Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Aminn canim..çok tesekkur ederim.yok canim düz zemine yatırıyorum sadece mutfakta yemek yerken anakucagina koyuyoruz onun altında da yumusak bı alt var bedeniyle koyuyorum ama bazen kıvriliyor:)))valla canim senin dedigin gıbi varmış gece uykusuz kalıyorum ama isin kotu yani gündüz de uyuyamiyorum gelen giden bayram derken ama bu benden cok kotu birşekilde çıkacak ona korkuyorum.bu hep mı boyle geçecek canim gun içerisinde valla dusa,lavaboya bile nasil girip çikiyom bilmiyorum.40 i cikinca düzene girer diyorlar girer mı sence..doktorumuz bir aydan sonra uyku düzeni yapicaz dedi ama bakalım nasil olacak.

Âmin canim cok tesekkur ederim Rabbim sizlere de saglikla kucağınıza almayı nasip etsin ve bol bol dua edin gece uyuyan ve gazı olmayan bir bebek olsun hatta doguma giderken bana da dua edin gaz sorunumuz bitsin diye..

maşallah çok tatlı canım onlar iyi olsunda insan herşeye katlanıyor değil mi bu kadar özveride hiç kimse için bulunamayız herhalde bak beni uyku listesine yazmamışsın hiç uyuyamadım gece :)

Ahh canim unutmusum yazmayı hemen ekliyorum bol bol uyu hatta benim yerime de uyu:)))valla dogru soyluyosun evlat icin hersey yapilir derlerdi de doğruymuş gecen gece ağzından sesler çıkardı ben de uykudan zipladim baktım annem guluyo onceden gece seni uyandırmak ne mümkündü diyo:))hadi bakalım darısı size insallah:)))

bacaklarına değmesiyle alaksı yokmuş.göğüslerinin altı birden boşalıveriyormuş.doğum ypmış gibi rahat nefes alıyormuşsun.bende hiç olmadı o.görende senin var daha diyordu.annen diyorsa yakındır o zaman.40. hafta çok can sıkıcı oluyor.hem zor hemde heran doğurabilirim korkusu fena.
ayyy gerçek gibi bir rüya.bilinçaltımız yaşadıklarımızdan ötürü çöplük gibi olduğu için çok normal böyle şeyler görmen.her ne kadar rahatladım desende içinden atamıyorsun.bak gör hamile kaldığındada film tadında rüyalar görmeye devam edersin.

benim kızım ilk ayında gayet iyiydi.sonradan sapıttı.2.- 3. ay şimdiye oranla daha iyiydi.o günlere bile razıyım.şimdide 6 ayı bitsin düzelecek diyorlar.böyle böyle kandırıyorlar beni.sonrada 1 yaş derler artık.benim sinirlerim deli gibi yıprandı artık.fiziksel olarakta uykusuzluk mahvetti beni.sırt ağrılarından geceleri uyuyamıyorum nehir 7 kilo oldu.10 kilo olduğu günleride görücez.bakalım o zaman sırt bel kalmayacak bende herhalde.gündüzleri uyumuyor çocuk.inanamıyorum tek kelimeyle bir bebek nasıl olurda bu kadar uzun saat uyumaz diye ama uyumuyor ve sürekli kucakta.ayakta evi geziyoruz hoplatıyoruz zıplatıyoruz.bileklerimde derman kalmadı.bebek olayı şans işiymiş.kimiside kuzu gibi.emzirmeye zor uyandırıyorum diyen arkadaşlarım var valla.bakarsın düzelir seninkisi.sürekli huy değiştiriyorlar çünkü.çok uslu olupta 6. 7. aylarda diş çıkarırken bütün düzeni bozulan çocuklar oluyormuş.ya da tam tersi.ben 6. ayı bekliyorum dört gözle.

Herkese merhaba
İki ay once dis gebelk yasadim cok sukur ki tupum alinmadi laparoskopi yapildi cok zor durumdayim psikolojim hala cok bozuk doktor korunmam gekmedigini soyledi ama kanamam bir artip bir cogalarak devam ediyor buyuzden dogru duzgun iliski bile yasayamiuoruz suan inadina gibi butun tanidiklarim ya hamile ya yeni anne onlari gordukce de cok uzuluyorum ben ne zaman yasayacagim bu durumu diye benim durumumu yasayanlar varsa kanamaniz ne kadar surmustu ve dis gebelikten ne kadar sonra normal gebelik yasadiniz (((

Canım valla okurken tüylerim diken diken oldu. Ne kadar gerçekçi anlatmışsın. Bende geçenlerde bir rüya gördüm. Benim bebeğimi annemde babamda taşıyormuş ama aynı bebek. Babamda merakından karnını açıp açıp bakıyormuş kangurunun kesesi gibi çocuklara gösteriyormuş bebeği. Bende merakımdan nasıl diye bir de ben bakıyım diyorum. Kanlı suyun içinde yüzünü çıkarıyor bebeğim gözleri kapalı herşeyi var hatta saçları bile vardı. Ama onun bulunduğu yerin dışında yine böyle kanlı suyun içinde gelişememiş bir bebek daha vardı. Yüzü onunkinden çok daha küçük ama minicik birşey yüzü küçük bir elmadan daha küçük. Onun da herşeyi vardı ağzı burnu kulakları saçları... Ama o dışarıda kalmış işte. Galiba o da benim dış gebelikte kaybettiğim bebeğimdi. Gerçekten bilinç altımızda neler var neler hiç unutamayacağımız şeyler. Bu rüyalar bitmiyor ben bile şu halimle hala görmeye devam ediyorum. Allah inşallah daha güzel rüyalardan uyanmayı nasip etsin...
Hem de ne hızlı geçiyor biliyor musun... İnsan nasıl bu zamana geldim diye hayret ediyor. İnsan çift çizgiyi göremeyeceğim korkusuyla bir süre sonra duyarsızlaşıyor. Ben o kadar emindim ki negatif sonuç alacağıma kan tahlilindeki pozitifi görünce algılamam 1-2 dk sürdü. Benimle alay ediyorlar ne kadar çirkin bir hata yapmışlar düşüncesizler saygısızlar dedim ilk başta. Ama bu mucize her an başımıza gelebilir biz sadece zamanını bilmiyoruz...
Âmin canim cok tesekkur ederim Rabbim sizlere de saglikla kucağınıza almayı nasip etsin ve bol bol dua edin gece uyuyan ve gazı olmayan bir bebek olsun hatta doguma giderken bana da dua edin gaz sorunumuz bitsin diye..
İnşallah canım ben dua edicem doğuma giderken. Hepiniz aklımdasınız :))
Her ne hikmetse öyle olur zaten ya herkes hamiledir ya da yeni annedir dediğin gibi. Bu da bizlerin sınavı işte. Benim dış gebeliğim bittikten 6 ay sonra hamile olduğumu öğrendim ki benim durumum tam mucizevi yani. Geçmiş sayfalarda görebilirsin bizlerin hikayelerini. Çoğumuz hamile kaldık sağlıkla diğer arkadaşlarımıza da her zaman dua ediyoruz hayırlısı için. Ben iki doz iğne tedavisiyle kurtuldum. İkinci iğneden bir hafta sonra kanamam başladı ve bir hafta arayla iki kez kanamam olmuştu. Kanamalardan sonra korunmak için doğum kontrol ilacına başladım ve 3 ay bu şekilde düzene girmişti...

Gerçekten hiç anlayamadım ben bu olayı. Hiç nefes darlığı çekmedim desem inanır mısın? Yada ben farkında değilim hakikaten. Doktorların bana fiks dediği şey bebeğin kafası iyice dayanmış tam yerleşmiş. Bir aydır hep aynı şeyi duyuyorum hatta daha fazla bir zamanda olabilir. Ama o kafa ne zaman kanala girecek bilmiyorum. Göğüslerimin altında bir değişiklik yok inme falan. Ama alt taraf büyüyor. O zamanda üst tarafa fark atıyor sanki aşağıya inmiş gibi duruyor... 2,5 haftamız daha var bakalım zamanda hızla geçiyor. İnşallah abidik gubidik bir saatte doğmaz ben en çok ona korkuyorum :))

kızlar ben geldim.pazartesi 16.50de doğum yaptım.kızımda bende iyyiz.spinal anestezi ile.çok rahat tavsiye edrim.ayrıntıları sonra yazarım.

tüpünü kaybetmemiş olman çok iyi.kaldıki kaybetmiş olsan bile tek tüple hamile kalan burda bir sürü arkadaşımız var.benim kanamam 40 gün kadar sürmüştü.değerler sıfırlandıktan sonra bir süre devam etmişti.burda bir çoğumuza 3 ay korunma önerdi doktorlarımız.bence biraz bünyenin toparlanmasına müsade et.ben kendi isteğimle korundum 8 ay.çünkü psikolojim izin vermemişti.10. aydada hamileydim.şimdi 4 aylık yaramaz bir kızım var çok şükür.dediğin gibi algıda seçicilik ya gittiğin her yerde hamile ya da çocuklu birilerini görürsün.merak etme hepimizin başından geçti bunlar.emin ol bizde dünyanın sonu sanmıştık ama değilmiş.aslında dış gebelik basit bir olay.bir arkadaşım bebeği doğduktan 6 saat sonra kaybetti.ne büyük bir acıdır yarabbim.şükredelim halimize.
sen burda 3 hafta 2,5 hafta derken bir bakmışsın doğurmuşsun.günler günleri kovalıyor.nehir 4 gün sonra 4 ayını dolduruyor.ama hala yaramaz(ne olur bana doğuma girerken dua etmeyi unutma:))
kızlar ben geldim.pazartesi 16.50de doğum yaptım.kızımda bende iyyiz.spinal anestezi ile.çok rahat tavsiye edrim.ayrıntıları sonra yazarım.
oyyy hadi gözün aydın canım benim.geldi rana kızımız sağlıcakla.abla nasıl kıskanmıştır şimdi yavrum.ayrıntıları ve bebişimizin resmini bekliyoruz.

Ohh maşallahhh,, Gözün aydın canım,, Rabbim güzel uzun sağlıklı bir ömür versin inşallah analı babalı...hadi bakalım tek tek sırayla sağ salim kurtuluruz inşallah. Rabbim sağlıkla hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin canım..

Ya kızlarr,, şeker yüklemeniz kaç çıkmıştı sizin.. Benim sabah 50 mg yükleme yapıldı şimdi netten baktım açlık 76, glukoz 60 dk sonra 153 çıkmış.. Çok gibi geldi bana ama yanındaki laboratuvarın normal değerlerinde 120-170 arası yazıyor. Ama nette baktım 140 üstü olunca 100 lük istenir yazıyor.. ( doktorumla daha görüşmedim sizce durum nedir..? fazlamı sonuçlarım.

Bugün çanakkaleye jinekologa gittim.kimyasal gebelik maalesef benimkisi.kan pıhtılaşmasından dolayı hep böyle oluyo durumum.bayan doktor bana tüp bebek merkezi önerdi broşür verdi.kızdıgım nokta gecen şene size kontrole gelmiştim o ay hamile kaldım ama dış gebelik geçirdim dedim.bana bahtsız bedevi dedi kadın.sinir oldum.benim üzüntüm bana yetiyo.dünya yıkıldı sanki başıma üzülmedim desem yeri.

Ah canım benim ya sen bu gereksiz insanların gereksiz sözlerine aldırma.. İşte ne konuştuklarını bilmeden pervasızca savuruyorlar sözlerini. Boşver sen.. Allahım herşeyi en hayırlı olanıyla versin inşallah. Kan pıhtılaşması bendede var canım biliyorsun iğne kullanıyorum sürekli. Ama doktorların dediği şu ki, hamileliği kan pıhtılaşması etkilemiyormuş hamile kaldıktan sonra vakit ilerledikçe kan pıhtılaştığı için bebek yeterince beslenememeye başlıyormuş. Onu önlemek için iğne başlatıyorlar. Sende normal hamile kaldığında iğneyle devam edersin inşallah. Sen istanbula mı karar verdin tedavin için.. Allahım inşallah bir daha yaşatmaz sıkıntılar canım. En güzel haberlerini alırız seninde..

Kızlar benimde canım sıkıldı. Doktorum aradı şimdi iki sorun var test sonuçlarımızda dedi. Kan değerim çok düşmüş 9 lara.. Acilen damardan yükleme yapacağız o bebeğin gelişiminde sıkıntı yaratır sizdeki kan seviyesinin düşmesi dedi. Hemen toparlamamız lazım dedi. Ben kan ve demir hapıda kullanıyorum ya.. Neden düştü anlamadım..

İkinciside evet dediğim gibi 50 lik yükleme sonucu değerin 153 çıkması yüksek dedi. Ön tarama için yapılır 50 lik zaten esas tarama 100 lüktür. Yüksek çıktığı için onu yapacağız dedi. Dua edinde değerlerim normal çıksın..

hadi gözün aydın Rabbim sana ve meleğine sağlık versin canım doya doya kokla onu...

seni hatırladım arkadasım daha öncede yazmıştım sanırım sana. bayan doktor demişsin ezcan hanıma mı gittin. turan erginbaş ı duydunmu. turan erginbaşı tavsiye ederim birde ona görün o doktorun bilgisine çok güveniyorum Allah ondan razı olsun diğerlerinin 6 ay yapamadığını o 2 ayda yaptı.

öncelikle geçmiş olsun canım bende bir sene önce dış gebelik geçirdim ve senin kadar şanslı değildim iç kanamadan dolayı sol tüpüm hasar gördü ve alındı ama şükürler olsun 9 ay sonra yeniden hamile kaldım benim kanamam normal olmuştu tabi bu herkeste değişebiliyor şimdi sen iyileşme sürecine odaklan ve sonrasında inşallah normal gebelik yaşayacaksın
gözün aydın canım prensesini analı babalı sağlıkla büyütün inşallah
geçmiş olsun inşallah değerlerin normal çıkacak canım üzülme dualarımız seninle

Hemoglobin degerin mi 9 cikmis. Yanlis hatirlamiyorsam 12-13 civari olmasi lazim. Ilaclari mi yetersiz geldi acaba? Neyse en azindan simdi farkedilmis tedavin yapilir. Ama sekerin biraz yuksek mutlaka 100 luk yaptir. Benim de 146 cikmisti 50 lik test. 100 luklerimin hepsi normal cikmisti. Esas tani koyduran 100 luk testtir. Eger ola ki o da yuksek cikarsa diet verecektir ki ben normal cikmasina ragmen diet yapmistim. Dietlede kan sekeri kontrol altina aliniyor. Insallah 100 luk testin normal ciksin canim...

Sağol canım inşallah iyi çıkarda rahatlarım bende...

Evet canım ya hemoglobin dış gebelik sonrası 11 miş. bu hamilelik ilk ayımda 13 olmus ama şimdi 9.4 ve doktorum dahiliyeyle görüselim damardan direk yükleme yapalım çok düşmüş hemen müdahale edelim dedi. Şeker inşallah benimde normal çıkar ya çok canım sıkıldı.Ben ne zaman gideyim 100 lük için. Sen kaç gün sonra verdin. cuma-p.tesi gel kendine göre dedi dr ama ben cuma gidersem yüksek çıkarmı iki gün arayla diye korkuyorum. sen ara verdinmi 100 lük için.

canım sıkma canını inşallah 100lükte birşey çıkmaz benim arkadaşında öyle yüksek çıkmış ama doktor ultrasonda görüyorum ben bebek şekerden etkilenmemiş önemli birşey yok demiş sen yine de yediğine içtiğine dikkat et kan konusuna gelince onu hiç bilmiyorum ama sonuçta çaresi var ben de cumartesi 50lik şeker yüklemesini yaptıracağım üstelik bende insülin direnci var babamda şeker hastası o yüzden korkmuyorum desem yalan söylerim, heleki yüksek çıkarsa yandım ki doktorum şeker hastalarına bakmıyor devlet hastanesi de ona göre burda bursaya gitmek zorunda kalırız bu ihtimalleri düşünmek istemiyorum bile hep iyi düşünmeye çalışıyorum Allah hakkımızda hayırlısını versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…