- Konu Sahibi akademikuye
-
Sakın anne baba eş yada arkadaşla çalışma. Trafiğe çıkınca ilk zamanlar herkes bana çarpacak diye düşünüyosun ama kimse arabasına bi şey olsun istemez sen yolunda git yeter yeni sistem zor evet ama yapılamıyacak bişey değil. Bide kendini kasıp direksiyona sıkıca sarılma rahat ol
Umarım geçemessin ilk iki sınavda kaldıysan yetersizsin demektir trafikte senin gibi yetersiz olan her sürücü toplum için tehtid demektir. Araba kullanmak şaka değil ciddi bir iştir. Kazanın sonuçlarıda telafi edilemez. Şu sınavı geçiyim yeter kafası bile oluşturduğun tehlikeye kanıt.
eşiniz anlayışlıyşsa onla birlikte trafiğe çıkın siz kullanın ama arabayı... mesela evden çıkın birlikte sınav yapılacak yer yakınsa. sonra en az 1- 2 kez sınavın yapılacağı güzergahta hızlı olmamak kaydıyla yavaş yavaş bi kaç tur atın...
ben bunları yaptım ve 98 aldım ilk sınavımdandarısı size inşallah...
ama eşinizin desteği çok önemli.. hep diyorum kocama ben senden öğrendim araba kullanmayı diye... eşin sabırlı olması önemli...
Canım kurstan rica et ekstra ders almak için. Veya sana özel ders verecek bir hoca bulmalarını iste. O da olmazsa kendin de internette birilerini bulabilirsin eğer aracın da varsa çok kolay.
Eşle, babayla, arkadaşla öğrenilmiyor kesinlikle. Birkaç dersten sonra kesinlikle kendine güvenin gelicek. O zaman heyecan falan da kalmaz.
Şimdi zorlaştı diyosun sınav. Ben 6-7 yıl önce aldım ehliyetimi çok basitti. 2 direksiyon dersiyle hiçbir şey bilmeden aldım ehliyeti ama kesinlikle kullanamıyodum, trafiğe çıkabilmem 1 yılımı aldı. Çok korktum, çok panikledim. Babamla çıkınca zaten en ufak hatada küfür kafir girişiyodu. Daha kötü oldum. O zamanlar da öğrenciyim, evde araba var da param yok.. İşe girdim, paramla evdekilerden habersiz hoca tuttum. Annemler arabayla gezmeye gidiyorum sanırken ben ders aldım
İlk tek başıma çıkışımda da (2 sokak ötedeki bakkala gidiyodum:)) ) tosladım bir yere çünkü hayatında görebileceğin en panik insanlardan biriyim.Hala mal gibi kullanıyorum muhtemelen ama korkum yok, dikkatliyim, yavaş gidiyorum. Biraz cesaret önemli olan. Mükemmel kullanmak zorunda değiliz :))
Zaten gördüğün gibi yetersizse geçemiyor, şansa geçmek diye bir şey yok. Sadece heyecan sorununa çözüm arıyor. Bu da ekstra direksiyon dersleriyle olacak şey. Yeterli hale geldiğinde heyecan kalmayacaktır. İnşallah alamazsın diye güven kırmak ne derece doğru. Ehliyetiniz var mı bilmiyorum ama cesaret lazım biraz, biz kadınlar biraz daha korkak olduğumuzdan zorlanıyoruz zaten.. Bu korku da kullana kullana aşılacaktır.
senin elinden her iş gelir cnmcım bunuda başarırsın emin ol kekekek
bende girdim direksiyon sınavına 95 aldım hattaçoook basitt yapman gereken tek şey kendine rezil olmamam lazım diceksin
şeritlerin üstünden geçme vitesi 2de kullan yavaş yavaş git hıza gerek yok hepsi bu :)
Arkadaşlar normalde direksiyon başına geçince kurstaki hocamızla gayet güzel araba kullanıyorum ama iş sınava gelince farkında olmadan heyecan yapıyorum ve ikidir kalıyorum. Üçüncü sınavda artık geçmek istiyorum. Yeni sınav sistemine göre direksiyon sınavı zorlaştı yani töleranslı davranmıyor artık komisyon üyeleri. Geçememek canımı çok sıkıyor çünkü kötü değilim direksiyon başında sınav haricindeNe önerirsiniz bana heyecanımı yenmek ve şu sınavı geçmek için....
Amacım sınavı iyi bir sürücü olarak geçmek. Öneriniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?