Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim destegınız için içime su serptınız ALLAH isteyen herkese nasip etsin

yarın kan vermeye gıdıcem yıne inşallah degerım düşmül olur dıye dua edıyorum . kürtaj dese bıle olmayacağım dediğin gib ankarada koru hastanesı var orayı ovmuş kk dakı arkadaşlar oraya gıdıcem bıde

çok sağol desteğin için

kızlar çok şükür serapta sağlıcakla yavrusunu kucağına bugün 11 de doğum yapmış allahım çok duygulanıyorum doğum haberleri geldikçe daha geçen yıl bu zamanlar birbirimize destek oluyorduk ne zaman hamile kalıcaz diye düşünürken çok şükür sıra sıra sağlıkla yavrularımızı kucakladık darısı karam sana olsun inşallah ve sıradaki bütün arkadaşlarımıza.

1 yaşındaki çocuk bile huy değiştiriyormuş.kimbilir daha ne huylar görücez marla.sen birde diş çıkarırken gör ne huy değiştiriyorlar.2 haftadır gece uykusuzluklarından tükendim.dün gece 2 kere kalktı zil takıp oynayacaktım resmen:)
nehirinde 5 gün kakasını yapmamışlığı var.ek gıdaya geçince gör kokuyu.birde kabızlık sorunu oluyor ilk günlerde.
hamzanın kilosuda pek iyi maşallah.nehir her ay 1 kilo alırken bu ay 300 gr aldı.normal olan bu aslında ama insan ister istemez üzülüyor:)
benim 8 kilom aylardı yapıştı göbeğime gitmiyor ama ben zayıfta olsam almayım henüz bebek yoksa huni takıp gezerim artık:)

canım ben eylül ayında başlıycam canım daha baya var şimdilik rahatım.o zaman nehir 15 aylık falan olacak.eşimle dönüşümlü bakıcaz inşallah.senin efe küçük daha memeden ayrılma zamanı değil biraz daha bekle bence canım.

oyyy gözü aydın serapcığımın.allah analı babalı büyütsün.sağlıklı uzun mutlu ömürler nasip etsin inşallah yavruya.darısı karama inşallah.

Benimde o kadar uzun sürüyor. Üniversitedeyken merakımdan denemiştim ne kadar süre adet olmıcam diye tabi o zaman bilmiyordum pkos olduğumu. 6 ay adet olmadım doktora gittim. Eğer gelmeseydin daha da adet olmazdın dedi bana. O zaman pkosun çok lafı geçmemişti ama iş hayatına başladıktan sonra pkosu tanıdım diyebilirim. 7 sene doğum kontrol hapı kullandım adet olabilmek için evlenmeden önce. Evlendikten sonra bıraktım ama yine düzensizlik geri gelmişti ve bu sefer işin kötü tarafı ovulasyonum da yoktu. Ovulasyon indüksiyonu için klomen kullandım ve ilk ay hamile kaldım ama dış gebelikti. Sonra 3 ay korunduk o ara rahim filmi çektirdim temizdi. 3 ayın sonunda denedik olmadı ve yumurta takibi yaptırdım yine ovulasyonum yoktu. Mecburen klomene tekrar dönmek zorunda kaldım. Dış gebelikten sonra kist oluşmuştu tüpümün üzerinde ve klomenin yan etkisi kistleri büyütüyordu. Benim kistte 10 cm olmuştu doktor ısrarla ameliyat istedi. Ama ben son bir klomen denemek istedim eğer tutmazsa ameliyat olurum dedim. Son klomende yumurtalıklarım hiç cevap vermemişti bu sefer ilaçla da ovulasyon olmamıştı. Artık ameliyat tarihi alıcaz derken doktor adet ol gel 3. günü ameliyat dedi. Ama ben her zamanki gibi adet olmadım 35. gün doktorun ısrarıyla kan verdim eve geldiğimde 61 di pozitifti değerim. Çok kızdım laba bir insanın duygularıyla bu kadar oynanmaz şunlara bak başkasının sonucunu bana yazmışlar diye :)) Kabullenmem birkaç dk sürdü yani. Rabbim çok büyük bana bebeğimi nasip etmişti hemde doktorun hamile kalamazsın dediği ayda. Ben son klomeni denerken hayıt suyuda almıştım ameliyattan sonra başlıcaktım kullanmaya :)) Şişe öyle duruyor hiç ellenmedi...
Şimdi bu durumunu bir gebelik gibi değil de bir hastalık gibi düşün iyileşmeye çalışıyorsun. Değerlerin çok iyi kısa zamanda sağlığına kavuşacaksın inşallah. Ondan sonra tekrar hamile kalacaksın sağlıklı bir şekilde inşallah. Defne arkadaşım demiş biz geçen sene bu zamanlar nasıl hamile kalıcaz diye konuşuyorduk şimdi sırayla bebeklerimizi doğuruyoruz bir yandan arkadaşlarımızın hamilelik haberleri de geliyor. Şu an dış gebelik geçiren arkadaşlarda bizler gibi olacaklar eminim. Geçen sene bu zamanlar ben daha hamilelik haberimi bile almamıştım ama şimdi kucağımda 6 kiloluk bir oğlan var :)) Baya uzatmışım bende; yani demem o ki moralinizi yüksek tutun bunlar zor zamanlar ama geçiyor sonra da çocuğun sorunlarıyla uğraşıyorsun. Kanamanın olması güzel canım, beta değerlerini bize de haber verirsin, inşallah düşmüştür epey...

Bizimkininde kilo alımı yavaşladı aslında uconn. Ayın başında 6300 falan tartmam gerekiyordu ama 6000-6100 falan anca geliyordu. Biz 3. ayda 1 kilo değil 800 gram falan aldık. Şubat ayıda kısa bakalım ne kadar alıcak bu ay. Az önce tarttım 6200 dü. Bizimki uykusu geldi de uyuyamadı mı çok fena oluyor oratalığı birbirine katıyor. Hatta meme bile almıyor o zamanlar. Kucağıma alıp sarılıp ninni söylüyorum kulağına sakinleşiyor sonra da becerebilirsem memeye takmaya çalışıyorum. Uyku konusunda da slingde çok işime yarıyor. Slingin içine koyupta uyumadığı zaman olmadı daha. Önümüzdeki aya boba ya da ergo kanguru almayı düşünüyorum taşımak için...
Bu arada benim kilolarda gram gram gidiyor bende çok yememden kısamıyorum sütüm azalır diye. bir ayda bir kilo verdim diyebilirim. Aldığım 20 kilonun 11 kilosu duruyor bir de hamileliğe de 4 kilo fazlayla girmiştim. Yani temizinden 15 kilo vermem lazım (

evet cnm zaman çok çabuk geçiyor.ilk hamile kaldığımda 9 ay nasıl bitecek diyordum.seninde söylediğin gibi bişi anlamadan geçti.inşllh bundan sonrasıda öyle geçer.ilk hamileliğim 17 yıl önce olduğu için pek hatırlamıyorum.sadece çok rahat hamilelik geçirdim ve hiç aşermemiştim.sanki ara ara pıt pıt gibi atımlar hissediyorum karnımda.psikolojimde eskisinden daha iyi cnm.korkuların çoğu gitti.dr gittiğim zaman karnı burnunda hamileleri görünce son günler zormu olacak endişesi var.inşllh oda geçer.
diş çıkarma zamanları sıkıntılı oluyor cnm.ama şimdi en tatlı halleri inan,her anın tadını çıkar,büyüdükçe aksi ve inatçı oluyorlar.benim için koklayarak öp onu annesi....

ayy ne güzel böyle düşünmen cnm.ucon ve sen arayı fazla uzatmadan 2.yi düşünün bencede.tabi emzirme dönemi bittikten sonra.yaşınız gençken,hamilelik ve bebek bakmakda tecrübeliyken,fazla arayı açmayın derim.hem birbirine arkadaş olurlar hemde 3.yü düşünecek olursanız yaşta ilerlememiş olur.ben 10 yıl o dr bu dr derken çokzaman kaybettim.keşke 10 yıl önce tüp bebek yaptırsaydım.hiç olmazsa şimdi 3.yü düşünür yada doğururdum.şimdi herşeye sıfırdan başlıyorum.hamileliik hakkında bişi hatırlamıyorum.bebek bakmaktada öyle.alışveriş yaparken bile ne alacağımı bilemiyorum.gerçi rabbim böyle münasip görmüş demekki.ama çok kardeş olmak güzel.benim oğlum hiç kardeşiyle vakit geçiremeyecek.seneye üniversite sınavını kazanıp giderse bizimle beraber olamayacak.aralarında 17 yaş fark olacak.neyse hayırlısı böyleymiş demekki.size tavsiyem çocukların arasını fazla uzatmayın...
bu arada bebeğin cinsiyeti erkek.benim oğlanlar çiftleşiyor cnm:)
sizde 3 aylık olnuşsunuz maşallah.inşllh bizde o günleri görürürz.zamanla kafasındaki şekil bozukluğu düzelir merak etme cnm.biraz yan yatırmaya çalış ters tarafa.hem düz yatmaktan beli ağrıyabilir.allah iyi uykular versin inşllh...öpüyorum minik hamzayı

başı benziyor inşallah sonuda benzer senınkıne. ben bılmediğime gıtmedim hastaneye 6 ay reglım olmadığı oldu 13 yaşında başladım agdet olmaya ama annem hiç bır yerı bılmıyodu benı götüremedi bıde normaldır düzene girer dediler hep bende bılmıyorum ankarayı o zamanlar 18 yaşında gittim hastaneye pco teşhısı kondu taa o zamanlardan bu zamanlara kadar devema ettı dıana 35 kullandım 5 yıl bırakınca gerı bozuldu bana bır hayıt ıyı geldi

şimdi kan sonucumu aldım sırasıyla
28/01/2014 : 115.50
01/02/2014 : 68.90
04/02/2014 : 79.80
06/02/2014 : 56.70 bugünkü sonuç

kimyasal mı dış gebelik mı bılmıyor dr 0 lanana kadar bakıcaz p.tesı gerı gel dedi. bu durumum pcodan mı kaynaklandı dedim kalıtelı yumurta siperm bırleşmesı olmamış dedi. bu değerlere gore sizin fıkrınız ne bıde beta hcg bu kadar düşükken dış gebelıkse eger değer küçüldüğü halde gun olarak bebek git gide buyur mu=? buyurse kanama geçiririm degıl mı? çok endişelıyım bu sonuçla beraber bıraz olsun yuzum guldu inşallah yükselmez düşmeye devam eder hıç umudum yokdu çünkü kanamam durdu kahverengı lekelenmelerım var

serapçığım gözünüz aydın canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun yavrun
canım gözün aydın inşallah en kısa zamanda sıfırlanır değerin

kızlar hakkınızı helal edin,yazdıklarınızı okuyamıyrum,cevaplıyamıyorum,inşallah eve dönünce hepsini okuyacağım,inşallah bir sorun yoktur,inşallah herşey yolundadır.

ben kendimden size haber vermek için hemen girip yazayım dedim.bu sabah kadın doğumcuya gittim.karından ultrason yaptı,gene görünmedi hiçbirşey.bende beta hcg değerlerimi söyleyince belki dış gebeliktirbir alttan muayene edelim dedi.daha muayene eder etmez hemen bebeği gördü,kese de var bebekde var,6 haftalık dedi son adet tarihime göre 6+2 olması gerekiyordu.bebek tüpe yakın yerdeymiş,biraz yukarıda duruyor dedi,o nedenle görünmemiş dedi,bebek büyüdükçe aşağıya iner korkacak birşey yok dedi.haftaya bir daha çağırdı.bakalım inşallah bir problem çıkmaz.

canım ohh be asıl önemli zor zamanları atlattın bundan snra hersey yolunda gıdecek.

yaa aynen öyle canım.
stres ve yorgunluk tahammül gucum azaldı ınan kı kendımı 10 yas yaslanmıs hıssedıyorum.efe bıraz buyuşun rahatlasam bıde yaz gelse atsam sokaklara kendımı.
benım gıbı gezenti biri bu kdr zaman evde kalması mucize oda sıktı beni

cnm ılk dışarı çıkmamda alıcam kıtabı.
baktığında sabırlıgımdır ama sabrım eskısı kdr yok.susan bir yapım yoktur herseye bır cevap veren tipindeyim buda sıkıtı oluyor ama yapım böyle .çalışma konusunda haklısınız ama sıkıldım sankı ıslerde kapıda benı beklıyırdu sankı :))
sling alıcaktım annem senın çocuğuna göre ddeıil dedi vazgecırdı benı.

Oğluşun hayırlı olsun baharcım. Topiğimize bir erkek daha geliyor hadi bakalım. Valla ben sizleri gördükçe bu aralar özenmeye başladım 2. ye. Ama benim için emzirme de bir o kadar önemli. O yüzden başarabilirsem 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum kesintisiz. En yakın tarih ağustos 2015 de hamile kalabilirim. Ondan sonra 2. nin yolu açık :)) Bizde 3 aylık olduk teyzesi; dün asm'de 6300 gram geldi üstü başıyla. BCG aşısıda tutmuş çok şükür. Ama biz o kafa olayını başaramıyoruz bir türlü. Ben ne kadar çevirsemde yastıkla desteklesemde bir şekilde o gövdeyi kaydırıyor gene sağa çeviriyor kafayı :)) Zamanla düzelir diyorlar ama bakalım. İlerde derse benim kafam niye yamuk sen yaptın oğlum dicem :)) Daha hiç yan yatırmadım ama biliyorum yatırsam bile o gene kendi pozisyonunu alacak. Öpücükleri iletiyorum baharcım. Bizde seni öpüyoruz :))
Sonuda benzer canım sen hiç merak etme. Benimhalaumudumvar arkadaşımız dışında abartmıyorum hepimiz hamile kaldık ki o arkadaşımızda tüp bebeğe gidiyor onunda haberlerini bekliyoruz. Değerlerin düşüşte canım, 1-2 haftaya sıfırlanmış olur. Benim adet düzensizliğim yoktu herşey üniversite 2. sınıfta başladı. Ondan sonra da ipin ucu kaçtı mecburen ilaç kullandım...
Aslında gebeliğin ilk haftalarında yaşanan düşükler kalitesiz yumurta ya da spermden ötürü oluyor ki bunların düşükle sonuçlanması iyi birşey. Düşük olmadığında anomalili bebekler dünyaya geliyor. Bu açıdan kendini şanslı sayabilirsin. Betan artık düşme eğiliminde hücre çoğalması yani bebeğin büyüme olayı gözükmüyor. Bebek büyüse betan da artardı. Bu bir süreç alıyor maalesef. Sürecin sonunda inşallah sende hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde hamile kalacaksın :))
Bu değerlere dış gebelik olabilir mi diyor yuh artık. Değerlerin iki değil üç kat artmış görmüyor mu?? Bende böylesine denk gelmiştim de boş gebelik demişti bana şimdi ne kadar mahçup bize karşı. Ama olsun ben kendisine kızmıyorum hatalar bizlere mahsus. Karından görünmüyorsa vajinal görünür illaki. Çok sevindim canım kesenin görülmesine. Kalp atımı haberini de bekliyoruz tez zamanda...
Canım kitabı almak için dışarı çıkmana gerek yok internetten kitapyurdu.com dan sipariş verebilirsin.
Sling konusunda da bende anneme binbir rica zor diktirdim. İlk ay kullandırtmadılar bana iki anne de. Bebeğin kemikleri daha sütmüş onun içinde topak olurmuş falan filan ki ben bu taşıyıcıların prematür bebeklerde bile kullanıldığını biliyorum. İkinci ay biraz denememe laf etmediler. Üçüncü ay kimse kalmadı yanımda ve hergün kullanıyorum. Senin çocuğuna göre değil diye birşey yok cerol. Denemeden bunu bilemezsin. Oğlun kucakta duruyor mu o zaman onu rahat taşımak için niye bedenine sarmıyorsun ki? Bunda bebeğine ne kötülük olabilir ki. Nice zamandır kadınlar çarşaflarla sarmışlar bebeklerini. Bunlarda o zamanların modern hali işte. Hem bebeğinin senin kalp atışlarını duyması senin sıcaklığını hissetmesi kadar güzel birşey olamaz. Şu anda hava -2 derece ve ben slingin içine koyup bebeğimi dışarı çıktım süt almak için :)) Slingin içinde uyuya kaldı hemen şimdi mışıl mışıl uykusuna devam ediyor. Ama madem sling diktiremiyorsun taşımak için birşeye ihtiyacın olursa ergo ya da boba bebek taşıyıcı al derim. Onlar hem slingden daha rahat takılıyorlar hem de kanguru formatında ürünler ama normal kangurulardan çok daha sağlıklılar. Şimdiki hedefim onlar; boba alıcam ama yeni renklerin gelmesini bekliyorum. tuniko.com da satılıyor hem de sahibi türk bir anne; takip ediyorum bakalım. Aldığım zaman onla ilgili yorumları da yazarım...

serap canım yavrunu kucaklamışsındır şimdi diye tahmin ediyorum haberlerini bekliyoruz canım.

Merhabalar karam. Temmuz gibi bu topiğe gelmiştim. Sen de o zamanlar Dr arayışındaydın. Balıkesirdendi galiba. Bursada arastıryodun limediyse bebeğimi kucağına Almana cok az zaman kalmiş. Cok şükür bende ondan sonra 1 aşilama daha olup negatif sonuçlandı. Ama Eylül'de kendiliğimden hamile kaldım cok şükür. Rabbim kucağımıza da almayı nasip etsin şimdiden hayırlı doğumlar canım.

serap canım, hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağlıkla kucağına aldın Allahım bundan sonrada mutluluklarını göstersin.
karam, sıra sende sende sağ salim kucağına alırsın inşallah :)
topiğin ilk sayfalarından beri sizler bizim umutlarımızsınız, dilerim rabbime bizlerde evlat sahibi oluruz birgün.

bendeki gelişmeler de şöyle; bu ay adetimle birlikte rahim filmi çekilicem anestezili. sağdan dış gebelik geçirdim,doktor sol tüpümün durumunu merak ediyor sonuca göre normal yolla mı yoksa tüp bebekle mi devam edeceğim netleşecek.
tüp bebeği de ben istiyorum dış gebelik tekrar yaşamak istemiyorum çünkü yaşım 36.. yumurtalarım maaşallah güzel. ama yaş geçip gidiyor..
dilerim bende tüpümde değil de rahmimin içinde büyüyen sağlıklı bir bebeğe sahip olurum bu yıl.

inşllh en kısa zamanda bir evlat sahibi olursun arkadaşım.belki rahim filminden sonra hemen hamile kalırsın.çünkü rahim filmi sonrasında tüpteki tıkanıklıklar açılabiliyor.normal yolla hamile kalabiliyorsan tüp bebeğe hiç başlama bence.maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç.ayrıca ben geçen sene tüp bebek yaptırdım ve sonucunda dış gebelik geçirdim.yani tüp bebekte dış gebelik olmayacak garantisi yok.hatta araştırmalarımda destekleyici tedavilerle hamile kalanların ,doğal yolla hamile kalanlara göre dış gebelik olma riski daha yüksek olduğunu öğrendim.rabbim hakkında hayırlı olanı versin,en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebişler versin inşllh...

ahh baharcım dediğin gibi filmden sonra inşallah sağlıklı hamile kalırım. şuan hiç umudum yok gibi geliyor. maddi olarak yıpratıcı, meşakkatli bir yolmuş tüp bebek biraz araştırdım da. şuan ona verecek hiç paramız yok kredi çekip yaptırmak zorundayız ama bende dua ediyorum inş gerek kalmaz. ama nasıl normal yolu denemeye çalışıcam onu da bilmiyorum, o adımı nasıl atacağım
öyle korktum ki dış gebelikten.. duygularım çok karışık

ayda 500-600 gr normal diyordu bizim doktor.5. aydan sonra 300-400 gr normal diyor.nehir hızlı aldı şimdi yaklaşık 10 kilo ve inanılmaz sırt bel ağrılarım var.bugün hayatımda yaşamadığım kadar bel ağrısı yaşadım.sanırım bel fıtığı oluyorum
öperim tatlım.ayy cinsiyet kesinleşmiş.oğluşun hayırlı olsun.demekki içime doğmamış:)
canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin.sağlıka kucağına almayı nasip etsin allahım.

aynennn eve kapanmak işkence gibi geliyor havalar ısınsada gezsek:)

kızlar günlerdir sırtım ağrıyordu son bikaç gündür ağrı belime doğru inmişti.bugün resmen kitlendim kaldım elimde çaydanlıkla.eşim nerdeyse ambulans çağaracaktı o kadar yani.sonra yavaş yavaş açıldım ama ağrılarım çok şiddetli.dua edin iyileşeyim biran önce.nehire bakamadım bugün.allahtan babası evdeydi ama pazartesi napıcam bilmiyorum çok moralim bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…