Dün bir komşuma oturmaya gitmiştim. Ordaki babane çok doğum yaptırtmış bir kadın ama türkçe bilmiyor sadece kürtçe konuşabiliyor. Ona sorduk ne kadar vaktimin kaldığını göbeğimi gösterdim. Bir haftası var dedi bana karnı aşağıya inmiş dedi. Bakalım babanenin dediği çıkacak mı??? :))))
Bu sabahta farkettim karnım hakikaten aşağıya inmiş birazcık. Göğüslerimin altı daha bir boş geldi bana. Hep böyle umutlanıyorum sonra doğuramıyorum. Neyse ben gene çok beklentiye girmeyeyim de ne de olsa biraz daha vakti var sıpanın....
Kızlar bilmektesiniz ki içimi yakmakta evlat hasreti.bugün itibariyle salatı tefriciye başlıyorum.kalben bana yardımcı olcak dua edicek mümin kardeşleri can yoldaşları arıyorum.bir haftada 4444 salatı tefriciye okumaya bana yardımcı olan benim için okuyacak tüm kardeşlerime allah şimdiden razı olsun.
inan ilk 4 hafta çok zor geçiyor insan gün sayıyor resmen ama sonra yavaş yavaş alışıyorsun canım sen iyi şeyler düşün artık çok şükür darısı tekmelere artık.
canım elimden geldiğince ben yardım etmek isterim bu aralar işler biraz yoğun ama 5-10 ne kadar olursa yazarım haftaya cumaya kadar değil mi?
cnm allah bağışlasın hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü olsun inşallahkızlar ben geldim.pazartesi 16.50de doğum yaptım.kızımda bende iyyiz.spinal anestezi ile.çok rahat tavsiye edrim.ayrıntıları sonra yazarım.
Ya kızlarr,, şeker yüklemeniz kaç çıkmıştı sizin.. Benim sabah 50 mg yükleme yapıldı şimdi netten baktım açlık 76, glukoz 60 dk sonra 153 çıkmış.. Çok gibi geldi bana ama yanındaki laboratuvarın normal değerlerinde 120-170 arası yazıyor. Ama nette baktım 140 üstü olunca 100 lük istenir yazıyor..( doktorumla daha görüşmedim sizce durum nedir..? fazlamı sonuçlarım.
Bugün çanakkaleye jinekologa gittim.kimyasal gebelik maalesef benimkisi.kan pıhtılaşmasından dolayı hep böyle oluyo durumum.bayan doktor bana tüp bebek merkezi önerdi broşür verdi.kızdıgım nokta gecen şene size kontrole gelmiştim o ay hamile kaldım ama dış gebelik geçirdim dedim.bana bahtsız bedevi dedi kadın.sinir oldum.benim üzüntüm bana yetiyo.dünya yıkıldı sanki başıma üzülmedim desem yeri.
cnm çok şükür rabbim sağlıkla devam etmeni nasip etsin inşallah bu pıt pıtları zamanı gelince tekme olarakta hissedersin :)Duyduk çok şükür pıtpıtları 8+1 olması gerek adete göre ama bizim sıpa geç döllenmiş tam 7+0 ız bugün
Zaten reglim 9 gün geçince 600 çıkmıştı değerim
Doktor 4 hafta sonra dedi kontrole geçermiiiii :)
kızlar selam...bişey sorucaktım bugün başka birşey için hastaneye gittim bayanın biri acil gelmişti düşük yapıodu oturdum orda yine ağladım sanki herşey baştan yaşamışım gibi hissettim tam unuttum artık iyiyim derken sizlde de oluyormuydu dış gebeliğin bittiği dönemlerden sonra.....bu karamsarlık nasıl geçicek o korunma süresi nasıl biticek bilmiyorum kendimi bir kapanın içine sıkışmış gibi hissediyorum
canım evet kan oluyor çarşaf.bence gerek yok.güzelde durmaz bence.
banyo yaptım.hastanenin havlusu vardı.pet bebek bezi vs fazlaca veriyorlar.makyaj malzemesi koy mesela tarak unutma.terlik gecelik 2-3 tane koy.iç çamaşırı al bol bol.bebek kıyafetleri ile kendi kıyafetlerin için ayrı hazırla.ilk doğumda hemşireye verilecek kıyafetleri ayrı torba veya keseye koy annenler versinler doğum sonrası.fotoğraf makineni almayı unutma.şimdilik aklıma bunlar geliyor.ha birde hastaneden çıkarken giyebileceğin kıyafet ayakkabı falan koy.
Teyzeleri bu da benim minik paşam:) evlat kokusu cennet kokusuymuş gerçekten.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Temsilci canım suan bebeğin kucağındadır herhalde..sağlıkla büyüsün hayırlı evlat olsun inşallah..
Kızlar bu minikler bizim canımıza okuyor valla dogum yapacak arkadaslar cerol,marla,serap,cbdefne.. gercekten bol bol uyuyun:) biz dun gece 6 da yattık:) gerci saglıklı olsunlar da ınsan herseye katlanıyor.hepinizi öpüyorum..
Pink allah nazarlardan korusun oglun çok şeker.bende dün akşamdan beri tüp bebek merkezlerine bakıyorum istanbulda en iyi merkez hangisi bilen var mi.bahçeci tüp bebek merkezi süleyman bey ve ulun bey mi yoksa istanbul tüp bebek merkezi aret bey mi.istanbulda oturan canlarım yardımınıza ihtiyacım var.eşim artık edirneye gitmek istemiyo.
kızlar ben geldim.pazartesi 16.50de doğum yaptım.kızımda bende iyyiz.spinal anestezi ile.çok rahat tavsiye edrim.ayrıntıları sonra yazarım.
Ya kızlarr,, şeker yüklemeniz kaç çıkmıştı sizin.. Benim sabah 50 mg yükleme yapıldı şimdi netten baktım açlık 76, glukoz 60 dk sonra 153 çıkmış.. Çok gibi geldi bana ama yanındaki laboratuvarın normal değerlerinde 120-170 arası yazıyor. Ama nette baktım 140 üstü olunca 100 lük istenir yazıyor..( doktorumla daha görüşmedim sizce durum nedir..? fazlamı sonuçlarım.
Bugün çanakkaleye jinekologa gittim.kimyasal gebelik maalesef benimkisi.kan pıhtılaşmasından dolayı hep böyle oluyo durumum.bayan doktor bana tüp bebek merkezi önerdi broşür verdi.kızdıgım nokta gecen şene size kontrole gelmiştim o ay hamile kaldım ama dış gebelik geçirdim dedim.bana bahtsız bedevi dedi kadın.sinir oldum.benim üzüntüm bana yetiyo.dünya yıkıldı sanki başıma üzülmedim desem yeri.
Dün bir komşuma oturmaya gitmiştim. Ordaki babane çok doğum yaptırtmış bir kadın ama türkçe bilmiyor sadece kürtçe konuşabiliyor. Ona sorduk ne kadar vaktimin kaldığını göbeğimi gösterdim. Bir haftası var dedi bana karnı aşağıya inmiş dedi. Bakalım babanenin dediği çıkacak mı??? :))))
Bu sabahta farkettim karnım hakikaten aşağıya inmiş birazcık. Göğüslerimin altı daha bir boş geldi bana. Hep böyle umutlanıyorum sonra doğuramıyorum. Neyse ben gene çok beklentiye girmeyeyim de ne de olsa biraz daha vakti var sıpanın....
Kizlar gecen sene dun dis gebelik ameliyati olmuştum ve gecen sene bugun cok kotu bir psikolojiyle evdeydim her an internette araştırma yapıyordum ve tam bir yil sonra bugun oğlum canim yavrum mis kokulum yanimda Rabbime binlerce şükürler olsun.Rabbim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu..
Benimhalaumudumvar canim okumak cok isterdim ama mazeretli oldugum icin alamıyorum fakat dualarimdasin unutma..
Uconn canim kızının huyu değişsin ve annesini yormasın insallah:)))Gercekten uykusuzluk cok zormus bugun gazı icin kimyon denedik herkes tavsiye etti insallah iyi gelir.
Cerol nerelerdesin canim?.
Serap canim insallah sonucların guzel çıkacak iyi dusun cok yuksek bir deger degil bence bayrama denk geldigi icin oyle çıkmıştır bizi haberdar et.
Bazen çevremdekiler gun geçtikçe en guzel günler karnimdaki günlerimmis diyeceksin diyorlar ama ben hic oyle düşünmüyorum cok rahat bir hamilelik süreci geçirmiş olsam da yasadigimiz sikintili olay her seye tedirgin yaklaşmamızı getirdi.Saglikli,sihhatli,mutlu,huzurlu,akıllı,hayirli evlat olsunlar insallah..
CEROL kuzum benim zaten eşin geldi diye ses çıkarmıyorum girmesende çok ayrı kaldınız ne de olsa ben bile kendimi yorgun halsiz hissediyorum herşeye sinir oluyorum ama belli etmemeye çalışıyorum sen kim bilir ne haldesin artık bebeğinde iyice hissettiriyordur kendini normal yani böyle olman kucağına alınca geçecek inşallah öpüyorum seni canım benim.
Bu süreçte benim en büyük korkum bir daha hamile kalamamaktı. Allah çok büyük; hep ona dua etmek lazım. Bu dönemlerin hepsi geçtiğinde bu duygularını hatırlamıyacaksın belki de. Şimdi herşey çok taze ne yapsan da etkilenirsin. Benim tavsiyem bebek hamilelik konularından bir süre uzak durman. O zaman korunma sürenin bile nasıl geçtiğini anlamayacaksın. Ondan sonra da zaten tekrar denemelere başlayınca bu işlerin içinde bulacaksın kendini. Zor bir süreç ama hepsi geçecek. Biraz daha sabır canım...kızlar selam...bişey sorucaktım bugün başka birşey için hastaneye gittim bayanın biri acil gelmişti düşük yapıodu oturdum orda yine ağladım sanki herşey baştan yaşamışım gibi hissettim tam unuttum artık iyiyim derken sizlde de oluyormuydu dış gebeliğin bittiği dönemlerden sonra.....bu karamsarlık nasıl geçicek o korunma süresi nasıl biticek bilmiyorum kendimi bir kapanın içine sıkışmış gibi hissediyorum
Sana ne oldu kız böyle bu kadar karamsar oldun. Çevreden mi etkilendin sen yoksa? Bak bu duygular bebeğini de etkiler onunda karamsar biri olmasına sebep olur. Kendini mutlu hissedeceğin işler yap. Az kaldı şunun şurasında. Bu kalan dönemini mutlu geçirmeye bak. Oğluşumuzu karamsar biri yapma...yok canım farklı şeyler var anlatamıyorum suanda içimde çok farklı şeyler kopuyor hiç yaşamadığım kadar zor geliyor yaşadıklarım sankı dünya başıma yıkılmış ben altında kalmışım gibi bir ruh halim var en ufak bir şey benım için fırtına gibi bunları yazarken bile ağlıyorum hıckırıhıckıra .allahıma çok sukur kesinlikle isyan etmiyorum herşey için hamdolsun sağlığım bebişim ailem hepsi için şükürler olsun. ama çok değişik bir psikolojideyim ve geçsin yada geçene kadar uyumak ve geçincee uyanmak istiyorum.offfffff kızlar ben gerçekten kötüyüm ya.
Canım güzel bir ameliyat geçirmişsin. Rabbim ranamızı adıyla yaşatsın inşallah. Hayırlı sağlıklı sıhhatli bir insan olsun inşallah...TEBRİKLERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM...
fırsat bulmuşken size ayrıntıları anlatmaya geldim..pazartesi saat 16:00da randevum vardı.o saatler hiç geçmek bikmedi.heyecan tavan yaptı.panik olmaya başladım.tam saatinde de giremedim,yarım saat daha bekledim.hastane çok kalabalıktı,ameliyathaneler hep doluymuş.nerdeyse eve dönüyodumki beni almaya geldiler.doktoruma son kez sordum genelmi olsam diye,oda şuan ben yaptırıyo olsam kesinlikle spinal olurdum dedi.tamam dedim.oturtup belimden iğne yaptılar,normal kalçadan vurulan iğneler gibi çok acıtmadı.ayaklarım karıncalanmaya başladı.yatırdılar beni hafif uyuşukluk hissettim sanki herşeyi hissedicem gibi geldi ama başlamışlar bile haberim olmadı.dokunduklarınıda daha çok hissediceğimi sanmıştım ama öyle çok hissetmedim.bebeği çıkartırken kaburgalarımdan aşağı doğru bastırdılar onu hissettim.sonra doktor eveeet sarışın bir kız geliyor dediki bebeğimin ağlama sesini duydum.Allahım o ne güzel bir andı.sonra kaldırıp bana gösterdiler.küçücük:))temizleyip tekrar yanıma getirdiler.bebeği benden önce odaya çıkardılar,bende yarım saat sonra dikişler bitince çıktım odaya.ayılma sorunu olmaması çok güzeldi.göğsüme kadar uyşukluk sadece oda yavaş yavaş açıldı.ilk saatlerde dikişlerimde çok ağrı oldu.ağrı kesiciyle hafifledi.ilk yürüme anı zor,birde ilk çıktığımda tüm vucudum titredi,sıtma tutmuş gibi.normal dediler yarım saat sonra geçti.kesinlikle spinali tavsiye ediyorum,genel berbatmış.daha önce yaşadığım sorunları yaşamadım.ilk gün baş ağrısı olmadı.2.3. günler başım ağrıdı.az su içmişim.suyu çoğaltınca geçti.birde hegün kave içiyorum.ağrılarım oluyo tabi ama gün geçtikçe iyileşiyorum çok şükür.bu arada ameliyatta hepinize dua ettim.uconn kızının uslanması içinde:))benim kızımda da biraz sarılık başladı.yüzü saradı.henüz vucudunda yok ama korkuyorum.pazartesi sarılık testi yapılacak dua edin normal çıksın..günlerdir uykuya hasretim.yan dönüp rahar rahat saatlerce uyumak istiyorum..gerçekten bol bol uyuyun.şimdilik bu kadar..dualarınızı unutmayın.fırsat buldukça yine yazarım..
Kızlar telden yazayım şükür 100 lük şeker yüklemem iyi çıktı açlıkta zaten problem yoktu 76 çıkmış yine diğer 3 ölçümde gayet iyi. Ama demir yüklemesi zor oluyor. Damar yolunda intraketi bırakıyorlar bir iki gün aynı damardan yükleyelim diye ama bükemiyorum kolumu elimi kullanamıyorum ve dünkü tıkanmıştı bugün tekrar açtılar diğeer koldan şimdide o kol şişti. Damarlarım ince ve zor bulunuyor. ve bebek depolarıma kadar yemiş toparlamak için 9 gün yükleme yapca z dedi dahiliyeci. Bu damarlarla zor oluyor ama yapacak bişi yok.
Benim hala umudum var sürekli hastaneye gidiyorum ama okuyabildiğim kadar okurum canım.
Marla hadi hayırlısı geliyor artık ufaklık inşallah. Rabbim sağ salim kolayca kurtarsın canım...Allahım yardımcın olsun. İyi haberlerini ver inşallah.
Kızlar ya bugün her şey çok güzeldi bebeğimi gördüm doktor çok iyi dedi açlık şekeri de 94 çıktı sen bekleme tokluk şekerini telden konuşuruz dedi ama bir türlü ulaşamadım lab. aradim 162 dedi şok oldum ama doktorla konuşmadık pazartesiye kaldı çok üzüldüm ben yaa ne olacak şimdi. Telden yazıyorum
kizlar dogum kasilmalari nasil bisey.boyle karnim bir yere toplaniyor sertlesiyor gunde 3-5kez kisa sure oluyior.
biraz baktimda bu kasilmaymis.dogru mu yalanci kasilmadir dimi.pazartesi gidicem doktora ama merak ettim sizce onemsemelimiyim.
bide arada vajina kemiklerimin agridigini hissediyorum kasil kemiklerimde.
Kızlar telden yazayım şükür 100 lük şeker yüklemem iyi çıktı açlıkta zaten problem yoktu 76 çıkmış yine diğer 3 ölçümde gayet iyi. Ama demir yüklemesi zor oluyor. Damar yolunda intraketi bırakıyorlar bir iki gün aynı damardan yükleyelim diye ama bükemiyorum kolumu elimi kullanamıyorum ve dünkü tıkanmıştı bugün tekrar açtılar diğeer koldan şimdide o kol şişti. Damarlarım ince ve zor bulunuyor. ve bebek depolarıma kadar yemiş toparlamak için 9 gün yükleme yapca z dedi dahiliyeci. Bu damarlarla zor oluyor ama yapacak bişi yok.
Benim hala umudum var sürekli hastaneye gidiyorum ama okuyabildiğim kadar okurum canım.
Marla hadi hayırlısı geliyor artık ufaklık inşallah. Rabbim sağ salim kolayca kurtarsın canım...Allahım yardımcın olsun. İyi haberlerini ver inşallah.
cnm muhtemelen tekrar yükleme yapılır ondada yüksek çıkarsa gebelik şekeri oluyo bu durum ve diyet uygulanıyo çok canını sıkma stres yapma kendine çok şükür her şeyin bir tedavisi var artık bebişinde sende sağlıklı ol inşallah, benim eltimde çıkmıştı gebelik şekeri doktor diyet uyguladı sıfır şeker tuz ve hamur işinden uzak kalıyosun o şekilde dengelenmişti umarım sende gerek kalmaz.
cnm tecrübem yok ama yinede önemse devam ederse doktorunu ara bir danış bakalım belki çağırıp nst yle gelen kasılmanın sıklığını kontrol eder en azından seninde için rahatlar.
cnm şeker yüklemenin normal çıkmasına sevindim, ama şu demir değerin için canım sıkıldı en tez zamanda hayırlısıyla bununda sonucuna ulaşırsın inşallah sıkma canını şükür ki tedavisi mümkün durumlar bunlar her nekadar canımız acısada yavrucaklarımız için katlanıyoruz her türlü duruma çok geçmiş olsun cnm benim,
kızlar bende 28. haftaya girdiğim için doktor akciğer gelişimi için 8 dozluk iğne verdi ilk 4 dozu uygunladı/ 2. 4 dozlukta haftaya uygulanacak rabbim hepimiz için hayırlısını versin inşallah her birimiz sırayla yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alırız ve bu sıkıntıların hepsi geride kalır inşallah.
marla cnm hadi bakalım hayırlısıyla sağlıkla sıra sana geldi demekki güzel haberlerini bekliyoruz cnm allah yardımcın olsun tek nefeste derler herhalde :) bir nefeste sağlıcakla doğurursun inşallah yavrunu.
yok canım farklı şeyler var anlatamıyorum suanda içimde çok farklı şeyler kopuyor hiç yaşamadığım kadar zor geliyor yaşadıklarım sankı dünya başıma yıkılmış ben altında kalmışım gibi bir ruh halim var en ufak bir şey benım için fırtına gibi bunları yazarken bile ağlıyorum hıckırıhıckıra .allahıma çok sukur kesinlikle isyan etmiyorum herşey için hamdolsun sağlığım bebişim ailem hepsi için şükürler olsun. ama çok değişik bir psikolojideyim ve geçsin yada geçene kadar uyumak ve geçincee uyanmak istiyorum.offfffff kızlar ben gerçekten kötüyüm ya.
Canım onlar yalancı kasılmadır büyük ihtimalle. Ama en net cevabı nst den sonra alabiliyorsun. Pazartesi anlat durumunu doktor nst isteyecektir. Ben 32. ve 28. haftalardaki kasılmaların farkını şimdi anlıyorum. O zaman bir hayli sıkışıyordum yürürken falan ama o tür kasılmaları şimdi yeni yeni yaşamaya başladım tekrardan. Gerçekten onlar doğum kasılmasıymış. O da nst de anlaşılmıştı.kizlar dogum kasilmalari nasil bisey.boyle karnim bir yere toplaniyor sertlesiyor gunde 3-5kez kisa sure oluyior.
biraz baktimda bu kasilmaymis.dogru mu yalanci kasilmadir dimi.pazartesi gidicem doktora ama merak ettim sizce onemsemelimiyim.
bide arada vajina kemiklerimin agridigini hissediyorum kasil kemiklerimde.
100 lük isteyecektir doktor canım. Dietle falan düzelir sıkma canını...Kızlar ya bugün her şey çok güzeldi bebeğimi gördüm doktor çok iyi dedi açlık şekeri de 94 çıktı sen bekleme tokluk şekerini telden konuşuruz dedi ama bir türlü ulaşamadım lab. aradim 162 dedi şok oldum ama doktorla konuşmadık pazartesiye kaldı çok üzüldüm ben yaa ne olacak şimdi. Telden yazıyorum
Bende 28. haftada olmuştum o ilacı akciğer gelişimi için. Suyu fazlaydı erken doğum riski de var diye yapmışlardı bana... Haftaya inşallah güzel haberlerimi verebilirim canım. Bende sabırsızlıkla bekliyorum :))cnm muhtemelen tekrar yükleme yapılır ondada yüksek çıkarsa gebelik şekeri oluyo bu durum ve diyet uygulanıyo çok canını sıkma stres yapma kendine çok şükür her şeyin bir tedavisi var artık bebişinde sende sağlıklı ol inşallah, benim eltimde çıkmıştı gebelik şekeri doktor diyet uyguladı sıfır şeker tuz ve hamur işinden uzak kalıyosun o şekilde dengelenmişti umarım sende gerek kalmaz.
cnm tecrübem yok ama yinede önemse devam ederse doktorunu ara bir danış bakalım belki çağırıp nst yle gelen kasılmanın sıklığını kontrol eder en azından seninde için rahatlar.
cnm şeker yüklemenin normal çıkmasına sevindim, ama şu demir değerin için canım sıkıldı en tez zamanda hayırlısıyla bununda sonucuna ulaşırsın inşallah sıkma canını şükür ki tedavisi mümkün durumlar bunlar her nekadar canımız acısada yavrucaklarımız için katlanıyoruz her türlü duruma çok geçmiş olsun cnm benim,
kızlar bende 28. haftaya girdiğim için doktor akciğer gelişimi için 8 dozluk iğne verdi ilk 4 dozu uygunladı/ 2. 4 dozlukta haftaya uygulanacak rabbim hepimiz için hayırlısını versin inşallah her birimiz sırayla yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alırız ve bu sıkıntıların hepsi geride kalır inşallah.
marla cnm hadi bakalım hayırlısıyla sağlıkla sıra sana geldi demekki güzel haberlerini bekliyoruz cnm allah yardımcın olsun tek nefeste derler herhalde :) bir nefeste sağlıcakla doğurursun inşallah yavrunu.
Bir sorun olmaz canım benim de öyle erken yapılmıştı birşey çıkmamıştı. Ama risk grubunda olduğum için erken istemişti doktor. Sende de var mı ki böyle birşey. Ailede şeker öyküsü falan...İnşallah canım bakalım doktor yarın ne diyecek yavrum için elbet katlanirim diete yeterki diet yetsin birde ben 22. Haftadayim şeker yüklemesi 24 28. Hafta diyor nette bit sorun olur mu ki erken bakılması yoksa erken teşhis için iyi birşey mi bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?