- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.975
- 398
- Konu Sahibi akademikuye
-
Sanırım o "kaza yaparsın" diyen benim :))
İnsanları sürücülükten soğutmayı amaçlamıyorumdur sanırım? Evet sürücülük çok ciddi bir sorumluluktur, gerçekten "ehil" olmayan birinin ehliyet alıp yollara çıkmaması gerekir. Ve gerçekten sınavda telaşlanan birinin yarın bir gün trafikte (örneğin biri önüne kırdığında, yola bir çocuk fırladığında, biri ani fren yaptığında...) yine telaşlanıp aracını savurması yüksek ihtimaldir. Ehil olmanın yolu da önce teorik bazda iyi eğitim almak daha sonra bol bol pratik yapmaktır. Ülkemizde bir trafik terörü varsa bunun en önemli nedenlerinden biri iyi sürücü yetiştirememek ve denetlememektir. Lafı edilince içinizi sıkan ihtimal yarın bir gün herhangi birimizin canını yakabilir.
Olumlu,yapıcı ve ileriye götürücü olanlardan faydalanmak lazım jeanne... Sende mi direksiyon sınavından kalıyorsun canım? yoksa hiç mi girişmdin bu işlere ?
bunların farkındayım zaten ve belki de bu yüzden geriliyorumdur...ihtiyacım olan bunların hatırlatılması yerine yapabileceğimi, yapılabileceğini bilmek, bunu duymak...tehlikelerinden risklerinden daha çok yol gösterilmesi ...bu daha faydalı olur sanırım...soğutmayı amaçlamadığınıza eminim ama öyle oldu maalesef yorumları okuyunca cidden daha da gerildim...
Tabii ki yol da gösterebilirim, sorunuz olursa yardımcı da olabilirim. Benim itirazım "aslında güzel kullanıyorum ama sınavda heyecanlanıyorum" kısmınaydı. Bu durumda aktif trafiğe çıkılmamalı kesinlikle. Risk her zaman var, sorumluluklarımızı unutmamak için aklımızın bir köşesinde sürekli olarak bulunmalı da. Yani pozitif bir etkisi olmalı.
Yoksa inanın beceri anlamında düşünürsek ruhsal ve bedensel sağlığı yerinde olan insanların en az %95'i rahatlıkla araç kullanmayı öğrenebilir. Etrafınıza bir bakın, iki kelimeyi bir araya getiremeyen kaç adam trafiktedir. Siz de öğrenebilirsiniz emin olun. Benim çevremde bu alanda en sık gördüğüm hata kendini geliştirmemek, üstüne düşmemek. Örneğin kuzenim araç kullanıyor ancak sadece oturduğu büyük site içerisinde, hiç dışarı çıkmıyor. Bir diğeri eşiyle arada bir üniversite kampüsünde çalışıyor ancak başka yola çıkmayı reddediyor. Bunu aşmanın yolu rahat edebileceğiniz biriyle çalışmaktır. Aşırı panik yapan ya da sinirlenen biri sizi de gerer. Hatalarınızı pozitif şekilde düzeltecek ve başarılı kısımlarda size geri bildirimde bulunacak birisi ile düzenli olarak pratik yaparsanız daha sakin olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Araba kullanmak ancak pratikle gelisir.
Surekli alistirma yapmalısınız.
Başka çaresi yok. ..
eşim yanımdaysa onun ayyy ayyy larından elim ayağım doşalıyor ama onsuz ken gayet iiyi kullanıyorum.ona göre sağdaki arabalara yakın geçiyor muşum.....öyle olsaydı arabaların aynalarını da alıp götürüdüm :)))
arabaya oturunca sanki tek başına binmişsin müziği aaçmışsın ve sakin bir yolda gittiğini düşün...
araba kullanmak helede tek başına çok zevkli
bu arada alıntalandı bildirimi geliyordu şimdi gelmedi sen biliyor musun
Arkadaşlar normalde direksiyon başına geçince kurstaki hocamızla gayet güzel araba kullanıyorum ama iş sınava gelince farkında olmadan heyecan yapıyorum ve ikidir kalıyorum. Üçüncü sınavda artık geçmek istiyorum. Yeni sınav sistemine göre direksiyon sınavı zorlaştı yani töleranslı davranmıyor artık komisyon üyeleri. Geçememek canımı çok sıkıyor çünkü kötü değilim direksiyon başında sınav haricindeNe önerirsiniz bana heyecanımı yenmek ve şu sınavı geçmek için....
bu arada alıntalandı bildirimi geliyordu şimdi gelmedi sen biliyor musun
Umarım geçemessin ilk iki sınavda kaldıysan yetersizsin demektir trafikte senin gibi yetersiz olan her sürücü toplum için tehtid demektir. Araba kullanmak şaka değil ciddi bir iştir. Kazanın sonuçlarıda telafi edilemez. Şu sınavı geçiyim yeter kafası bile oluşturduğun tehlikeye kanıt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?