Direksiyon sınavından bir türlü geçemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum...

bunların farkındayım zaten ve belki de bu yüzden geriliyorumdur...ihtiyacım olan bunların hatırlatılması yerine yapabileceğimi, yapılabileceğini bilmek, bunu duymak...tehlikelerinden risklerinden daha çok yol gösterilmesi ...bu daha faydalı olur sanırım...soğutmayı amaçlamadığınıza eminim ama öyle oldu maalesef yorumları okuyunca cidden daha da gerildim...

Olumlu,yapıcı ve ileriye götürücü olanlardan faydalanmak lazım jeanne... Sende mi direksiyon sınavından kalıyorsun canım? yoksa hiç mi girişmdin bu işlere ?

benimki daha fena benm ehliyetim var böyle bir ülkede yaşıyoruz işte...bence gerçekten araba kullanabilitemizi ölçmekten çoook uzak olan o yarım saatlik sınav (daha da azdı belki) sonunda aldım ehliyetimi ama sonrasında yapamadım gün geçtikçe de uzaklaşıyorum....

kendimden emin olmadan da trafiğe çıkacak kadar düşüncesiz ve cahil değilim ...başkaları bir yana, başta kendi canım var kimseye de zarar vermek istemem...

sanırım özel dersle halledeceğim, şimdilik en mantıklısı, kısa zamanda halletmek zorunda olmam da zorlaştırıyor işimi...takip ederim ben konunu gelimeleri yazarsan ben de cesaretlenirim belki...

sinava yakin bir kac ozel ders alacagim.Buradan paylasirim durumumu arkadasim.sikma canini sen de eskiden oyle rahatmis ehliyet almak ama yakin zamanda zorlasmis.

Bende yeni ehliyet sınavına girdim yazılı güzel geçti. Direksiyon dersini sadece 1 saat aldım daha ama ilk güne rağmen sanki yıllarca araba kullanıyormusum gibi hissederek kullandım. benim bayan hoca en zorundan başlattı, mesela dik yokuşta durdurup kaldırttı ve yine yokuşta geri gitmeyi yaptırttı. Bilmiyorum hiç heyecan yapmadım ve trafiğe çıktık ilk günden. Size şunu söyleyebilirim hoca çok önemli... Ve kendinize güveniniz başarıya götürür sizi. öncelikle nerede yanlış yaptığınızı tespit edin ve onun üzerine yoğunlaşın. Direksiyonu özgür bırakın kısacası herşey elinizin ve ayağınızın altında..kontrol sizde. Önce koltuk ayarı, aynalar, kemer ve sinyal bunlar kalkış için önemli. sonrası kolay. Araba yanlız olduğunuzu düşünün ve başarın. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bakalım ben sınavda heyecan yapacakmıyım

ben de yeni ehliyet aldım. ilk sınavda kaldım. 2.sine kısmet oldu. mutlaka özel ders almalısın. çok faydası oluyor.

Tabii ki yol da gösterebilirim, sorunuz olursa yardımcı da olabilirim. Benim itirazım "aslında güzel kullanıyorum ama sınavda heyecanlanıyorum" kısmınaydı. Bu durumda aktif trafiğe çıkılmamalı kesinlikle. Risk her zaman var, sorumluluklarımızı unutmamak için aklımızın bir köşesinde sürekli olarak bulunmalı da. Yani pozitif bir etkisi olmalı.

Yoksa inanın beceri anlamında düşünürsek ruhsal ve bedensel sağlığı yerinde olan insanların en az %95'i rahatlıkla araç kullanmayı öğrenebilir. Etrafınıza bir bakın, iki kelimeyi bir araya getiremeyen kaç adam trafiktedir. Siz de öğrenebilirsiniz emin olun. Benim çevremde bu alanda en sık gördüğüm hata kendini geliştirmemek, üstüne düşmemek. Örneğin kuzenim araç kullanıyor ancak sadece oturduğu büyük site içerisinde, hiç dışarı çıkmıyor. Bir diğeri eşiyle arada bir üniversite kampüsünde çalışıyor ancak başka yola çıkmayı reddediyor. Bunu aşmanın yolu rahat edebileceğiniz biriyle çalışmaktır. Aşırı panik yapan ya da sinirlenen biri sizi de gerer. Hatalarınızı pozitif şekilde düzeltecek ve başarılı kısımlarda size geri bildirimde bulunacak birisi ile düzenli olarak pratik yaparsanız daha sakin olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Şöyleki ehliyet kursları direksiyon derslerini zaten aktif trafikte veriyorlar yani zaten panik yaplabilecek durumlar olabiliyor fakat panik olmadıgım zamanlar oldu hocanın bile taktir ettiği... Heycan oluyor sınavda ve hiç yapmayacağım şeyleri yaptırıyor bana. Mesela kontrolsüz kaldırdım aracı gaza fazla yüklenmişim bu yüzden kaldım fakat bunu daha once hiç yapmadım ama sınavda başıma geldi. Ben farkında bile değilim düşünün o yüzden heycana bağlıyorum. Size su konuda katılıyorum bu heycanın nedeni endişelerimin olması ve tam bir profösyönel olmayısım yanı araba kullanma konusunda pratıgımın cok olmayısıının verdiği güvensizlik olabilir :S

Son düzenleme:
eşim yanımdaysa onun ayyy ayyy larından elim ayağım doşalıyor ama onsuz ken gayet iiyi kullanıyorum.ona göre sağdaki arabalara yakın geçiyor muşum.....öyle olsaydı arabaların aynalarını da alıp götürüdüm :)))

arabaya oturunca sanki tek başına binmişsin müziği aaçmışsın ve sakin bir yolda gittiğini düşün...

araba kullanmak helede tek başına çok zevkli

inşallah ben de o günleri görürüm :)

eşiniz anlayışlıyşsa onla birlikte trafiğe çıkın siz kullanın ama arabayı... mesela evden çıkın birlikte sınav yapılacak yer yakınsa. sonra en az 1- 2 kez sınavın yapılacağı güzergahta hızlı olmamak kaydıyla yavaş yavaş bi kaç tur atın...
ben bunları yaptım ve 98 aldım ilk sınavımdan darısı size inşallah...
ama eşinizin desteği çok önemli.. hep diyorum kocama ben senden öğrendim araba kullanmayı diye... eşin sabırlı olması önemli...

Canım kurstan rica et ekstra ders almak için. Veya sana özel ders verecek bir hoca bulmalarını iste. O da olmazsa kendin de internette birilerini bulabilirsin eğer aracın da varsa çok kolay.

Eşle, babayla, arkadaşla öğrenilmiyor kesinlikle. Birkaç dersten sonra kesinlikle kendine güvenin gelicek. O zaman heyecan falan da kalmaz.

Şimdi zorlaştı diyosun sınav. Ben 6-7 yıl önce aldım ehliyetimi çok basitti. 2 direksiyon dersiyle hiçbir şey bilmeden aldım ehliyeti ama kesinlikle kullanamıyodum, trafiğe çıkabilmem 1 yılımı aldı. Çok korktum, çok panikledim. Babamla çıkınca zaten en ufak hatada küfür kafir girişiyodu. Daha kötü oldum. O zamanlar da öğrenciyim, evde araba var da param yok.. İşe girdim, paramla evdekilerden habersiz hoca tuttum. Annemler arabayla gezmeye gidiyorum sanırken ben ders aldım

İlk tek başıma çıkışımda da (2 sokak ötedeki bakkala gidiyodum:)) ) tosladım bir yere çünkü hayatında görebileceğin en panik insanlardan biriyim. Hala mal gibi kullanıyorum muhtemelen ama korkum yok, dikkatliyim, yavaş gidiyorum. Biraz cesaret önemli olan. Mükemmel kullanmak zorunda değiliz :))

Umarım geçemessin ilk iki sınavda kaldıysan yetersizsin demektir trafikte senin gibi yetersiz olan her sürücü toplum için tehtid demektir. Araba kullanmak şaka değil ciddi bir iştir. Kazanın sonuçlarıda telafi edilemez. Şu sınavı geçiyim yeter kafası bile oluşturduğun tehlikeye kanıt.

Lütfen arkadaşlar iyice öğrenmeden yoğun trafik alanlarına çıkmayın. 8 yıllık şoförüm çok şükür sadece bir kez kaza tehlikesi geçirdim ona da malesef bir kadın sebep oldu. çünkü yan aynalarını kullanmadan şerit değiştirmeye kalktı. kendim kadın olduğum halde kadın şoförlerin yanından geçerken daha dikkatli olmak zorunda kalıyorum. çoğunda sinyal verme yok, aynaları kontrol etme yok, şerit çizgileri ile alakaları yok, en solda yavaş yavaş gitmek çekici geliyor hepsine. erkekler yapmıyor mu elbette yapıyor ama onlar kadınlar gibi paniklemediklerinden çok göze batmıyorlar.

lütfen biraz daha dikkat edelim. gerçekten iyi süren sınavdan da geçer. trafikte heyecana, paniğe yer yok. hayatımız, karşı taraftaki insanın hayatı söz konusu. şaka değil bu. kendinizden emin olduğunuz zaman heyecanınız da geçecek. o zaman kadar daha çok çalışma yapın ama hemen şehir içi yoğun trafiğe çıkmayın.

direksiyon sınavında rahat olmak çok önemli.
eğer rahatsan ve bu rahatlıkla,yaptığın hataları panik yapmadan telafi edebiliyorsan geçersin.
genelde de buna bakarlar zaten.panik olunca ne yapıyor?
iyice herşeyi karıştırıyor mu yoksa sakince hiç bişey olmamış gibi toparlama becerisine sahip mi?
ben direksiyon sınavında çok sakindim.
kaldı ki direksiyon koltuğuna oturdum ve karşıda beni izleyen eşimin işaretlerine rağmen(o sırada da içimden kızıyorum napıyor bu adam karşıdan tip tip,inince gösteririm diye ) emniyet kemerimi takmayı unuttum.
pistte 1 turu bu şekilde attıktan sonra farkettim durumu
anayola çıkmadan evvel durdum,niye durdun dediler,
gülerek:''ee artık anayola çıkıyoruz,güvenlik şart'' deyip hiç bişey olmamış gibi taktım emniyet kemerimi
eşim kesin kaldın vs diyordu hatta arkadaşıda vardı yanında,üzülme yenge bi dahakine artık falan diyordu.
ama akşamına hocamdan öğrendik ki 84 le geçmişim
biraz sakin ol gerisi gelir zaten.
tabi bu süre içinde bol bol pratik yap,yanında rahat hareket ettiğin biriyle.

Zaten gördüğün gibi yetersizse geçemiyor, şansa geçmek diye bir şey yok. Sadece heyecan sorununa çözüm arıyor. Bu da ekstra direksiyon dersleriyle olacak şey. Yeterli hale geldiğinde heyecan kalmayacaktır. İnşallah alamazsın diye güven kırmak ne derece doğru. Ehliyetiniz var mı bilmiyorum ama cesaret lazım biraz, biz kadınlar biraz daha korkak olduğumuzdan zorlanıyoruz zaten.. Bu korku da kullana kullana aşılacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…