Dış gebelik sonrasi anksiyetemle bas edemiyorum

Canim seni cok iyi anliyorum bende 28 haftalik bebeyimi kaybetim anksiyete panik atak beni yedi bitirdi doumdan sonra yasadim acilari anlatamam benim fiziksel belirtim cok fazla ama korkma ben 9 ayda hamile kalmistim ilk kez bebeyimi kaybetikten sonra 5 ci ay kaldim tabi 3 ay korunduk toparlama sureci vardi ama ilk ay deil ama Allaha sukur 2 ci ay hemen kaldim yani benim cevrem hemen kalinir ve ilki gibi olmaz der 2 ci hemen tutar yani Allah aratmadi sana tavsiem biraz kendini toparla anne olmak istiyosan ben kendime herzaman iyi olmaliyim ben anne olucam dedim doumdan 1 ay sonra ise basladim 1 bucuk ay uyusmalarim kusmalarim korkularim uykusuluklarim oldu ama Allah yardim ediyor kendini salma simdi 20 haftalik hamileyim bebeyime birsey olur korkusu cok fazla ama kendimi salmiyorum bebek guc veriyor ne ilkiz nede sonuz beterden beteri var istedinde bana yazabilirsin bende okb depresyon panik atak anksiyete var ve burda ve baska formlarda birbirimize yaziyoruz seni anliyanlarla konusmak iyi gelicek birde imkyanin varsa piskolojik destek al ben 6 ci ayimda mutlaka alicam hatta yarin hastaneye bile imkyan varmi diye sorucam bu arad ben doumdan sonra 1 ay ilac destei aldim biraz gectikten sonra braktim cunku anne olmak istiyodum brakmaliyim dedim

Son düzenleme:
Üstesinden gelemiyorsanız tedavi olacaksınız. Hayatta her şey insanlar için. Neler neler yaşıyoruz da atlatıp yolumuza devam ediyoruz. Destek alıp kendinizi iyileştirin yeniden hamile kalmadan. Yoksa gebeliğinizi kendinize zehir edersiniz aman öyle mi aman böyle mi diye diye.

Merhaba çok teşekkür ederim ederim yazınız için. Rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Evet zor bir süreç özellikle bizim gibi psikolojik olarak hassas bünyeler için daha zor. Geçecek buna inanıyorum. kabullenip Allaha bırakmaktan başka çare yok. Umarım Allah isteyen herkese nasip eder. İlaç tedavisi değil de Terapi almak daha iyi olacak diye düşünüyorum kendim için. Daha önce anksiyete için ilaç tedavisi görmüştüm ama bıraktım an kötü olaylar yasayinca yine eskisi gibi oluyorum. Belki de kendi içimizde halletmemiz gerekiyor

Malesef canim kotu seyler yasadikca tekrarliyor nekadar iyi tedavi olsanizda ben 2014 ten beri tedavi gordum ama ayni herkezin bunyesi farkli size tavsiyem sigara kulaniyosaniz brakin kahve iciyosaniz onuda azaltin ve kola onlar cok tetikliyor ben sigara icmiyorum ama kahveyi cok seviyorum onu azaltim ataklarim azaldi hele ataklarim geldinde hic kahve icmiyorum daha cabuk toparliyorum

Deneyece bunları da. Teşekkür ederim hersey gönlünüzce olsun

Merhaba,

Ben ikinci dış gebeliğimi yaşadım ve diyebilirim ki bu korkular asla yersiz değil. Dış gebelik yaşayan birinin tekrar dış gebelik yaşama olasılığı maalesef ki daha yüksek. Tabii ki ne olacağı belli olmaz umudu yitirmemek pozitif olmak gerek ama size empatiden yoksun yapılan yorumları göz ardı etmenizi öneririm. Bu durumu yaşayan bilir, hem psikolojik hem fiziksel olarak yıpratıcı bir süreç. Benim size önerim rahim filmi çektirmeniz olacaktır. Belki tüpleriniz hala iyi durumdadır.

Benim ikinci dış gebeliğim sağ tüpüme çok zarar verdiği için tüpüm alındı ve sol taraf da yapışık durumdaymış. Dolayısıyla doktor üç ay sonra direkt tüp bebeğe yönlendirdi. Artık kendiliğinden hamile kalma ihtimalim kalmadı. Empati yoksunu cümlelerin sahiplerine bunun ne kadar zor olduğunu ve git tedavi ol diyen arkadaşa da bunun bir tedavisi olmadığını hatırlatmak isterim.

En kötü senaryo olan benimkinde bile tüp bebek yöntemiyle çözüm var. Dolayısıyla bebek sahibi olur muyum sorusuyla ilgili içiniz rahat olsun, şahsen benim kaygılarım bu konuda o kadar yoğun değil. Modern tıp sayesinde tüpleri olmayan birinin bile gebe kalma olasılığı diğerleriyle eşit duruma gelebiliyor. Psikolojik sağlığınız için endişelenmelisiniz bence. Bunu negatif bir yerden söylemiyorum demek istediğim şu ki, yaşanan süreç bir yas süreci. Embriyo da olsa yanlış yerde de büyüse sisteminizdeki canlı bir varlıkla vedalaşıyorsunuz. Anne olma ihtimaliniz elinizden alınmış gibi oluyor saçmasapan bir şekilde. Yaşadığınız sürecin yas olabileceğini ya da anksiyete be depresyona kadar gidebileceğini lütfen gözardı etmeyin. Git tedavi ol yaklaşımı yerine sizi anlayabilecek kapsayabilecek destek olabilecek kişilerle sorununuzu paylaşın. Ve en önemlisi psikolojik destek alın.

Korkmayın, ben iki kere bu süreci yaşadım, atlattım ve yaşıyorum. Geleceğe umutla bakıyorum. Umarım siz de öyle bakarsınız. Lütfen kendinize iyi bakın

Merhaba güzel yazınız düşünceniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet inanın hassas psikolojiler için çok daha zor bir durum atlatmak uzun sürüyor. Ben halen daha şoktayım ne yasadim öyle diye. Ama yaşamam gerekiyormuş diyebiliyorum sadece. Rahim filmine doktorum gerek yok dese de çektirmeyi düşünüyorum. Başka da yapabilcegim bisey yok ne yazık ki yaşamamız gereken şeylerden kacamiyoruz. Umarım Allah size de bana da isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder. Çok teşekkür ederim sağlıkla kalın

Seni çok iyi anlıyorum bende yeni dis gebelik geçirdim pskolejim bozuldu iğneler ameliyat kan almalar kusmalar bunaliyordum hele hastanelerde benim tupumu aldılar bnde dusunuyom tekrar hamile olcakmiyim dış gebelik tekrarlarmi tek tüpum kaldı onada zarar gelirmi diye bnde dusunuyom bu yaşına kadar vücudunda olan bir parçayı kaybettim insan ister istemez kötü oluyor.simdi biraz daha iyiyim yemek yiyorum tiksinme kusmak bitti ama o düşünceler aklıma geliyor ara ara

Merhaba doktorunuz hsg cekilmenizi istedimi acaba bende bu ay dış gebelik yaşadım

Umarım hepimiz bu psikolojik süreci atlarız ve sağlıkla yeni gebelikler yaşarız

Çok geçmiş olsun. Burada bir çok kadın kimyasal dahi olsa 1 kere gebelik geçirmemiş durumda. Sürecinizin uzun sürmesi sizi ekstra üzdü ve travma oluşturdu anladığım kadarıyla. Sizi anlıyorum. Ben de dis gebelikte 3 gün hastanede yattim. Aklimdan gecen seyler cok zordu cok yiprandim fakat cok sukur surecim kisa sürdü. Herseyin çaresi var ancak sebepsiz kisirligin yok. Sizin ise yumurtanız döllenebilmiş. Önlemlerinizi alirsiniz. Tedavi olursunuz. Dıs gebelikten korkuyorsaniz tüp bebek deneyin. Yapisiklik vs bunlar cogu zaman hallediliyor zaten. Kendinizi yipratmayin. Siz size daha uzun yillar lazimsizniz.

Yaa ne ka
Yaa ne kadar güzel yazmışsınız evet doğru doktorumda bana gebe kalabilmenizde bi sıkıntı yok tek sorun yanlış yerde olması demişti. İnşallah rabbim bekleyen isteyen herkesin kucağını doldurur.

Umarım hepimiz bu psikolojik süreci atlarız ve sağlıkla yeni gebelikler yaşarız
İnşallah canım sağlıkla hamile kalıp kesemizi doğru yerde görürüz bu sefer. Ben bide çok zayıf ve kısa boylu biriyim yeni de evliyim bu durumu kaldırmaktan da çok korkmuştum ölüm aklımdaydı eşim aklimdaydi rabbim tekrarını yaşatmasın biz gibi dış gebelik geçirenlere hiç hastane nedir bilmezdim ama bu zor oldu

İnan ben de halen şoktayım ben ne yasadim diye. Benim de ilk gebeligimdi aklımda halen bir sürü soru çocuğum olur mu tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye. Ama yaşayacağımız şeyleri yaşıyoruz bunları yaşamamız gerekiyordu umarım rabbim bir daha yaşatmaz ve sağlıklı evlatlar nasip eder hepimize

Amin amin canım dua edelim birbirimize o günleri bidaha yaşamayalım sağlıkla bı tane evladımız olsun kucağınıza butun skntilari unutalım inşallah

Amin amin canım dua edelim birbirimize o günleri bidaha yaşamayalım sağlıkla bı tane evladımız olsun kucağınıza butun skntilari unutalım inşallah
İnşallah. Doktor kac ay korunma verdi size ?

Çok teşekkür ederim yazınız için. Umarım sağlıklı gebelikler elde ederiz. Sağlıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…