Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ıyı Çok deĞılmıŞ sÜrec.canım sana aŞılama falan Önerıldımı?

bana aşılama önerilmedi daha doğrusu doktorum istersen 1 kez aşılama deneyip tüp bebeğe öyle geçelim ama benim fikrirmide sorarsan direkt tüp bebek yapalım dedi.çünkü benim tüpler görevini yapmadığı için embriyoyu rahme taşımıyor bu yüzden de aşılamada yapılsa (aşılamada aynen normal yolla hamile kalmak gibi sadece ilişki dışında tam yumurtanın çatladı gün spermi vajinadan enjekte ediyorlar) yani embriyo aşılamadada tüplerden geçmek zorunda kalıyor.bende bu yüzden aşılamayı hiç düşünmedim.tüp bebekte bile dış gebelik riski var aslında ama kısmet.inşallah hayırlısıyla pozitif sonucu görürüz bizde.senin doktorunda sanırım tüp bebeği önermişti değilmi.ama bu kararı verebilmek için tüplerin durumunu tam olarak bilmek gerekior.senin diğer tüpün sağlıklıysa(tüpün açık olması yetmiyor biliyorsun işlevinide tam yerine getiriyorsa)tüp bebek düşünme derim.yaştan dolayı tereddütlüysen bilemiyorum ama bu tedavi olayıda maddi manevi zor ve yıpratıcı.ben senin yerinde olsam ilk başta diğer tüpün işe yarayıp yaramadığını kesin öğrenir,eğer sağlıklıysa en azından 6 ay normal yolla denerdim.6 ay çok büyük bi kayıp sayılmaz yaşın sınırda değil sonuçta.eğer olmazsa gerçekten güvendiğin bir doktorla etraflıca konuşup düşünüp öyle karar vreirdim.

aynen dr.da aşılamayla ugraşmayalım dedi.direk tüp bebek.ben kabul etmediim. 6 ay kadar normal bir deneme yapalım tutmaz yada Allah korusun dışgebelik tekrarlarsa artık önümzdeki yıla düşünürüz diye düşünüyorum.yaşım 32 benim.senin kaç tıçsormuşumdur fakat unutuyorum.

ayrıca tüplerinde ne vakit hazır olacağı kesin değilmiş.bir ay kapalı diğre aylar açık olabilirmiş.yani enfeksiyon oluşumu olabirlimiş.benim ki de aslında tam net konuşmadı.bende ameliyatıma güveniyorum hani şu sıvı mı gaz mı veriyolar.açılmıştır heralde diye.

ben bu yıl 28 e girdim canım.ameliyat sırasında mavi sıvı veriyorlar tüplerden geçiş varmı diye ama bu tüpler o kadar hassaski içinde minicik tüycükler varmış embriyoyu rahme taşıyan açık olsa dahi o tüycükler görevini yapmazsa yine embriyo tüpe takılı kalabiliyor.inşallah tüplerinde sorun yokturda bir daha yaşamazsın aynı sıkıntıları.bencede 6 ay dene olmadı sonrasında diğer yolları düşünürsün.sonuçta doktorun sana tüplerinde sorun var tüp bebek yapalım dememiş.daha çok yaştan dolayı uğraşma zaman kaybetme diye bunu teklif etmiş sanırım.o yüzden biraz kendi haline bırak stres yapma.şimdi tahmin edebiliyorum sanki süre giderek daralıyor gibi hissediyırsundur beklemeye tahammülün kalmamıştır.bende aynı duygu ve düşüncedeyim çünkü.benim böyle hissetmemin nedenide 3,5 yıllık evli olmam ve yaşta malum çok küçük değiliz.
başkaları idrar testi yapıp pozitifi görünce havalara uçuyor ama bizim gözümüz o kadar korktuki sağlıkla bebğimizi kucağımıza almadanda korkularımız bitmeyecek sanırım.inşallah allah en kısa zamanda hepimiz saplıklı hayırlı evlatlar nasip ederde bizde geçirdiğimiz bu kötü günleri unuturuz.

yaaa kızlar ben çok korkuyorum şu tüplerden ne zormuş biizm annelerimiz eskiden hep doğurrulardı hiç böyle sorunlar yoktu hemen hemen her yıl doğurrulardı niye bize böyle oluyor ozamn dış geblişk diye bişey yokmuyduda yenimi çıktı anlmıyorum hiççofff

merhaba semra
senni tüplerde sorun varmı rahimfilmi falan çektirsinmi galiab abşka çocuğun yok değilmi

rahim filmine gerek yok dedi.benim ilkti.çocuğum yok yani.ilk denemede dış gebelik oldu.2 yıllık evliyim.yeni karar vermiştim.tüm tahlillerimi yapmış.gebeliğe hazır ve nazırdım. :)

ESKİDEN ANNELERİMİZ aLLAH KORUSUN BU SEBEPTEN ÖLÜRMÜŞ FAKAT VAJINAL ULTRASON MU VARDI.NE OLDU BİLİNMEKSİZİN ÖLÜYOLARMIŞ.

aranızda en küçüğü benim 22 18 anne oldum anlamdım bişey yaşat önemli aam tüp bbekte ikiz üçüz olma ihtamali yüksek ben sizin yerinizde olsan zaman kaybetmeden yaparım anne olmak gerçekten çok güzel bi duygu ALALH tez zamnda anne olmayı nasip etsin size banada ikincisini varsin

arkadaşlar ben ayın 2.de adet oldum ya.hafta sonuna dr.gidecektim.muayenesini aradım dr.pazartesi ye kadar yok.benim tam sanırım yumurtlama dönemine geliyo.yani geçiyor.ne diye dr.şimdi para bayacam ki

mesela benim annem toplamda 10 doğum yaptı baba annem 15 kayın valdem 9 teyzm 10 haalmda 13 tane hiç sorun olmadı ya eskilerde daha sağlıklıydılar annem bend eçamaşır yıkadıyında sancım başlamış ve doğurmuş beni biz ise amn düşecek diye aytaktan kalmıyoruz offff

ayşecim bazen çok şey bilmekte iyi olmuyor.biz araştırıp gördükçe öylemi böylemi derken stres yapıyoruz kendimize.büyüklerimiz biz küçükken bile ama n üşütmeyin,ayağınızı sıcak tutun falan derdi.meğer bir bildikleri varmış.kadınların üreme organları ne kadar hasssamış.küçük bir enfeksiyon bile bizim normal yolla gebe kalmaıza engel olabiliyor.
dün bu kalp seni unuturmu diye bi dizi varya onu seyrediyordum ve izlediyseniz o dizi 70li 80 li yılları anlar-tıyor.dizide doktor kadının tüplerinin tıkalı olduğunu ve kesinlikle çocuk sahibi olamayacağını söylüyor.demekki dedim o zaman lar tüp bebek olayı henüz(en azından türkiyede ) bilinmiyormuş.sanki herşey birbiirni dengeliyor.eskiden hamile kalmak bu kadar zor değilmiş ama teknolojide çok gerideymiş sorunlar şimdiki kadar kolay çözülemiyomuş ama şimdi teknolji iyi bir noktada bu seferde çocuğu olmayan tedavi görenlerin haddi hesabı yok.

Yaşın 22 mi.ammaan sen nediye stres yapıyosun.daha doğrusu sizler.önünüzde 30 kadar yol var.ama benim öyle mi.daha 2.çocuğu ne vakit yapacam.düşüncemde 32.de birinciyi 34 ikinciyi.ama artık birede razıyım.Allah nasip etsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…