Direksiyon sınavından bir türlü geçemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum...

Sakın anne baba eş yada arkadaşla çalışma. Trafiğe çıkınca ilk zamanlar herkes bana çarpacak diye düşünüyosun ama kimse arabasına bi şey olsun istemez sen yolunda git yeter yeni sistem zor evet ama yapılamıyacak bişey değil. Bide kendini kasıp direksiyona sıkıca sarılma rahat ol

Çok çok teşekkür ederim... İnşallah çözeceğim bu sıkıntıyıdesteğinizle:)

Umarım geçemezsin ne demek ! Burada iyi bir şöför olayım bu problemi çözeyim diye yardım istiyorum. Siz beddua ediyorsunuz resmen... Sınav mutlaka geçilir 1. olmaz 2. olmaz 3. olur o da olmadı 10. olur. Benim derdim heycanımı yenmek ve bu sıkıntıyı atıp gelecek sınavdan geçmek yani en kısa zamanda bu problemi çözmek....Ne yazık ki sizin gibi yorumlarda bulunanlar kk da çok :/

Teşekkür ederim öneriniz için ama bekarım :)

Canım çok sagol sanırım özel ders ıle destekliycem. Çogu arkadas bunu tavsiye etmiş senin gibi :)

Teşekkur ederim ben de tam olarak bunu diyorum. Güvenim var çok şükür kendime. Hocayla kullanırken de zaten sıkıntı yaşamıyorum fakat iş sınava gelince o arabayı dolu görünce mi artık sınav stress ınden mı bılemıyorm yapmayacagım seyleri yapıyorum. Allaha şükür cesaret var özgüven de ama sınav da eser kalmıyor onlardan :) Sanırım daha fazla pratikle o heycanı yeneceğim....
Her topic de olduğu gibi bu şekilde can sıkıcı mesaj yazan üyeler oluyor ne yazık ki....

Bende dıreksıyondan korkuyordum ama ,esımle 2 günde bır falan çıkıp çalışıyoruz ...ben ılcedeyım tenha koy yollarına gırıyoruz ...dur kalk ları ,arabayı ıstop ettirmemek ,park etme vs artık pratıklestı ...
zaten bır hafta calıs ,sonrasında kendıne guvenın geliyor ...,
tek sıkıntı arabanın mılattan kalma olması :)debrıaj cok sert ..ama bızım arabada ogrendıysem kullanmayı ,dıyer arabalarda hıc zorlanmam herhalde :)
sızde bol bol calısın ...gerçekten sınavı geçmek ıcın çalışmayın ...
arabayı surmeyı öğrenmek ıcın calısın :)

bende girdim direksiyon sınavına 95 aldım hatta çoook basitt yapman gereken tek şey kendine rezil olmamam lazım diceksin

şeritlerin üstünden geçme vitesi 2de kullan yavaş yavaş git hıza gerek yok hepsi bu :)

Teşekkür ederim :) eskiden puanlama şeklindeymiş sınav ama yeni sistem de başarılı başarısız şeklinde ve de eskisi gibi sundan 5 puan kırayım bundan 10 puan kırayım şeklinde değil hata yaptıgın anda başarısız oluyorsun...

Yeni sistemi bilmiyorum ama bu direksiyon sınavlarında, sürücü adayının telaşlı veya heyecanlı olması sınavda en büyük kalma sebebidir...
Heyecanınızı belli etmemeniz gerekiyor.
Rahat olun, arabadaki hocalarla dikkatli bir şekilde birazcık laflayın hatta.. Gülümseyin :)

Ben ilk girişte geçtim.İlk başta bende sizin gibiydim heyecandan yanlış bişi yaparım diye elim ayağım buz gibi oluyordu
Sınava girdiğinizde yanınızda kimse yokmuş gibi rahat olun derin nefes alın.Hata yaparım korkusu daha çok hataya sürükler rahat

Kızlar bugün direksiyon sınavım vardı. Gectim bu sefer... Çok çok sagolun baya yardımcı oldunuz.... Kesınlıkle özel ders cok işe yaradı. Sınavda kırk yıllık şöför gibiydim :)) Baya övgü aldım komisyondan... :)

Bende heyecanimi yenip bir turlu direksiyon basina gecemiordum. Trafik yogunsa hele elim ayagima dolanirdi. Bende trafigin olmadigi zamanlarda tek basima turlamaya basladim. Hatalar yaptim. Asla hata olmaz sanma hala oluo. Onemli olan duzeltmek ve asla arabayi terk etmemekk. Herkes yapiorsa ben de yaparim demek. Guven ve surekli calisma yani tekrar tavsiye dderim. Kolay gelsin.

Ehliyetim var ama trafikte pratiğe ihtiyacım var, iyi öğretebilecek bildiğiniz bir yer var mı Ankarada? Sabırlı ve araba kullanmayı gerçekten öğreten...

ben uzun süredir araba kullanmayı öğretecek bir yer arıyordum, pek çok ilandaki seçenekleri inceledim, web sayfalarına baktım, bizzat gidip kendileriyle görüştüm. Daha önce başka yerlerden de ders almıştım ama sonu hüsran olmuştu. ve şimdi benimle aynı sorunu yaşayan varsa hiç bu kadar yorulmanıza gerek yok, çünkü ben bu konudaki doğru yeri buldum ve araba kullanmayı öğrenmek isteyen herkese tavsiye ediyorum. Kolejde Birlik Direksiyon geliştirme merkezi. şu ana kadar iki gün çalıştık ve trafikte dolaşabiliyoruz. naim hocayla çalışıyoruz, bu işin ustası olduğu her halinden ve dersi yönetmesinden belli. o kadar beyefendi ve sakin ki onun yanında zaten rahatlığı size de yansıyor, böylece bütün paniğiniz ve korkularınız da gidiveriyor bende öyle oldu.
Ankarada araba kullanmayı hakkıyla öğretecek bir yer arıyorsanız birlik direksiyona gidebilirsiniz. daha önce başka yerden aldığım derslerde beni çalıştıran hoca arabayı kendi önündeki pedallarla kullanıyordu bunu fark ediyordum, zaten o kullandığı için ben öğrenemedim. naim hoca ise müdahale etmiyor ve arabayı gerçekten kendinizin kullandığınızı hissediyorsunuz. çok mutluyum, benim için çok zor birşeydi araba kullanmayı öğrenmek, düşünün park etmeyi bile okadar pratik taktiklerle öğretiyor ki, yıllardır araba kullanan eşim bile hayretler içinde kaldı. park sorunu olan varsa sırf parkı öğrenmek için bile gelmeli.
Demekki araba kullanmak zor değilmiş, önemli olan bu işi gerçekten hakkıyla öğreten biryeri bulmakmış. düz vites araba kullanmak zor olmasına rağmen, debriyajı öyle bir öğretti ki yokuşta bile geri kaçırmadan kalkış yapabiliyorum.... direksiyon ile ilgili püf noktaları ve kendine özgü örnekleri şahane. kesinlikle çok beğendim, umarım arayan başka kişilere yararlı olur. sormak istediğiniz bir konu varsa bana yazabilirsiniz. bu derdi en ağır şekilde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum. hiç başka yerlerde zaman kaybetmeyin. fiyat konusunda da çok yardımcı oluyorlar, yani verdiğiniz paranın karşılığında gerçekten araba kullanmayı öğrenmek çok güzel bir duygu :))))
Ayrıca direksiyon sınavına girecek kişileri de çalıştırıyorlar. Oradayken konuştuğumuz bir kadın birisinin tavsiyesiyle gelmiş, ona söyleyen kişinin de sınavda son hakkıymış, naim hocadan ders almış ve onun gösterdiği taktiklerle sınavı geçmiş...

canım bende 3. sınava gircem ha aktif olarak araba kullanıyorum trafikte hatta 20yıllık araba sürüyorum ama komisyon üyesinin gıcıklığından kaldım son sınavda debriaja bastı ve birden çekti araba pati çekti onun yüzünden kaldım ve genelde para için yaptıkları söyleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…