama şunu da ortaya yazabilirim elindeki deliller güçlü ise, gazeteciyim ben bu arada, az bir olasılık karşı tarafın haklı olması olasılığı varsa karşı tarafa da söz hakkı verirsin ve konuyu kapatırsın. bir güçlen hadi.

Dinine düşkün bir erkek demek Allah korkusu var demektir, boş yere yemin eder Allah’ı şahit gösterirse günah olduğunu bilir, eğer her şeye yemin etmiyorsa yemin ettiği şeyler de gerçektir

Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi
Hayır bir de söylediklerin Allah korusun bence boş yere ediyotss bile bu dediklerin üstüne edemez korkunç

İnsan zorda kalırsa her türlü yemini eder
Ben de eskiden dini değerlere daha bağlıydım, annemin zoruyla Kur'an'a el basıyordum az kalsın :)) ve, yalan yere...
Şimdi doğruyu söyleyip çok istediği bir şeyleri kaybetmektense uzun vadede çarpılmak daha mantıklı gelir öyle panik anlarında :) hem öyle 3. Bir kişinin yemin etmesiyle koskoca kaynana da ölmez yani. Kimse de dinden çıkmaz-çiksan da bir daha giremezsin falan... bir kere dinlerin özüne ters. afaroz edilen kişiler bile episkoposa gidip pişmanlığını iletirse dine geri döner.

*ben de her gün bir yemin ettirirdim; senden gizli şunu şunu yaptığım taktirde en zor animda beni terket, ben askerdeyken de başkasına aşık ol, ben sensiz üzülürken sen çok mutlu ol
Diye :)) sonuç olarak tam da yaptığı şey yüzünden ben bu Arkadaşi terkettim (şükür) , o askerdeyken bir başkasına aşık oldum ve çok mutlu olmasam da güzel zamanlar geçirdim :)) keşke siz de yemininize böyle kısa vadeli şeyler katsaydiniz:KK49:

Yanlış anlamayın, artık hayat tecrübesi olmuş bana kendime engel olamıyorum önyargıdan bin beter ama bir insan dindarsa kıyısına köşesine yaklaşmamaya çalışıyorum.
Çünkü Allâh'ın adını anan birinden asla zarar beklemiyor akabinde zararın dik âlâsını görüyorum.
Bence siz de dindar ya da değil olarak değil de karakterli karaktersiz olarak bakın.
İnanın zarar görmenizi istemem... Belli siz de güveniyor, haramı günahı bilen biri kötülük yapmaz diye düşünüyorsunuz.
Yapıyorlar annem yapıyorlar.
O kolunu tutması sıkması bilmem napması bak bunlar hiç sağlıklı hareketler değil.
Aile olarak çevremin çoğu dindar değül hatta dinle alakası yok ama gerçekten böyle değiller. Kendinizi ateşe atmayın...

Doğru insanı bulmanız ümidiyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X