Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım yaaa peki bu batmalar normal mi göğüslerimin arası batıyor resmen çok canım yanıyor.
canım bebek büyüdüğü için olabilir.ciğerlerini üşütmüş olabilirsin.benim göğüs kafesinde bir kemik ama sabit bir nokta 3-4 ay ağrımıştı.son zamanlar geçmişti.sanırım bu ağrıdan bahsediyorsun.ama yinede doktoruna danış istersen.
canim beni her goren ikiz mi diyordu dusun hastanedeki ebe bile.
migrostaki kasiyere kadar bazen o kdr sinir okuyordun ki napicaksiniz bile dediklerim oldu.
sogumdan snraki gun sanki hic gogurmamisim gibiydim boyle kslcam hrrhalde dedim ama eee geldim fos sondum.20kilo aldim 1hafta snra 10kiko 10gun snra bugun 12kilo giti montumun onunu kapanio :)))

canim cok gecmis olsun .nasil oldu nehircik.

canim bebek gogus kafesine baski yapiyor olabilir bir durum vence
ama doktoruna danis olmadi.
bide herkesin dedigi gibi uyuynnnn uyku yok 10gubde toplasiniz 12saat uyumamisimdir.
dun gece 2saat deliksiz uyudum oda sansa sanirim uyabmadi
kucagimda uyuyor yerine koyunca hemen uyanio.
kiLzlar ne olur dua edin sizin daha cok kabul olur esime karsda bi is vrrdin allahim yoksa 1ay dsha bulamassak denize gidicek
bide efeye uyku versin diye.

defne cnm cok gecmus olsun allahim en kisa zamanda sifasini versin bol bol.
nehir daha iyi sayılır canım.bikaç gün daha var iyileşmesine sanırım.
yaaa uykusuz geceler kulübüne sende hoşgeldin.benim dün gece tansiyonum düştü zırt pırt uyanmaktan eşime seslendim nehiri kucağına verdim yatağa zor attım kendimi.uykusuzluktan tansiyonum düştü resmen.bizim gece uykuları düzene girmişti 4-5 saat uyanmadan uyuduğu oluyordu ama şimdi yine bir büyüme atağı yaşıyor sanırım forumlarda 6. ay uyku problemlerinden bahsediyorlar hep.ya da sütüm yetmiyor olabilir.ama sorun neyse biran önce geçsin istiyorum artık.
ya birde eşinin gitme durumumu çıktı.çok üzüldüm.inşallah en kısa zamanda yeni bir iş bulur canım.efe babasından ayrı kalmasın.önceden zordu ama şimdi dahada zorlaşır sizin için.
Uconncum nehirimize geçmiş olsun. Artık havalar iyice soğudu ist da çok soğukmuş. Bizim buraya kar geldi bile arabamızı hep kar kapladı. Artık dikkat etmek lazım iyice. İnşallah çabucak toparlar bebişin.
Defnecim babana çok geçmiş olsun canım. Zamanla daha da düzelir inşallah. Doğumunda yaklaşıyor iyice kendine çok dikkat et. Emzirme zamanı moral çok önemli süt olması açısından. İnşallah babanda çok daha iyi olacak canım tekrar çok geçmiş olsun....

sağol canım.sanırım babası cimri babaannesinin soğuk evine götürüp getirmekten üşüttü yavrumu.ben evde köklüyorum kombiyi kadın evinde geceleri falan söndürüyormuş.3 gündür yollamıyorum bende.yavrum kaç gündür iyileşemedi bir türlü.

canim beni her goren ikiz mi diyordu dusun hastanedeki ebe bile.
migrostaki kasiyere kadar bazen o kdr sinir okuyordun ki napicaksiniz bile dediklerim oldu.
sogumdan snraki gun sanki hic gogurmamisim gibiydim boyle kslcam hrrhalde dedim ama eee geldim fos sondum.20kilo aldim 1hafta snra 10kiko 10gun snra bugun 12kilo giti montumun onunu kapanio :)))

canim cok gecmis olsun .nasil oldu nehircik.

canim bebek gogus kafesine baski yapiyor olabilir bir durum vence
ama doktoruna danis olmadi.
bide herkesin dedigi gibi uyuynnnn uyku yok 10gubde toplasiniz 12saat uyumamisimdir.
dun gece 2saat deliksiz uyudum oda sansa sanirim uyabmadi
kucagimda uyuyor yerine koyunca hemen uyanio.
kiLzlar ne olur dua edin sizin daha cok kabul olur esime karsda bi is vrrdin allahim yoksa 1ay dsha bulamassak denize gidicek
bide efeye uyku versin diye.

defne cnm cok gecmus olsun allahim en kisa zamanda sifasini versin bol bol.
evet canım doğru söylüyoorsun insanlar çok patavatsız olabiliyorlar ben de düşünüyorum acaba kimseye böyle şeyler söyledim mi farkında mı değilim acaba neyse o iyi olsun da gerisi önemli değil şurda ne kadar kaldı zaten çok şükür halime dualarla geldi bize yavrularımız dualarlada büyüteceğiz inşallah.Allah eşine de senin istediğin gibi hayırlı bir iş versin canım şimdi miniğimiz dünyaya alışmaya çalışıyor annesi de uykusuz tabi valla sizi okudkça ne kadar zor olacağını kestirmeye çalışıyorum ama ancak yaşadığım zaman net olarak anlayacağım sizi. sen iyisin değil mi ağrın sancın var mı?

canım hiç takma sen konuşanları.ağzı olan konuşuyor beni gören neler diyordu ki ben 40 haftayı doldurdum fil gibi olmuştum elim yüzüm ayaklarım kendimi tanıyamıyordum resmen.bebişin biliyor vakti zamanı gelince gelir inşelleh.tadını çıkar son özgür günlerinin:)6 aydır nehire hapsolmuş bir şekilde yaşıyorum.burda çok bahsetmiyorum ama kızım çok ama çok zor.olsn o sağlıklı olsunda ben çekerim diyorum.ama böyle olacağını bilseydim son günlerde fırsat buldukça yatar yatar uyurdum.dinlen bol bol ve bebeğinle yapamayacağın şeyleri şimdi yap bence.

valla ben de bebiş gelince yapamam deyip yapmam gereken ne varsa onu yapıyorum ama ev işlerini hiç ama hiç yapmak istemiyorum bol bol kitap okuyorum bilgisayarda oyun oynuyorum hava güzelse dıarı çıkmaya özen gösteriyorum ama yoruluncada bebeğimde yoruldu die üzülüyorum hormonlar tavan yani. sen artık zor günleri atlattın gibi inşallah nehir de düzene girer ve kendi kendini eğlendirebilecek kıvama gelir.

Batma olayı normal canım bende başka hamilelerden duymuştum daha önce. Sen etrafın dediğine bakma gerçekten onlar geleceği saati biliyorlar. Bak ben 1-2 cm açıklıkla 2 ay dolaştım ne oldu vaktili geldi hatta suni sancı verilmeseydi belki gününüde geçirebilirdi. Sen kendine dikkat et kontrollerine düzenli git allahın izniyle herşey vakti saatinde olacak. Efor sarfettiren işler son zamanlara doğru zor olur hatta imkansız hale gelir. Bu insanın sinirini bozsa da doğumdan sonra herşey rayına girecek dert etme. Ben hamileyken çoraplarımı giyemez ayak tırnaklarımı kesemezdim. Şimdi bu işleri yaptıkça hamilelikteki günlerim aklıma geliyor :)) Valla zaman herşeyi alıp götürüyor karam. Sen bu yapamadığın işlerin bile tadını çıkar. ilerde yapınca hatırlayıp yüzünde küçük bir tebessüm olur hepsi :))

ayyy canım benim nasıl iyi geldi yazdıkların ben erken doğumu aklımın ucundan bile geçirmiyordum inan zorla aklıma sokuyorlar bebeğin eşyalarını ocak sonu yıkarım diyordum ama şimdi yıkayıp ütülemeye ve hurçlara koymaya karar verdim eğer içime sinmezse son zamanda yine yıkarım diyorum. ayak tırnaklarına gelince akşam uzadıklarını ve nasıl keseceğimi düşünmedim değil yani.

ayyy canım benim nasıl iyi geldi yazdıkların ben erken doğumu aklımın ucundan bile geçirmiyordum inan zorla aklıma sokuyorlar bebeğin eşyalarını ocak sonu yıkarım diyordum ama şimdi yıkayıp ütülemeye ve hurçlara koymaya karar verdim eğer içime sinmezse son zamanda yine yıkarım diyorum. ayak tırnaklarına gelince akşam uzadıklarını ve nasıl keseceğimi düşünmedim değil yani.

:)))) Ayak tırnakları problem evet ama ben şimdi o kesemediğim günleri özlemeye başladım bile... Gerçi bugünlerde çok güzel. Oğlumla geçirdiğim hergün sevgisi daha da katmerleniyor sanki. Canım ütü konusunda canın ne zaman istiyorsa yap hiçbirşey olmaz. Bende erken doğum riski taşıdığım için yıkamıştım erkenden birşey olmadı herşey hazırdı.
Erken doğumu kim sokuyor aklına karam tıka kulaklarını yada ver cevaplarını sussunlar. Patavatsızlığın lüzumu yok yani. Ben çok kızıyorum böyle tiplere. Hadi doktor dese neyse ama karnın büyük diye insanların saçma sapan yorum yapmasına anlam veremiyorum. Gitsinler kendi hallerine baksınlar onlar. Kızıyorum böyle şeyler duyunca....

Kızlar, ne yazıkki cbdefnenin babası iyi değilmiş. Ne yazık ki kalbi makinaya bağlı olarak çalışıyormuş.
yazdıklarından alıntı;

beyin kendini sıfırlamış durumdaymış sadece kalbi atıyomuş, bugün sabahta kalbi durmuş ama şokla yeniden çalıştırmışlar ama doktor kendinizi hazırlayın dedi bize biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz dediler açık açıkta konuştular bizimle şuan babamın sadece kalbi çalışıyomuş diğer bütün organlar makina bağlıymış ve kalp atarken makinadan ayırmak yasal olmadığı için ayrıca caiz olmadığı için makinadan ayıramıyolarmış, kızlar babam maneviyatı bizim gördüğümüz kadaıryla yüksek bir insandır tabi bunu en iyi rabbim bilir allahtan geldik ona gideceğiz elbette isyan etmiyoruz ama çok acılı bir durumdayız..

Dualarınızı bekliyor hepimizin. Ali amca için hepimiz ne okuyabilirsek edelim olur mu.. Rabbim yardımcıları olsun inşallah.

Karam sen millete ne bakıyorsun ya onlar küçük olsa bişi der büyük olsa bişi der. Benim ilk 5 ay göbeğim fındık gibiydi herkes az kilomu aldın sen diyordu kimse hamileliği kondurmayıp, benden sonra hamile kalan arkadaşı benden önce sanıyorlardı oysaki 1,5-2 aya yakın var aramızda. Aa sen hiç kilo almadın diyorlardı gerçektende öyle abartılı bir göbeğim hiç olmadı. Ama onada bebekte bir sıkıntı yok dimi,büyüyormu, kilosu nasıl felan diyorlardı. Şükür ki gayet iyiydi.. Şimdi son ay kilo aldım gerçekten ama hala onlar yok canım normal diyorlar hatta az bile diyorlar.:)) yani az alsan suç çok alsan suç onlara.. altında mutlaka küçükmü yoksa erken mi gelecek, yoksa büyüyor mu soürularını buluyorlar. Sen kendine dikkat et çok kilo almamaya çalış çünkü benim bu ay gerçekten farketti kilo almaya başlamamla birlikte. nefes alış verişim değişti, eğilirken bişi yaparken resmen tıkanıyorum, çorap giymek bile eziyet ya bırak tırnak kesmeyi..:)) Bu arada gögüs ağrısı çekiyormuşsun. Benimde aynı ağrı kaburgamın altında oluşuyor. Ve hissediyorum o zaman bebek iyice oraya bişeyini dayıyor ve itttiriyor seninde öyle olabilir. Çünkü geçen ultrasonda sizin kaburga ağrınız belli oldu serap hanım dedi doktorum. Kafasını kaburgama dayayıp ittiriyordu kendini. Bücürler dar alanda yer açmaya çalışıyorlar sanırım kendilerine ve o da bize bir şekilde ağrı olarak dönüyor bence. Sen doktoruna yine sor ama bence seninde öyle birşey olabilir.

valla ben de bebiş gelince yapamam deyip yapmam gereken ne varsa onu yapıyorum ama ev işlerini hiç ama hiç yapmak istemiyorum bol bol kitap okuyorum bilgisayarda oyun oynuyorum hava güzelse dıarı çıkmaya özen gösteriyorum ama yoruluncada bebeğimde yoruldu die üzülüyorum hormonlar tavan yani. sen artık zor günleri atlattın gibi inşallah nehir de düzene girer ve kendi kendini eğlendirebilecek kıvama gelir.
nerde rahatlıycam dahada fena oldu nehir.hiç unutmuyorum bir avm de çocuklu bir çiftle karşılaştık asansörde.kadın sordu nasıl bir bebek kaç aylık falan diye.ben 2 aylık ve oldukça yaramaz dedim.biraz büyüse diye dua ediyorum dedim.kadın hiç heveslenme bizimki 6 aylık dahada fenalaştı gece uykuları falan demişti.eşide uyarmıştı korkutma insanları boş yere diye:)aynen o kadının dediği gibi oldu.zaten 1 haftadır hasta olunca uykusuzluk tavan yaptı.saat başı hatta 20 dkda uyandığı vakitler oluyor.şimdi birde ek besin olayına geçtik.işkence gibi yapıyorum ve döküyorum.sebze çorbalarına falan kitliyor resmen ağzını.anlıyacağın çilem daha bitmedi.kolay kolay biteceğede benzemiyor:)
Kızlar, ne yazıkki cbdefnenin babası iyi değilmiş. Ne yazık ki kalbi makinaya bağlı olarak çalışıyormuş.
yazdıklarından alıntı;

beyin kendini sıfırlamış durumdaymış sadece kalbi atıyomuş, bugün sabahta kalbi durmuş ama şokla yeniden çalıştırmışlar ama doktor kendinizi hazırlayın dedi bize biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz dediler açık açıkta konuştular bizimle şuan babamın sadece kalbi çalışıyomuş diğer bütün organlar makina bağlıymış ve kalp atarken makinadan ayırmak yasal olmadığı için ayrıca caiz olmadığı için makinadan ayıramıyolarmış, kızlar babam maneviyatı bizim gördüğümüz kadaıryla yüksek bir insandır tabi bunu en iyi rabbim bilir allahtan geldik ona gideceğiz elbette isyan etmiyoruz ama çok acılı bir durumdayız..

Dualarınızı bekliyor hepimizin. Ali amca için hepimiz ne okuyabilirsek edelim olur mu.. Rabbim yardımcıları olsun inşallah.

ayyy valla içim bir hoş oldu.allah yardımcıları olsun çok üzüldüm.

yazdıklarından alıntı;

Canım ya allah sabırlar versin. Allah hakkımızda ne yazdıysa o olacak tabi. Allah hayırlı ömürler versin inşallah.....

nerde rahatlıycam dahada fena oldu nehir.hiç unutmuyorum bir avm de çocuklu bir çiftle karşılaştık asansörde.kadın sordu nasıl bir bebek kaç aylık falan diye.ben 2 aylık ve oldukça yaramaz dedim.biraz büyüse diye dua ediyorum dedim.kadın hiç heveslenme bizimki 6 aylık dahada fenalaştı gece uykuları falan demişti.eşide uyarmıştı korkutma insanları boş yere diye:)aynen o kadının dediği gibi oldu.zaten 1 haftadır hasta olunca uykusuzluk tavan yaptı.saat başı hatta 20 dkda uyandığı vakitler oluyor.şimdi birde ek besin olayına geçtik.işkence gibi yapıyorum ve döküyorum.sebze çorbalarına falan kitliyor resmen ağzını.anlıyacağın çilem daha bitmedi.kolay kolay biteceğede benzemiyor:)

Canım ek gıdaya geçmen iyi olmuş ama işte çocuğun seveceği şeyleri bulmak bulmaca gibi birşey heralde. Bizimde bir buçuk yaşında bir yeğenimiz var kereviz çorbasını bayılarak içiyor. Bizde aynen akşam yemeğinde zevkle yiyoruz. Tarifini vereyim onu dene istersen belki işe yarar. Kerevizi havucu ve patatesi küp küp doğrayıp hazırla sonrada tencerede soğanla yağı kavur suyunu ilave et üzerine sebzeleri koy. İstersen yanına top top yapılmış köftelerde koyabilirsin. Hepsini birden pişir. Pİşmeye yakın içine yumurta sarısı ve limonla terbiye yap biraz daha kaynat. Muhteşem oluyor tadı. Denemediysen tavsiye ederim... Bir de hamilelikte severek yediğin yiyeceklerden dene. Sevdiğin meyve ve sebzeleri dene bakalım öyle işe yarayacak mı??

arkadaşlar bende 1 ay önce dış gebelik yaşadım. bu formu ilk sayfadan okumaya başladım belki bişeler bulurum diye ama çok vaktimi alıyo. bu süreci nasıl atlattınız ne zaman korunmayı bıraktınız rahim filmi çektinizmi, hamilelik ne zaman oldu beni aydınlatırsanız duacınız olurum. çok ihtiyacım var hertürlü bilgiye

arkadaşlar bende 1 ay önce dış gebelik yaşadım. bu formu ilk sayfadan okumaya başladım belki bişeler bulurum diye ama çok vaktimi alıyo. bu süreci nasıl atlattınız ne zaman korunmayı bıraktınız rahim filmi çektinizmi, hamilelik ne zaman oldu beni aydınlatırsanız duacınız olurum. çok ihtiyacım var hertürlü bilgiye

Canim oncelikle cok gecmis olsun suan eminim çok moralin bozuk bir daha hamile kalamazsam diye düşünüyorsun ama hic oyle düşünme burda hemen hemen herkes hamile kaldi ve suan evlatları kucaklarında..ben gecen sene Ekim ayında yasadım laparoskopi oldum tupum alinmadi 3 ay korundum bu uç ay içerisinde ne senaryolar kurdum kafamda ama 3. Ayda korunmayi bıraktığımda hemen hamile kaldım ve oğlumu kucagima aldım Ekim 1 de..ilaçla tedavi olan arkadaslar da var onlar da hamile kaldi ve dogum yaptı.suan moralini yuksek tut emin ol tekrar hamile kalacaksın en kısa zamanda..

Canım ya allah sabırlar versin. Allah hakkımızda ne yazdıysa o olacak tabi. Allah hayırlı ömürler versin inşallah.....

Canım ek gıdaya geçmen iyi olmuş ama işte çocuğun seveceği şeyleri bulmak bulmaca gibi birşey heralde. Bizimde bir buçuk yaşında bir yeğenimiz var kereviz çorbasını bayılarak içiyor. Bizde aynen akşam yemeğinde zevkle yiyoruz. Tarifini vereyim onu dene istersen belki işe yarar. Kerevizi havucu ve patatesi küp küp doğrayıp hazırla sonrada tencerede soğanla yağı kavur suyunu ilave et üzerine sebzeleri koy. İstersen yanına top top yapılmış köftelerde koyabilirsin. Hepsini birden pişir. Pİşmeye yakın içine yumurta sarısı ve limonla terbiye yap biraz daha kaynat. Muhteşem oluyor tadı. Denemediysen tavsiye ederim... Bir de hamilelikte severek yediğin yiyeceklerden dene. Sevdiğin meyve ve sebzeleri dene bakalım öyle işe yarayacak mı??
ah canım şimdi elma armut suyu yoğurt muhallebi verebiliyorum.doktor reçetesine göre hareket ediyorum.dünde sebze çorbasına başladık.sadece havuç patates pirinç azcıkta zeytinyağı.salça tuz baharat 1 yaşına kadar yasak.henüz soğan dahi koyamıyorum.herşeyin başlama ayları var.bende sanıyordum ki kendi yaptığım yemeklerden azar azar veririm ama öyle değilmiş işte.gurme bebek var nette oraya bak sende çok güzel bir site sanada hazırlık olur.

öncelikle geçmiş olsun canım.ben ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım.2 doz metetotraks ile sonlandırıldı.ameliyata gerek kalmadı ama çok ağrılı bir süreçti benim için.sonrasında kendi isteğimle 8 ay korundum.korunmayı bıraktığımın 2. ayında hamile kaldım.şimdi allah uzun ömür versin 6 aylık bir kızım var.haa rahim filmide çektirmedim ben.doktorum 2. kez dış gebelik yaşarsan o zamna bakarız ayrıntılı testlere dedi.şükür gerek kalmadı.inşallah sende istediğin vakit alırsın bebeğini kucağına.

Canim oncelikle cok gecmis olsun suan eminim çok moralin bozuk bir daha hamile kalamazsam diye düşünüyorsun ama hic oyle düşünme burda hemen hemen herkes hamile kaldi ve suan evlatları kucaklarında..ben gecen sene Ekim ayında yasadım laparoskopi oldum tupum alinmadi 3 ay korundum bu uç ay içerisinde ne senaryolar kurdum kafamda ama 3. Ayda korunmayi bıraktığımda hemen hamile kaldım ve oğlumu kucagima aldım Ekim 1 de..ilaçla tedavi olan arkadaslar da var onlar da hamile kaldi ve dogum yaptı.suan moralini yuksek tut emin ol tekrar hamile kalacaksın en kısa zamanda..
canım çok sağol moral oldu benim için. evet kafamda neler kuruyorum bir bilsen. umarım bu süre çabuk geçer bende çocuğumu kucağıma alırım hayırlısıyla. ben iğne tedavisi oldum. korunmasam mı diye bile düşünüyom bazen ama korkuyorum. tekrar dış gebe olursam diye çok korkuyorum

inşallah kısa bir süre sonra bunları okuyarak gülümsersin ne çekmiitim artık rahatım diye gerçi onlar büyüdükçe dertleride büyüyor ama ne yapalım çok istedik biz onları e naz yapıyorlar bize tabii :)

canım çok sağol moral oldu benim için. evet kafamda neler kuruyorum bir bilsen. umarım bu süre çabuk geçer bende çocuğumu kucağıma alırım hayırlısıyla. ben iğne tedavisi oldum. korunmasam mı diye bile düşünüyom bazen ama korkuyorum. tekrar dış gebe olursam diye çok korkuyorum

korkuların çok normal canım Allah birdaha göstermesin tekrar olmasın diye yapılacak birşey yok malasef tabi dua etmekten başka ben dış gebelik geçirdikten 8 ay sonra tekrar hamile kaldım ilk 3 ay zaten dktor tarafından yasaklandı hamilelik iğne etkisini atmak zorunda vucutdan ben de zaten adet düzensizliği vardı sanki tekrar hamile kalamayak gibiydim çok şükür o günler geçmişte kaldı rabbim verdi bana evladımı sağlkla sıhhatle kollarımıza almay nasip etsin rabbim sen de bir iyileş sanada gelir elbet evladın hiç üzme kendini canım ve pozitif düşün.

inşallah kısa bir süre sonra bunları okuyarak gülümsersin ne çekmiitim artık rahatım diye gerçi onlar büyüdükçe dertleride büyüyor ama ne yapalım çok istedik biz onları e naz yapıyorlar bize tabii :)

benim şöyle bir tezim var:
biz bu bebekleri çok istedik.kaybetme korkusuylada hamilelik boyunca stres yaptık.sonuç olarak gergin gazlı uykusuz yaramaz çocuklar doğurduk:)bakınız nehir,çınar,efe,hamza:)

Ben de bugün doktora gittim dün lekelenmem oldu rahimde kasılma halkası oluşmuş :53:önceki gün biraz yaramazlık oldu ben de kendimi çok kastım bebişe bişey olcak diye ondan heralde oldu :19: daha 15 in içindeyimm fitil ve istirahat verdi iki gün kullanıcam bakalım inşallah geçer..Cinsiyet söylemiycem 2 hafta sonrasını bekle dedi:20:

cokngecmis olsun.umudunu kaybetmenicin hic sebep yok.
suanda moralin cok bozuk ve yikilmis hayatan beklentin yok gibi ama oyle yaparsan sadece sen uzulursun.
kendini benim gibi gec kalma en 1sene psikolojik olarak hazir hissetmedigimdrn korundum burda kendime geldim
1sene snra korunma biraktim 2.ay hamile kaldim ama keske 1sene kaybetmesrydim dedigim ck oldu.

kizlar gece 3ve saah 8.30dn beri toplamda 3saat uyudu efe.
zor bir bebek deil sadece uyku sorunumuz var .bide mememe yapisik.
uyku uyuyor ama koynumda bir trk yerine koyunca uyaniyor.inanin ki wc gidemiyorum.
esim muhtemelen 10gune gidecek ve bu sefer inannin ki daha zor geliyor her dk agliyorum 2haftadir disari 2kere oda hastaneye ciktim bugun camdan bile
bakmamisim moralman cok bozugimlum esimin gitmesi efenin uyku sorunu benim uykusuzlugum maddi sorunlar efenin mememe yapisik olmasi hersey sorun suanda sanirim lohusa depresyonundayim .gece bude esimle tartistik off kizlar bi sihirli degnek olsa esim istanbulda is bulsa.
aa allahima cok sukur beni efeme kavusturdu.rabbim isteyen herkese versin bizlere 2.yide versin insalllhhh

ilaç kullanman gerekirsede kullanırsın canım.c grubu ilaçları hamilelikte veriyorlar eğer anne çok kötü ise.ben hamile kalmadan önce çok araştırmıştım bu konuyu ve bendeki panikataktan ötürü uzun süre hamile kalamamıştım.ama allahtan hamillelikte ve şu 5 aylık emzirme sürecinde bir sorun yaşamadım.inşallah 2 yaşına kadar emziririm nehirimi.karnını şiştiğini hissetmeyeceksin bile çünkü yavaş yavaş olacak.farkına varmayacaksın o yüzden bu durum senin için sorun olmayacak bence.birde kendini başka alanlara yönlendirmeye çalış canım.mesela kızına günlük tutabilirsin hergün.otur internet başına bir alışveriş listesi çıkar sonra alacaklarını marka marka araştır günler hatta aylar sürüyor.bu alışveriş işi beni baya oyalamıştı.sonrada aldıklarını seversin günlrce:)

cnm eşimi ikna edemiyorum ilaç kullanamazsın bebeğe zarar verir diyor.anlamıyorki benim psikolojimi.sen ne güzel atlatmışsın.bende sürekli dalgalanmalar yaşıyorum duygularımda.birkaç gündür çok iyiydim.bugün bir kalp çarpıntısı,uykudan uyandırıyor resmen.öğlen uyku bastırdı az uyuyayım dedim.5 dk uyuyorum bir titreme ve kalp çarpıntısıyla uyanıyorum.inşallh geçici bişeydir.dün çok samimi bir arkadaşım 17 yıllık evliliğini bitireceğini söyledi.çok üzüldüm.belkide ondan etkilendim ,bilemiyorum artık.karnımın şişmesi fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyorum.fazla kilo almazsam rahat olurum diye düşünüyorum.
bu arada yazdığın bişi çok hoşuma gitti.kızına günlük tutabilirsin:)cinsiyeti belli değil ama yoksa içinemi doğdu cnm.biroğlum var.gönlüm kızdan yana ama rabbim hakkımda hangisi hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli versinde önemli değil.liste yapma fikri aklıma yattı.onu deniyecem

benim şöyle bir tezim var:
biz bu bebekleri çok istedik.kaybetme korkusuylada hamilelik boyunca stres yaptık.sonuç olarak gergin gazlı uykusuz yaramaz çocuklar doğurduk:)bakınız nehir,çınar,efe,hamza:)

canimnkesinlikle tezin cok mantikli.
sonuna kadar katiliyorum.kizlar sonunda efe kilo almis fazla fazla.doktor aktif bebek dedi elleri kollaribkafasi hic durmuyor gercekten.
aktif cok hareketli olmasa dahada kiloalirdi dedi.mamayi 1e dusurdu.

Ben de bugün doktora gittim dün lekelenmem oldu rahimde kasılma halkası oluşmuş :53:önceki gün biraz yaramazlık oldu ben de kendimi çok kastım bebişe bişey olcak diye ondan heralde oldu :19: daha 15 in içindeyimm fitil ve istirahat verdi iki gün kullanıcam bakalım inşallah geçer..Cinsiyet söylemiycem 2 hafta sonrasını bekle dedi:20:

canim sen niye astinnkendini iliskinin en zararsiz donemindesin .kasmana gerekbyk .
ama bisey olmaz merak etme

defneden hbr var mi babasi nsilvar mi gelusme

cokngecmis olsun.umudunu kaybetmenicin hic sebep yok.
suanda moralin cok bozuk ve yikilmis hayatan beklentin yok gibi ama oyle yaparsan sadece sen uzulursun.
kendini benim gibi gec kalma en 1sene psikolojik olarak hazir hissetmedigimdrn korundum burda kendime geldim
1sene snra korunma biraktim 2.ay hamile kaldim ama keske 1sene kaybetmesrydim dedigim ck oldu.

kizlar gece 3ve saah 8.30dn beri toplamda 3saat uyudu efe.
zor bir bebek deil sadece uyku sorunumuz var .bide mememe yapisik.
uyku uyuyor ama koynumda bir trk yerine koyunca uyaniyor.inanin ki wc gidemiyorum.
esim muhtemelen 10gune gidecek ve bu sefer inannin ki daha zor geliyor her dk agliyorum 2haftadir disari 2kere oda hastaneye ciktim bugun camdan bile
bakmamisim moralman cok bozugimlum esimin gitmesi efenin uyku sorunu benim uykusuzlugum maddi sorunlar efenin mememe yapisik olmasi hersey sorun suanda sanirim lohusa depresyonundayim .gece bude esimle tartistik off kizlar bi sihirli degnek olsa esim istanbulda is bulsa.
aa allahima cok sukur beni efeme kavusturdu.rabbim isteyen herkese versin bizlere 2.yide versin insalllhhh

ayy kıyamam ben sana cnm ya.bebeğin için güçlü olmak zorundasın.kendini bırakma lütfen.sen rezene çayı ve rahatlatıcı bitki çayları iç.sütten bebeğinede geçer inşllh faydasını görürsün cnm.yeni doğanların hemen hepsinde memeden ayrılmama oluyor.taze anneler daha iyi bilir gerçi.zamanla düzelir inşllh.rabbim en kısa zamanda eşine ist dan hayırlı işler versin,en kısa zamnda sıkıntılarından kurtarıp,selam ismi hürmetine selamete çıkarsın inşllh....

Back
X