Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

cnm banada erken yaptırdı doktorum benim babam şeker hastası onun için ihtimalleri göz önünde bulunduralım dedi erken bakarsak erken önlem almış oluruz demişti çok şükür çıkmamıştı bende de erken olması sıkıntı değil bence iyi en azından erken önlem alırsın.

marla cnm ben iğneyi vurulduktan sonra yanaklarım kırmızı kırmızı oldu bide sanki bebişin hareketleri var ama çok güçlü değil gibi sende de böyle bişey oldumu dünden beri böyle bir durum hissediyorum doktoru arayıp sorucam bugün kafama çok takıldı.

herkeze selam kızlar..nasılsınız ?umarım herkez iyidir.uzun süredir uğrayamadım,şöyle birkaç sayfa göz atayım dedim.maşallah baya bi değişiklikler olmuş.UCON cnm kızın çok tatlı olmuş maşallah.rabbim sizler bağışlasın,acısını göstermesin inşllh.PİNK in doğum hikayesini okurken duygulandım.maşallah paşasını kucağına almış.rabbim ailesine ve milletine hayırlı evlat eylesin inşllh.MARLA,KARAM,CEROL,SERAP göbüşler nezaman çabucak büyüdü yaa..şaşırdım inanki okuyunca.marlanın doğum zamanı gelmiş bile.rabbim hepinize ve adı aklıma gelmeyen diğer arkadaşlarada sağlılı kolay doğumlar nasip etsin...
bu arada ben iyiyim elhamdülillah...antidepresanı bıraktım ve dondurulmuş embriyo transferi için hazırlanıyorum.ilaçlara başladık,nasip olursa çarşamba günü transferim olacak.sizlerde dualarınızı esirgemeyin benden.hepinizi öpüyorum.Allah'a emanet olun

Bende bebek hareketlerinde bir değişiklik olmamıştı ama çok yerde okudum bebek hareketlerinin iğneden sonraki birkaç gün azaldığını. Birkaç güne eski haline döner canım...
Hadi bakalım hayırlısı :)) Çok mutlu oldum canım transfer haberine. Bayadır yazmıyordun ama inşallah daha da güzel haberlerini bekliyoruz. Allah yardımcınız olsun, hayırla sağlıkla bebişiniz gelsin inşallah :))

Kızlar bu arada bende kahverengi lekelenme başladı bir hayli. Ama hala belden vuran bir ağrım yok. Dün sabah doktor tuşe atmıştı açıklığa bakmak için. Biraz zorladı beni iç tarafta da açılma var mı diye. Ondan sonra hafif kanama olmuştu ama bu normal demişti. Gün içerisinde de devam edebilir endişelenme dedi. Dün akşam kesilmişti zaten o da kanama değilde lekelenme gibi gelmişti. Ama şimdi baya yoğun kahverengi lekelenme oluyor. Bir de adet sancısı gibi sancı çekiyorum şu anda. Yarın kontrolüm var zaten o yüzden aramıcam doktoru. Daha da sancım artarsa ararım artık...

evet canım malasef benimde babamda şeker var ama doktorum bunu bana sormadı yani haberi yok adamın içine doğdu herhalde erken erken yaptı bugün kahvaltıdan bir saat sonra kendim ölçtüm şekerimi 123 çıktı moralim yeine geldi biraz hamilelikte çok etkileniyor insan Allahım korusun yavrularımızı.

merhaba canım çok sevindim iyi olmana yemen içmen de düzelmiştir herhalde, çarşamba günü için bol bol şans sana dualarımız seninle.
evet paşamız artık geliyor herhalde bi korkuttu bizi erken erken ama Allah hakkımızda hayırlısını versin demek ki zamanı varmış daha hamzamızın yanlış hatırlamıyorum değil mi ismini? canım lekelenme dediğin gibi zorlamadandır nasıl olsa yarın doktordasın Allaha emanet olun canım.

canım benim hamileliktede bir ara ruh halim hiç iyi değil tekrar mı panikatak oluyorum acaba demiştim burda.hamilelik zor özellikle son haftaları.hormonların binbir çeşit oyunu var.eşinde aylarca uzaktaydı.hepsinin b,rleşimi bunlar.yakında geçer merak etme.bol bol dinlen bol bol eğlen.eminim daha iyi olacaksın.
ahh canım yerim ben o sarı kızı.maşallah.resimde bekliyoruz en kısa zamanda.
sen yan dönüp yatarsında yakında kızın izin verir mi bilmem:)
hadi bakalım hayırlısı olsun.haftaya gelecek gibi o zaman bebişimiz.güzel haberlerini bekliyoruz canım.
canım benimde 146 çıkmış ve doktor 100 lük istemişti.140 üzeri riskli biliyorsun.doktorun testi tekrar eder muhtemelen.umarım sonucun iyi çıkar.çıkmasa bile çok yüksek değil bence.diyete falan gerek kalmaz gibi geldi bana.
canım toplanma karıncalanma tarzı hissettiğin şeyler kasılma.düzensizse sorun değil ama düzenli olarak gelirse örneğin 10 dkda bir gibi ve ağrıda eşlik ederse o zaman tehlikeli.vajinadaki ağrı dediğinde leğen kemiğin genişliyor muhtemelen ondan kaynaklıdır.
ailede veya sende şeker öyküsü varsa erken bakıyorlaronun dışında 25. haftadan sonra yapılan test doğru sonuç veriyormuş.
ahhh canım teşekkür ederim.darısı başına inşallah.senin oğlun vardı sanırım birde kız güzel olur.allah yardımcın olsun çarşamba günü için.inşallah tutar.güzel haberlerle gel inşallah.

canım tehlikeli bir durumun yoktu sanırım neden iğne verdi doktorun anlamadım.kan pıhtılaşma sorunu mu vardı sende?

Canım faceden cevap verdim ama burdanda yazayım. Seninde umarım iyi çıkar sonucun. Bende çok korkmuştum birde şeker mi çıkacak diye ama şükür iyi çıktı sonuçlar. Ama kolumda intraket geziyorum işte. Demir yüklemesi bitse rahatlasam diyorum ama bunlar geçici şeyler inşallah. Allahım beterinden saklasın ve korusun bizide evlatlarımızıda.

Canım çok sevindim iyi olmana. Bende seni merak etmiştim. Uzun zamandır girmeyince. Demek transfer zamanı geldi hadi hayırlısı Rabbim inşallah güzel günleri göstecek ve sende evladına kavuşacaksın. İyi haberlerini bekliyoruz. Dualarımız seninle canım benim.

Cnım ya merak ettim neden yaptılar sana iğneyi. Sonuçta senin tehlikeli bir durumun yoktu kan pıhtılaşması için iğne kullanman dışında ama herkesemi yapıyorlarmış yoksa özel bir durumun mu çıktı ortaya.. Benim doktorum öyle bir şeyden bahsetmedi hiç biliyorsun bende iğne kullanıyorum.. Endişelenecek bişeyin yok dimi..Allahım sağlıkla zamanında vaktinde inşallah kucağımıza almayı nasip etsin.

ucon, serap cnm benim bebeğin eşi aşağıda olduğu için doktor bütün ihtimalleri göz önünde bulunduralım dedi o yüzden verdi bu iğneyi aslında bende pek istemedim ben dikkat ediyorum kendime çok ayakta kalmıyorum felan dedim ama doktorda bu iğne zararlı değil dedi üstelik bu durumlarda kar, zarar ilişkisine göre yapılır böyle tedaviler dedi yani bu durumda benim için zararından çok karı varmış anlaşılan öle söyledi bende yaptırdım neticede, aynı zamanda da evet ucon kan sulandırıcı iğnede kullanıyorum hergün allaha emanet yavrucuklarımız hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız inşallah, hareketleride normale döndü sıpamın çok şükür belkide normaldide ben mi hüsnükuruntu yaptım onuda düşünüyorum ama :) bu sıpaları sağsalim kucağımıza almadan içimiz hiç rahat etmicek her şeyden nem kapar oluyoruz hakkımızda hayırlısı inşallah.

Selam arkadaşlar.Bende 4 ay önce dış gebelik geçirdim.Değerim 3000 di ve 80 mg.lık iğne yapıldı.Çok şükür gebelik sonlandı bi sıkıntı olmadan.Benim sıkıntım iğneden sonra diz ve dirseklerimde nohut büyüklüğünde morartılar oluşması.İĞnenin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen devam ediyor.Azalma yada artma yok büyüklükleri değişmiyo ama tamamen de geçmiyo.Kadın doğum dr um kan değerlerime baktırmamı istedi.Kanda bi anormallik yok.Böyle bi durum yaşayan varmı acaba?Bi hematoloğa gitmeyi düşünüyorum artık

öncelikle geçmiş olsun canım dediğin etkiler bende olmadı burda kimsede de duymamıştım ilk defa duydum en kısa zamanda geçet inşallah doktorundan tatmin olmuyorsan başkasına da görün derim ben.

canım Allah kolaylık versin sana ama ne güzel kendini teselli ediyorsun çok beğeniyorum bu huyunu keşke bende böyle olsam diyorum. ne zaman bitecek peki zamanı belli mi?

kız doğurdun mu yoksa ne alemdesin?
Canim benim ya dogru hatirliyorsun. Oglusumun adi hamza olacak insallah. Bugun gittik doktora, acilmamiz 3-4 cm olmus ama kasilma cikmadi nst de. Iki gune bir kontrollerim var artik. Daha gunumuz dolmadigi icin suni sanci vermedi. Acilmanin artmasini bekliyoruz bakalim:))

cnm ne oldu seker yüklemen 100 luk yapıldı mı
bende 24.haftada yaptırdım.

aa canm sen nerelerdesin ya.
sağlığın iyi maşallah.allahım inşallah sana sağlıkla bebiş verecek.

geçmiş olsun şimdi bu yazdığını okuyunca farkettim ki benımde dizimin altında 2 bacağımda morluk var ama ben cok önemsemedim ne kadardır var bilemiyorum ben 1.5 sene önce dış gebelik geçirdim.sonucu banada yazarsan çok sevinirim.

aaa kuzum hadi gözün aydın az kalmış doğumuna sen bu hafta doğurursun 2 kasımda doğur ya eşimin doğum gunu :)) hiç unutmam :))) sağlıkla gelicek hamzamızzzz...

kızlar buarada psikolojım düzeldi.
bugun doktora gittik 2 haftada 200 gram almış.34.haftada sizlerin kaç kiloydu 2100 gram bira moralim bozuldu gecen 500 gram almıştı.neden bu kdr az aldı aklım almadı.doktorada bebek dönduğu için sağlıklı ölçümü yapamayız artık dedi.buarada efe bey dönmüş allahım görseniz annemler eşim bir sevindi normal doğum olacak diye ya çok sevinmeyin durun diyorum yok benı anlamıyor bunlar benı iknaya giriştiler.cuma günüde mobilyalarımız geliyor kısmetse.kasılmaları sordum bir yerde toplanıyor kaskatı oluyor dedim o kasılma olmaz dedi kasılma tum karnın kasılırsa kasılma olur dedi.aklınızda olsun.o dirseği yada sırtı dedi sağ tarafımda sırtı varmış.

aman hadi bir kaç gün daha annesinin karnında rahat rahat yatsın paşa gelince kaldıracak ortalığı nasıl olsa Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı doğumlar nasip etsin canım.

çok şükür iyi olmana sevindim canım ugün de benim psikolojim iyi değildi durup durup ağladım saçma sapan ama iyiym şimdi çok şükür insan abuk sabuk şeyleri dert ediyor kendine hamileyken.

kızlar ya az önce elevitte domuz katkısı bulunduğuna dair birşey okudum bilmiyorum ama benim güvendiğim bir siteden vitamini domuzdan elde ediliyormuş bilen duyan var mı nasıl emin olacağız buz gibi soğudum yaaa ilaçtan biz haram yememeye özen gösterirken yavrumuza daha karnımızdayken haram mı veriyoruz yani?

Bende duydum ya kasım anneleri konuşmuş baya. Ama haberlerde falan çıktı mı bilmiyorum. Araştırmadan birşey demek doğru olmaz. İlacı karalamak için atılmış bir yalanda olabilir...
Kızlar bu arada sabah nişanım geldi. Kırmızı renkli akıntıyla beraber. Ama maalesef buna eşlik eden bir kasılmam ya da ağrım yok. Sabahları düzenli olarak kusmaya başladım. Sanki hamileliğin başına geri dönmüş gibi. Pazar gününden beri kahverengi lekelenmem vardı ama bu sabah ilk defa kırmızı akıntıyı gördüm. Çoğunlukla kahverengi geliyor. Doktor zaten dün nişanın gelmiş demişti. Eşimde alay ediyor benle; ben nişandan anlamam bana düğün dernekle gel diyor :))) Bir de bebeğin kafası alttan baskı hissi yaratırmış. Öyle bir baskıda hissetmiyorum. Başaşağı ama kanala girmiş değil kapısında bekliyoruz sadece. Biraz daha saat ilerlesin doktoru arayıp söylicez durumu ama benim ağrım gelmeden hiç hastaneye gidesim yok. Neden bilmiyorum dünden beri kasılmalarım kesildi. Nişana kasılmalarda eşlik etmeliydi doğumun başlaması için. Çook nazlı geliyor bu bebek. Kız olsaydı göbek adını nazlı koyardım heralde :)) Kızlar eğer bugün hastaneye yatarsam yazamayabilirim aklınız bende kalmasın. Eğer yatmazsam buralardayım bugün...

canım benim nisan anneleri topiğinde de konuşuldu bu konu ve bir arkadaş bayer firmasını arayıp ilaçta domuz jelatini olduğunun doğru olup olmadığını sormuş ve firma inkar etmemiş e vitamininin bilesiginde varmış ve gazeteye de çıkmış linki: http://t24.com.tr/basin/milli-gazete/2013/10/24. Ben bi tane içmiştim ve bana dokundu şimdi vitamin kullanmıyorum.

Son düzenleme:

evet canım gördüm bende bende yarın decavite döneceğim bugün içtim ama içim hiç rahat etmedi en iyisi rahat rahat vitavimimi kıllanırım koçak farma kesinlikle domuza ait birşey olmadığını söylemiş artık günahları boyunlarına.

hayırlı akşamlar kızlar.hepinizin desteği ve duaları için teşekkür ederim.çok şükür ben daha iyiyim .yemek yeme problemide hemen hemen geçti gibi.çoğu gitti azı kaldı:)rabbime binlerce şükür psikolojim düzeldi.
bu arada yarın büyük güntransferim olacak nasip olursa.çok heyecanlıyım .yarın beni dualarınızda unutmayın inşllh.rabbim hakkımda hayırlısı neyse onu versin.gelişmeleri yazarım inşllh burdan.çok hoşuma giden bir yazı okudum ve sizinlede paylaşmak istedim.anneliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu çok güzel anlatmış.boşuna dememişler cennet annelerin ayakları altındadır diye.....

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…