dinlere inancımı kaybettim:(

belinay99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2017
4
3
1
26
merhaba kızlar ben 18 yaşında bir genç kızım.1 yıl öncesine kadar islam dininin gereklerini tastamam yerine getiren biri olmasamda orucunu tutan,yola çıkmadan ayetel kürsi okuyan,okuyabildiğim zamanlarada kuran okuyan,gece yatmadan önce kalpten hangi duaları biliyorsam okuyan bir insandım.Hayatım zora girince ettiğim samimi duaların hep kabul olduğuna Allaha beni yakınlaştırdığına 1 yıl öncesine kadar tüm kalbimle inandım.Daha sonra bir arkadaşımın bana deist olduğunu söylemesi ile ilkten ona karşı çıktım bana sorduğu sorulara aklımca bildiğim araştırdığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım çünkü dinime inancım tamdı.Ona laf yetiştirirken zamanla kendimi onun gibi dinlere inanmayan biri olarak buldum.Araştırdıkca araştırdım kafama yatmayan ayetler,dünya da bu kadar fazla dinin oluşu sonra aklıma bir soru geldi ya biz kandırılıyorsak?Ya din falan yokta sadece toplumsal baskı ,çevremizin müslüman oluşu,insanları yola sokmak için kullanılan şeylerse diye diye en sonunda dinlerin uydurma olduğuna inandırdım kendimi ...Dinle olan her şeyden uzaklaştım eskiden ettiğim duaları etmez oldum ,oruç tutmuyorum,namaz kılmıyorum,((dua ediyorum ama arapça deil..))
dini tüm ritüellerden uzaklaştım.
Ama nedendir bilinmez böyle oldum olalı ailemde huzur kalmadı hep kavaga,para sıkıntısı,eskiye kıyasla daha fazla huzursuzluk olmaya başladı bense kendimi Allah bana kızdımı demekle buldum.Kendimi boğulacakmış gibi hisettim.Bir yanım diyorki din falan yalan hepsi kandırmaca her insanın sıkıntıları olur seninki psikolojik diyor bir yanım Allaha nankörlük ettin şeytana uyuyorsun diyor kafam o kadar karışıkki ben nasıl eski halime dönücem bilmiyorum bana tavsiye verin lütfen çünkü sudan sebeplerle boğuluyorum(

Heh Ramazan zamanı tam da açılması gereken konu. Dini içerikli konu yasak, burada bu konuyla herkesi birbirine düşürürsün şekerim. Dini forumlarda tartışabilirsin yalnız Ramazan'da linç is coming durumu olabilir, bence geçsin ondan sonra tartış bu konuları. Konun kilitlenir burada da zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…