Ölümü düşünmek benim için en son şeydi,belki bebeğim olmasaydı çoktan..İnanın yaşadığım ev bu hayat benim değil sanki ..Ölümü sil aklından düşünme bi daha .
İnsanız .. hangimizin her günü güllük gülistanlık , öyle her aklımıza estiğinde canımıza kasetseydik dünyada insan kalmazdı .
Okuluna yeniden başla meselâ , kendini mutlu hissettiğin şeyleri yap , hayata tutun ..
Olabilir daha öncede konu açmıştım. Malesef şuan daha kötü durumdayım. Bir insan dışarıda vakit geçirmekten zevk almaz mı ? Hemen yorulurum,suratım asık,kaslarım çatık gezip eve geri dönerim..Ölüm çözüm değil daha once böyle bir konuya yorum yapmıştım siz miydiniz hatırlamıyorum. Ama bu kadar uzun sürdüyse kesinlikle bir psikologla görüşmelisiniz
Ölümü düşünmek benim için en son şeydi,belki bebeğim olmasaydı çoktan..İnanın yaşadığım ev bu hayat benim değil sanki ..
Çok zor geçti ..Ahh bastirilmis cocukluk
Ben eksik gordugum yonlerimi uzerine giderek bertaraf edebiliyorum size bunu onerebilirim.
Hic destek almayi dusundunuz mu?
Herşey onun için..Ben bir anlatsam ohooooo bitmez de bitmez , tabi herkesin derdi kendine yüktür kendine ağırdır ama bak bebeğin de var sarıl ona sımsıkı ..
Iyi akşamlar.Sizin durumunuzda çok kişi var yalnız değilsiniz.Hicbisey küçük bir sorundan kaynaklanmıyor.Kucuk sorunlar birikip bizi bu durumlara getiriyor.Kucuklukten beri yaşananlar bastırılan hep dibe atilalanlar bir çığ yumağı gibi büyüyor.Doktorum bana çivi duvara iyce gömülmüş onu büyük bir mücadele vererek birlikte cikaricaz .Bosuna kendini kandırma bu yeni olan bir durum değil demişti. Ama sonradan anladım her şey bende bitiyor.Kendinizi korkunuza esir etmeyeceksiniz.Yavas yavaş üstüne gidin.Kisisel gelişim kitapları iyi geliyor.Her gün biraz daha adım atın.Sorunlardan kaçmak çözüm değil.Nekadar zorda olsa üstüne gidin.Kendiniz göreceksiniz her şey çok iyi olacak.İyi akşamlar.
O kadar dolu ve çaresizim ki.. Daha öncede buna benzer bir konu açtım ama düzelme olmadı malesef.
Kimine göre çok saçma gereksiz kafaya takılmayacak bir durum belki ama anlatacak ve anlayacağını düşündüğüm kimse olmadığı için yazıyorum.
İçime kapanıklığım yüzünden kendimi yiyorum.
Bir ortamda bir insan hepmi en pasif olur. Aile ve kendime yakın gördüğüm insanlar hariç diğer yerlerde öyleyim.
Örneğin bir ortama sonradan girmek benim için ölüm gibi selam veremem,hal hatır soramam. Genellikle bulunmam gereken yere hep en önce gitmeye çalışırım. Ve o ortamdan en son kalkmaya özen gösteririm ki ben kalktığımda arkamdan kimse konuşmasın diye.
Artık sokağa bile çıkmak istemiyorum ki yol da biri ile karşılaşıp konuşmamak için.
Çocuğumu parka vs götüremem genelde eşim ilgilenir.
Psikolojik olarak çocukluk ve ergenlik dönemim çok zor geçti. Sürekli baskı altında onu yapma o ne der, bunu yapma şu ne der ikazları ile büyüdüm .
Arkadaşlar hastamıyım ben hayatımın en güzel senelerini böyle geçirmek istemiyorum,bir çocuğum var ve ona acıyorum böyle bir anneye sahip olduğu için acıyorum.
Eşim her konuda destek ama yaptığım hiç birşeyi tamamlamadım.
Okulumu yarım bıraktım, evde başladığım bütün işleri (hobi olarak) yarım bıraktım .
Herşeyden hemen sıkılır mı bir insan?
Bu hayatta hiç birşey başaramamış pasif,ezik bir insan müsveddesi gibiyim evet öyleyim..
Aptalca gelecek belki ilk defa ölmeyi düşündüm, aşamıyorum kendimi ve bu halim aile ilişkilerimi etkiliyor artık .
İçimde bir kor ateş var ve günden güne beni bitiriyor sanki.
Bağırmak kimin hakkında ne düşünüyorsam söylemek, haklı olduğum konularda kendimi müdafaa etmek istiyorum ama yapamıyorum.
Ruh halim berbat,en dipteyim,en sondayım sanki!
Belki karışık oldu kusura bakmayın ama şuan ağlayarak ve kendime acıyarak yazdım. Bir nebzede olsa içimi boşaltmak için..
Çok zor geçti ..
Maalesef denedim ama yapamadım.
Çok düşündüm destek alamayı eşime durumumdan çok bahsettim ama o kabul etmiyor boyle olduğumu iyisin,kendi kendine yapıyorsun diyor vs.. Anlayacağınız gitmedim . Ergenlik dönemimde destek aldım,ilaç tedavisi gördüm kısa bir süre.
Düzelmeyi o kadar çok istiyorum ki. Birşeyleri başarmayı,yolda rahat yürümeyi,özgürce konuşabilmeyi.Iyi akşamlar.Sizin durumunuzda çok kişi var yalnız değilsiniz.Hicbisey küçük bir sorundan kaynaklanmıyor.Kucuk sorunlar birikip bizi bu durumlara getiriyor.Kucuklukten beri yaşananlar bastırılan hep dibe atilalanlar bir çığ yumağı gibi büyüyor.Doktorum bana çivi duvara iyce gömülmüş onu büyük bir mücadele vererek birlikte cikaricaz .Bosuna kendini kandırma bu yeni olan bir durum değil demişti. Ama sonradan anladım her şey bende bitiyor.Kendinizi korkunuza esir etmeyeceksiniz.Yavas yavaş üstüne gidin.Kisisel gelişim kitapları iyi geliyor.Her gün biraz daha adım atın.Sorunlardan kaçmak çözüm değil.Nekadar zorda olsa üstüne gidin.Kendiniz göreceksiniz her şey çok iyi olacak.
Çok teşekkürler,yardım almam gerekiyor farkındayım böylelikle aşabilirim umarım..Devlet hastanesi olur biyere bi gidin gorunun esinizin elinden tutup goturmesi gerekirken.. bazi erkekler boyle iste abarttigini dusunuyordur.
Kendin git ohalde. Nasil karnimiz agriyinca dr agidiyoruz bu da oyle bisey ilactan ziyade terapi size daha iyi gelecektir..
Bir de ne olursa olsu sosyal ortamlara girmekten cekinme. Yuzunun kizaracagini bilsen kalbinin carpacagini bilsende korkularinin ustune git. Boyle boyle asmana kendi kendine yardimci ol..
Teşekkürler, bakıyorum hemen.Size Prof Ibrahim Bilgenin Benim Hayatim Hep Boyle mi Geçecek kitabını önerebilirim.Kendisinin facebook sayfasında canlı ücretsiz paylasimlari var.Bakmanizi tavsiye ederim.
Gittim.Psikiyatri ve Pskolog ikisinede.Ama kendim inanmadan olmadi.Inanmak yolun yarısı:)Bende ağır bir sekilde anksiyet e vardı.Simdi daha iyiyim.Emin olun siz kendinize inaninca asilmayacak sorun yok.Hepsini bende yaşadım.Bide benim daha ağırdı inaninki.Bircok baska sorun vardi pskolojik olarak.Derelizasyon gibi agir bir durum var anksiyetede bu duruma giriyordum.Ruyada sanıyorsunuz kendinizi.Alginiz gidiyor.Düzelmeyi o kadar çok istiyorum ki. Birşeyleri başarmayı,yolda rahat yürümeyi,özgürce konuşabilmeyi.
Siz psikiyatriyemi gitmiştiniz?
Rica ederim.Size Istanbuldaysaniz Prof Ozcan Eryuceyi önerebilirim.Ibrahim Bilgen de çok iyi.Ama Ozcan Bey daha uygun.Ikisi de çok iyi.Siz inanın ve bir adım atın.Hepsi geçiyor.Teşekkürler, bakıyorum hemen.
Teşekkürler..Kitap okuyun. Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer mesela. Ben o kitaba bayıldım
Hem roman hem kişisel gelişim kitabı. Okurken eğleniyor Sun. Cunku çoğu gelişim kitabı sıkıcı bence. Bu tarzda bulunanı az. Ya da çocuk kitaplari okuyun. Mesela bitmeyecek öykü kitabını okuyun. Çocuk kitabı olarak yazılmış 79 senesinde ama ruhu hala çocuk kalmışlara da o kadar hitap ediyor ki. Teması da zaten ne istersen onu yapabilirsin, sürekli bitmeyen bir öykü hayat gibi işte. Daha da olmazsa profesyonel yardım alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?