Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

demet canım 8400 yüksek bi değer değil mi ?
doktorunmu seçti bu tedavi şeklini sen mi doktorum bana tüpte gördüğü materyalin boyutu 3cm geçmiş ameliyat daha etkin bir yaklaış şekli demişti.

mervecim doktorlarla çok konuştuk en başta bu kadar yüksek değildi 3500 falandı iğne tedavisi 5000in altında olan ve düzenli takip edilebilecek kişilere başlanabiliyomuş sanırım. ben sürekli irtibat halindeyim onlarla hatta bugün sabah drum uyandırdı ağrın varmı diye bi o arıyo bi ben. iğneden sonra değerlerim yükseldi dün 2. doz yapıldı bakalım nolacak benim materyal 1.9-2 falandı galiba artış olmamış dün yine baktılar.
kesesi patlayan var mı arkadaşlar patladığını nasıl anlayacağız ağrı oluyomu patladığında bilen var mı? yarın bide eşimin abisinin düğünü var ona gidicez biraz tedirginim ama hayırlısı bakalım.

tup patlamasının agrılı oldugu kesın ama
senın sorgulaman gereken hıc hıssetmeden tupunun patladıgını ogrenen var mı?'dır.
degerın 8400 oldugu halde agrı yasamıyorsun. Demek doktorun da oldukca bılınclı yaklasıyor.
hakkında hayırlısı.
merve, bayram ve onun akabınde cokca cocuk kacırılmasıyla ılgılı
haberler duyunca bellı bır zaman bız de aynı seylerı yasadık. kaldı kı sen
kayserıdesın.
bu konuda ne yapılır bılemıyorum. artık cok umursamaz bır mıllet olduk.
yolda olanlardan-olacaklardan kacıyoruz. aramızda duyarlılar kaldı
onlar da ıyı seyler yasamıyor. Rabbım ıslah eylesın.

dmet elbette ağrı olacak ama sen eğer 8400 lerde bile ağrı hissetmiyosan bunuda pek hissedeceğini sanmam karnında bi şişlik omuz başında bir ağrı kendini kötü hissetme bayılam hissi gibi durumlar yaşarsan hemen doktoru veya bi tanıdığını ara bu arada yalnız kalmamaya gayret et neolur ne olmaz bu dış gebelik tam bir illet ne zaman ne oalcağı belli olmaz birden değerinde düşebilr dediğin gibi kanamada başlayabilir bide kanaman taze gelirse haa bunu diyecektim .

çok geçmiş olsun hayatım allah tekrarını yaşatmasın.

amin kimselere yaşatmasın çok zormuş gerçekten

Kızlar beta 1911 olmuş
neler oluyor ya ağrım da yok
oldukça kanama var ama beta yükseliyor
yarın doktor ne der acaba?!!

Kızlar beta 1911 olmuş
neler oluyor ya ağrım da yok
oldukça kanama var ama beta yükseliyor
yarın doktor ne der acaba?!!

canım ya neden böle yükseliyor acaba galiab aikinci doz yapılır sana inş ameliyat olmazsın .

kanama ile betanın pek alakası olduğunu sanmıyorum sonuçta kanaman rahimden geliyo ama metaryal tüpte ordan tutunmaya çalışıyo.

yarın mutlaka haber ver bizde de merak ettim inş ameliyat demez doktorun.

Ameliyat der, basından beri ameliyat diyor zaten.
Tüpü alalım faydası yok diyor. Ben tüpün alınmasını
istemeyince, bu degerde methotrexate da ameliyat ile
aynı şeydir dedi ve ben sectim zaten methitrexate'i.
Görülmeyen birsey için hem ameliyat olmam hem tupumu aldırmam
gerçi bugün görünür artık, deger 1911'de.
Hepimizin hakkında hayırlısı...

eminecim nasıl bu kadar yükselir .yükselmesini beklersin yükselmez düşsün dersin yükselmeye bşlar nasıl iştir bu ya.doktor ne diyecek acaba.heralde bir doz daha der.şu aşamada ameliyat diyeceğini sanmıyorum.bu seferki mustafa hilmi baya dirençli çıktı.abilerinndende yaramaz.hayırlısıyla bir kurtulsaydın doktordan çıkınca mutlaka haber ver.

Gunaydın arkadaslar.eminecim cok gecmıs olsun senın için hayrlısı neyse o olsun.kızlar canım cok sıkkın.ben bu ay catlama ignesi vuruldum bugun iğneyi vurulalalı 17.gun daha onceleri iğneden sonraki 16.gun adet olurdum simdi ise 3 gundur lekelenmelerim var ve hala adet olamadım daha oncede adeten once lekelenmelerim oluyodu ama test yapmayada korkuyorum.lekelenmesı olup saglıklı gebelikgi olan varmıki?

deryacığım nerelerdesin.adetin geçmiş neden test yapmadın.lekelnme nasıl?pembemi kahvemi çokmu azmı?lekelenme olumsuzluğa işret değildir herzaman:yerleşme de olabilir.kan testi yaptırsan hem kafan rahat eder.inşallah hamilesindir canım.senin yerinde olsam hemen test yaptırıdım.

Regl yaşayıp sağlıklı cocuk sahibi olan da var Derya.
Ama sen dış gebelik yasadın. Hemen beta baktirmalisin.
Fatma doktor yine gebeliği göremedi. Pazt gunü ac olarak
gelmemi istedi. Ameliyat sebebiyle. Ben bugün de (Batina kanama
vardır acil ameliyat olurum sebebyle) ac gitmiştim.
Karnıma bastırdı ama hiç agri. Tüm ağrılar
dün birden kesildi. ınsaellah fırtına oncesi sessizlik değildir.
Saat 2'de başka bir doktora randevu aldım. Cihaz kalitesi
belki birsey farkettirir diye. Gerçi cihazları da bilmiyorum.
Kendi doktorum Medicanada. Kötü bir hastane değil.
2'de Acıbadem Aylin tatliadim'a gideceğim
aklımda kalmasın. Hayırlısı...

eminecim nasıl görememiş ya bide renklileri falan varmış bu cihazların inşallah gideceğin doktordaki öyle bişeydir.ama 1900 olan betada nasıl hiç bişey gözükmüyor anlamadım.en azından değişik bir durum olur ne bilim herazmaninden farklı bir görüntü olur.yani bu durumda p.tesi laparoskopimi yapılacak.hayırlısı canım.anlaşılan dokorda işi garantiye almak için ikinci dozu önerip riske atmak istememiş.en iyisi bir anda kurtulursun hiç değilse.ayrıca ilkinden sonra tam 3 kez gebelik yaşadın.içeriyide bir görsünler seninde kafan daha rahat olur.inşallah olumsuz hiçbirlşey olmazda bir an evvel kurtuşursun canım.

Doktor pazt ille de ameliyat demedi.
Pazt ac gel bakalım duruma göre ameliyat ya da
bir doz daha methotrexate dedi. Methotrexate'in ben
sordum da söyledi:))) doktorum ameliyattan yana,
ille tüpü alacağım diyor. Şimdi acibademdeyim
bekliyorum insaellah bir fark olur.
Ya inanılmaz parçalar geliyor.
Sabah kanama azaldı gibi oldu
doktorda yani tezgahta bayağı
kan geldi. Bir kaç saattir bayağı
parça dokuyorum. Nasıl bir degisiklik olmuyor
anlamadım zaten. Gelen parcalarla kaç
rahim oluşur:)))
gerçi rahim duvarı incelmis.
Yaşayacaklarım var ama insaellah
ağır gelmez.

emine canım çok geçmiş olsun şuan ne durumdasın hqaber veirisen çok merak ettim

bide şuan tüpe yumurtalığa falan bakıyolar değil mi karın boşluğunada bakabiliyolar mı merak ettim sadece.inşa en kısa zamanda kendinide gösterir bence başka yerde
benim ilk dış gebelik değerim 3850 idi tüpte göründü öncesinde varmıydı bilemem ama
çok kanamaya normal diyolarmı yani sonuçta kalınlaşam vardı ama taze kan kaybetmede.

çok tekrar çok çok geçmiş olsun:Saruboceq:

sagol merve:)
soyadı gıbı cok tatlı bır doktor hakıkaten Aylın TATLIADIM.
cok yoruldu coook. oysa cok guzel basladı, garıbım:)
Allah razı olsun.
'ne zaman evlendınız?'
'bu bır yıl ıcınde hıc gebe kaldınız mı' dıye...
bır basladım kadının nevrı dondu.
cok ılgılendı sagolsun. dosyamı oyle ınceledı kı, ben bıle o kadar bakmamıstım sonuclarıma.
'maalesef emıne'cım, doktorun cok haklı. sol tupun cok karmasık gorunuyor, sag tupun
fıstık gıbı' dedı.
esım bol bol soru sordu.
ben tezgahı yıne kırmızıya boyadım:)))
yalnız Fatma Aylın hanım tup bebegın ektopık olusturmadıgını soyledı!!!
cok sasırdım. 'benım bıldıgım tup bebekte ektopık ıhtımalı var' dedım
"hayırrr gıft teknolojısı var; o tupe yerlestırmeyle yolculuga basından baslaması
dogala yakın olması sebebıyle yapılıyor, o zaman ektopık ıhtımalı var ama
tup bebekte rahme dırek yerlestırılıyor' dedı. ne bılım (suan) benım bu bılgıye
ıhtıyacım yok ama sasırdım.
sag sol tupumu gostererek acıkladı. "sol tupumun karma-karısık olması
gebelık metaryelını kamufle edıyor olabılır" dedı. "yoksa 1900lerde gebelık gorulmelı
hakıkaten de sag ve sol tupum oldukca farklı. -anlayabıldıgım kadar-
en azından ıc kanama yok -sımdılık-
aylın hanım da doktorum aslı hanım gıbı pazt gunu beta ıle gel dedı.
hakkımda hayırlısı...
bu arada hanı bız "ne kadar kanama-agrı o kadar beta duser" dıyoruz ya- tecrube ettık ya!
yanılıyormusuz. agrı ya da kanamanın beta dusmesıyle alakası yok dedı.
"ektopık olusum dusuk gıbı kanama ıle gelmez. ektopık yerlestıgı yerde kuculerek kaybolur
gelen kanama tamamen rahımde (duvar vs...) tabakadır" dedı.
zaten benım rahım ıncelmıs. 19mm ıdı saon gorusmede 17 mm ıdı bugun normal ebatlarında.
sımdılık bu kadar... kanama devam edıyor ama agrı hııııc yok.
hayırlısı
demet nasılsın sen? melek ya sen?

günaydın kızlar bikaç gündür nete giremiyorum nedeni: dün düşük yaptım!!!
öncelikle cuma günü kanama başladı böyle adet kanaması gibiydi ufak ufak parçalar da düşüyodu.
akşam zaten randevum vardı. doktor düşük yapıyosun korkma 5-6 gün kanama olur dedi. beta istedi.
ctesi sabah beta sonuçlarıyla gittik (740 a düşmüş) beta da düşmüş, düşük yapıyosun dedi. eğer rahim incelirse kürtaja bile gerek kalmaz dedi. neyse bende ağrı falan yok. böyle normal adet gibi olcak sandım.biz eşimle alışveriş merk. gittik. hatta sinemaya gidelim kafamız dağılsın dedik. neyse bişeyler yedik. bu arada bende hafif hafif ağrılar başladı çok önemsemedim, sonra ağrılar aşırı derecede şiddetlendi. hemen eve gidelim dedim ama ayakta duramıyorum.arabada resmen bağırıyorum ağrıdan. eve gidene kadar 15 dk falan geçti ama bana 1 saat gibi geldi. bu arada ağrı karnımda herseferinde daha aşağıda hissetmeye başladım. eve geldim daha da şiddetlendi artık dayanamıyodum. hemen esra hanımı aradım. hemen hastaneye git sana anestezi verecekler dedi. düşükten kaynaklanıyo bu ağrı dedi. hastane eve çok yakın 5 dk. hastanenin önüne gelene kadar bende ağrı falan kalmadı.yani toplamda 30-45 dk arasında sürdü ağrılar. ama hala çok korkuyodum tekrar olurmu diye. neyse ordaki doktoru esra hanım aramış benim geldiğimi söylemiş. muayene masasına aldılar. ağrım kalmadı dedim. muhtemelen düşürmüşsündür. biz yine de parça kalmışmı diye bakalım dedi. evet kızlar o ağrı sırasında kendim düşürmüşüm parçayı çıkarıp bana gösterdiler (çok büyüktü ultrasonda nasıl görünmediğine inanamıyorum hala). ptesi günü patolojiye göndercez. içerde parça kalmamış ve rahim de normal boyuta gelmiş dediler. dün bütün gün yattım
şu an hiçbir ağrım yok az bi kanamam var o da 4-5 gün olur dediler.
öyle yani kızlar. Allah herkese sağlıklı hamilelikler yaşatsın. kadın olmak gerçekten çok zormuş.
yarın tekrar kontrole gitcem kendi doktoruma inşallah kürtaja da gerek kalmaz.
emine sana da çok çok geçmiş olsun inşallah senin için eniyi şekilde sonuçlanır bu durum.

melek gecmıs olsun demeyecegım; gozunaydın!
ne guzel atlatmıssın. agrın da kısa surmus. gercekten gozunaydın.
zaten olumsuz gebelık oldugu bellıydı. kurtaja mudahaleye gerek kalmadan
en guzel sekılde atmıssın. cok sukur kı dıs gebelık gecırmedın.
hakkında hayırlısı ınsaellah bır daha bebegın de sen de saglıkla gecırırsınız bu donemı.
ben... ah ben! bır agrı basladı sabahtan berı.
saga donuyorum yok sola donuyorum yok kopek durusu yok
sırt ustu yok.. yok yok yok her taraf batıyor resmen. bır gaz olustu
o daha da sıkıntı yarattı. bugunu bır atlatayım yarın ınsaellah
dananın kuyrugu kopacak.
demet ne yaptı acaba?!

melekcim çok çok geçmiş olsun canım eminenin de dediği gibi aslında ucuz kurtulmuşsun tabi düşüğü bilmeyine dış gebeliğin acısı fazla gibi geliyoo.
inş pataloji sonucunda temiz çıkar ve sağlıklı bir gebelik geçirisein canım.

ya kızlar bende iki aydır korunmuyorum ya sağ kasığımda yada tüpümde yada her nereyse sürekli ağrı ve gerinme var gibi ağrı hissediyorum aslına bakrsanız geçen ayda hissettim gebelik yoktu .ama bu ayda hissediyorum . korkudan sürekli kendimi dinliyorum ya duymayamı başladım.psikolojik değil çünki ağrı var yanii

aslında emineye sormam lazım canım ya sen sol tarafında gebelik oluşmadan yada oluştuktan hemen sonra yani sen öğrenmeden hoş hemen öğreniyosunda ağrı varmıydı ...

Hayır benim gebeliğin basında da (yani beta yükseldiği hafta)
Ağrı falan olmuyor. Zaten bu gbeligime kadar şiddetli
agri yaşamamıştım.

hakkımızda hayırlısı olsun diyorum hepimizin. benimde dünden beri kanamam başladı baya baya adet olur gibi ama bi rahatsızığım yok benim şikir yarın bakılacak beta eğer düşmediyse laparoskopi yapılacak bakalım inşallah düşmüştür,ben öyle hissediyorum(gerçi geçende öyle hissederek gittim aksine yükselmişti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…