Direksiyon Sinavi 😩

mecbur kalinca kullaniyorsun canim anneyim ben cocugun hastaliniyor kocan isde ailen uzak illerde olunca yapmaliyim diyorsun

Ya evladınız ne kadar kıymetli değil mi?
Ya sizde hastane yolunda bir annenin evladına çarparsanız?
Ne kadar bencilsiniz.
İnşallah ehliyetsiz binmek nasip olmaz bir daha.
Resmen trafik canavarısınız.
Veya kaza yaparsanız (Allah korusun, inşallah yapmazsınız) zarar gören karşı taraf olmaz inşallah.

İnsanlar binbin emek büyütüyor, ediyor, ehliyetsiz canavar gelip canlarını alıyor.
Demek ki yetersizsiniz.
Demek ki beceremiyorsunuz.

Kizlar bana destek olun 3 yildir arac kullaniyorum ara sokaklarda ama ehliyette 2 . kez kaldim 1. de paralel parkda dubaya deymem 2. sinavda L parkta onsag tekerim kaldirima deymis umudumu yitiriyorum vazmigecsem acaba diyorum bide hamileyim cok stres yaptim bu isi nolcak boyle 😔😔😔
Yurt disinda ehliyet almadan araba kullanmanin 5 sene ehliyet sinavina girme yasagi var. 5 sene ehliyet alinamiyor yani Ehliyetsiz araba kullanmayin 3 sene boyunca hic mi polise denk gelmediniz. Once stres yapmadan egitim alin kurallari ogrenin bos alanda park yapmayi öğrenin sonra sinava girin inşallah kazanirsiniz.

Kizlar bana destek olun 3 yildir arac kullaniyorum ara sokaklarda ama ehliyette 2 . kez kaldim 1. de paralel parkda dubaya deymem 2. sinavda L parkta onsag tekerim kaldirima deymis umudumu yitiriyorum vazmigecsem acaba diyorum bide hamileyim cok stres yaptim bu isi nolcak boyle 😔😔😔
Öncelikle soğukkanlı olmak gerekiyor ve eğer sorun sadece park yaparken çıkıyorsa sürücü kursundaki hocaya söyleyin sizi sürekli parka çalıştırsın. Ben 3-4 saat ardada sürekli park yapmıştım ezberlemiştim artık

sende dedigimi anlamiyorsun heralde ben bunun suc oldugunu zaten biliyorum ki esim yanimda gozetimli suruyorum ayrica siz (Ayrıca park edemeyene ehliyet vermemeleri de güzelmiş.) dediginiz icin o sinvada parklar ezberle yapiliyor sinavi gecince supermi olduklarini saniyorsunuz diyorum.

Hani eşiniz işteyken çocuğunuz hastalandığında kullanıyordunuz?
Şimdi de eşinizin gözetiminde mi kullanır oldunuz?
Çevir kazı yanmasın.
Madem eşiniz yanınızda o kullansın?
Siz niye ehliyetsiz yapışıyorsunuz direksiyona?

Ben kasım sınavında ilk seferdede aldım. Ehliyet sınavları şuan kullanım amaçlı değil tamamen kural sınavı durumunda. Hocalarınız durma tam kırma vs bilgilerini derslerde vermediler mi size?
Sınavda rahat olman çok önemli öncelikle. Emin ol trafiğe çıktığında dersteki gibi olmuyor.kimse Kurallara uymuyor.

trafige girmeden koyde bos arazide yada egitim alanlarinda surmeye firsatim oldu ailemin oturdugu yer zaten ilce oldugu icin babam ve abimde sagolsun cokca araba kullandirmislardi

İlçe olmasıyla ne alakası var ?
İlçede insan yok mu?
İlçe de başka arabaya çarpma imkanınız yok mu?
5 sayfalık konuda bin tane yalan söylüyorsunuz.
Önce evde tekken mecbur kaldım dediniz
Sonra eşiniz yanınızda oturdu oldu
Şimdi aileniz kullandırdı oldu.

Asıl akmayan trafik, sokak araları tehlikelidir.
Çünkü evinin önünde oynamaya çıkan bir çocuk topun peşine fırlayabilir.
Ama bir tek siz annesiniz değil mi?

Hani eşiniz işteyken çocuğunuz hastalandığında kullanıyordunuz?
Şimdi de eşinizin gözetiminde mi kullanır oldunuz?
Çevir kazı yanmasın.
Madem eşiniz yanınızda o kullansın?
Siz niye ehliyetsiz yapışıyorsunuz direksiyona?
valla cok sukur herkezin cani benim icin kiymetli tehlikeli yerlere asla girmedim tekrar soyluyorum bu yapilan dogru demiyorum dogru oldugunu savunsam ehliyet alma gibi bi cabam olmazdi

park ezberemi yapilir birakin Allah askina park yaptigimiz alanda yer cizgilerini veya direklerini kafamizda isretleyip sinavda hatasiz gecmeye calisiyoruz gunluk hayatta yerlerde cizgilermi oluyor :S

Günlük hayatta iki araç oluyor çizgi yerine onların arasına giriyorsunuz. Ben ezbere giriyorum, düşünmüyorum, otomatik yapıyorum. Park ederken akan trafikte manevra yapma şansınız yok. Yanınızdaki üç insandan etkileniyorsanız arkanızda korna çalan 10 araç olunca ne yapacaksınız? Kimse size ay bu yeni almış ehliyeti henüz bilmiyor, bekleyelim de panik yapmadan park etsin demeyecek. Trafik strestir, stres altında karar verme becerisidir. Siz üç adam yüzünden bu stresi kaldıramıyorsanız trafikte aracı bırakır ağlarsınız.

Ve tekrar ediyorum ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Umarım bir yerde yakalanırsınız.

işte o anki heyecan çok farklı normal de kurtsa rahat rahat yapıyorum ama o anki heyecan bomm

Diğer arkadaşa da yazdım. Trafik öyle rahat olacağınız bir mecra değil. Ehliyetinizi aldığınızda da stresli durumlar çıkacak karşınıza. Siz park etmeye çalışırken, yokuşta kalkmaya çalışırken arkanızdakiler kornaya abanacak, camdan sarkıp bağırıp çağırıp küfür edecek. Otobanda 120 ile giderken öküzün biri sıkıştıracak. Sınav stresi bunların yanında hiç bir şey.

Diğer arkadaşa da yazdım. Trafik öyle rahat olacağınız bir mecra değil. Ehliyetinizi aldığınızda da stresli durumlar çıkacak karşınıza. Siz park etmeye çalışırken, yokuşta kalkmaya çalışırken arkanızdakiler kornaya abanacak, camdan sarkıp bağırıp çağırıp küfür edecek. Otobanda 120 ile giderken öküzün biri sıkıştıracak. Sınav stresi bunların yanında hiç bir şey.
emin ol o zaman hepsine basarım küfrü

aaaa birilerine gore sizde araba kullanmamalisiniz anasinin karninda ogrenip gelenler ancak trafikde yer alabilirler lutfen 😉

İnsanların ne dediğini takma.
Direksiyona oturunca her şeyi kontrol altında tutabiliyorsan bu iş tamamdır :)
Olumsuz yönde herkes konuşur, önemli olan senin işini olumlu yapıyor olman :)

Günlük hayatta iki araç oluyor çizgi yerine onların arasına giriyorsunuz. Ben ezbere giriyorum, düşünmüyorum, otomatik yapıyorum. Park ederken akan trafikte manevra yapma şansınız yok. Yanınızdaki üç insandan etkileniyorsanız arkanızda korna çalan 10 araç olunca ne yapacaksınız? Kimse size ay bu yeni almış ehliyeti henüz bilmiyor, bekleyelim de panik yapmadan park etsin demeyecek. Trafik strestir, stres altında karar verme becerisidir. Siz üç adam yüzünden bu stresi kaldıramıyorsanız trafikte aracı bırakır ağlarsınız.

Ve tekrar ediyorum ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Umarım bir yerde yakalanırsınız.
ay sanki yaptigimi savunuyorum gibi 3 arkadas ayni seyi soyluyorsunuz kardesim farkindayim riskli ehliyetli ehliyetsiiz Allah kimsenin canina malina zarar vermesin bende almak icin kursa gidip sinavlara giriyorum zaten sinav kaygisini sizinle tartisamicam herkezin yapisi farklidir

emin ol o zaman hepsine basarım küfrü

Yok öyle olmuyor o. Yokuşta kaldıramadığı için oturup ağlayan kadın gördüm ben. Sıkıştırıldığı için kaza yapanları sayamıyorum bile. Benim camıma otobanda basmış giderken cam şişe fırlattılar. Yani ehliyet almadan, trafiğe çıkmadan önce araç kullanmaya hakim olmanız, stres altında kullanabiliyor olmanız çok çok çok önemli. Hem kendi can güvenliğiniz hem başkalarınınki için. O yüzden sınavlarda zorlamaları iyi bence.

Bu arada ben 10 saat güvenli sürüş teknikleri dersi aldım sırf bu gibi durumlarda kontrollü olabileyim diye. Bu dersi almasam yokuş aşağı inerken virajda mıcıra girdiğimde frene basar, kayarak uçurumdan aşağı uçardım. Ehliyetinizi aldıktan sonra size ve bunu okuyan araç kullanan herkese tavsiye ederim. Mutlaka zaman ve para ayırıp güvenli sürüş teknikleri dersi alın.

İlçe olmasıyla ne alakası var ?
İlçede insan yok mu?
İlçe de başka arabaya çarpma imkanınız yok mu?
5 sayfalık konuda bin tane yalan söylüyorsunuz.
Önce evde tekken mecbur kaldım dediniz
Sonra eşiniz yanınızda oturdu oldu
Şimdi aileniz kullandırdı oldu.

Asıl akmayan trafik, sokak araları tehlikelidir.
Çünkü evinin önünde oynamaya çıkan bir çocuk topun peşine fırlayabilir.
Ama bir tek siz annesiniz değil mi?
evet kardesim bu 3 yil icinde arabayla olan baglantim bu hicbiride yalan degil cevir gazi yanmasin falan yok bekarken babam abim ilcede koyumuzde arac kullandirdilar evlendim esim sagolsun gosterdi birseyler ve zaman geldi cocugum rahatsizlandi gitmek zorunda kaldim ve gittim hicbirindede diger arkdasin dedigi gibi yogun kornalarin kufurlerin yer aldigi tempolu bir trafik alanina girmedim girmemde sokakta 2 yada 3 aracin oldugu sakin yerlerde ben bunu yaptim siz ve digerileri yapmayin dogru degil yine diyorum ve ehliyet almak icin ugrasiyorum. yoksa dediginiz gibi surekli akan trafikde yer alsam hayat bana guzel neyleyim ehliyeti kafasi yasar hamile hamile bide onunla mi ugrascam derdim ole bir derdim zaten yok olamazda

hem suclu hem guclu gorunuyorsunuz farkinda misiniz? su ana kadar bir talihsizlik yasamamis olmaniz ehliyetsiz arac kullanmanizi masum gostermez, isterseniz dunyanin en iyi soforu olun ehliyetsiz arac kullanmak SUÇtur! burda bunu soylerken bu sucu mesrulastirmis oluyorsunuz farkinda misiniz?
ya ben yaptiklarimi soyluyorum inkar etmiyorum ki yada yalan konusmuyorum yada yaptigimm cok dogru herkez boyle yapsin diye bir cumlede kurmadim hem suclu hem guclu olmak yaptigim hatayi kabullenmemekle olur ben size soyledikleriniz yanlis alirsam alirim almassa biyle devam da demedim nasil guclu oluyorum acaba

Yok öyle olmuyor o. Yokuşta kaldıramadığı için oturup ağlayan kadın gördüm ben. Sıkıştırıldığı için kaza yapanları sayamıyorum bile. Benim camıma otobanda basmış giderken cam şişe fırlattılar. Yani ehliyet almadan, trafiğe çıkmadan önce araç kullanmaya hakim olmanız, stres altında kullanabiliyor olmanız çok çok çok önemli. Hem kendi can güvenliğiniz hem başkalarınınki için. O yüzden sınavlarda zorlamaları iyi bence.

Bu arada ben 10 saat güvenli sürüş teknikleri dersi aldım sırf bu gibi durumlarda kontrollü olabileyim diye. Bu dersi almasam yokuş aşağı inerken virajda mıcıra girdiğimde frene basar, kayarak uçurumdan aşağı uçardım. Ehliyetinizi aldıktan sonra size ve bunu okuyan araç kullanan herkese tavsiye ederim. Mutlaka zaman ve para ayırıp güvenli sürüş teknikleri dersi alın.
o ders ayrı o zaman peki bunu ehliyeti aldıktan sonra mı aldın dersi yoksa öncemi

ya ben yaptiklarimi soyluyorum inkar etmiyorum ki yada yalan konusmuyorum yada yaptigimm cok dogru herkez boyle yapsin diye bir cumlede kurmadim hem suclu hem guclu olmak yaptigim hatayi kabullenmemekle olur ben size soyledikleriniz yanlis alirsam alirim almassa biyle devam da demedim nasil guclu oluyorum acaba
mecbur kaliyosun kullaniyosun filan... 33 yasimdayim esim nerdeyse gunde 25-18 saat calisiyor 2 yasinda cocugum var ehliyetsiz hic araba kullanmak zorunda kalmadim. cagirirsin taksi goturursun mecbur kalmak ne demek. kaldiki kendinizle celisiyorsunuz, ara sokakta kullandim, hastaneye gittim, esim yanimdaydi, esim yokken gittim vs. bunu dile getirmeniz bile suc!

Back
X