Allah bağışlasın, darısı başımızaSelamlar.. bundan 9 sene önce dış gebelik geçirdim. sağ tüpüm alındı.. Ama 7 ay sonra tekrar hamile kaldım..Hiç canınınızı sıkmayın.. Rabbim isteyince oluyor..Şimdi o kızım 8 yaşına girecek.. Yeter ki stres yapmayın..
Canım bana ameliyattan önce iğne yapıldığı için 3 ay korunma vermişti Dr. Çalışmalara daha bu ay başladıkBenim sağ tüpün alindi uç ay olacak ama hala hamile kalamadim inşallah kalıtım folio asit kullanıyorum onu içince hamile kaldım simdi yenden iciyorum senin kaç ay oldu
amin inş...Allah bağışlasın, darısı başımıza
Aynen ben. Adetim 10 gün gecikince doktora gittim. Kanama, karın ağrısı, lekelenme vs hiçbir belirtim yoktu. Sadece adet gecikmesi için gitmiştim. Beta hcg 5500 olmasına rağmen kese yoktu transvajinal ultrason ile bakıldı sağ tüpte görüldü. Salpingostomy ile tüp korunarak gebelik ürünü çıkarıldı, şaka gibi ama ilk önce beta hcg değerim düştü, bir hafta sonra plato yapıp 6000 e yükseldi. Tek doz methotraxate yapıldı. Değerlerim yükselmeye devam etti ve en sonunda salpenjectomy ile sağ tüpüm alındı. Yani 10 gün içerisinde iki kez anestezi bir doz da kemoterapi ilacı aldım. Küretaj istemedim. Şimdi günlerdir endometrium tabakasını döküyorum. Kanamalar ve karın ağrılarım bitmiyor.hanimlar cok onemli bir soru. benim dis gebelik belirtim olmadi sadece kahverengi lekelenme idi. sizde bu lekelenme hic olmayan da var mi? yani ayni normal hamileleik gibi sorunsuz ama sonradan dis gebelik cikan var mi?
Teşekkürler sana da geçmiş olsun. Aslında ben biraz üzüldüm tüp için. Ama pozitif tarafı da var en azından aynı tüpte yeniden dış gebelik oluşma ihtimalini egale etmiş oldum. Sen hormon terliklerini yaptırdın mı yakın zamanda. Ovulasyon gerçekleşiyor mu? Hamile kalamamanın tek tüplü oluşundan başka sebepleri de olabilir. Yaş faktörü de önemli. Yumurta kalitesini çok etkiliyor yaş. Eğer çok istiyorsan tüp bebek de düşünebilirsin aslında:) umarım kalbinden geçen gerçekleşir. Bu dış gebelik olayından sonra ben baya şoka uğradım ama galiba ilk etkisi geçti. Benim ilk hamileliğimdi. Ovulasyon kiti kullanmıştım. Tek sefer denedik ve olmuştu çok sevinmiştim ama kısmet değilmiş. Tekrar deniyecem mutlaka. Yaşım 27 ama olmazsa tüp bebeği dahi düşünüyorum. Hepimize geçmiş olsun, umarım tekrar yaşanmaz hem bedenen hem ruhen çabucak iyileşiriz inşallahM mademoiselle_0637 geçmiş olsun canım ben de 2 doz metotreksat iç kanamayla ölümden döndüm sağ tüpü aldılar. Bu Ağustos'ta 1 yıl olacak ameliyat olalı. 7 aydır tık yok. Eylül de klomen deneyeceğim. Tüpüme ben hiç üzülmedim bebişi kaybettim o da annesinden bir parça alıp gitsin diye düşündüm. Ama tek tüple hamile kalamadım işte bir türlü eskiden ne kolaydı herşey tık gebe kalabiliyordum... Hiç umudum yok artık yaşta geçiyor iyice 40 olmak üzerebundan sonra olmaz gibi hissediyorum
En azından bir kızın var, ilk çocukta başına gelseydi daha kötü hissederdin :)M mademoiselle_0637 hormonlar ve yumurta rezervi normal. Benim bir kızım var, çok kardeş istiyor 3. ay gebe kaldım ama dış gebelik oldu. Doktorum herşeyin normal olduğunu sadece sağdan daha çok yumurta artığımı söylüyor. Klomeni sol yumurtalığı uyarmak için önerdi. Tüp bebeğe gerek yok diyor. İki doktora gidiyorum ama 9 aydır doğal yollarla olmadı. Tabi doğal yolların biri yok artık
Evet güzel bir paylaşım teşekkürler, doktorum da böyle demişti aslında belki de yeterince çalışma yapmıyoruz ya eşim il dışında oluyor ya ben. Hayırlısı diyelim. Dediğim gibi Eylül'de klomen planlıyorum Aralık'tan sonra da olmazsa önemsemeyeceğim artık....En azından bir kızın var, ilk çocukta başına gelseydi daha kötü hissederdin :)
biraz daha dene bakalım. Ben İngilizce bi kaynaktan okumuştum bulursam yollarım diyor ki, bir tüp ve bir yumurtalık gebelik için yeterlidir. Tek tüpün alınmasının gebeliği olumsuz etkilediği yönünde yanlış bi inanış var, durum şöyle, tüplerin uçları yumurtalıkların 2 cm altında kalıyor, yumurta, overin herhangi bir yerinden rahmin arkasında kalan cul de sac denilen bir bölgeye atılıyormuş. Tüpler de çul de sac denilen yerin iki tarafında bulunuyormuş. Yumurtanın etrafındaki folikülün içindeki sıvı yumurta serbest kaldığında yumurtanın tüplere olan hareketini sağlıyormuş, dolayısıyla sağdan atılan yumurtayı sol tüpün yakalaması her zaman olası diyor. Yani tüplerin ikisi mevcutsa bile bu durum oluşabiliyormuş. Biraz uzun oldu ama bilgi vermek istedim:)
Merhaba çok merak ediyorum hamile kaldınız mı. Bir de yazismalarinizdan bilgili olduğunuzu düşünüyorum benim de sol tupte dış gebelik oluştu 2 yıl önce. Biz de 2 aydır deniyoruz.rahım filmi cektirmedim doktorum da istemedi.şimdi sorum şu benim soluma göremi yoksa doktorun yönüne göre mi sol.belki saçma geldi sorum ama cevap verirseniz çok sevinirim.diş gebeliğin olduğunda hep sağ tarafım ağrıyordu. Bunun için soruyorum.Evet güzel bir paylaşım teşekkürler, doktorum da böyle demişti aslında belki de yeterince çalışma yapmıyoruz ya eşim il dışında oluyor ya ben. Hayırlısı diyelim. Dediğim gibi Eylül'de klomen planlıyorum Aralık'tan sonra da olmazsa önemsemeyeceğim artık....
Maalesef bir daha hamile kalamadım. Bu saatten sonra da kalabileceğimi sanmıyorum yaşım 40 oldu... Sol tüp alındıysa sizin solunuzdur. Yaşınız gençse yumurtlama sorununuz yoksa tekrar hamile kalırsınız bence. Geçmiş olsunMerhaba çok merak ediyorum hamile kaldınız mı. Bir de yazismalarinizdan bilgili olduğunuzu düşünüyorum benim de sol tupte dış gebelik oluştu 2 yıl önce. Biz de 2 aydır deniyoruz.rahım filmi cektirmedim doktorum da istemedi.şimdi sorum şu benim soluma göremi yoksa doktorun yönüne göre mi sol.belki saçma geldi sorum ama cevap verirseniz çok sevinirim.diş gebeliğin olduğunda hep sağ tarafım ağrıyordu. Bunun için soruyorum.
Merhabalar geçmiş olsun. Sizi korkutmam istemem ama benim de hafif kanamaya rağmen 2. iğne yapıldı ve ondan 1,5 gün sonra da tüpüm patladı. Tabi herkese aynı şey olacak diye bir kural yok. Benim gebelik 2 ay sonra farkedildi geç kalundığı için iğne işe yaramadı. Umarım sizinki çarçabuk geçerMerhaba! Bayanlar baya olmus yazalı sızler ama belkı banada yardımcı olursunuz dıs gebelık tanısı konuldu degerım 387 dı agrı ıle hastaneye gıttıgımde betaya bakıldı 281 ınmıstı doktor ıcerde kanama gozukuyor ama ıc kanama dıyemem dedı ıgneyı uygun gordu ıgneyı oldum fakat bugun ıkıncı gunum yınr agrıyla hastaneye gıttım kan verdım 298 yukselmıstı böyle durum yasayanlar ne yaptınıx acaba bana ıkıncı ıgneyıde vurabılırız dedıler bırazdan olmaya gıdıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?