Dış gebelik mi? Kimyasal gebelik mi?

Hakkımda hayırlısı ne ise o olsun.
Canım ben iki yıl önce dış gebelik yaşadım. Değerlerimi tam hatırlayamıyorum ama baya artış olmuştu.Doktorlar sağlıksız bir gebelik olduğunu bile söylemediler. Hatta bir tanesi dış gebelik değil dedi. 9. haftamda gittiğim bir doktor dış gebelik dedi ve ertesi gün tedaviye başlayacaktık. Ne yazık ki ertesi güne erişemeden acil tüpüm alındı.
Canım ben iki yıl önce dış gebelik yaşadım. Kahverengi lekelenmeler ve ara ara kasık ağrım oldu. İlk gebeliğin cahilliği ve doktorların yanlış yönlendirmesi sonucunda tek tüpüm acil ameliyatla alındı. Eğer emin olduğun bir doktorun varsa hiç korkma. Dış gebelik olsa bile tedaviylesorunsuz halledilir. Benimki çok kötü bir deneyimdi ama tek tüple ilk denemede hamile kaldım çok şükür. İnşallah sağlıklı bir gebelik olur ve yavrunu kucağına alırsın :)

Canım çok teşekkür ederim.insallah kendiliğinden düşer

Az önce kan testinin sonucunu aldım. 102 çıkmış. En az 113 olması gerekiyordu iki kat artsaydı. Doktoru öğleden sonra göreceğim. Bakalım ne diyecek. Az önce pembe kanamam da oldu. Kimyasal olsa artar mı bilemedim.

Kimyasal gebeliği ben de bilmiyorum hiç . Ama dış gebelikte artıyor. Beni yaklaşık 10. haftama kadar oyaladıkları için baya artmıştı 10 binlere kadar çıktı. Kendisi düşüş göstermedi ve tüp patladı. Hiç korkma ama takibi de bırakma canım. Sağlıksız bir gebelik yaşamaktan ziyade en az zararla kurtulmak önemli. Ben çok üzülmüştüm tek tüpüm gitti zor hamile kalırım diye ama çok şükür ilk denememde sağlıklı bir gebelikle yavrumu kucağıma aldım.

Doktor 2 gün sonraya tekrar test istedi. 200 ün altında çıkarsa kürtaj yaparız, üstü çıkarsa 1 hafta bekler tekrar test yaparız. Dış gebeliği sona erdiren iğne veririz, rahimde keseyi göremezsek dedi.

M mk89 10000 lere gelene kadar kese rahimde görünmedi mi?
Hayır görünmedi. Tüpte olduğu zaman da görünmeyebiliyormuş bazen. Evde gebelik testi yaptıktan sonra aile hekimliğimde yaptırmıştım ilk kan tahlilimi oradaki doktorum bile gebelik haftasıyla çıkan değerler arasında bir sorun olduğunu farketmişti. Ama gittiğim 3 farklı doktor hiç sağlıksız gebelikten bahsetmedi hatta dış gebelik değil diyen bile oldu. Artık 4. doktor dış gebelik dedi ve tedavi başlatacaktı. Ama o da ultrasonla baktığında ne rahimde ne de tüplerde bir şey görmemişti. Tedavi olamadan acil ameliyat olmak zorunda kaldım .

Doktor yüzde 80-90 sağlıksız gebelik dedi canım.
Canım sonuç noldu?inşallah normal gebesindir.Benim artışlarım da çok dengesizdi 3 doktor dış gebelik dedi kese yok dendi o sırada 2-3 günde bir pembe kanamalarım oldu.Ama hiçbir zaman kendimi salmadım.8.haftanın sonunda bebeğimizide gördük kalp atışını da duyduk.Emin olduktan sonra tedaviye başlayın İnşallah güzel haberlerin vardır

Düşürdüm demiştim dün çünkü ağrım ve kanamam oldu,ama bugün kan verdim 162 çıktı anlamadım ya. 2 gün önce 102 çıkmıştı.

102 sonucundan 1 gün sonra kanamam oldu ağrılı şekilde. Bebeği düşürdüm kesin diye düşündüm. Diğer gün tekrar test yaptırdım 162. 100 ün altında bekliyordum bebeği düşürdüğümü düşündüğümden. Ne olacak merak ediyorum.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun

Canım bende aynısının yaşadım değerim 100 e düşmüştü doktor kendin düşürürsün dedi eve geldim diğer gün felaket ağrılı kanama başladı hatta bir parça düştü benden.diger gün rahatlamıştım biraz ağrılarım geçmişti kan vermeye gittim kesin düştü dedim ama maalesef benimde 123 e çıkmıştı .doktor takip edelim dedi 2 gün sonra 167 oldu daha sonra 223 oldu ve doktorum kürtaj dedi haftasonu kürtaj oldum. Sonraki gün gel kan ver dedi düşmesi lazım degerinin. Maalesef kan verdim yine dusmemis. Şimdi yine kan vermeye gidiyorum. Yine düşmemişse dış gebelik için iğne yapacak. Of yarabbim 1 ay olacak neredeyse hastaneye git gel bir türlü bitmedi düşmek bilmedi.ne zor bir süreç böyle. Eşimle çok yorulduk yanımızda kimse yok memleketten uzağız.cok zor böyle çok.

Çok geçmiş oldun canım inşallah iğneye gerek kalmaz. Benim de az önce ağrılı kanamam başladı. Belim ve kasıklarım ağrıyor. Düşürmek bi dert tutmak bir dert. Allah beterinden korusun. Ben de birkaç gün sonra tekrar kan vereyim diyorum.

Canım Cumartesi 162 idi şimdi 262 olmuş. Bugün doktora gideceğim. Kendi kendine düşer diye beklemiştim. Dış gebelik mi bu? Kanamam devam ediyor.

Canım Cumartesi 162 idi şimdi 262 olmuş. Bugün doktora gideceğim. Kendi kendine düşer diye beklemiştim. Dış gebelik mi bu? Kanamam devam ediyor.

merhaba bende dış gebelik geçirdim. dış gebelikte adet görür gibi ped doldurcak şeklinde kanamam vardı. ve 6 haftalıktı . ilk gebeliğim olduğu için kürtaj değil. laraskopi ameliyatı ile alındı.

merhaba bende dış gebelik geçirdim. dış gebelikte adet görür gibi ped doldurcak şeklinde kanamam vardı. ve 6 haftalıktı . ilk gebeliğim olduğu için kürtaj değil. laraskopi ameliyatı ile alındı.
Moralim çok bozuk. Geçmiş oldun size. Doktorunuz tüpte keseyi gördü mü?

Moralim çok bozuk. Geçmiş oldun size. Doktorunuz tüpte keseyi gördü mü?

Canım kese tüptemi kanaldamı görünmez sadece ihtimal vrdır tüpteyse yumurtalığın alınır. kanaldaysa sadece bebk alınır. ama bnmki seninki kanalda dedi ve ordan aldı. keseyi gördük ve kalp atışına kadar duyduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…