Bahar özel msj atmıştım amam görmedin sanırım.bende rahimde yapışıklık çıktı ameliyatı oldum.2 haftalığına spiral taktılardı.estrofem kullanıyorum.3 şubatta spirali çıkardılar.climana fort plaster bant verdiler 2 haftalığına.bu bant internette embriyo transferi sonrası veriliyomuş genelde kk da da öyle okudum.ama aklıma takılan bana erken niye verdi ki doktor sen az çok bilirsin.inşllh en kısa zamanda bir evlat sahibi olursun arkadaşım.belki rahim filminden sonra hemen hamile kalırsın.çünkü rahim filmi sonrasında tüpteki tıkanıklıklar açılabiliyor.normal yolla hamile kalabiliyorsan tüp bebeğe hiç başlama bence.maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç.ayrıca ben geçen sene tüp bebek yaptırdım ve sonucunda dış gebelik geçirdim.yani tüp bebekte dış gebelik olmayacak garantisi yok.hatta araştırmalarımda destekleyici tedavilerle hamile kalanların ,doğal yolla hamile kalanlara göre dış gebelik olma riski daha yüksek olduğunu öğrendim.rabbim hakkında hayırlı olanı versin,en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebişler versin inşllh...
kızlar günlerdir sırtım ağrıyordu son bikaç gündür ağrı belime doğru inmişti.bugün resmen kitlendim kaldım elimde çaydanlıkla.eşim nerdeyse ambulans çağaracaktı o kadar yani.sonra yavaş yavaş açıldım ama ağrılarım çok şiddetli.dua edin iyileşeyim biran önce.nehire bakamadım bugün.allahtan babası evdeydi ama pazartesi napıcam bilmiyorum çok moralim bozuldu.
Merhabalar karam. Temmuz gibi bu topiğe gelmiştim. Sen de o zamanlar Dr arayışındaydın. Balıkesirdendi galiba. Bursada arastıryodun limediyse bebeğimi kucağına Almana cok az zaman kalmiş. Cok şükür bende ondan sonra 1 aşilama daha olup negatif sonuçlandı. Ama Eylül'de kendiliğimden hamile kaldım cok şükür. Rabbim kucağımıza da almayı nasip etsin şimdiden hayırlı doğumlar canım.
serap canım, hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağlıkla kucağına aldın Allahım bundan sonrada mutluluklarını göstersin.
karam, sıra sende sende sağ salim kucağına alırsın inşallah :)
topiğin ilk sayfalarından beri sizler bizim umutlarımızsınız, dilerim rabbime bizlerde evlat sahibi oluruz birgün.
bendeki gelişmeler de şöyle; bu ay adetimle birlikte rahim filmi çekilicem anestezili. sağdan dış gebelik geçirdim,doktor sol tüpümün durumunu merak ediyor sonuca göre normal yolla mı yoksa tüp bebekle mi devam edeceğim netleşecek.
tüp bebeği de ben istiyorum dış gebelik tekrar yaşamak istemiyorum çünkü yaşım 36.. yumurtalarım maaşallah güzel. ama yaş geçip gidiyor..
dilerim bende tüpümde değil de rahmimin içinde büyüyen sağlıklı bir bebeğe sahip olurum bu yıl.
kızlar günlerdir sırtım ağrıyordu son bikaç gündür ağrı belime doğru inmişti.bugün resmen kitlendim kaldım elimde çaydanlıkla.eşim nerdeyse ambulans çağaracaktı o kadar yani.sonra yavaş yavaş açıldım ama ağrılarım çok şiddetli.dua edin iyileşeyim biran önce.nehire bakamadım bugün.allahtan babası evdeydi ama pazartesi napıcam bilmiyorum çok moralim bozuldu.
Bahar özel msj atmıştım amam görmedin sanırım.bende rahimde yapışıklık çıktı ameliyatı oldum.2 haftalığına spiral taktılardı.estrofem kullanıyorum.3 şubatta spirali çıkardılar.climana fort plaster bant verdiler 2 haftalığına.bu bant internette embriyo transferi sonrası veriliyomuş genelde kk da da öyle okudum.ama aklıma takılan bana erken niye verdi ki doktor sen az çok bilirsin.
kızlar yeniden merhaba benim dış gebelik sonrası 4 ay geçti bu hafta itibarıyla korunmayı bıraktım ..İYİ DİLEK VE DUALARINIZI BEKLİYORUM umarım herşey benim için ve diğer arkadaşlar için iyi bir şekilde gelişir....Allah hepimizin yardımcısı olsun ....dularınızı eksik etmeyin ne olur çok ihtiyacımız var ben de burdan güzel haberler paylaşmak ve arkadaşlara umut olmak isterim....Allah kimseye bir daha dış gebelik yaşatmasın sağlıklı bebekler versin bizlere...annelik duygusunu yaşatsın bekleyen tüm herkese
Canım nasılsın? Doğumuna az kaldı valla şimdi takviminden gördüm. Ağrın sancın falan oluyor mu? Son durumların nasıl??
canım çok iyi hatırlıyorum biz de badana boya işleri bitsin de osman beye gidelim diyorduk ki Rabbim ol dedi kendiliğinden geldi bebeğimiz sizinde kendiliğinden olmuş ne güzel Allahım kucağımıza aldığımız günleri de gösterecek inşallah. senin de bebeğin hayrlı uğurlu olsun ilk başlarda bu 9 ay nasıl geçecek diye düşünüyor insan ama inan göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor.
Valla biz acaip büyüdük etrafa gülücükler saçıyor oğlum. Hergünü ayrı güzel büyüdükçe tatlandı kerata. Tabi siz birbirinizi facebook dan görüyorsunuz di mi :) Benim facebook yıllaaaar önce kapandı bir daha açılmamak üzere. Profil resmime koyayım bende şimdi aklıma geldi, sonradan kaldırırım. Canım küçük sancılar çok önemli değil. O doğum sancısı gümbür gümbür geliyor zaten ama hastaneye çok uzak değilsinizdir inşallah. Suni sancıyı bende tercih etmiyorum ama hastaneye randevulu gider gibi gittim. Ne kadar sancı varsa hastanede çektim. Aslında benim doğumum çok daha kolay olurdu ama bizim kerata eli kulağında geldi. Kafa ve kol beraber çıktı. İnşallah seninki daha kolay olur. İlk doğumlar uzun sürüyor o yüzden sancın gelse bile hastaneye yetişemem diye düşünme. Ay şimdi doğum anım gözümün önüne geldi çok heyecanlı ya. İnşallah kolaycacık bir normal doğumun olur canım. Artık gün sayıyoruz :))ah canım benim ağrım sancım var hatta off çekmeye başladım ama her off dediğimde vicdan azabı çekiyorum doktor artık heran bekleyin dedi ağrın sancın olursa gel dedi bu hafta içi sancın olmazsa cumartesi gel kontrole dedi böyle ufak sancıları kafama hiç takmıyorum ne zaman ki çok şiddetli başlar sancılar evde o zaman giderim hastaneye öyle suni sancı falan versinler istemiyorum, fakat son kontrolde kordon boynunda çıkmıştı ama kordonun içindeki akış normal dedi cumartesi nstye girdim ordada normal herşey doktor çok hareketli maşallah diyor gerçekten hareketli oğlum içimde kıpır kıpır maşallah diyeyim ben de çünkü biraz kıpırdamazsa telaşa kapılıyorum.
siz nasılsınız hamza bey büyüdü ama biz göremiyoruz
Evet canım doğru söylüyorsun. Müdehaleden önce az az yükselir ama iğneden sonra ilk 3 gün yükselir sonra düşer onunda nedeni ilaç hücreleri parçaladığı için içindeki hormon açığa çıkıyor sonra vücuttan atılıyor. Atılma sürecinde de düşer. Ameliyattan sonra da direk düşüyor çünkü bütün gebelik alınıyor. Genelde kendi kendine sonlanmaz dış gebelik çoğunlukla müdehale gerekir. Dış gebelik olmadığı için çok şanslısın diyebilirim çünkü kimyasaldan çok daha zor bir süreç oluyor. Bununla geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın inşallah...kızlar derdımı dınledıgınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız için çoook telekkür ederim. benden sonrakı arkadaşlarada örnek olması için yazıyorum
beta hcg 2 3 gun ara ile
75.00
115
68.80
79.80
56.55 ksurunu net hatırlayamadım
7.4 bugünkü sonucum daha doktora gostermedım.
dış gebelıkde değer yükselmeye devam edıyor az az kımı zaman az da olsa düşüyor ama şanslı insanlar harıc mudalesız sfırlnmıyo okuduklarımdan buları anladım. yanlışsa düzeldin lütfen.
benım beta hcg 150yı bıle gormedı bı 68.80den sonra 79.80 oldu az bır yukseldı orada bende acaba dış gebelik mı dıye şüphelendim çok şükür değilmiş
inşallah hepimiz kucağımıza alabılırız bebeklerımızı hepinizi öpüyorum
Bahar özel msj atmıştım amam görmedin sanırım.bende rahimde yapışıklık çıktı ameliyatı oldum.2 haftalığına spiral taktılardı.estrofem kullanıyorum.3 şubatta spirali çıkardılar.climana fort plaster bant verdiler 2 haftalığına.bu bant internette embriyo transferi sonrası veriliyomuş genelde kk da da öyle okudum.ama aklıma takılan bana erken niye verdi ki doktor sen az çok bilirsin.
çok geçmiş olsun cnm.kusura bakma görmedim inan mesajını.sen tüp bebek tedavisine başladıysan eğer tedaviden 15-20 gün önce rahim duvarını kalınlaştırmak için veriyorlar ama benimki bant değil estrofem tabletdi.oda zaten östrojen hormonu.bant kullanalarıda okudum nette.eğer gebelik oluşursa kalp atışları duyıulana kadar devam ediliyor ilaca.inşllh en kısa zamanda kavuşursun bebeğine
Merhaba arkadaşlar bana da yardımcı olabilirmisiniz. Geçen Çarşamba günü beta değerim 110 çıktı, cuma günü değerim 81 e düşmüştü. Bugün tekrar bakıldı 107 çıktı. 20 gündür de kanamam var. Düşük yapıyorum zannediyordum fakat düşük olsaydı bu değerin 40-50 lere düşmesi gerekiyormuş. Bugün muayene de oldum 4, 5 cm laik kıstım varmış. Cumartesi günü tekrar beta bakılacak doktorum dış gebelik olabilir dedi. Düşüğe alıştırmıştım kendimi ama dış gebelik çok zor bildiğim kadarıylabeni de bilgilendirirmisiniz.çok üzgünüm. 18 Ocak'ta kanamam başladı adet oldum zannettim, daha 1 ay bile olmadı beta pozitif çıkamazdı herhalde. Sanıyorum daha önce hamile kaldım fakat yeni düşük yaptım
Oğluşun hayırlı olsun baharcım. Topiğimize bir erkek daha geliyor hadi bakalım. Valla ben sizleri gördükçe bu aralar özenmeye başladım 2. ye. Ama benim için emzirme de bir o kadar önemli. O yüzden başarabilirsem 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum kesintisiz. En yakın tarih ağustos 2015 de hamile kalabilirim. Ondan sonra 2. nin yolu açık :)) Bizde 3 aylık olduk teyzesi; dün asm'de 6300 gram geldi üstü başıyla. BCG aşısıda tutmuş çok şükür. Ama biz o kafa olayını başaramıyoruz bir türlü. Ben ne kadar çevirsemde yastıkla desteklesemde bir şekilde o gövdeyi kaydırıyor gene sağa çeviriyor kafayı :)) Zamanla düzelir diyorlar ama bakalım. İlerde derse benim kafam niye yamuk sen yaptın oğlum dicem :)) Daha hiç yan yatırmadım ama biliyorum yatırsam bile o gene kendi pozisyonunu alacak. Öpücükleri iletiyorum baharcım. Bizde seni öpüyoruz :))
Sonuda benzer canım sen hiç merak etme. Benimhalaumudumvar arkadaşımız dışında abartmıyorum hepimiz hamile kaldık ki o arkadaşımızda tüp bebeğe gidiyor onunda haberlerini bekliyoruz. Değerlerin düşüşte canım, 1-2 haftaya sıfırlanmış olur. Benim adet düzensizliğim yoktu herşey üniversite 2. sınıfta başladı. Ondan sonra da ipin ucu kaçtı mecburen ilaç kullandım...
Aslında gebeliğin ilk haftalarında yaşanan düşükler kalitesiz yumurta ya da spermden ötürü oluyor ki bunların düşükle sonuçlanması iyi birşey. Düşük olmadığında anomalili bebekler dünyaya geliyor. Bu açıdan kendini şanslı sayabilirsin. Betan artık düşme eğiliminde hücre çoğalması yani bebeğin büyüme olayı gözükmüyor. Bebek büyüse betan da artardı. Bu bir süreç alıyor maalesef. Sürecin sonunda inşallah sende hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde hamile kalacaksın :))
Bu değerlere dış gebelik olabilir mi diyor yuh artık. Değerlerin iki değil üç kat artmış görmüyor mu?? Bende böylesine denk gelmiştim de boş gebelik demişti bana şimdi ne kadar mahçup bize karşı. Ama olsun ben kendisine kızmıyorum hatalar bizlere mahsus. Karından görünmüyorsa vajinal görünür illaki. Çok sevindim canım kesenin görülmesine. Kalp atımı haberini de bekliyoruz tez zamanda...
Canım kitabı almak için dışarı çıkmana gerek yok internetten kitapyurdu.com dan sipariş verebilirsin.
Sling konusunda da bende anneme binbir rica zor diktirdim. İlk ay kullandırtmadılar bana iki anne de. Bebeğin kemikleri daha sütmüş onun içinde topak olurmuş falan filan ki ben bu taşıyıcıların prematür bebeklerde bile kullanıldığını biliyorum. İkinci ay biraz denememe laf etmediler. Üçüncü ay kimse kalmadı yanımda ve hergün kullanıyorum. Senin çocuğuna göre değil diye birşey yok cerol. Denemeden bunu bilemezsin. Oğlun kucakta duruyor mu o zaman onu rahat taşımak için niye bedenine sarmıyorsun ki? Bunda bebeğine ne kötülük olabilir ki. Nice zamandır kadınlar çarşaflarla sarmışlar bebeklerini. Bunlarda o zamanların modern hali işte. Hem bebeğinin senin kalp atışlarını duyması senin sıcaklığını hissetmesi kadar güzel birşey olamaz. Şu anda hava -2 derece ve ben slingin içine koyup bebeğimi dışarı çıktım süt almak için :)) Slingin içinde uyuya kaldı hemen şimdi mışıl mışıl uykusuna devam ediyor. Ama madem sling diktiremiyorsun taşımak için birşeye ihtiyacın olursa ergo ya da boba bebek taşıyıcı al derim. Onlar hem slingden daha rahat takılıyorlar hem de kanguru formatında ürünler ama normal kangurulardan çok daha sağlıklılar. Şimdiki hedefim onlar; boba alıcam ama yeni renklerin gelmesini bekliyorum. tuniko.com da satılıyor hem de sahibi türk bir anne; takip ediyorum bakalım. Aldığım zaman onla ilgili yorumları da yazarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?