Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Oh oh gelsin hamişler. Canım sen hiç dertme. Rabbim hayırlısıyla inşallah doğru yere koymuştur bebişini. HSG çektirmenin normal gebelikle alakası yok zaten takma kafana. Bekleyip göreceksin herşeyi zamana bırak, şu anın tadını çıkar bence...

Off ne kadar pahalı öyle. Ben üniversite yaptırdım bedava. Çok basit bir işlem. Ben anestezisiz yaptırdım önceden ağrı kesici iğne vurdurdum sadece o kadar. Sadece 3 sn acı duydum. Sonrasında kalkıp evime gittim yani. Anestezi hoş birşey değil bencede eğer işlemden korkmuyorsan kesinlikle anestezisiz tavsiye ederim. Hem daha ucuza da gelir...

Canım bende karama aynen katılıyorum. Gece yatarken hiçbirşey yeme sakın. Hatta 3 saat öncesinden son yiyeceğini yemiş ol. Mutlaka yastığını yüksek tut bu da çok önemli. Bir de ihtiyaç duydukça rennie duo at ağzına yavaş yavaş em. Tüm bunları yaparsan yanman tamamen geçmese de mutlaka hafifler. Dayan hepsi doğumdan sonra bitiyor bu da iyi haber :))

Tabi canım ne demek. Buyrun takviminiz :))
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 01-03-2014
Hamileliğimin 32. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 57 gün kaldı.
Bugün bebeğinizin ayak tırnakları tamamen şekillenmiş olacak. Göğüslerinizde, kolostrum denen ilk süt sızıntısını fark edebilirsiniz. Kolostrum gerçek süt üretimi öncesi sarımsı bir sıvıdır. Eğer emzirmeye karar verdiyseniz kolostrum bebeğinizin ilk doğal gıdası olacaktır. Bugünlede doktorunuzla doğum sonrası doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşabilirsiniz.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1780 gr. - Yaklaşık boyu : 42.4 cm. (Baştan Topuğa)

Tesekkur ederim canim bakalim yarin kont. var oglum o kadar olmus mu? birde benim kalbim cok carpiyor normal mi bu ?

yeni gelen ve aynı kaderi paylaştığımız arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun hiç umutsuzluğa kapılmayın bende geçen sene kasım ayında dış gebelik geçirip tek tüpümü kaybettim o kadar karamsardım ki burdaki arkadaşlarım bana büyük bir umut ve moral oldu topiğimiz çok uğurludur inşallah korunma süreleriniz bittiğinde hepinizin teker teker hamilelik haberlerini alıp sizinle birlikte kese ve kalp atışı heyecanlarını paylaşçaz...

kızlar bu arada geçen bebişimi özlediğim için bir doktora gittim benim çok moralimi bozdu.Dış gebelik geçirdiğim için sezeryan olcağımı dedi neden dedim zaten tek tüple kendiliğimden hamile kalmam mucizeymiş ikinci olmazmış dedi Allaha çok şükür ben korunmayı bıraktığım ikinci ayımda hamile kaldım ikinci zormudur gerçekten çok üzüldüm bu duruma :(

yeni gelen ve aynı kaderi paylaştığımız arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun hiç umutsuzluğa kapılmayın bende geçen sene kasım ayında dış gebelik geçirip tek tüpümü kaybettim o kadar karamsardım ki burdaki arkadaşlarım bana büyük bir umut ve moral oldu topiğimiz çok uğurludur inşallah korunma süreleriniz bittiğinde hepinizin teker teker hamilelik haberlerini alıp sizinle birlikte kese ve kalp atışı heyecanlarını paylaşçaz...

kızlar bu arada geçen bebişimi özlediğim için bir doktora gittim benim çok moralimi bozdu.Dış gebelik geçirdiğim için sezeryan olcağımı dedi neden dedim zaten tek tüple kendiliğimden hamile kalmam mucizeymiş ikinci olmazmış dedi Allaha çok şükür ben korunmayı bıraktığım ikinci ayımda hamile kaldım ikinci zormudur gerçekten çok üzüldüm bu duruma :(

Of yaaaa sacmalamis resmen doktorun niye olmasin ki bosver takma sen öyle ozledim diye de doktorundan baskasina gitmezsin artik bende zor dayaniyordum ama ultrason zararli deyip hep vazgecirdim kendimi.

Of yaaaa sacmalamis resmen doktorun niye olmasin ki bosver takma sen öyle ozledim diye de doktorundan baskasina gitmezsin artik bende zor dayaniyordum ama ultrason zararli deyip hep vazgecirdim kendimi.

yok canım gitmem artık salı günü kendi doktorumdan randevum var ona sorcam bakalım ne dicek

sağol canım ben de bu geçtiğimiz kasımda geçirdim hakikaten uconun dediği gibi bu aylarda var sanki bir lanet.
Allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize. topik çok çok uğurlu tek bir sayfa atlamadan geldim son sayfaya kadar. herkesin hikayesi aynı..

bu arada birşey sormak istiyorum ben İzmir'deyim. İzmirde olupta doktor olarak kime muayene oluyorsunuz. doktor belirlemek istiyorum kendime 1 aya kadar fakat 4-5 tane isim çıktı karşıma araştırırken karar veremedim

Ah canım hepimiz ayniydik. Tek tek tüm sayfaları okumuştum. Kızlara sorular sormak için uye oldum buraya. Sağolsunlar hepsi destek olmuştu. Demek beni okudugun andaydin. O kalp atışlarını duymak ne güzel bir duyguydu. Ama hep korkularla geçirdik sonraki ayları bile. Şükür b günlere geldik bak çoğumuz bebeğini kucağına aldı. Rüya ginbi hayal gibi imkansız gibi gwliyor bu zamanlarda ama rabbim ol dediğinde herşey oluyor inşallah sizfe atlatıp güzel haberlerinizi vereceksiniz burdan bize.

serapcım merhaba canım. benim adımda serap inşallah benim de sonum senin gibi olur :)
senin yazdığın dualara başladım şimdiden Allah kabul ederse. 41 yasin, 41 meryem, 41 fetih suresi okuyorum. Allahım yüzümüzü güldürsün nerde varsa.

sağol canım ben de bu geçtiğimiz kasımda geçirdim hakikaten uconun dediği gibi bu aylarda var sanki bir lanet.
Allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize. topik çok çok uğurlu tek bir sayfa atlamadan geldim son sayfaya kadar. herkesin hikayesi aynı..

bu arada birşey sormak istiyorum ben İzmir'deyim. İzmirde olupta doktor olarak kime muayene oluyorsunuz. doktor belirlemek istiyorum kendime 1 aya kadar fakat 4-5 tane isim çıktı karşıma araştırırken karar veremedim

serapcım merhaba canım. benim adımda serap inşallah benim de sonum senin gibi olur :)
senin yazdığın dualara başladım şimdiden Allah kabul ederse. 41 yasin, 41 meryem, 41 fetih suresi okuyorum. Allahım yüzümüzü güldürsün nerde varsa.

canım ben egepol hastanesi hakan sabırlıya gidiyorum ama bu hamileliğimde ona başladım daha önceden geçirdiğim dış gebeliğimle falan ilgilendi iyi bir doktor tavsiye ederim

Son düzenleme:
canım ben egepol hastanesi hakan sabırlıya gidiyorum ama bu hamileliğimde ona başladım daha önceden geçirdiğim dış gebeliğimle falan ilgilendi iyi bir doktor tavsiye ederim

egepol bu konuda çok iyi sanırım. bana bir tanıdığım da gökalp bey var ona gidiyorum demişti. ben tanımıyorum tabi.
dış gebelik yaşayanlarla nasıl ilgileniyor,dış gebelik tecrübesi olsun istiyorum ve sonrasında çoğu kişiyi normal hamilelik yaşatmış olsun istiyorum. hakan sabırlı da öyledir mutlaka.
bana da kahraman koldaydan çok bahseden oldu. ama inan hiç tanımıyorum

Son düzenleme:
egepol bu konuda çok iyi sanırım. bana bir tanıdığım da gökalp bey var ona gidiyorum demişti. ben tanımıyorum tabi.
dış gebelik yaşayanlarla nasıl ilgileniyor,dış gebelik tecrübesi olsun istiyorum ve sonrasında çoğu kişiyi normal hamilelik yaşatmış olsun istiyorum. hakan sabırlı da öyledir mutlaka.
bana da kahraman koldaydan çok bahseden oldu. ama inan hiç tanımıyorum

dediğm gibi ben dış gebelik geçirdiğim zaman gitmemiştim hakan beye bu hamileliğimde tanıştım onunla ama dış gebeliğimle ilgilenip patoloji sonuçlarımı falan istedi benden egepolde bi gökalp bey bide hakan bey çok yoğun ve ilgi gören doktorlar gitmeni öneririm

hey gidi günler hey hepimiz bu topikteydik bi arkadaşımız açmıştı ayşe hepimiz dış gebelik yaşamıştık ben burda tanıdın dış gebeliği benimkisi en kötü olandandı hem iç hem dış doktorlar anlamadı 2 kere kürtaj yin eyok taki iç kanamayla ölümden döndüm tek tüpümüde aldılar yaşım o zaman 21 bir oğlum vardı kardeşi olsun istedim olmaz artık dedim burda kızlarla hep konuştuk olurmu olmazmı umutsuzduk aramızda biri gebe kalın ca havalara uçuyorduk bizimde olur ben umudumu kaybetiğim anda kızım geldi doktor hep bana diyordu kafandan çıkartığın ay gebe kalacaksın öylede oldu tek tüple sonradan 2 yegebe oldum ama oğlum karnımda öldü hemen hemen bütün arkadaşlarımız gebe kaldı sağlıkla yavrularını kucağına aldılar şimdi 2 yi bekliyorlar demek istediğim kafanıza takmayın dış gebelik kötü ama yine gebe kalınıyor yüce rabim istedikten sonra her şey olur bayadır buraya yazmamıştım bütün arkadaşlarımı çok özledim

slm kızlar...
öncelikle yeni gelen arkadaşlara geçmiş olsun,rbbim tekrarını yaşatmasın,en kısa zamanda bebişlerine kavuştursun onları inşllh...
bu aralar pek giremedim,hepinizi özledim,birkaç sayfa okudum.çok fazla geçmişe gidemedim.defnenin babası vefat etmiş.allah rahmet eylesin,rabbim sabır versin.bebeğinide kucağına almış,allah onada sağlıklı ,hayırlı,uzun ömür versin inşllh.
uconcum nehirimiz ilk dişini çıkarmış.kilosuda çok iyi mşallah.dönmeye,oturmaya başlamış.okurken inan gözlerin doldu.bizde görecekmiyiz o günleri diye.
bende 12 haftalık oldum.çok şükür normal hayatıma döndüm artık.gebelik sorunlu geçtiği için haftada yada on günde çağırıyor dr.geçen hafta gittiğimizde büyük ihtimak kız gibi demişti.hatta ucon senin dediğin aklıma geldi dedim malum oldu demekki.bu hafta gittik erkeğe benziyor dedi:)şaşırdım.bir haftada kendimi hemen alıştırmışım kız olacak diye.bu cuma tekrar çağırdı.bakalım ozaman ne diyecek:)hayırlı sağlıklı olsunda inşllh,önemli değil.psikolojimde eskisine göre daha iyi psikoloğa devam ediyorum.psikiyatriye götürmedi eşim.psikoterapide iyi geldi sanırım.eve kapanmakta beni kötü etkilemişti.şimdi kanamalar kesildi çok şükür ve artık normal hayatıma dönünce kendimi daha iyi hissediyorum.
mide yanması bendede var.çok zor bir durum.gaviscon falan geçirmiyor.tüpbebek dr profesör.gebelikte lansor türü ilaçlar zararsız kullanabilirsin demişti.özellikle 3. aydan sonra kullanılmasında hiçbir sakınca yokmuş.mecbur kaldığımda kullanıyorum ara ara.çok rahatlatıyor tavsiye ederim.
bu arada benimde çok çarpıntım oluyor karam.nefes darlığıda yaşıyorum .dr söyledim kardiyolojiye git dedi.netten biraz araştırdım gebelikte olabiliyormuş.yinede gitmeyi düşünüyorum.inşllh bir sorun yoktur.ara arada karnımda kramp ve ağrılar oluyor.sabah rahmin olduğu bölgede ağrı ile uyandım.bir süre sonra geçti.bunlar normal mi sizce kızlar.
en yakın doğum Serap'ın sanırım.rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir şekilde önce seni sonrada sıradaki bütün arkadaşları bebeklerine kavuştursun.sağlıklı hayırlı kolay bir doğum olsun inşllh.hani demiştin ya bana her dr gittiğimde kalbi atıyormu acaba diye heyecan yapıyorum,dr daa bana rahat ol 9 ay böyle geçmez dedi demiştin.şimdi aynı şeyi ben yaşıyorum inan:)kalp atışlarını duyunca rahatlıyorum.
biraz uzun oldu kusura bakmayın,öpüyorum hepinizi:16:

dediğm gibi ben dış gebelik geçirdiğim zaman gitmemiştim hakan beye bu hamileliğimde tanıştım onunla ama dış gebeliğimle ilgilenip patoloji sonuçlarımı falan istedi benden egepolde bi gökalp bey bide hakan bey çok yoğun ve ilgi gören doktorlar gitmeni öneririm

sağol pınarcım araştırıcam.
birşey daha sormak istiyorum, benim 1 ay oldu dış gebelik geçireli.
bundan sonra doktora ne zaman gideyim yani korunma süresinin dolmasına 1 ay kala mı yoksa 3 ay korunma sürem dolsun öyle mi?

Kizlar geldik doktordan 15gunde yarim kilo almis oglum cok degil mi sizce? ama gununu yakaladi 32 hafta dolmus gorunuyor dedi 2kilo olmus dedi hersey guzel dedi cok sukur. ucon canim dişiniz hayirli olsun annesinin memişlere Allah kuvvet versin :)

sağol pınarcım araştırıcam.
birşey daha sormak istiyorum, benim 1 ay oldu dış gebelik geçireli.
bundan sonra doktora ne zaman gideyim yani korunma süresinin dolmasına 1 ay kala mı yoksa 3 ay korunma sürem dolsun öyle mi?

ben ameliyattan bir ay sonra gitmiştim sonra doktor iki ay sonra yeniden çağırmıştı gittiğimde de üç ay dolmuş olduğu için korunmayı bırak dedi bence önümüzdeki ay gidebilirsin zaten egepolde gökalp yada hakan beyi düşünüyorsan birbuçuk aydan önce randevu vermiyor yani şimdiden randevunu al derim ben

Ayy ben yerim onu distemi çıkardı. Zaman gerçekten çabuk geçiyor. Ne zordur şimdi nehir için o dış. Yememesi normal o zamancikarsin biraz rahatlar. En azından çorba seviyor. Demiri neden dusukmuski. Sen buyuttundarisi bize indallah. Gunler azaldikca doğum daha yeni gerçek olarak aklıma girmeye başladı.
bu aylarda genelde düşük olurmuş demir.sağlık ocağında 4. ay ilaca başlattılar.doktorumuz 6. ayda başlatıcam dediği için çok bilmişlik yapıp 4. ayda başlatmamıştım.birde hızlı gelişen bebeklerde olurmuş kansızlık.nehir çok hızlı kilo aldı.şu anda ayda 300-400 gr alması gerkirken nehir 1 kilo almaya devam ediyor.doktor bu durum tehlikeli falan demedi ama ben biraz tırstım açıkcası.darısı başınıza.son haftaların özgürlüğünün son günlerinin tadını çıkarmaya bak:)
slm kızlar...
öncelikle yeni gelen arkadaşlara geçmiş olsun,rbbim tekrarını yaşatmasın,en kısa zamanda bebişlerine kavuştursun onları inşllh...
bu aralar pek giremedim,hepinizi özledim,birkaç sayfa okudum.çok fazla geçmişe gidemedim.defnenin babası vefat etmiş.allah rahmet eylesin,rabbim sabır versin.bebeğinide kucağına almış,allah onada sağlıklı ,hayırlı,uzun ömür versin inşllh.
uconcum nehirimiz ilk dişini çıkarmış.kilosuda çok iyi mşallah.dönmeye,oturmaya başlamış.okurken inan gözlerin doldu.bizde görecekmiyiz o günleri diye.
bende 12 haftalık oldum.çok şükür normal hayatıma döndüm artık.gebelik sorunlu geçtiği için haftada yada on günde çağırıyor dr.geçen hafta gittiğimizde büyük ihtimak kız gibi demişti.hatta ucon senin dediğin aklıma geldi dedim malum oldu demekki.bu hafta gittik erkeğe benziyor dedi:)şaşırdım.bir haftada kendimi hemen alıştırmışım kız olacak diye.bu cuma tekrar çağırdı.bakalım ozaman ne diyecek:)hayırlı sağlıklı olsunda inşllh,önemli değil.psikolojimde eskisine göre daha iyi psikoloğa devam ediyorum.psikiyatriye götürmedi eşim.psikoterapide iyi geldi sanırım.eve kapanmakta beni kötü etkilemişti.şimdi kanamalar kesildi çok şükür ve artık normal hayatıma dönünce kendimi daha iyi hissediyorum.
mide yanması bendede var.çok zor bir durum.gaviscon falan geçirmiyor.tüpbebek dr profesör.gebelikte lansor türü ilaçlar zararsız kullanabilirsin demişti.özellikle 3. aydan sonra kullanılmasında hiçbir sakınca yokmuş.mecbur kaldığımda kullanıyorum ara ara.çok rahatlatıyor tavsiye ederim.
bu arada benimde çok çarpıntım oluyor karam.nefes darlığıda yaşıyorum .dr söyledim kardiyolojiye git dedi.netten biraz araştırdım gebelikte olabiliyormuş.yinede gitmeyi düşünüyorum.inşllh bir sorun yoktur.ara arada karnımda kramp ve ağrılar oluyor.sabah rahmin olduğu bölgede ağrı ile uyandım.bir süre sonra geçti.bunlar normal mi sizce kızlar.
en yakın doğum Serap'ın sanırım.rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir şekilde önce seni sonrada sıradaki bütün arkadaşları bebeklerine kavuştursun.sağlıklı hayırlı kolay bir doğum olsun inşllh.hani demiştin ya bana her dr gittiğimde kalbi atıyormu acaba diye heyecan yapıyorum,dr daa bana rahat ol 9 ay böyle geçmez dedi demiştin.şimdi aynı şeyi ben yaşıyorum inan:)kalp atışlarını duyunca rahatlıyorum.
allah sağlıkla versinde ne verirse versin.17. hafta falan kesin sonuç diyorlar cinsiyet için.bilmiyorum bakalım içime doğan olacak mı:)12. haftaya gelmişsin bile.zaman u gibi akıp geçiyor.toparlanmışsın psikolojik olarakta bence her geçen hafta daha iyi olacaksın inşallah.bolca oyalamaya bak kendini.
Kizlar geldik doktordan 15gunde yarim kilo almis oglum cok degil mi sizce? ama gununu yakaladi 32 hafta dolmus gorunuyor dedi 2kilo olmus dedi hersey guzel dedi cok sukur. ucon canim dişiniz hayirli olsun annesinin memişlere Allah kuvvet versin :)

canım 30 lu haftalarda aletin yanılma payı büyük olduğu için 1 haftada 500 gr almış gibi görünmüştür.sen kiloya takma.bebeğimiz bilir işini.sen dikkatli beslenmeye bak gerisini ona bırak:)

ben ameliyattan bir ay sonra gitmiştim sonra doktor iki ay sonra yeniden çağırmıştı gittiğimde de üç ay dolmuş olduğu için korunmayı bırak dedi bence önümüzdeki ay gidebilirsin zaten egepolde gökalp yada hakan beyi düşünüyorsan birbuçuk aydan önce randevu vermiyor yani şimdiden randevunu al derim ben

benim de 1 ayım doldu o zaman 1 hafta sonra gideyim bir doktora memnun kalmazsam egepolden randevu alırım tekrar

slm kızlar...

Çanım bizde seni merak ediyorduk iyi oldu geldin yazdın. Arada haherdar et herşey yavaş yavaş yoluna gihriyor bak endişeler azaldikca psikolojin dahada iyi olacak ama ışte sende yaşamaya baslamissin ya hep bisi bulunuyor. Ama hep iyi dusuniyi olacak inşallah herşey. Canım evet az kaldı benimde rabbim insalla h sağlıkla aldirsin kucagimiza. Kalp çarpıntısı bendede çok oldu ilk zamanlar nefes darlığı problemimde çok oldu canım. Dinlenmeye çalış bol bol. Diikat et kendine öpüyorum seni.

Benimde kontrolum vardı şükür bebisim iyi ama asagidaydi kafası en son artik dönmez demişti doktorum yavaş yavaş doğum pozisyonuna girer demişti ama benim oglusum tekrar dönmüş yukarı. Döner yine dedi bakalım 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. Doğum konusuna yine karar vermedik. Akışa göre bakalım dedi. Çatı muayenesinide 37-38 de yaparız şimdi yapmam dedi. Erken daha yapılan muayene erken açılmaya ve doğuma sebep olabilir dedi. Rabbim inşallah en kolayını ve hayirlisini nasip etsin inşallah.

sağol canım benim evt şanslıyım RABBİME şükürler olsun ama ne bilim korkuyorum o yüzdende morelim bozuluyo ister istemez sana geçmiş olsun canım bu arada sen ne zamn geçirdin dış gebelik?

Ben eylul 2013 de gecirdim canim iki ay boyunca kanamam surdu ne zaman adet dongum baslayacak ne zaman korunmayi birakicam derken doktor birde senin zaten bes alti aydan once olmaz demisti iyice cokmustum ama ilk ay hamis oldum cok skur kimse bilemez rabbim ol derse olur

CEvap veran arkadaslara cok tesekkur ediyorum icim rahatladi biraz olsun
canlarim 5+5 de kahve telvesi seklinde kahverengi ama cok az kanamam olmustu ondan once de bir kac keZ nokta kadar lekelenmelerim olmustu ama dikkate almamistim 5+5 gunu lekenmem var deyince doktor ayrintili ultrasina sokalim dedi orada goruntulendi sag tupume yerlesmis malesef
Smdiki hamileligimde takip falan ettirmedim sadece kendim telefona kurdugum programla yumurtlama gunume gelecek sekilde gunasiri iliskiye girmeye ozen gosterdim doktor sende yumurta tembelligi var bes alti aya kadar hamile kalamazsin deyince hsg yi de daha sonra cektiririm diye dusunuyordum bana supriz oldu simdi bu hamilelik sol overde de 23 mm capinda kist vardi yumurtlama hangi taraftan oldu bilmiyorum bakalim hayirlisi
Benim de hamile kaldığım ay öyle bir kistim vardı ve o overden yumurta oluştuğunu düşünüyorum. Seninde öyle olabilir büyük ihtimalle. Bazen yumurta oluşup salıverildikten sonra folikül kistik bir yapıya dönüşebiliyor ama bu normal bir durum gebeliğin ilerleyen haftalarında kendiliğinden kayboluyor...
selam kızlar...
bu aralar çok fazla giremiyorum sayfalar baya birikmiş.bir sürü yeni arkadaş gelmiş.hoşgeldiniz kızlar.iyice inandım aralık ayının lanetine:)
defne doğum yapmış.gözünaydın canım.sağlıkla büyüt inşallah.
serapcım sıra sende hayırlısıyla...
bahar ne yapıyor ki?
selamettende ses çıkmadı son zamanlarda...
karam yavrum çatlaklar için artık çok geç.lierac çatlak sonrasıda işe yarıyor diye yazıyor üzerinde ne kadar doğru bilinmez.bol bol bebe yağı sür bu aralar.sende 30 lu haftaları gördün iyice yaklaştı artık...
cerol yaramaz çıktı damadımda nede olsa nehirin nişanlısı:)
marla sen nasılsın canım?
pınar ne çektin be:)ama merak etme doğum ssonrası bütün sıkıntılar jilet gibi kesiliyor.
İyiyim bende canım sağolasın. Oğlanın gündüz uykuları yoktu bir ara; cuma günü 2 aylık aşıları vardı bcg falan. Ondan sonra gündüzleri gene uyumaya başladı çok şükür. Geceleri de üzmedi oğlum beni zaten. Tek sorun yapayalnızım. Eşim bir var bir yok. Kendimi hamza hapisanesine düşmüş gibi hissediyorum. Onu oyalayacak şeyler bakıyorum netten. Oyun halıları çok pahalı alsam mı almasam mı kararsız kaldım. Sen tavsiye eder misin uconn? Seninkini çok beğeniyorum ama çok pahalı geliyor. Değermiki alsammıki??
gelelim bana.nehir oldu 9 kilo.taşı taşı sırt ve bel ağrısı hamilelik zamanından daha kötü.ne yapacağımı şaşırdım artık.geceleri yatak batıyor resmen.1 aydır uyku durak bilmeyen kızımın alttan 2 tane dişi çıktı teyzeleri.oymuş meğer yavrumun sıkıntısı.annesinin memesini ısırmaya başladı bile:)ek besinle derdimiz devam ediyor.sebze çorbası hariç bişey yemiyor doğru düzgün.çokta zorlamak istemiyorum ilerde yeme sorunları olmasın diye ama çok canım sıkılıyor bu duruma.yavrumda demir eksikliğide çıktı zaten.demir ilacına başladık.iğrenç bir ilaç bide onla cebelleşiyoruz.nehir artık oturuyor.dönüyor yavaş yavaş sürünüyor.yakında emekleyecek inşallah.zaman su gibi akıp geçiyor.yeni gelen arkadaşlara şimdi bunlar masal gibi geliyordr ama kızlar merak etmeyin sizde allahın izniyle alacaksınız kucağınıza bebelerinizi.sonrada burda şikayetleneceksiniz bizim gibi.emin olun buna.hiç karamsar olmayın.dış gebelikten sonra hamile kalamayan ben duymadım bu topikte.varsada dış gebelikle alakalı değil.hiç korkmayın.
Ayy geçen gece bende rüyamda oğlanın alttan iki dişi tomurcuk vermiş gördüm. Bu keratalar çok hızlı büyüyor ya. Gerçekten zaman su gibi akıp geçiyor. Oğlum 2 aylık ama geçen sene bu zamanlar daha onu meydana getiren yumurta hücrem bile oluşmamıştı...
Tesekkur ederim canim bakalim yarin kont. var oglum o kadar olmus mu? birde benim kalbim cok carpiyor normal mi bu ?
Benim gebelikte çok göğüs sıkışmam oluyordu ama doktora gittiğimde hep sormayı unutuyordum. Bir danış istersen canım..

Aaaa ne demek dış gebelik geçirdin diye sezeryan olmak. Öyle saçma şey mi olur. Ben nasıl normal doğurdum. Ona de ki her doğum bir mucizedir. İkinci hamilelik hakkında kimse yorum yapamaz. Bak bu topiği açan akimera arkadaşımız tek tüple 3 kere hamile kaldı hepsini doğurdu. Hiç kendini üzme canım. Takdir her zaman allahındır...
Bu dönemde hızlı kilo alırlar karam. Hem uconnun dediği gibi ultrasonda ölçülen kilo çok doğru olmuyor. Yaklaşık bir değer oluyor. Bu arada çatlakların mı oluştu? Benimde son ay olmuştu. Maalesef geri dönüşü yok ama sen gene kullan kremlerini düzenli daha fazla olmasın. Ben şimdi lierac ın serumlarından aldım kullanıyorum yaklaşık bir aydır. Çok düzenli kullanamadım pek bir değişiklik yaratmadı. Umarım benimde çatlaklarım biraz hafifler diye ümit ediyorum. Bacaklarımın üstünde, karnımın alt kısmında ve göbek deliğimin çevresinde var :((
Benimde kontrolum vardı şükür bebisim iyi ama asagidaydi kafası en son artik dönmez demişti doktorum yavaş yavaş doğum pozisyonuna girer demişti ama benim oglusum tekrar dönmüş yukarı. Döner yine dedi bakalım 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. Doğum konusuna yine karar vermedik. Akışa göre bakalım dedi. Çatı muayenesinide 37-38 de yaparız şimdi yapmam dedi. Erken daha yapılan muayene erken açılmaya ve doğuma sebep olabilir dedi. Rabbim inşallah en kolayını ve hayirlisini nasip etsin inşallah.
Hmm acaba bana erken yaptıkları için mi açılmam erken oldu. Off valla o kadar çok kişinin elinden geçtim ki ben hamileliğimde herşey sebep olmuş olabilir. İnşallah bebişin gene döner canım. Bizim oğlan çok hareketli desene :)) Allah en hayırlı doğumu nasip etsin inşallah, hadi bakalım sırada sen varsın :))

Kizlarrrt oncelikle yeni yilimiz kutlu olsun,benim pc sizlere omur sikintidan patliyorum aksi gibi telden de cok yavas giriyorum aramiza yeni katilanlar olmus destek olamadim affedin ama hepsi gececek hayirlisiyla. ve cok sukur cbdefne kavusmus evladina darisi basimiza olsun insallah Allah gule gule buyutmeyi nasip etsin. hepinizi ozlemle opuyorum.

cnm ztn cepten gircen bir sure sonra alis pc acmaya zaman olmayack.ben 1kerebactim pc oda esimle konusmk icinecen ac gene dedi efeden firsat olmadi esimin suratini gormeye dusun.

Canım evet sıra bana geldi sanırım rabbim inşallah sıkıntısız benide kurtarsın. Erkek çocuklarının gaz sıkıntısı oluyormuş cidden kızlara göre daha fazla dedi wrkadaslarda alah kolaylıklar versin. Bucurlerin her donembisileri oluyor ışte. Inşallah biran önce rajatlar efemiz Rabbim gazını gidersin güzel mışıl mışıl uykular versin minigine.

Burdaki dostluklar cidden farklı ya birini göremeyince merak etmek tanimadigin halde kırk yıllık dostlaina anlatmadiklarini burdaki dostlarinla payladmak çok farkli. Canana merak ederim iyi olduğunda haber ver demiştim kuzum ya kendine gelip rahatlayinca teletti bana spinal olmuş bebeğini görmüş çok tatlı diye anlattı. Doğum sırasında hepimize dua etmiş canım ya. Ve sizlere çok selam söyledi kızlara sen haber ver dedi . Yılın son bebeği poyraz geldi. Inşallah 2014 ün ilk bebeği olarakta benim Kaan Emir'im sağlıkla gelir annesine. Banada dua edin kızlar.[/QUO

cnm kaan emir guzel isim hhatta emir en yakin ark.cocugu ama cok yaramaz oluyorlr iki isimde oyle bari birini bizim ki gibi uslu biseyler koyun dengrlsesin.cnm gaz kacinilmaz olucak o yuzden dogumdn snra 2hafta gaz yapici bisry ztn yiyemiyorsun ama snrasinda ki 1hafta stok yap kendine 2gunden snra baslar gaz sikintisi .bizimnsuan hafifledi cunku yediklerime cok dikkat ediorum] gaz onleyci bibern aldim ki kesinlikle hepinize tavsiye dlederim aventin ki ama ben dr.brown aldim hic memnun deilim avent alcm simdi .

Selam arkadaslar
Ben aylul ayinda dis gebelik gecirdim cok sukur ki tupum saglam sadece bebek alindi icinden. 2 ay kanamam devam etti kanama bittikten sonra sadece ilk adetine kadar korun dedi doktor aralik ayinda korunmayi birakmistim ilk hamileligim 5 ayda olmustu yumurta tembelligi var o yuzden bes ay surmus demisti doktor simdi hic beklemzken sadece bir ay denemeyle hamile kaldim cok sukur 4 haftalik hamileyim ama hsg falan cektrmedim birdaha dis gebelik yasamaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi dis gebelk sonrasi hsg cektirmeyip normal gebelk yasayan hem muyluym hem endiseli cok korkuyorum rabbim hepmize hayirlisiyla tezelden evlatlar nasip etsin

kizlar yazmis ztn ama bende yazim cnm hsg cogumuz cektirmedik .ben cok arastirdim kafayi cok taktim kesin cektircektimki o ay hamile kaldim.
hsg cozum deil ayrica karam yazmis sana .

Kizlar ya gecen hafta karnimin altı cok acıyor ne bu böyle bir bak bakalım dedim eşime ne oldu böyle mosmor olmust dedi aynaya baktığımda şok oldum ben çatlak kremini o kadar alta surmedim hiç ve o kadar aşağısinin catladigini da kimsede gormedim simdi bepantenolun çatlak kremini aldım morluklar geçti ama kırmızı çatlaklar çok kötü morelim bozuldu oysa bir gün atlamadan kullandım kremleri şimdi extra kayısı yağı sürüyorum bi sakincasi yoktur degil mi yada başka çaresi olan var mi
cat
cnm ya aynen benimde o asagilr catladi hemde senin haftalarinda ck moral bozuldu ve halada ne yaptiysam gecmedi.
bio oil alcm simdi dedigin gibi kirmizi catlak beyaz deil mi ya neden bu kirmizi ilk kez bi catlagim oldu efem sagolsun :)))
hamileykn cok takiyorsun ama dogurunca unutuyorsun aman bosver bebesin hatirasi iste bakip guzel gecen hamilelihini hatirlican

arkadaşlar bende 7 aralıkta dış gebelik geçirdim değerlerim yüksek olduğu için laparoskobi yapıldı.( son değerim 3250 idi. ) ikiz gebelikten şüphelenilmişti. gerçekten ikiz dış gebelikmiş. sağ tüpte kalmışlar. tüplerime zarar vermeden kesi atılıp dikilerek ameliyat oldum üstüne kürtajda yapılmıştı. henüz dikişlerim düşmedi bugün doktora gittim. 2 regl dönemi korun sonrada hsg yapalım dedi. ben biraz kararsızım. özel hastanede 700tl. anestezili. doktorum kendisi yapacak. kararsızlığımın nedeni gerçekten gerekli mi , başıma tekrar böyle birşey gelme olasılığı azalacaktır eminim ama anesteziden korkuyorum. korkmak değilde o iğrenç kokusu ve ayılma zamanı beni rahatsız ediyor.

cok gecmis olsun doktorun ameliyat esnasinda bakmamis mi tuplerine neden tekrar bakilsin istiyor.ahrica hangi sehirdesin ist.agrisizanestesiz yerler var.

selam kızlar nasılsınız? topiğe yeni gelen arkadaşlar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.

cbdefne gözünüz aydın canım maşallah bebişine analı babalı büyüsün inşallah.Darısı önce serap sonra karam ve sonrada bana...

Kızlar benim hamileliğim ağır geçiyor daha önce de bahsetmiştim bu sıralar çok şiddetli mide yanmalarından şikayetçim ve geceleri uyku uyuyamaz oldum bu konuda bana yardımcı olcak bildiğiniz birşey varsa paylaşın lütfen

ahh ahhh o mide yanmasindan az ckmedim .agladigimi yemek yiyemedigimi biliyorum sirtm gogsum agrirdi ve benim ne yaparsam gecmezdi hele muz derler bana hic ii gelmezdi tam tersi sirtima yapisirdi cok agrirdi snra ilk sut ve gavisgon biraz isebyarardi .eger birbsaci olmasin her yerinden isircam demistim ameliyathande her yeri duzgun mu diye baktiktn snra saclsrina baktim ar mi diye masallah cok sacli dogdu dusun o kdr etkiledi beni sacina bakim :))
ama dogumdn snra heps geciyor unutyorsun o kokuyu alinca gene olsa gene yasarim o yanmalari diyorsun.
allahim isteyen herkese saglikla hayirlisyla nasip et.

kızlar merhaba bnde dış gebelik geçirdim en son 17 ekimde adet gördüm 5 gün sürdü ardan 3 gün geçince tekrar sancıyla kanama başladı bi kaç gün sonra doktora gittim bi kaç tahlih istedi ve hamile olduğumu ama düşük yaptığımı söyleydi değerlerim düşmesini beklerken bende aniden acayip bir sancı ölüyoru sandım ambulansla hastaneye kaldırıldım ve dış gebelik geçirdiğimi ama kendiliğinden sonladınğını söyledi doktor ameliyata gerek yok dedi 10 gün sonra tekrar çağırdı dün tahlil yaptırdım tekrar değerim 8 çıktı düşüşte yani ama halen kahverengi akıntım var 2 aydan fazla oldu ya fenalık geldi bunaldım artık ne zaman geçer sizce bu lekelenme:(

gecmis olsun bence sukuret kolaybatlatmissin kanama herkese gore degisir benim 3gun falan olmustu mesela ama kiminin 40gun surende.

canlarim buyun sayfalari okuamadim insalah okucam okudugum kdriyla cvp vrrdim ama bu ne ya her sene bu aylarda dis gebelik atiyor dikkat ettiniz mi bizlerde bubaylarda yasamadik mi aaaa bu arada 2sene once bugun dis gebeligimdeki hamileligimi ogrendgim gun sevinmistik ama dahq hbrimiz yoktu dis gebeliten hatiliyormusunuz gecen sene hic unutmicam galiba kucagma bebisde alsam diordum ya unutuluyor ve etkisi hafifliyormus ama tamamen deil sanirim zmn gerek.saat 4 efe ustune kdr isemis ustunu degistirdm emzirirken okuyorum sizi geceleri :))simdi uyudu kucagimda insallah yerine alirken uyanmaz.yeni dis gebelik yasayan hrrkese cok gecmis olsun umudunuzu asla kaybetmeyin burda ne hkayer var.
optum sizi seviyorum ytn gece gene yazarim.

Back
X