Kizlar hepinize merhaba..salı gunünden bu yana resmen bitmiş bir haldeyim.bu süreçte cok stresli anlar yasadık yıprandım fazlasıyla

( salı gunu canim oğlum parçam saat 13:40 ta dünyaya geldi.doktorum sabah saat 7 de hastaneye yatis yapmamızı istedi bız de max 9 a kadar sezeryan olur diye bekliyoruz ama bekle bekle yok ben iyice stres oldum zaten suyumda biraz azalma gördüğü icin erken almak istemişti doktor sezeryan sonrasi oğlumu kuveze koyarlarsa diye korku sardi icimi ve saat 1 e kadar bekledik

( neyse sonra gelip beni aldılar ailem kapıda bı heyecan girdim ameliyathaneye..içerde hemşireler falan cok iyiydi cok güleryüzü bir sekilde davrandılar sonra iste (spinal anestezi )igne yapıldı belden ve yavaş yavaş hissetmemeye başladım sonra doktorum geldi herseyi duyup gormek cok güzeldi ve 10 dk sonra minigimi tepeden gösterdi doktorum allahım nasi guzel bir an na kadar minik dedim

)) sonra temizlemeye götürdüler ve benim işlemlerim yaparken getirdiler koklattilar bana ohhh miss dunyanın en guzel kokusu...benim de 20 dk sonra falan bitti işlemim.doktorum sag sol tüplerimi de kontrol etti gayet güzelmiş ikisi de acik ve temiz ona da rahatladım.ve odaya çıkardılar beni yavrum benden once gitmiş odaya:)) herkes bizle ilgileniyor bebegi seviyo Rabb'ime bin sukur nasil guzel bir an..sonra hemşireler geldi emzirme yapmam icin sut geliyordu ama az az tutturdular mememi ya bir yandan ağlıyorum bir yandan gülüyorum.tabi sütüm foşur foşur gelmedi basta doymuyordu ki yavrum.neyse ertesi gun doktorum geldi bir gece daha kalın dedi daha iyi toparlayalım diye..ve Perşembe gunu sabah doktorum geldi cikabilirsiniz dedi çıkmak icin hazırlanıyoruz iste sıkıntı ondan sonra başladı cocuk doktoru da geldi sabah saat 8 de sarilik hafif var dedi test istedi 14 cikti çıkış icin izin vermedi odamıza mavi isik almasi icin kuvez getirdiler soydular minnakimi gözlerini kapattılar icim yandı koydular gece boyunca ağladı

8 saatte bir topuktan kan alıp sarilik degeri ölçtüler 12 ye düştü en son.ertesi sabah yani cuma gunu geldi doktor idrar kulturu istedi hemsire bebegimi alip goturdu (sondayla alinmis

( sonuc cumartesi cikacak dedi hastaneden çıkabilecegimizi ama bol bol emzirmem gerektiğini sutum yetmediği icin de mama takviyesi yapmamı söyledi bız de bir heves çıktık geldik evimize sütüm az geliyor tabi ve mama veriyoruz aksama dogru sutum çoğaldı cok sukur ama bız korkudan mama verdik.ama yavrumu görseniz sari görüntünün zerresi yok gayet pembis yanakli birsey:) Cumartesi gunu kontrole gittik doktor bakti tekrar sarilik testi istedi sonuc 13 cikti bu arada idrar kültürü sonucunu aldık sadece ureme var ama degerleri Pazartesi çıkacak denildi, doktor hemen bu cocukta enfeksiyon var sarilik 13 idrardan kaynakli cikmis acilen bebegin yatis yapması gerek bir hafta mavi ışık alıp idrar enfeksiyonu icin de serum bağlanacağını benim emzirmeye gelecegimi ve sütümü sagip vereceğimi söyledi yıkıldım ağlıyorum hungur hungur eşim bir yandan nasil birakicaz bir hafta diyoruz bir de o kuvezin icinde ağlamaları aklıma geliyor sonra baska bir doktora götürmeye karar verdik cok iyi bir cocuk doktoru ama butun randevuları dolu aradık rica minnet yalvardık kabul etti gittik doktor soydu oğlumu muayene etti herseyi iyi maşallah bir sıkıntı yok dedi idrar kültürünün sonucunu istedi bız de sonuc Pazartesi çıkacakmış sadece ureme var denildi dedik onemli olan değerdir dedi ve beni karşısına alıp söyleyeceklerini yapmamı istedi.sarilik degeri icin yatis 17 dir 12-13 bu degerler onemsizdir ve her yenidoganda bu kadar olur dedi.4 gun boyunca sadece anne sutu vereceğimi ve 4 gunün sonunda kontrolde 100 gr ve ustu almış olması .gerektiğini söyledi.sonra bizden idrar testi istedi lokosit eğer 6 ve üzeri çıkarsa enfeksiyon olacağını ve o zaman idrar kültürü isteyeceğini belirtti hemen idrar testi yaptırın ve beni arayın dedi bız de çıktık ve hemen idrarını yapmasını bekledik yarim saat icinde laboratuara gitmesi gerekiyormus bekledik bi telasla sonuc cikti ve tertemiz berrak tortu yok idrarda sarilik yok ve lokosit 2-3 tane cikti o da zaten normalmiş hemen doktoru aradık ve hersey yolunda dedi.sonunda rahatladık megerse diğer doktor hastaneye bir ay once gelmiş ve sırf hastaneye kazandırıp prim yapmak icin boyle taktikler yapıyormuş ya bir lokma cocuğa anneye babaya yazık değil mı vicdansizlik Allah'a havale ediyorum onu..son gece bile bizi bosuna yatırdılar.isi tamamen ticarete dokmusler.sikintili gunlerin ardindan neyseki simdi evimizdeyiz mutluyuz..:)) inanılmaz bir duyguymus kizlar kucağıma alınca daha iyi anladım gözümden sakınıyorum bakmaya doyamiyorum.bu arada goguslerim pert durumda :)) uconn seni hep hatirliyorum hakikaten yapisik ikiz olduk:) hep emzirme, gaz .cikarma,altını değişme döngüsü içindeyiz :) hepinizi cok seviyorum ve hepinize kolay doğumlar diliyorum bebek isteyen arkadaslarıma da en kısa zamanda saglikli gebelik ve saglikli bebekler diliyorum.
ara ara giriyorum takipteyim cerol canim sakin üzülme dinlen sadece hersey yolunda .Allah'ın izniylez..