Diş bakımı, Diş Macunları, Diş fırçaları, Paylaşım ve Yorumları

E

EU3

Ziyaretçi
Çürükler, tartar, dişeti iltihabı ve sürekli tekrar eden diş rahatsızlıkları, maalesef ağız bakımı ve diş sağlığına yeteri kadar önem vermediğimizi gösteren belirtiler. Yapılan bir araştırmada, tüketicilerin yüzde 50'si zaman bulamadığı için dişlerini düzenli olarak fırçalamadığını belirtiyor. Bu nedenler arasında diş macununun tadını sevmemek, diş fırçalamaya gerek görmemek, dikkatsizlik, unutkanlık ve hatta diş macunu ve fırçası gibi diş bakım malzemelerine sahip olmamak bulunuyor.

İhtiyaca göre diş macunu
Sadece yurtdışında değil, ülkemizde de diş macunları, özelliklerine göre büyük çeşitlilik gösteriyor. Hepsi formülleri ve etkileri ile birbirinden ayrılıyor. Dişleri beyazlatan, diş çürümelerine karşı koruyan, uzun süre ferahlık veya tam koruma sağlayan diş macunları farklı beklentilere sesleniyor.
Aslında sağlıklı dişler için alternatif çok, işlem basit: Uygun diş macunuyla düzenli olarak dişleri fırçalamak!

Hamilelikte dişlere dikkat!
Hamilelik döneminde kadınların tüm vücudunda olduğu gibi, dişlerinde de bir takım değişiklikler meydana geliyor. Diş taşı oluşumunu artıran bu değişimin temelini, hamilelik döneminde östrojen ve progesteron salgılarının artması oluşturuyor. Eğer önlem alınmazsa, diş taşları dişeti iltihabına neden oluyor. İltihaplanma sonucu dişeti kızarıyor, şişiyor, hassaslaşıyor ve sık sık kanama meydana geliyor. İltihaplanma, eğer müdahale edilmezse, ağız içinde kist oluşmasına yol açıyor. Bu kistler normalde kendiliğinden yok oluyor, ama çiğnemeyi ve dişlerin sağlıklı bir şekilde fırçalanmasını engellerse, diş hekimi operasyon kararı alabiliyor.

Hamilelik döneminde diş eti iltihaplanmasına karşı alınabilecek en etkili tedbir, ağız ve diş sağlığına özen göstermektir. Bunun için dişleri günde en az iki kez ve mümkünse her yemekten sonra fırçalamak gerekir. Bu dönemde iyi beslenme elbette dişler için de önemli. Özellikle hamilelikte daha sağlıklı ve güçlü dişler için C ve B 12 vitaminlerinin bol bol alınması gerekir.

Bunun yanı sıra, hamilelik döneminde diş hekimine daha sık kontrole gitmek, diş taşı oluşumuna erken müdahele edilebilmesini sağlar. Bu şekilde dişetlerinde olası bir iltihaplanmanın ve daha ileri boyutlarda kist oluşumunun önüne geçilebilir.
 
Diş fırçalamak dişetlerini güçlendiriyor

NEW YORK (İHA) - Diş fırçalarken hücrelerin zarar görmesinin dişetinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

ABD'deki Georgia Tıp Fakültesi'nden bilimadamları diş fırçasındaki kılların dişetleri ve diller üzerindeki epitelyal hücrelerde delikler oluşturduğu bildirildi. Araştırmacılar yaptıkları deneyde, öncelikle farelerin kan dolaşımına florasan bir boya maddesi enjekte etti. Ardından farelerin dişleri, dişetleri ve dilleri fırçalandı. Fırçalamanın ardından hücrelerin içine ilerleyen kalsiyumun, deliklerin kapanması için iç dokuyu faaliyete geçirdiği gözlendi. Bu onarım işleminin birkaç saniye sürdüğü kaydedildi.

Araştırmayla ilgili bilgi veren hücre biyoloğu Dr. Paul L. McNeil, diş fırçalamanın bakterileri yok ettiğini vurgulayarak, "Ancak diş fırçalamanın başka olumlu etkileri de olduğunu düşünüyoruz. Kaslar gibi, vücudumuzdaki birçok doku mekanik strese daha güçlenerek karşılık verir. Bizler de dişetlerinin bu mekanik strese daha kalınlaşarak ve daha sağlıklı hale gelerek cevap verdiğini düşünüyoruz" dedi.
 
1) Dişlerinizi sabah-akşam fırçalayın
2) Daha beyaz dişler için adaçayı yapraklarını ufalayarak sadece ıslattığınız diş fırçanızla dişlerinizi fırçalayın (denenmiştir ve memnun kalınmıştır fakat diş fırçanız çok kötü bi hal alıyor onun için yedekte fırçanız olsun bunu için önerebileceğim colgate 360 derece çünkü dişlerin yanı sıra dili fırçalamak da son derece önemli sengözlerimebaksanab)
3)Akşamları fırçaladıktan sonra mutlaka bir diş ipiyle iyice temizlenmeli
4)Ve daha sonra ağız gargarasıyla (Colgate Plak) ağız çalkalanmalıdır. (yutulmamalıdır)


Umarım yardımcı olmuşumdura.s. Ben çok memnunum dişlerim pırlanta gibi walla :dance:
 
Dogru Dis Fircalama Ve Dis Temizligi

--------------------------------------------------------------------------------

DOGRU DIS FIRCALAMA VE DIS TEMIZLIGI

Tam a ız bakımı, herhangi bir ürünün kullanılmasından çok, diş fırçalama ve diş aralarını temizleme tekniklerine dayanır. Anti-plak ya da anti-tartar olarak adlandırılan diş macunlarına fazladan ücret ödemek yerine, do ru teknikleri ö renerek uygulayın.
Diş fırçalama ve diş aralarını temizleme, diş sorunları başlamadan önce bakterileri ve yiyecek parçalarını temizlemenin en iyi yollarıdır. Diş bakımına, diş aralarınızı günde en az bir kez temizleyerek ve dişlerinizi en az iki kez (sabah ve gece yatmadan önce) fırçalayarak başlayın. Ancak daha da iyisi, her ö ün ya da atıştırmadan sonra bir kez fırçalamaktır. Florlu diş macunu, diş fırçası ve diş ipi ile yapılan tam bir temizlik en az 3 ila 5 dakika sürmelidir.

Do ru sıra ise, önce diş aralarını temizlemek, sonra fırçalamaktır. Bu şekilde, diş arasını temizlerken gevşetti iniz yiyecek parçaları ve bakterileri fırçalayarak temizleyebilirsiniz.


Diş sorunlarını önlemek için, dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş aralarınızı temizleyin. Tüm dişlerinizin dış yüzeyleri ve arka dişlerinizin iç yüzeyleriyle başlayın. Diş fırçanızı yatay olarak tutun, arkaya ve öne sürterek fırçalayın. (A) Daha sonra, üst ve alt ön dişlerinizin iç yüzeylerini temizlemek için dikey olarak fırçalayın (B). Diş fırçanızı hem dişler hem de diş eti üzerinde hareket ettirin. Diş ve diş etlerinizin aralarını temizlemek için, 45 derecelik bir açıyla fırçalayın (ortadaki resim). Mumlanmış ya da mumlanmamış diş ipini her iki elinizin orta par_maklan çevresine dolayın. Alt dişler için (O, diş ipini işaret parmak_larınız çevresine dolayın ve arada kalan bölümü dişleriniz arasına sokun. Sonra, dişinizin altından üstüne do ru yavaşça ileri-geri hareket ettirin. Üst dişler için (D), baş par_mak ve işaret parma ını kullanmak en iyi yön_temdir.DOGRU DIS FIRCALAMA VE DIS TEMIZLIGI

Tam a ız bakımı, herhangi bir ürünün kullanılmasından çok, diş fırçalama ve diş aralarını temizleme tekniklerine dayanır. Anti-plak ya da anti-tartar olarak adlandırılan diş macunlarına fazladan ücret ödemek yerine, do ru teknikleri ö renerek uygulayın.
Diş fırçalama ve diş aralarını temizleme, diş sorunları başlamadan önce bakterileri ve yiyecek parçalarını temizlemenin en iyi yollarıdır. Diş bakımına, diş aralarınızı günde en az bir kez temizleyerek ve dişlerinizi en az iki kez (sabah ve gece yatmadan önce) fırçalayarak başlayın. Ancak daha da iyisi, her ö ün ya da atıştırmadan sonra bir kez fırçalamaktır. Florlu diş macunu, diş fırçası ve diş ipi ile yapılan tam bir temizlik en az 3 ila 5 dakika sürmelidir.

Do ru sıra ise, önce diş aralarını temizlemek, sonra fırçalamaktır. Bu şekilde, diş arasını temizlerken gevşetti iniz yiyecek parçaları ve bakterileri fırçalayarak temizleyebilirsiniz.

Diş sorunlarını önlemek için, dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş aralarınızı temizleyin. Tüm dişlerinizin dış yüzeyleri ve arka dişlerinizin iç yüzeyleriyle başlayın. Diş fırçanızı yatay olarak tutun, arkaya ve öne sürterek fırçalayın. (A) Daha sonra, üst ve alt ön dişlerinizin iç yüzeylerini temizlemek için dikey olarak fırçalayın (B). Diş fırçanızı hem dişler hem de diş eti üzerinde hareket ettirin. Diş ve diş etlerinizin aralarını temizlemek için, 45 derecelik bir açıyla fırçalayın (ortadaki resim). Mumlanmış ya da mumlanmamış diş ipini her iki elinizin orta par_maklan çevresine dolayın. Alt dişler için (O, diş ipini işaret parmak_larınız çevresine dolayın ve arada kalan bölümü dişleriniz arasına sokun. Sonra, dişinizin altından üstüne do ru yavaşça ileri-geri hareket ettirin. Üst dişler için (D), baş par_mak ve işaret parma ını kullanmak en iyi yön_temdir.
______________________________________________

Diş Arasını Temizleme

En az 45 cm uzunlu unda, mumlanmış ya da mumlanmamış (hangisi sizin için daha rahatsa) bir diş ipi alın ve bunu bir elinizin orta parma ı çevresine dolayın, ipi di er elinizin orta parma ı çevresinde iki parmak arasında 5 -8 cm uzunlu unda diş ipi kalacak şekilde bir ya da iki kez döndürün .

Üst dişleriniz için, diş ipini bir elinizin baş parma ı ve di er elinizin işaret parma ı üzerine yerleştirin. Daha iyi ulaşmak için baş parma ınızı kullanarak yana ınızı geri itin . Dişleriniz arasındaki her boşlu a 2,5 cm civarında iplik girsin. Her dişin iki yanınım da ovmak için ipli i sıkıca tutarak yavaşça aşa ı-yukarı hareket ettirin.

İp diş eti çizgisine ulaştı ında C harfi şeklinde dişinizin etrafında bükün ve yavaşça diş duvarına sürterek aşa ı ve yukan hareket ettirin. Diş ipinin kullandı ınız parçasını orta parma ınız çevresine dolayın ve böylece yeni, temiz bir bölümle bir sonraki işleme başlayın. Bu işlemi her diş için yineleyin. Alt dişler için, diş ipini işaret parmaklarınız çevresine dolayın ve dişleriniz arasına sokun. Üst taraftaki dişleriniz için açıklanan hareketlerin aynını uygulayın ve işlemi her dişiniz için yineleyin.

Diş ipini ilk kez kullandı ınızda diş etlerinizde bir kanama olursa telaşlanmayın. Ancak, diş ipini her kullanışınızda kanama oluyorsa, diş hekiminize başvurun. Sorun, diş ipini yanlış kullanma olabilir. Diş hekiminiz sizin için uygun olan yöntemi gösterebilir.

Diş Fırçalama

Dişinizi fırçalarken, diş fırçasını dişinize yatay olarak tutun. Tüm dişlerin üst ve alt yüzeylerini etkin bir şekilde temizlemek için, kısa fırça darbeleriyle ileri-geri ve yukarı-aşa ı hareket ettirin.

Diş etlerinize bitişik yüzeyler için, fırçayı kısa, ileri-geri darbelerle ya da hem dişler hem de diş etleri üzerinde daire çizercesine hareket ettirin. Diş fırçanızı belli bir açıyla tutmak, dişleriniz ve diş etleriniz arasındaki bölümü daha etkin temizlemede yardımcı olacaktır.

Dişeti Hastalıkları
(Periodontal Hastalıklar)
Periodontal hastalık nedir?

Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen di er dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Erişkinlerde diş kayıplarının %70'inden periodontal hastalıklar sorumludur. Periodontal hastalıklar dişeti iltihabı (gingivitis) ile başlar. Yani gingivitis periodontal hastalı ın erken dönemidir. Bu dönemde dişetleri kanamalı, kırmızı ve hacim olarak büyümüştür.
Periodontitis periodontal hastalıkların daha ilerlemiş bir safhasıdır. Periodontal cep varlı ı infeksiyonun yerleşimini ve hastalı ın ilerlemesini kolaylaştırır. Hastalık ilerledikçe dişler sallanmaya başlar, hatta çekime gidebilir.

Dişeti hastalı ının belirtileri nelerdir?

Dişeti hastalı ının pek çok bulgusu vardır; Diş fırçalama sırasında kanayan dişetleri Kırmızı, şiş ve hassas dişetleri Dişlerden kolaylıkla ayrılabilen, uzaklaşan dişetleri Dişler ve dişetleri arasında iltihabi akıntı Sallanan veya giderek birbirinden uzaklaşan dişler (dişler arasında aralıkların oluşması veya mevcut aralıkların artması) Isırma sırasında alt ve üst dişler arasındaki ilişkilerin de işmesi Bölümlü protez uyumundaki de işiklik, bozulma. Sürekli kötü a ız kokusu.

Dişeti hastalı ının nedeni nedir?

Dişeti hastalı ının en önemli nedeni "bakteriyel diş pla ı" adı verilen, dişler üzerinde biriken yapışkan ve renksiz film tabakasıdır. Günlük fırçalama ve diş ipli i kullanımı ile diş pla ının uzaklaştırılması sa lıklı bir a ız için temel gereksinimdir. E er plak etkin bir şekilde dişlerden uzaklaştırılmazsa diştaşı veya tartar olarak bilinen düzensiz yüzeyli ve geçirgen bir yapıya dönüşür. Plaktaki bakteriler tarafından salınan zararlı ürünler dişetinde irritasyona neden olur. Bu ürünler nedeni ile dişetini dişe sıkıca ba layan lifler yıkıma u rar, dişeti dişten uzaklaşır ve periodontal cep oluşur. Böylece bakteri ve ürünlerinin daha derin dokulara ilerlemesi kolaylaşır. Hastalık ilerledikçe cep derinleşir, bakteriler daha derine; kemi e kadar ilerler ve dişi destekleyen alveol kemi inde de yıkım başlar. Hastalık tedavi edilmeden bırakılırsa sonunda dişler sallanır ve çekimleri bile gerekebilir.
 
kısslar ben bişi öğrendim dişlerin beyazlaması için,karbonat ve limonsuyu..ikisini diş fırçanıza döküp fırçalayın..ben başladım,galiba değişim var..sizede tavsiye ediyorum..
 
eskiden uygulanan bi yöntemdi duymuştum, bi zararı olur mu acaba dişetlerimize?
 
merhaba arkadaslar sıgara ve dıger lekeler ıcın ve dıs curuklerını korumak onlemek ıcın yenı bır urun onerılıyormus.
Adı Rembrandt ve Super smıle dıs macunu .Bunlar ayrı ayrı urunler tabıı kı.
Acaba deneyıp de menmun kalan var mı aranızda.Yada dogal yontemler le bu lekelerden kurtulan var mı aramızda deneyımlerını yazarsa cok sevınırım.a.s.
 
merhabalarrr. her iki ürünü de kullanmadım . ama düzenli olarak diş taşlarını temizletirsen leke kalmıyor 6 ayda bir gitmek sağlıklı oluyor. çok kahve içen bi insanım bende böyle kurtuluyorum lekelerden :)
 
yok bi zararı olucağını sanmıyorum,sadece birass sızlatıyo okadar...o da bende olması normall.çünkü bende diş eti çekilmesi var..
 
Ama bunu sürekli yapmamanız lazım karbonat,tuz gibi maddeler diş minelerini öldürüp inceltiyormuş.Haftada 1 defa yapsanız daha iyi.
 
Ama bunu sürekli yapmamanız lazım karbonat,tuz gibi maddeler diş minelerini öldürüp inceltiyormuş.Haftada 1 defa yapsanız daha iyi.

Kızlar böyle yaparak dişin üzerinde gözle görülmeyen çizikler meydana getirirsiniz ve ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir, ayrıca limon bir çeşit asit görevi yaparak dişlerinizde onarılmaz zararlar verebilir lütfen dikkat edin , sevgiler...
 
ben bunu suna dumankayanın internet sitesinden öğrendim ama çizikler oluşturduğunu bilmiyordum.teşekkürler...
 
merhabalarrr. her iki ürünü de kullanmadım . ama düzenli olarak diş taşlarını temizletirsen leke kalmıyor 6 ayda bir gitmek sağlıklı oluyor. çok kahve içen bi insanım bende böyle kurtuluyorum lekelerden :)

Canım bilgim olmadığı için soruyorum.Bi yanetkisi oluyo mu yaptırdığın işlemin.Mutlaka 6 ayda bir yinelenmesi gerekiyo mu?
 
herhangi bir yan etkisi yok kesinlikle için rahat olsun bersucum. 6 ayda bir kontrol edilmesi diş sağlığı açısından önemli zaten ama illa yaptıracaksın diye bişey yok tabi.bu dişleri beyazlatma işlemi gibi bişi diil sadece sonradan oluşan görüntü kirliliğini yok ediyor. extra beyazlatma istedim ben ama sağlıklı diil diye doktorum yapmıyor.
 
Peki dişlerinde hassasiyet olanlar için de uygun mu? Diş minelerine herhangi bir şekilde zarar veriyor mu (mikro çizikler - çatlaklar gibi)?
 
bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim bunu muhakkak uygulayacağım
 
Peki dişlerinde hassasiyet olanlar için de uygun mu? Diş minelerine herhangi bir şekilde zarar veriyor mu (mikro çizikler - çatlaklar gibi)?

Adaçayının we diğer söylediklerimin dişlere hiçbir zararı olduğunu sanmıyorum fakat bazen adaçayı yerine dişlerin beyazlaması için karbonat kullanılıyor we onun senin dediğin gibi Diş minelerine gerçekten zararı war. Onun dışında da werdiğim hiçbir bilgi zararlı değil yerimseniben
 
bunu bende duymustum.jeller var belki biliosunuzdur.onlar nasil acaba
 
X