cnm bende 2.gebeliğimde dış gebelik yaşadım değerlerimde 5800 lere kadar çıkmıştı ama ben yinede kürtaj olmadım.tek doz iğne yetti bana .düştükten snr 3 ay korundum 4.ay 2.oğluma hamile kaldım ve doğurdum ondan 1 sene snrda 3.oğlumu doğurdum vede bende ilk oğlumdan önce pkosluydum doğum kontrol hapı kullanmıştım ayrıca bitkisel bi kürler kullanmıştım 3 ay doğum kontrol hapını kullandım kestiğim aydada ilk oğluma gebe kalmıştım.sende canını sıkma.bu sağlıklı bi gebelik olmayabilir ama eminim bikaç ay snr tekrar gebe kalacaksındır..sadece gerçekten buna inan bol bol dua et.rabbim nasip decektir..:13:
canım daha değerin çok düşük telaşlanacak birşey yok yani kanama için diyorum yoksa içinin acıdığını adım gibi biliyorum ama önemli olan senin iyi olman iğne ve kürtaja gelince kürtajı yapıyorlar çünkü rahim içi kalınlaşma oluyor ve iğne etkisini göstermiyor fakat senin değerin düşük olduğundan böyle birşeye gerek olacağını düşünmüyorum.
1 yaşındaki çocuk bile huy değiştiriyormuş.kimbilir daha ne huylar görücez marla.sen birde diş çıkarırken gör ne huy değiştiriyorlar.2 haftadır gece uykusuzluklarından tükendim.dün gece 2 kere kalktı zil takıp oynayacaktım resmen:)Canım süper değerlerin ben dedim zaten bu rahimiçi gebelik olmuş :)) pazartesi günkü değerlerinde 5000 civarında falan gelir heralde. Karından görülebilir artık. Ama bazen doktordan ve cihazdan kaynaklı göremiyorlar. Benim başıma gelmişti ve doktorum boş gebelik gibi duruyor bile demişti. Üstelik kan değerim çooook yüksekti; yani bir hafta öncesinden 8000 di başka bir doktor görmüştü o yüzden tekrar ölçtürmemiştik...
Muhabbetler değişiyor sürekli ama ben hep burdayım uconncum. Cerol uğramıyor eskisi gibi yokluğu hissediliyor. Ben desen işte hamza 3 aylık oldu. Geçen iki gün huysuzluğu vardı. Eyvah dedim oğlan huy değiştiriyor ama allaha şükür akşam gene moduna girdi. Çocuğun o kadar çok farkındalığı arttı ki büyümesini izlemekte çok ilginç oluyor. Yine geçen haftalarda ciddi bir kaka problemimiz oldu 4 gün hiç kaka yapmadı ama çok şükür bir çay kaşığı zeytinyağı işi çözdü. Şimdi gene günde bir kere de olsa kaka yapıyoruz. Bir de acaip kokmaya başladı oğlanın kakası; bağırsak florası oluşmaya başladı ne var ne yoksa sindiriyor artık. Sürekli evdeyiz şöyle havalar biraz ısınsa da dışarı çıksak diyorum oğlanı da slingin içine koyup. Bebek arabası aldım ama hiç kullanasım yok sling daha çok hoşuma gidiyor. Pazartesi kontrolü vardı ona da gidemedik. Kilo alımı yavaşlıyor sanırım. Geçen ay üstü başıyla 5280 gram gelmişti şimdi evdeki tartıda 6100 çıkıyor. İnşallah bu haftaiçinde birgün gidip hem bcg skarına baktırıcaz hem de kilosuna. Biz de durumlar böyle bacım. Nehir hanım iyice büyüdü maşallah. Senle ikimiz doğuracaklara özeniyoruz inşallah ikincilerimiz hayırlı bir zamanda sağlıkla gelirler uconn. Şu kilolarım olmasa şimdi hamile kalsam üzülmem :)) Şaka bir yana bende 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum oğlumu ondan sonra sıradaki gelsin :))))
ayyy canim supersin bendr sabah oglen yaptim aksama fena geldi rahatladi yavrum.
sen emzirme sanati kitabini onermistn dimi.ama icinde sadece emzirme yok dimi hersey vardr.
uconnnn cnm kac ndir konusamiyoruz sen ne zmn ise doncen bu arada bir dahaki yil mi.ben baxen calissam mi diyorum ama efem napar memesiz.
kızlar çok şükür serapta sağlıcakla yavrusunu kucağına bugün 11 de doğum yapmış allahım çok duygulanıyorum doğum haberleri geldikçe daha geçen yıl bu zamanlar birbirimize destek oluyorduk ne zaman hamile kalıcaz diye düşünürken çok şükür sıra sıra sağlıkla yavrularımızı kucakladık darısı karam sana olsun inşallah ve sıradaki bütün arkadaşlarımıza.
Benimde o kadar uzun sürüyor. Üniversitedeyken merakımdan denemiştim ne kadar süre adet olmıcam diye tabi o zaman bilmiyordum pkos olduğumu. 6 ay adet olmadım doktora gittim. Eğer gelmeseydin daha da adet olmazdın dedi bana. O zaman pkosun çok lafı geçmemişti ama iş hayatına başladıktan sonra pkosu tanıdım diyebilirim. 7 sene doğum kontrol hapı kullandım adet olabilmek için evlenmeden önce. Evlendikten sonra bıraktım ama yine düzensizlik geri gelmişti ve bu sefer işin kötü tarafı ovulasyonum da yoktu. Ovulasyon indüksiyonu için klomen kullandım ve ilk ay hamile kaldım ama dış gebelikti. Sonra 3 ay korunduk o ara rahim filmi çektirdim temizdi. 3 ayın sonunda denedik olmadı ve yumurta takibi yaptırdım yine ovulasyonum yoktu. Mecburen klomene tekrar dönmek zorunda kaldım. Dış gebelikten sonra kist oluşmuştu tüpümün üzerinde ve klomenin yan etkisi kistleri büyütüyordu. Benim kistte 10 cm olmuştu doktor ısrarla ameliyat istedi. Ama ben son bir klomen denemek istedim eğer tutmazsa ameliyat olurum dedim. Son klomende yumurtalıklarım hiç cevap vermemişti bu sefer ilaçla da ovulasyon olmamıştı. Artık ameliyat tarihi alıcaz derken doktor adet ol gel 3. günü ameliyat dedi. Ama ben her zamanki gibi adet olmadım 35. gün doktorun ısrarıyla kan verdim eve geldiğimde 61 di pozitifti değerim. Çok kızdım laba bir insanın duygularıyla bu kadar oynanmaz şunlara bak başkasının sonucunu bana yazmışlar diye :)) Kabullenmem birkaç dk sürdü yani. Rabbim çok büyük bana bebeğimi nasip etmişti hemde doktorun hamile kalamazsın dediği ayda. Ben son klomeni denerken hayıt suyuda almıştım ameliyattan sonra başlıcaktım kullanmaya :)) Şişe öyle duruyor hiç ellenmedi...canım çok sağol cevapladığın için. benım pcoda ileri boyuttaydı geçen seneye kaadar 2 3 4 5 6 aylarda bır görüyodum ne zaman gelırse ama hayıt kullandım 8 ay sonra troidim içinde ilaç almaya başladım 30 35 arası olmaya başladı. kendiliğimden hamıle kaldım hiç ilaç kullanmadan o kadar kötüyümkı pisikolojık olarak içime kapandım iyice durup durup ağlıyorum degerım çok ılerı degıl evet ama kesın konuşmamaları benı korkutuyor ya dıyorum dış gebelıkse iç kanamam olursa dıye
zaten şuan vajinal olara kanamam var ama daha çok hahve ve sıyah kan şeklınde düşürüyormuyum dıyorum binlerce soru geçiyo beynimden telaşlıyım endişeliim
hayıtı sanada öneririm gerçekten mucize gibi bır bıtkı
1 yaşındaki çocuk bile huy değiştiriyormuş.kimbilir daha ne huylar görücez marla.sen birde diş çıkarırken gör ne huy değiştiriyorlar.2 haftadır gece uykusuzluklarından tükendim.dün gece 2 kere kalktı zil takıp oynayacaktım resmen:)
nehirinde 5 gün kakasını yapmamışlığı var.ek gıdaya geçince gör kokuyu.birde kabızlık sorunu oluyor ilk günlerde.
hamzanın kilosuda pek iyi maşallah.nehir her ay 1 kilo alırken bu ay 300 gr aldı.normal olan bu aslında ama insan ister istemez üzülüyor:)
benim 8 kilom aylardı yapıştı göbeğime gitmiyor ama ben zayıfta olsam almayım henüz bebek yoksa huni takıp gezerim artık:)
16. haftadasın ha ay valla zaman çok hızlı geçiyor.sen ilkinden tecrübelisin belki yakında hissedersin hareketlerini o zaman.bahsetmediğine göre psikolojinde iyi gibi inşallah.hep böyle sağlıkla devam eder inşallah.nehirde canıma okumaya devam ediyor teyzesi.üst dişleri çıkıyor şimdide.gece uykuları sıfır.sürünüyor yerde emeklemeye başlayacak sanırım artık.yürüteç aldık yengeç gibi yan yan gidiyor şuanda:)
Benimde son ay göbeğimin altı çatlamıştı ama baya derinmiş ben geç farkettim. Hatta annem söyledi o şekilde farkettim. Ama doğum sırasında da bacaklarımın üstü çatlamış. Doğumdan sonra kendime gelince farkettim. Şimdi lierac serum kullanıyorum bir aydır düzenli. O kadar pahalı serum ama bir halta yaramadı diyebilirim. Bana doğum hatırası kaldı çatlaklarım(
Bir kere düşmeye başladı mı kolay kolay yükselmez....
Benimki de hep aşağıdaydı 32. haftadan sonra ama hemen gelmiyorlar. Bir de çatı muayenesi bazen kasılmaları tetikliyor ondan mı yapmadı ki?? Gerçi önemli olan doğum yaklaştığında çatının durumu. Benim hep çatım müsaitti ama doktorum sancıların başladığında tekrar bakıcaz demişti. Doktorun sana güven vermesi de çok önemli. Gittiğin hastanenin ebeleriyle de tanış normal doğum olursa onlarla daha rahat diyaloğa geçersin seni rahatlatırlar. Hadi bakalım hayırlısıyla doğum haberlerinizi alalım kızlar :))
Valla bende özendim, tekrar hamile kalıp doğurasım var :)) Maşallah baharcım 16 haftalık olmuşsunuz. Cinsiyeti belli mi bebeşimizin? Bizim oğlanda iyi ama dün ve bugün pek huysuz. Cuma günü tam 3 aylık olmuştuk; yavrumun huyu mu değişiyor bilmiyorum. Bir gülerken birden ağlamaya başlıyor sonra tekrar gülüyor. Uykuya hemen geçmiyor o arada kendide bizde sürünüyoruz resmen. Bir de hep sağa dönderiyor kafasını yatarken o yüzden kafasının sağ tarafı dümdüz oldu. Arkadan baktın mı yamuk görünüyor resmen ona canım sıkıldı. Doktora sorduk kafayı kenardan yastıkla destekleyip sola dönderin dedi. Öyle yapıyoruz ama bu seferde bedenini hareket ettirip yastıktan kurtuluyor tekrar sağa çeviriyor kafayı. Bugünlerde uykuya geçmesi problemli hiç elleyemiyorum kafaya uyanacak diye. Ah ahh herşeyine dikkat etmek gerekiyor bu kerataların....
Bence dış gebelik olamaz bu değerlerde. Olsa olsa yerleşme kanamasıdır o bende de olmuştu...
Canım inşallah düzelir, bir bakarsın bir sonraki ultrasonda boynunda çıkmaz. Şimdi o çok hareketlidir ondan olmuştur. İnşallah kendi kendine düzelir tekrardan...
Benimde o kadar uzun sürüyor. Üniversitedeyken merakımdan denemiştim ne kadar süre adet olmıcam diye tabi o zaman bilmiyordum pkos olduğumu. 6 ay adet olmadım doktora gittim. Eğer gelmeseydin daha da adet olmazdın dedi bana. O zaman pkosun çok lafı geçmemişti ama iş hayatına başladıktan sonra pkosu tanıdım diyebilirim. 7 sene doğum kontrol hapı kullandım adet olabilmek için evlenmeden önce. Evlendikten sonra bıraktım ama yine düzensizlik geri gelmişti ve bu sefer işin kötü tarafı ovulasyonum da yoktu. Ovulasyon indüksiyonu için klomen kullandım ve ilk ay hamile kaldım ama dış gebelikti. Sonra 3 ay korunduk o ara rahim filmi çektirdim temizdi. 3 ayın sonunda denedik olmadı ve yumurta takibi yaptırdım yine ovulasyonum yoktu. Mecburen klomene tekrar dönmek zorunda kaldım. Dış gebelikten sonra kist oluşmuştu tüpümün üzerinde ve klomenin yan etkisi kistleri büyütüyordu. Benim kistte 10 cm olmuştu doktor ısrarla ameliyat istedi. Ama ben son bir klomen denemek istedim eğer tutmazsa ameliyat olurum dedim. Son klomende yumurtalıklarım hiç cevap vermemişti bu sefer ilaçla da ovulasyon olmamıştı. Artık ameliyat tarihi alıcaz derken doktor adet ol gel 3. günü ameliyat dedi. Ama ben her zamanki gibi adet olmadım 35. gün doktorun ısrarıyla kan verdim eve geldiğimde 61 di pozitifti değerim. Çok kızdım laba bir insanın duygularıyla bu kadar oynanmaz şunlara bak başkasının sonucunu bana yazmışlar diye :)) Kabullenmem birkaç dk sürdü yani. Rabbim çok büyük bana bebeğimi nasip etmişti hemde doktorun hamile kalamazsın dediği ayda. Ben son klomeni denerken hayıt suyuda almıştım ameliyattan sonra başlıcaktım kullanmaya :)) Şişe öyle duruyor hiç ellenmedi...
Şimdi bu durumunu bir gebelik gibi değil de bir hastalık gibi düşün iyileşmeye çalışıyorsun. Değerlerin çok iyi kısa zamanda sağlığına kavuşacaksın inşallah. Ondan sonra tekrar hamile kalacaksın sağlıklı bir şekilde inşallah. Defne arkadaşım demiş biz geçen sene bu zamanlar nasıl hamile kalıcaz diye konuşuyorduk şimdi sırayla bebeklerimizi doğuruyoruz bir yandan arkadaşlarımızın hamilelik haberleri de geliyor. Şu an dış gebelik geçiren arkadaşlarda bizler gibi olacaklar eminim. Geçen sene bu zamanlar ben daha hamilelik haberimi bile almamıştım ama şimdi kucağımda 6 kiloluk bir oğlan var :)) Baya uzatmışım bende; yani demem o ki moralinizi yüksek tutun bunlar zor zamanlar ama geçiyor sonra da çocuğun sorunlarıyla uğraşıyorsun. Kanamanın olması güzel canım, beta değerlerini bize de haber verirsin, inşallah düşmüştür epey...
Bizimkininde kilo alımı yavaşladı aslında uconn. Ayın başında 6300 falan tartmam gerekiyordu ama 6000-6100 falan anca geliyordu. Biz 3. ayda 1 kilo değil 800 gram falan aldık. Şubat ayıda kısa bakalım ne kadar alıcak bu ay. Az önce tarttım 6200 dü. Bizimki uykusu geldi de uyuyamadı mı çok fena oluyor oratalığı birbirine katıyor. Hatta meme bile almıyor o zamanlar. Kucağıma alıp sarılıp ninni söylüyorum kulağına sakinleşiyor sonra da becerebilirsem memeye takmaya çalışıyorum. Uyku konusunda da slingde çok işime yarıyor. Slingin içine koyupta uyumadığı zaman olmadı daha. Önümüzdeki aya boba ya da ergo kanguru almayı düşünüyorum taşımak için...
Bu arada benim kilolarda gram gram gidiyor bende çok yememden kısamıyorum sütüm azalır diye. bir ayda bir kilo verdim diyebilirim. Aldığım 20 kilonun 11 kilosu duruyor bir de hamileliğe de 4 kilo fazlayla girmiştim. Yani temizinden 15 kilo vermem lazım(
serapçığım gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun yavrunkızlar çok şükür serapta sağlıcakla yavrusunu kucağına bugün 11 de doğum yapmış allahım çok duygulanıyorum doğum haberleri geldikçe daha geçen yıl bu zamanlar birbirimize destek oluyorduk ne zaman hamile kalıcaz diye düşünürken çok şükür sıra sıra sağlıkla yavrularımızı kucakladık darısı karam sana olsun inşallah ve sıradaki bütün arkadaşlarımıza.
canım gözün aydın inşallah en kısa zamanda sıfırlanır değerin
başı benziyor inşallah sonuda benzer senınkıne. ben bılmediğime gıtmedim hastaneye 6 ay reglım olmadığı oldu 13 yaşında başladım agdet olmaya ama annem hiç bır yerı bılmıyodu benı götüremedi bıde normaldır düzene girer dediler hep bende bılmıyorum ankarayı o zamanlar 18 yaşında gittim hastaneye pco teşhısı kondu taa o zamanlardan bu zamanlara kadar devema ettı dıana 35 kullandım 5 yıl bırakınca gerı bozuldu bana bır hayıt ıyı geldi
şimdi kan sonucumu aldım sırasıyla
28/01/2014 : 115.50
01/02/2014 : 68.90
04/02/2014 : 79.80
06/02/2014 : 56.70 bugünkü sonuç
kimyasal mı dış gebelik mı bılmıyor dr 0 lanana kadar bakıcaz p.tesı gerı gel dedi. bu durumum pcodan mı kaynaklandı dedim kalıtelı yumurta siperm bırleşmesı olmamış dedi. bu değerlere gore sizin fıkrınız ne bıde beta hcg bu kadar düşükken dış gebelıkse eger değer küçüldüğü halde gun olarak bebek git gide buyur mu=? buyurse kanama geçiririm degıl mı? çok endişelıyım bu sonuçla beraber bıraz olsun yuzum guldu inşallah yükselmez düşmeye devam eder hıç umudum yokdu çünkü kanamam durdu kahverengı lekelenmelerım var
kızlar hakkınızı helal edin,yazdıklarınızı okuyamıyrum,cevaplıyamıyorum,inşallah eve dönünce hepsini okuyacağım,inşallah bir sorun yoktur,inşallah herşey yolundadır.
ben kendimden size haber vermek için hemen girip yazayım dedim.bu sabah kadın doğumcuya gittim.karından ultrason yaptı,gene görünmedi hiçbirşey.bende beta hcg değerlerimi söyleyince belki dış gebeliktirbir alttan muayene edelim dedi.daha muayene eder etmez hemen bebeği gördü,kese de var bebekde var,6 haftalık dedi son adet tarihime göre 6+2 olması gerekiyordu.bebek tüpe yakın yerdeymiş,biraz yukarıda duruyor dedi,o nedenle görünmemiş dedi,bebek büyüdükçe aşağıya iner korkacak birşey yok dedi.haftaya bir daha çağırdı.bakalım inşallah bir problem çıkmaz.
canım bebek doğduktan sonra kayınvalidelerle daha sık görüşüldüğü için sabır kalmıyor sanırım bir yerde.bende iyice gıcıklanmıştım bir ara şimdi takmamaya çalışıyorum.sen daha bir düzene oturamadın sanırım.damat yaramaz çıktı.eşinin yokluğu falan derken stres tavan sende sanırım.geçecek ama bu günlerde inşallah.büyüdükçe kolaylaşan yanlarıda var zorlaşan yanlarıda var bebek bakımının ama ne olursa olsun insan kabulleniyor bünyede daha dayanıklı olmaya başlıyor sanırım.dayan biraz daha...
Sağlıklı bir gebelik için düzgün artması gerekir betanın. Bu değerlerde iç kanama geçirme olasılığın az ama yok değil. Aslında bizlerin hikayelerini bir bilsen kaç binlerden düşürdük betayı. Senin betan zaten çok düşük, iç kanamaydı falan çok endişe etmene gerek yok ama tabi sıfırlanması gerekiyor. Gebeliğin kaybı çok yıkıcı bir durum biliyorum ama senin durumun bizlerinki kadar kötü değil onu söyleyebilirim. Tez zamanda sıfırlanır sonrada sağlıklı gebe kalırsın inşallah canım...
Selameeeeettt çok güzel artışların. Vajinal baktırmadıysan artık karından baktırabilirsin. Hadi bakalım önce kese sonra kalp atımlarını bekliyoruz :)))
İşe yaramasına sevindim canım. Bizimki bazen günde iki kere bile yapıyor :)) Emzirme sanatı kitabında prematür bebekten memeden kesmeye kadar herşey var. Bunun dışında süt ile ilgili bilgiler var arttırma azaltma yöntemleri, nasıl sağılır nasıl saklanır falan. Ama tüm kitabın genelinde birşey var ki seni her satırıyla emzirmeye teşvik ediyor bu çok hoşuma gitti. Kitaptaki stratejiler sayesinde sütümü arttırmayı bile başardım. Şimdi aklıma takılan birşey olursa dönüp dönüp tekrar okuyorum. Çok güzel bir kaynak kitap diyebilirim... kv hakkında da seni çok iyi anlıyorum ama alttan almak susmak bazen en iyi kurtarıcı oluyor. Gerçi bende hiç dayanamam anneme saldırılmasına ama sen annenin sözünü dinle derim. Onun bildiği birşey vardır ki seni frenliyor. Benim annemde öyle yapmıştı bana çok faydasını gördüm sonradan... Canım çalışma konusunda da bence hiç başlama. Çünkü onun gerçekten senin sütüne çok ihtiyacı var sana ihtiyacı var. Bilmiyorum sling diktiniz mi? Ben şimdi slingin farkını çok iyi görmeye başladım. Oğlan resmen huzur buluyor slingin içinde bende onu rahat taşımanın mutluluğunu duyuyorum. Pedagoglar 4 yaşına kadar annenin çocuğu ne zaman ararsa yanında olması gerektiğini söylüyor ama benim de iznim maksimum 2 sene. Ama senin istediğin süre kadar çocuğunu büyütme şana sın var bence bu fırsatı kaçırma. Eğer şimdi çocuğuna bağlanırsan ilerde ayrılması kolay olur ama şimdi bağlanamazsan ilerde ayrılmak daha zor olur diyorlar...
Oğluşun hayırlı olsun baharcım. Topiğimize bir erkek daha geliyor hadi bakalım. Valla ben sizleri gördükçe bu aralar özenmeye başladım 2. ye. Ama benim için emzirme de bir o kadar önemli. O yüzden başarabilirsem 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum kesintisiz. En yakın tarih ağustos 2015 de hamile kalabilirim. Ondan sonra 2. nin yolu açık :)) Bizde 3 aylık olduk teyzesi; dün asm'de 6300 gram geldi üstü başıyla. BCG aşısıda tutmuş çok şükür. Ama biz o kafa olayını başaramıyoruz bir türlü. Ben ne kadar çevirsemde yastıkla desteklesemde bir şekilde o gövdeyi kaydırıyor gene sağa çeviriyor kafayı :)) Zamanla düzelir diyorlar ama bakalım. İlerde derse benim kafam niye yamuk sen yaptın oğlum dicem :)) Daha hiç yan yatırmadım ama biliyorum yatırsam bile o gene kendi pozisyonunu alacak. Öpücükleri iletiyorum baharcım. Bizde seni öpüyoruz :))ayy ne güzel böyle düşünmen cnm.ucon ve sen arayı fazla uzatmadan 2.yi düşünün bencede.tabi emzirme dönemi bittikten sonra.yaşınız gençken,hamilelik ve bebek bakmakda tecrübeliyken,fazla arayı açmayın derim.hem birbirine arkadaş olurlar hemde 3.yü düşünecek olursanız yaşta ilerlememiş olur.ben 10 yıl o dr bu dr derken çokzaman kaybettim.keşke 10 yıl önce tüp bebek yaptırsaydım.hiç olmazsa şimdi 3.yü düşünür yada doğururdum.şimdi herşeye sıfırdan başlıyorum.hamileliik hakkında bişi hatırlamıyorum.bebek bakmaktada öyle.alışveriş yaparken bile ne alacağımı bilemiyorum.gerçi rabbim böyle münasip görmüş demekki.ama çok kardeş olmak güzel.benim oğlum hiç kardeşiyle vakit geçiremeyecek.seneye üniversite sınavını kazanıp giderse bizimle beraber olamayacak.aralarında 17 yaş fark olacak.neyse hayırlısı böyleymiş demekki.size tavsiyem çocukların arasını fazla uzatmayın...
bu arada bebeğin cinsiyeti erkek.benim oğlanlar çiftleşiyor cnm:)
sizde 3 aylık olnuşsunuz maşallah.inşllh bizde o günleri görürürz.zamanla kafasındaki şekil bozukluğu düzelir merak etme cnm.biraz yan yatırmaya çalış ters tarafa.hem düz yatmaktan beli ağrıyabilir.allah iyi uykular versin inşllh...öpüyorum minik hamzayı
Sonuda benzer canım sen hiç merak etme. Benimhalaumudumvar arkadaşımız dışında abartmıyorum hepimiz hamile kaldık ki o arkadaşımızda tüp bebeğe gidiyor onunda haberlerini bekliyoruz. Değerlerin düşüşte canım, 1-2 haftaya sıfırlanmış olur. Benim adet düzensizliğim yoktu herşey üniversite 2. sınıfta başladı. Ondan sonra da ipin ucu kaçtı mecburen ilaç kullandım...
başı benziyor inşallah sonuda benzer senınkıne. ben bılmediğime gıtmedim hastaneye 6 ay reglım olmadığı oldu 13 yaşında başladım agdet olmaya ama annem hiç bır yerı bılmıyodu benı götüremedi bıde normaldır düzene girer dediler hep bende bılmıyorum ankarayı o zamanlar 18 yaşında gittim hastaneye pco teşhısı kondu taa o zamanlardan bu zamanlara kadar devema ettı dıana 35 kullandım 5 yıl bırakınca gerı bozuldu bana bır hayıt ıyı geldi
şimdi kan sonucumu aldım sırasıyla
28/01/2014 : 115.50
01/02/2014 : 68.90
04/02/2014 : 79.80
06/02/2014 : 56.70 bugünkü sonuç
kimyasal mı dış gebelik mı bılmıyor dr 0 lanana kadar bakıcaz p.tesı gerı gel dedi. bu durumum pcodan mı kaynaklandı dedim kalıtelı yumurta siperm bırleşmesı olmamış dedi. bu değerlere gore sizin fıkrınız ne bıde beta hcg bu kadar düşükken dış gebelıkse eger değer küçüldüğü halde gun olarak bebek git gide buyur mu=? buyurse kanama geçiririm degıl mı? çok endişelıyım bu sonuçla beraber bıraz olsun yuzum guldu inşallah yükselmez düşmeye devam eder hıç umudum yokdu çünkü kanamam durdu kahverengı lekelenmelerım var
Bu değerlere dış gebelik olabilir mi diyor yuh artık. Değerlerin iki değil üç kat artmış görmüyor mu?? Bende böylesine denk gelmiştim de boş gebelik demişti bana şimdi ne kadar mahçup bize karşı. Ama olsun ben kendisine kızmıyorum hatalar bizlere mahsus. Karından görünmüyorsa vajinal görünür illaki. Çok sevindim canım kesenin görülmesine. Kalp atımı haberini de bekliyoruz tez zamanda...kızlar hakkınızı helal edin,yazdıklarınızı okuyamıyrum,cevaplıyamıyorum,inşallah eve dönünce hepsini okuyacağım,inşallah bir sorun yoktur,inşallah herşey yolundadır.
ben kendimden size haber vermek için hemen girip yazayım dedim.bu sabah kadın doğumcuya gittim.karından ultrason yaptı,gene görünmedi hiçbirşey.bende beta hcg değerlerimi söyleyince belki dış gebeliktirbir alttan muayene edelim dedi.daha muayene eder etmez hemen bebeği gördü,kese de var bebekde var,6 haftalık dedi son adet tarihime göre 6+2 olması gerekiyordu.bebek tüpe yakın yerdeymiş,biraz yukarıda duruyor dedi,o nedenle görünmemiş dedi,bebek büyüdükçe aşağıya iner korkacak birşey yok dedi.haftaya bir daha çağırdı.bakalım inşallah bir problem çıkmaz.
Canım kitabı almak için dışarı çıkmana gerek yok internetten kitapyurdu.com dan sipariş verebilirsin.canım ohh be asıl önemli zor zamanları atlattın bundan snra hersey yolunda gıdecek.
yaa aynen öyle canım.
stres ve yorgunluk tahammül gucum azaldı ınan kı kendımı 10 yas yaslanmıs hıssedıyorum.efe bıraz buyuşun rahatlasam bıde yaz gelse atsam sokaklara kendımı.
benım gıbı gezenti biri bu kdr zaman evde kalması mucize oda sıktı beni
cnm ılk dışarı çıkmamda alıcam kıtabı.
baktığında sabırlıgımdır ama sabrım eskısı kdr yok.susan bir yapım yoktur herseye bır cevap veren tipindeyim buda sıkıtı oluyor ama yapım böyle .çalışma konusunda haklısınız ama sıkıldım sankı ıslerde kapıda benı beklıyırdu sankı :))
sling alıcaktım annem senın çocuğuna göre ddeıil dedi vazgecırdı benı.
serap canım yavrunu kucaklamışsındır şimdi diye tahmin ediyorum haberlerini bekliyoruz canım.
serap canım, hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağlıkla kucağına aldın Allahım bundan sonrada mutluluklarını göstersin.
karam, sıra sende sende sağ salim kucağına alırsın inşallah :)
topiğin ilk sayfalarından beri sizler bizim umutlarımızsınız, dilerim rabbime bizlerde evlat sahibi oluruz birgün.
bendeki gelişmeler de şöyle; bu ay adetimle birlikte rahim filmi çekilicem anestezili. sağdan dış gebelik geçirdim,doktor sol tüpümün durumunu merak ediyor sonuca göre normal yolla mı yoksa tüp bebekle mi devam edeceğim netleşecek.
tüp bebeği de ben istiyorum dış gebelik tekrar yaşamak istemiyorum çünkü yaşım 36.. yumurtalarım maaşallah güzel. ama yaş geçip gidiyor..
dilerim bende tüpümde değil de rahmimin içinde büyüyen sağlıklı bir bebeğe sahip olurum bu yıl.
inşllh en kısa zamanda bir evlat sahibi olursun arkadaşım.belki rahim filminden sonra hemen hamile kalırsın.çünkü rahim filmi sonrasında tüpteki tıkanıklıklar açılabiliyor.normal yolla hamile kalabiliyorsan tüp bebeğe hiç başlama bence.maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç.ayrıca ben geçen sene tüp bebek yaptırdım ve sonucunda dış gebelik geçirdim.yani tüp bebekte dış gebelik olmayacak garantisi yok.hatta araştırmalarımda destekleyici tedavilerle hamile kalanların ,doğal yolla hamile kalanlara göre dış gebelik olma riski daha yüksek olduğunu öğrendim.rabbim hakkında hayırlı olanı versin,en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebişler versin inşllh...
ayda 500-600 gr normal diyordu bizim doktor.5. aydan sonra 300-400 gr normal diyor.nehir hızlı aldı şimdi yaklaşık 10 kilo ve inanılmaz sırt bel ağrılarım var.bugün hayatımda yaşamadığım kadar bel ağrısı yaşadım.sanırım bel fıtığı oluyorumBenimde o kadar uzun sürüyor. Üniversitedeyken merakımdan denemiştim ne kadar süre adet olmıcam diye tabi o zaman bilmiyordum pkos olduğumu. 6 ay adet olmadım doktora gittim. Eğer gelmeseydin daha da adet olmazdın dedi bana. O zaman pkosun çok lafı geçmemişti ama iş hayatına başladıktan sonra pkosu tanıdım diyebilirim. 7 sene doğum kontrol hapı kullandım adet olabilmek için evlenmeden önce. Evlendikten sonra bıraktım ama yine düzensizlik geri gelmişti ve bu sefer işin kötü tarafı ovulasyonum da yoktu. Ovulasyon indüksiyonu için klomen kullandım ve ilk ay hamile kaldım ama dış gebelikti. Sonra 3 ay korunduk o ara rahim filmi çektirdim temizdi. 3 ayın sonunda denedik olmadı ve yumurta takibi yaptırdım yine ovulasyonum yoktu. Mecburen klomene tekrar dönmek zorunda kaldım. Dış gebelikten sonra kist oluşmuştu tüpümün üzerinde ve klomenin yan etkisi kistleri büyütüyordu. Benim kistte 10 cm olmuştu doktor ısrarla ameliyat istedi. Ama ben son bir klomen denemek istedim eğer tutmazsa ameliyat olurum dedim. Son klomende yumurtalıklarım hiç cevap vermemişti bu sefer ilaçla da ovulasyon olmamıştı. Artık ameliyat tarihi alıcaz derken doktor adet ol gel 3. günü ameliyat dedi. Ama ben her zamanki gibi adet olmadım 35. gün doktorun ısrarıyla kan verdim eve geldiğimde 61 di pozitifti değerim. Çok kızdım laba bir insanın duygularıyla bu kadar oynanmaz şunlara bak başkasının sonucunu bana yazmışlar diye :)) Kabullenmem birkaç dk sürdü yani. Rabbim çok büyük bana bebeğimi nasip etmişti hemde doktorun hamile kalamazsın dediği ayda. Ben son klomeni denerken hayıt suyuda almıştım ameliyattan sonra başlıcaktım kullanmaya :)) Şişe öyle duruyor hiç ellenmedi...
Şimdi bu durumunu bir gebelik gibi değil de bir hastalık gibi düşün iyileşmeye çalışıyorsun. Değerlerin çok iyi kısa zamanda sağlığına kavuşacaksın inşallah. Ondan sonra tekrar hamile kalacaksın sağlıklı bir şekilde inşallah. Defne arkadaşım demiş biz geçen sene bu zamanlar nasıl hamile kalıcaz diye konuşuyorduk şimdi sırayla bebeklerimizi doğuruyoruz bir yandan arkadaşlarımızın hamilelik haberleri de geliyor. Şu an dış gebelik geçiren arkadaşlarda bizler gibi olacaklar eminim. Geçen sene bu zamanlar ben daha hamilelik haberimi bile almamıştım ama şimdi kucağımda 6 kiloluk bir oğlan var :)) Baya uzatmışım bende; yani demem o ki moralinizi yüksek tutun bunlar zor zamanlar ama geçiyor sonra da çocuğun sorunlarıyla uğraşıyorsun. Kanamanın olması güzel canım, beta değerlerini bize de haber verirsin, inşallah düşmüştür epey...
Bizimkininde kilo alımı yavaşladı aslında uconn. Ayın başında 6300 falan tartmam gerekiyordu ama 6000-6100 falan anca geliyordu. Biz 3. ayda 1 kilo değil 800 gram falan aldık. Şubat ayıda kısa bakalım ne kadar alıcak bu ay. Az önce tarttım 6200 dü. Bizimki uykusu geldi de uyuyamadı mı çok fena oluyor oratalığı birbirine katıyor. Hatta meme bile almıyor o zamanlar. Kucağıma alıp sarılıp ninni söylüyorum kulağına sakinleşiyor sonra da becerebilirsem memeye takmaya çalışıyorum. Uyku konusunda da slingde çok işime yarıyor. Slingin içine koyupta uyumadığı zaman olmadı daha. Önümüzdeki aya boba ya da ergo kanguru almayı düşünüyorum taşımak için...
Bu arada benim kilolarda gram gram gidiyor bende çok yememden kısamıyorum sütüm azalır diye. bir ayda bir kilo verdim diyebilirim. Aldığım 20 kilonun 11 kilosu duruyor bir de hamileliğe de 4 kilo fazlayla girmiştim. Yani temizinden 15 kilo vermem lazım(
öperim tatlım.ayy cinsiyet kesinleşmiş.oğluşun hayırlı olsun.demekki içime doğmamış:)evet cnm zaman çok çabuk geçiyor.ilk hamile kaldığımda 9 ay nasıl bitecek diyordum.seninde söylediğin gibi bişi anlamadan geçti.inşllh bundan sonrasıda öyle geçer.ilk hamileliğim 17 yıl önce olduğu için pek hatırlamıyorum.sadece çok rahat hamilelik geçirdim ve hiç aşermemiştim.sanki ara ara pıt pıt gibi atımlar hissediyorum karnımda.psikolojimde eskisinden daha iyi cnm.korkuların çoğu gitti.dr gittiğim zaman karnı burnunda hamileleri görünce son günler zormu olacak endişesi var.inşllh oda geçer.
diş çıkarma zamanları sıkıntılı oluyor cnm.ama şimdi en tatlı halleri inan,her anın tadını çıkar,büyüdükçe aksi ve inatçı oluyorlar.benim için koklayarak öp onu annesi....
canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin.sağlıka kucağına almayı nasip etsin allahım.kızlar hakkınızı helal edin,yazdıklarınızı okuyamıyrum,cevaplıyamıyorum,inşallah eve dönünce hepsini okuyacağım,inşallah bir sorun yoktur,inşallah herşey yolundadır.
canım ohh be asıl önemli zor zamanları atlattın bundan snra hersey yolunda gıdecek.
yaa aynen öyle canım.
stres ve yorgunluk tahammül gucum azaldı ınan kı kendımı 10 yas yaslanmıs hıssedıyorum.efe bıraz buyuşun rahatlasam bıde yaz gelse atsam sokaklara kendımı.
benım gıbı gezenti biri bu kdr zaman evde kalması mucize oda sıktı beni
cnm ılk dışarı çıkmamda alıcam kıtabı.
baktığında sabırlıgımdır ama sabrım eskısı kdr yok.susan bir yapım yoktur herseye bır cevap veren tipindeyim buda sıkıtı oluyor ama yapım böyle .çalışma konusunda haklısınız ama sıkıldım sankı ıslerde kapıda benı beklıyırdu sankı :))
sling alıcaktım annem senın çocuğuna göre ddeıil dedi vazgecırdı benı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?