O zaman ip asma düşünebilirsin. En risksiz ve kalıcı değil. Endoskopi içim kalıcı değil diyoruz ama kalıcı diyende var. Benim gözlemlediğim endokopide ilk başlarda çok çekik oluyor. Sonra normalleşiyor. Bir de şu var. Endoskopik germe yüzü çok değiştiriyor. Elmacık kemikleri belirgin olanlara tavsiye edilmiyor. Yüz tümüyle yukarı alındığı için yanaklar anormal duruyor. Açıkçası doğallıktan çok uzak. Şahsen ihtiyaç olsa benim yüzüme yaptıracağım işlem normal yüz germe olurdu. Yaş ileri ama şükür henüz ihtiyaç yok

. Aman olmasın. Ne yaptırsam sonuç hüsran oluyor. Sitede de reklam amaçlı mesajlar hariç
estetik operasyonlardan memnun olan çok az. O da insanı düşündürüyor. Instagramda ki o shoplu gerçekçi olmayan resimlere aldanıyoruz.
Bir de garip olan yüz germe yaşı 30 lara düşmüş. Bir dr ınstagramda yazmış. 30 lu yaşlarda yüzünüzü gerdirin geleceğe yatırım yapın yazmış

Hiç etik değil. İyice zıvanadan çıkmış sektör. Tabiki endokopik germede fazla deri alınamıyor. Böylece genç kuşak ya endokopiye ya da ip asmaya yönlendiriliyor. Eskiden yoktu. Hepsi ticari amaçla yanlış yönlendirmeler.
Herkese tavsiyem ihtiyaç varsa estetik cerrahiyi düşünün. Yoksa üzülüyorsunuz Örneğin benim sol kaşta düşüklük vardı ciddi can sıkıyordu. Mecburen yaptırdım. Tabiki güzelliğime düşkünüm. Ama gereksiz bir işlem değildi. Amacım sol gözkapağındaki düşüklüğü yok etmekti. Göz kapağı derisiyle ilgisi yoktu. Kaş düşüklüğü olduğu için kapak göz üstüne düşmüştü. Botoksa dikkat edin. Sık yaptırmayın.
Hepinize sevgiler. İlginiz için çok teşekkürler
Biraz toparlanayım. Sonuç resimleri buradan koyacağım. Ona göre bu operasyon yapılmaya değer mi birlikte göreceğiz. Tabiki aradan en az 6 ay geçincede kalıcılık konusunda sizleri daha iyi bilgilendiririm.