Direksiyon sınavı

Ehliyeti manuelle ustelik İstanbul trafiginde tekte aldim, ama otomatikciyim. Kaldirma derdi yok, her ışıkta vites derdi yok, yokus derdi yok. Basiyorum gidiyor, basiyorum duruyor. Canim otomatik
Bende öyle istanbuldan tekte aldım. Çok hevesliydim. :)) 20 yasinda filandim bizim zamanımızda tek ehliyet veriyorlardi smdi cesit cesit çıkmış İstanbulluyum evet orda otomatik sart izmirde cok gerek kalmiyor

Ehliyeti manuelle ustelik İstanbul trafiginde tekte aldim, ama otomatikciyim. Kaldirma derdi yok, her ışıkta vites derdi yok, yokus derdi yok. Basiyorum gidiyor, basiyorum duruyor. Canim otomatik
İstanbul da değilim, manuel de öğrendim, ama otomatik kullanıyorum. Sadece önüme bakmak hoşuma gitti

İlk defa kursda ögrendim
ama işte gelde bunu çevreye anlat

Bende öyle istanbuldan tekte aldım. Çok hevesliydim. :)) 20 yasinda filandim bizim zamanımızda tek ehliyet veriyorlardi smdi cesit cesit çıkmış İstanbulluyum evet orda otomatik sart izmirde cok gerek kalmiyor
Ben alali da 13-14 sene oluyor. Sizin gibi tek ehliyet doneminde aldim ben de. Simdi bakiyorum da hic stop ettirmeden ne güzel kalkmisim, Kadikoy sali pazari trafiğinde fiti fiti kullanip park etmisim Ben oldum olasi hıza meyilliyim bir de, daha direksiyon sinavinda gozetmenler "lya hanim biraz yavas gidelim" demisti.
Simdi annemin arabayi kaldirmaya calissam hoplaya hoplaya anca kaldiririm. Canim otomatigim. Gidem de arabami opem

Otomatik candır
Kendi kendine tın tın gidiyo

İlk defa kursda ögrendim
ama işte gelde bunu çevreye anlat
Bosver çevreyi ne takıyorsun. Ben yıllardır sınavdan kalırsam cevrem bana güler diye erteledim ehliyet almayı. Artık çocuk filan büyüyünce mecbur alacam kim dalga geçerse geçsin isterlerse salak yerine koysunlar umurumda değil dedim . Sınav günü yaşlı teyze bile geçti ben kaldım. Yapacak bir şey yok . O an bi üzüldüm ama belki daha iyi olur benim adıma dedim geçtim:)

Bana hiz da Manuel daha korunaklı geliyor daha güvenli otomatikten aslında sadece freni var. Manuelde hızlı gitseniz bile Allah korusun tak diye vitesi dusurmuslugum cok olmuştur. Ay ben sanirim biraz kamyoncu gibiyim esim oyle diyor Allah kaza bela vermesin. İsteyen herkesin ehliyeti olsun herkese başarılar.
Manuel+dizel olacak benzinli araba da sevmem ben :))))))) tercih meselesi.
Kadıköy dediniz modayi özledim bak
Smdi

Otomatikte benim kafam cok rahat. Frene bas dur, gaza bas kalk. Isikta orda burda vites değiştirme yok, hızlaninca veya yavaslayinca vites küçültme buyutme yok, yokusta cekti cekmedi derdi yok
Ama yokus falan inerken devamli frenleyerek gitmek gerekiyor tabii cunku motor freni yok

Yokuşdan inerken çok hızlanıyor bide

Yokuşdan inerken çok hızlanıyor bide
Ahdhd o benim isime geliyor. Hizli gitmeyi seviyorum. Altimda saglam araba olsa bas gaza askim bas gaza, kim tutar seni bas gaza modunu iyice acarim da Allah biliyor da saglam araba vermiyor bana ahdhf

Annem hala "43 yildir araba kullaniyorum hic radar cezam yok, sen ikinci yilinda hız cezasi yedin aferin" diye dalga geciyor benimle ahsh
110 kmlik yolda radari gorup yavasladim ama 125le girmisim. Ucu ucuna yedim cezayi ahshd uzuldum yine.

Ehliyet alma süreci çok zor hale geldi, özellikle manuel. Eskiden insanlar arabayı kaldırır biraz sürüp kenara çekerlermiş. Hayırlı olsun ehliyetiniz derlermiş. Ama şimdi bir dolu aşama var. Yok yokuş kalkışı, yok paralel park, yok L park, yok ani fren… Açıkçası bazı komisyon üyeleri de hiç yardımcı olmuyor. 14 saatlik dersler de 0’dan öğrenen insanlar için hiç yeterli değil. O yüzden kendinizi üzmeyin, sıkmamaya çalışın. Ben de 3. de aldım çevremde çoğu kişi 3 ya da 4.de aldı. Hatta babalarının arabasını kullanan o çok özgüvenli gençler bile ilkinde alamadılar Panik yaparsanız daha zor olur, keyfini çıkarın olursa olur olmazsa, bir sonrakinde diye düşünün.

Yurt dışında trafik dersini lisede görüyorlar. Beyin taze, refleksler kuvvetli, bol pratik yapıyorlar, ders gibi görüp sınava giriyorlar. Bizde niyeyse yok bu uygulama.
Ne kadar güzel bir uygulamaymis gerçekten ben ilk sağ koltuğa oturduğumda 35 yaşındaydım arabayı aldığımız gibi ehliyete yazıldım ama o kadar zorlandım ki çok ağladım gerçekten neden bu kadar geç kaldım diye çok şükür şimdi gayet aktif kullanıyorum ama yemin ettim iki çocuğum var ikisine de 18 yaş doğum günü hediyem ehliyetleri olucak inşallah çok çok önemli geç kalınca insan çok üzülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…