Merhaba,
Ben ikinci dış gebeliğimi yaşadım ve diyebilirim ki bu korkular asla yersiz değil. Dış gebelik yaşayan birinin tekrar dış gebelik yaşama olasılığı maalesef ki daha yüksek. Tabii ki ne olacağı belli olmaz umudu yitirmemek pozitif olmak gerek ama size empatiden yoksun yapılan yorumları göz ardı etmenizi öneririm. Bu durumu yaşayan bilir, hem psikolojik hem fiziksel olarak yıpratıcı bir süreç. Benim size önerim rahim filmi çektirmeniz olacaktır. Belki tüpleriniz hala iyi durumdadır.
Benim ikinci dış gebeliğim sağ tüpüme çok zarar verdiği için tüpüm alındı ve sol taraf da yapışık durumdaymış. Dolayısıyla doktor üç ay sonra direkt tüp bebeğe yönlendirdi. Artık kendiliğinden hamile kalma ihtimalim kalmadı. Empati yoksunu cümlelerin sahiplerine bunun ne kadar zor olduğunu ve git tedavi ol diyen arkadaşa da bunun bir tedavisi olmadığını hatırlatmak isterim.
En kötü senaryo olan benimkinde bile
tüp bebek yöntemiyle çözüm var. Dolayısıyla bebek sahibi olur muyum sorusuyla ilgili içiniz rahat olsun, şahsen benim kaygılarım bu konuda o kadar yoğun değil. Modern tıp sayesinde tüpleri olmayan birinin bile gebe kalma olasılığı diğerleriyle eşit duruma gelebiliyor. Psikolojik sağlığınız için endişelenmelisiniz bence. Bunu negatif bir yerden söylemiyorum demek istediğim şu ki, yaşanan süreç bir yas süreci. Embriyo da olsa yanlış yerde de büyüse sisteminizdeki canlı bir varlıkla vedalaşıyorsunuz. Anne olma ihtimaliniz elinizden alınmış gibi oluyor saçmasapan bir şekilde. Yaşadığınız sürecin yas olabileceğini ya da anksiyete be depresyona kadar gidebileceğini lütfen gözardı etmeyin. Git tedavi ol yaklaşımı yerine sizi anlayabilecek kapsayabilecek destek olabilecek kişilerle sorununuzu paylaşın. Ve en önemlisi psikolojik destek alın.
Korkmayın, ben iki kere bu süreci yaşadım, atlattım ve yaşıyorum. Geleceğe umutla bakıyorum. Umarım siz de öyle bakarsınız. Lütfen kendinize iyi bakın