demet canım 8400 yüksek bi değer değil mi ?
doktorunmu seçti bu tedavi şeklini sen mi doktorum bana tüpte gördüğü materyalin boyutu 3cm geçmiş ameliyat daha etkin bir yaklaış şekli demişti.
mervecim doktorlarla çok konuştuk en başta bu kadar yüksek değildi 3500 falandı iğne tedavisi 5000in altında olan ve düzenli takip edilebilecek kişilere başlanabiliyomuş sanırım. ben sürekli irtibat halindeyim onlarla hatta bugün sabah drum uyandırdı ağrın varmı diye bi o arıyo bi ben. iğneden sonra değerlerim yükseldi dün 2. doz yapıldı bakalım nolacak benim materyal 1.9-2 falandı galiba artış olmamış dün yine baktılar.
kesesi patlayan var mı arkadaşlar patladığını nasıl anlayacağız ağrı oluyomu patladığında bilen var mı? yarın bide eşimin abisinin düğünü var ona gidicez biraz tedirginim ama hayırlısı bakalım.
dmet elbette ağrı olacak ama sen eğer 8400 lerde bile ağrı hissetmiyosan bunuda pek hissedeceğini sanmam karnında bi şişlik omuz başında bir ağrı kendini kötü hissetme bayılam hissi gibi durumlar yaşarsan hemen doktoru veya bi tanıdığını ara bu arada yalnız kalmamaya gayret et neolur ne olmaz bu dış gebelik tam bir illet ne zaman ne oalcağı belli olmaz birden değerinde düşebilr dediğin gibi kanamada başlayabilir bide kanaman taze gelirse haa bunu diyecektim .
çok geçmiş olsun hayatım allah tekrarını yaşatmasın.
Kızlar beta 1911 olmuş
neler oluyor ya ağrım da yok
oldukça kanama var ama beta yükseliyor
yarın doktor ne der acaba?!!
Doktor pazt ille de ameliyat demedi.
Pazt ac gel bakalım duruma göre ameliyat ya da
bir doz daha methotrexate dedi. Methotrexate'in ben
sordum da söyledi:))) doktorum ameliyattan yana,
ille tüpü alacağım diyor. Şimdi acibademdeyim
bekliyorum insaellah bir fark olur.
Ya inanılmaz parçalar geliyor.
Sabah kanama azaldı gibi oldu
doktorda yani tezgahta bayağı
kan geldi. Bir kaç saattir bayağı
parça dokuyorum. Nasıl bir degisiklik olmuyor
anlamadım zaten. Gelen parcalarla kaç
rahim oluşur:)))
gerçi rahim duvarı incelmis.
Yaşayacaklarım var ama insaellah
ağır gelmez.
günaydın kızlar bikaç gündür nete giremiyorum nedeni: dün düşük yaptım!!!
öncelikle cuma günü kanama başladı böyle adet kanaması gibiydi ufak ufak parçalar da düşüyodu.
akşam zaten randevum vardı. doktor düşük yapıyosun korkma 5-6 gün kanama olur dedi. beta istedi.
ctesi sabah beta sonuçlarıyla gittik (740 a düşmüş) beta da düşmüş, düşük yapıyosun dedi. eğer rahim incelirse kürtaja bile gerek kalmaz dedi. neyse bende ağrı falan yok. böyle normal adet gibi olcak sandım.biz eşimle alışveriş merk. gittik. hatta sinemaya gidelim kafamız dağılsın dedik. neyse bişeyler yedik. bu arada bende hafif hafif ağrılar başladı çok önemsemedim, sonra ağrılar aşırı derecede şiddetlendi. hemen eve gidelim dedim ama ayakta duramıyorum.arabada resmen bağırıyorum ağrıdan. eve gidene kadar 15 dk falan geçti ama bana 1 saat gibi geldi. bu arada ağrı karnımda herseferinde daha aşağıda hissetmeye başladım. eve geldim daha da şiddetlendi artık dayanamıyodum. hemen esra hanımı aradım. hemen hastaneye git sana anestezi verecekler dedi. düşükten kaynaklanıyo bu ağrı dedi. hastane eve çok yakın 5 dk. hastanenin önüne gelene kadar bende ağrı falan kalmadı.yani toplamda 30-45 dk arasında sürdü ağrılar. ama hala çok korkuyodum tekrar olurmu diye. neyse ordaki doktoru esra hanım aramış benim geldiğimi söylemiş. muayene masasına aldılar. ağrım kalmadı dedim. muhtemelen düşürmüşsündür. biz yine de parça kalmışmı diye bakalım dedi. evet kızlar o ağrı sırasında kendim düşürmüşüm parçayı çıkarıp bana gösterdiler (çok büyüktü ultrasonda nasıl görünmediğine inanamıyorum hala). ptesi günü patolojiye göndercez. içerde parça kalmamış ve rahim de normal boyuta gelmiş dediler. dün bütün gün yattım
şu an hiçbir ağrım yok az bi kanamam var o da 4-5 gün olur dediler.
öyle yani kızlar. Allah herkese sağlıklı hamilelikler yaşatsın. kadın olmak gerçekten çok zormuş.
yarın tekrar kontrole gitcem kendi doktoruma inşallah kürtaja da gerek kalmaz.
emine sana da çok çok geçmiş olsun inşallah senin için eniyi şekilde sonuçlanır bu durum.
hakkımızda hayırlısı olsun diyorum hepimizin. benimde dünden beri kanamam başladı baya baya adet olur gibi ama bi rahatsızığım yok benim şikir yarın bakılacak beta eğer düşmediyse laparoskopi yapılacak bakalım inşallah düşmüştür,ben öyle hissediyorum(gerçi geçende öyle hissederek gittim aksine yükselmişti:)sagol merve:)
soyadı gıbı cok tatlı bır doktor hakıkaten Aylın TATLIADIM.
cok yoruldu coook. oysa cok guzel basladı, garıbım:)
Allah razı olsun.
'ne zaman evlendınız?'
'bu bır yıl ıcınde hıc gebe kaldınız mı' dıye...
bır basladım kadının nevrı dondu.
cok ılgılendı sagolsun. dosyamı oyle ınceledı kı, ben bıle o kadar bakmamıstım sonuclarıma.
'maalesef emıne'cım, doktorun cok haklı. sol tupun cok karmasık gorunuyor, sag tupun
fıstık gıbı' dedı.
esım bol bol soru sordu.
ben tezgahı yıne kırmızıya boyadım:)))
yalnız Fatma Aylın hanım tup bebegın ektopık olusturmadıgını soyledı!!!
cok sasırdım. 'benım bıldıgım tup bebekte ektopık ıhtımalı var' dedım
"hayırrr gıft teknolojısı var; o tupe yerlestırmeyle yolculuga basından baslaması
dogala yakın olması sebebıyle yapılıyor, o zaman ektopık ıhtımalı var ama
tup bebekte rahme dırek yerlestırılıyor' dedı. ne bılım (suan) benım bu bılgıye
ıhtıyacım yok ama sasırdım.
sag sol tupumu gostererek acıkladı. "sol tupumun karma-karısık olması
gebelık metaryelını kamufle edıyor olabılır" dedı. "yoksa 1900lerde gebelık gorulmelı
hakıkaten de sag ve sol tupum oldukca farklı. -anlayabıldıgım kadar-
en azından ıc kanama yok -sımdılık-
aylın hanım da doktorum aslı hanım gıbı pazt gunu beta ıle gel dedı.
hakkımda hayırlısı...
bu arada hanı bız "ne kadar kanama-agrı o kadar beta duser" dıyoruz ya- tecrube ettık ya!
yanılıyormusuz. agrı ya da kanamanın beta dusmesıyle alakası yok dedı.
"ektopık olusum dusuk gıbı kanama ıle gelmez. ektopık yerlestıgı yerde kuculerek kaybolur
gelen kanama tamamen rahımde (duvar vs...) tabakadır" dedı.
zaten benım rahım ıncelmıs. 19mm ıdı saon gorusmede 17 mm ıdı bugun normal ebatlarında.
sımdılık bu kadar... kanama devam edıyor ama agrı hııııc yok.
hayırlısı
demet nasılsın sen? melek ya sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?