Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

cnm valla tüp bebgide her yerde yaptrmıycan ne teknolojiler cıkmıs iyi yerde yaptrcan klomn kullnmaya bnzemez bu cokkkkkkkk para gidyor bide umutlarda cabası

hakıkaten oyleymıs.
fatma 2900e yaptıracakmıs antalya ıle ıstanbulun
fıyat farkı.
-kı hakıkaten haklı; ben ılk amelıyatımı antalyada olmustum 2000 lıra odemıstık.
sımdı aynı amelıyatı oldum 6000 dedıler esım 4350ye zor bagladı.
ben zaten coktannnnn bırkac tup bebek yapmısım.

yani tuğba tüpün açık olası yeterli değil ha bide içindeki üycüklermi önemli offf tek korkum tüpün kapalı olamsıydı oda açık şimdide çalışıyormu diye offff ben bu erken adet oldum ve hiç ağrı hisetmedim hattta namaz bile klıdım anlammaıştım sonradan fark ettim adetlerim artık çok düzenli hormon testlerimde güzel çıktı amma bebek olmuyor galiba gelmek istemiyor kereta gelmese gelmesin bed eartık beklemiyecem ALLAH sizede anne olmayıo ttatırısn işlahhhahh

kızlar bnmde bugun yumrta beyazı gibi yapıskan uzayan bi akıtm oldu o akıntınn içindede kn vardı iki kere gordüm bgun acep nedr ki

sorma cnm dert bitmiyor bn bnmkini biliyom ama en son tüp bebk yapcaz olcak normalle cok zor

gunaydın Fatma, gunaydın kızlar...
bılemıyorum tugba. yumurta akı gıbı ve ıcınde beyazlıklar deseydın, normal de.
kan deyınce; en son gıttıgın doktora telefon edebılıyorsan, bı sor derım.

günaydın kızlar.ooo eyşe ve tuğba gelmiş hoşgelmişler.nihayet ya özlemiştik valla.
kızlar tüp bebekte dış gebelik olayına bir açıklık getirmek istiyorum.tuğbacığım maalesef tüp bebekte dış gbelik riski var.olmamasını bende çok isterdim ama maalesef gerçek bu.ama doktorum bana kızıyor bunu sorunca neden aklına böyle şeyler getiriyosun artık şu dış gebeliği çıkar kafandan diye.artık tüp bebek topiklerinide takip ettiğim için ordada çok okudum ve hatta bizim topiğer gelen merseray diye bi arkadaş vardı hatırlarsanız sebepsiz infetiliteyken(iki tüpündede hiçbir problem yokken)tüp bbek yaptırmış ve dış gebelik olmuş.şimdi diyeceksinki embriyo rahme yerleştiriliyor nasıl olurda tüpe gider.bende aynısını sordum doktora ve cevap şöyleydi.embriyo rahme konulduktan sonra kendisine tutunacak yer ararmış.yani ilk etapta boşlukta kalıyor.yerleştirildikten sonra birkaç gün içinde tutunurmuş.bu tutunma esnasında rahmin kasılma hareketlerinden dolayı tutunması gereken rahmin o üçgenimsi tam orta yerine değilde tüpe yakın yerlere tutunabilirmiş.yani dış gebelik olması için sadece tüpün iç tarafına yerleşmeside geremiyorki.tüple rahmin kesiştiği yere yerleşmesi bile dış gebelik.çünkü asıl yerleşmesi gereken yer rahmin tam ortasında kalan zarla çevrili üçgen boşluk.bunun dışndaki heryerde dış gebelik oluyor.nitekim bu sitde bayanın biri şunu yaşamış.yanılmıyorsam 2 kez dış gebelik geçirmiş (normal yollamı tüp bebekmi onu kesin hatırlamıyorum) sonra iki tüpünüde almışlar.bu sefer dış gebelik ihtimali kalmadı diye sevinirken tüp bebekte gitmiş tüple rahmin kesiştiği yere tutunmuş ki bu daha tehlikeliymiş.sonuç olarak başımıza gelecekse çekeceğiz.Tüp bebek yaptıran herkes için aynı risk geçerli (tüpünde sorun olmayandada).birde tüp bebekteki riskin fazlalğı birden fazla embriyo transferiydi.tutunma sırasında biri rahme tutunsada diğeri gidip tüpe tutunabiliyodu.şimdi tek embriyo transfer edildiği için riskin azaldığını düşünüyorum.

hım'sss
sımdı benım soyle bır olayım var; zaten tupumun alınmasına o yuzden sevınıyorum.
ılk dıs gebelıkten sonrakı her muayenemde sol tupumde ıcı sıvı dolu bır olusum vardı.
hatta ıkıncı dıs gebelıgımde doktorum 'bu kese mı' dıye, dıs gebelıgın tanısını hemen
koyacaktı. betanın yukselmesıne ragmen o olusum hıc ebat degıstırmedı. sonrakı her
gebelıgımde her muayenemde o olusum aynı ebatı ıle duruyordu. taaa kı pazartesı gunune
kadar. bırden buyudu. salı gunu (amelıyat gunu) daha da buyudu. ve zaten rahmıme
sıvı akmaya basladı. neyse... eger tupum alınmasaydı;
tup bebek de yaptırsam normal de olsa, her turlu gebelıgımde rahme yerlesmeye
calısan normal embrıyo ıcın de bır tehdıttı. ıcınde bulunan sıvıyı gebelık esnasında
rahım ıcıne dogru akıtarak, embrıyonun tutunmasını engelleyecektı. falan fılan...
ıste bu yuzden tupumun alınması dıs gebelıkten zıyade bunun ıcın sarttı.
doktorum ıcerı gırdıgınde ne kadar dogru bır karar oldugunu farkettıgını.
ve dıs gebelık yasayabılecegım en hafıf sey oldugunu soylemıstı (eger alınmasaydı)
gercı bunların hepsı patolojıden sonra bellı olacak. tupumun ıcınde bır ben yokmusum zaten:)
o olusum gebelık metaryelı.. vs:))
bunları nıye anlattım kı... ınsaellah kımseye faydası olmaz. (gerek duymaz)
ya su amelıyat cdsını bı ıncelebılsek her turlu ıgrenclıgı gorecegım:)

emineciğim doktorun o sıvı birikimi dediği yani hidroselpenks şüphesi bendede vardı ve bende o yüzden laparoskopi oldum.yani eğer bu hidroselpenks büyük boyuttaysa sen rahim içi gebelik yaşasan bile o sivi rahmin içine akarak embriyoyu zehirliyormuş.ama bu hidrosalpenksin ultrasonla görülebilecek boyutta olması gerekiyormuş ciddi deredece zarar verebilmesi için.benimki sadece rahim filmiyle tesbit edilmişti.bu oluşum rahim filminde tüpün sucuk gibi görünmesini sağlıyo,bu doktorların tabiri.benimkindede hafif o görüntü vardı ama alınmasını gerektirecek bir durum olmadığı için tüpümü almadılar.zaten dediğim gibi çok büyük boyuttaysa ultrasonla bile gözüküyormuş seninkide gözükmüş.iyikide kurtuldun o tüpten.ayrıca cd yi izleme meselesine gelince para verseler yine izlemem.benim için korkunç bişey.kan verdiğimde bile bayılan ben bu kadarına zorlada olsa alıştım ama birde amleiyat cd si izlesem hastanenin kapısından birdaha zor girerim heralde.

Ya Fatma o oluşum bende ilk dış gebeliğimden itibaren
hep vardı. Yani görülmeyecek bir halde degildi ki!
Cihaz sola geçtiği an ekranı kaplıyordu. Öyle nokta kadar falan
değil yani. Pazartesi iyice büyüdü. Elhasil kurtulduk...:)))
doktorumun eline bilgisine saglık ne dıyım:)))

Hydrosalpinks gebeliğe engel olan bir oluşum.
Benim olusumum tehlikeli olmadığında da oldukça
buyuktu. Bu da benim gebe kalmama engel olurdu.
Bende Gebelik her zaman gerçekleşti.
Neyse patoloji sonucu çıksın bakacağız artık.

yumurta catladıgında gorülürmüş ama test de yaptım testte silik bile degil tek cizgi test mi bozuk kan mı yanlıs alarm :)

neyse kanı godükten 3 saat sonra ilişki oldu insallh kacrmadık cünkü ondan onceki gece olmamıstı sabahda neyse onu kacrmasam ne olacak bakalım içerde izin verilecekmi ah ah bi kavusamıyolar :) leyla mecnun askına dondü bnm mecnunda yapısıklıkları delse ya

bak simdi bn bu ay klomn kullndım ya 9. gün yumrtladım gibi oldum acep dünki kan yerlesme kanamasımıydı klomnde o kadar erken ymurtlatrmı delimiyim bn neyimmmm :bbo:

bak simdi bn bu ay klomn kullndım ya 9. gün yumrtladım gibi oldum acep dünki kan yerlesme kanamasımıydı klomnde o kadar erken ymurtlatrmı delimiyim bn neyimmmm :bbo:

cnm ya biliyomusun birden içimde sana karşı çok yoğun hisler oluştu.sanbki hamilesin yada hamile kalıcan gibi.yani ik hamilelik haberi senden gelecek gibi hissediyorum hemde çok yoğun bi şeklilde.üsteik görürsün çok yakında olacak bu.kendimdede hissetmiştim.adet olmama bir gün kala günümü bile beklemeden test yaptım ve hamileydim.şimdi nedense sende aynı şeyleri hissediyorum.umarımda olur.ayrıca bendede kanama oluyodu.hemde adet olur gibi 2 ay şakır şakır kan geldi hiç bişey olmadı bebişime.umarım seninkide yerleşme kanamasıdır

ayrıca eminecim sende çok zeki bi kadınsın biliyomusun.senin gibi tipler nadir bulunur.hayatı her yönüyle tiye alan kendiyle bile dalga geçmesini bilecek kadar özgüven sahibi iradeli ve sabırlı.gerçeketen müthişsin.senin gibi olmak isterdim.şu tüpsüzz dalıyorum yazısı bile ne kadar zeki olduğunun bi kanıtı bence.tebrik ediyorum gerçekten.hayatı böle yaşamaya devam.inan hiç yaşlanmassın.beni bi görsen aşırı hassas alıngan sabırsız ve iredsi zayıf bi insanımdır.29 yaşındayım ama herşeyi takmaktan hem vücud olarak hem psikolojik olarak o kadar çöktümki kendimi çok yaşlı gibi hissediyorum görüntüm bile çöktüğümün bi kanıtı.herşeyi takmaktan yakalanmadığım hastalık kalmadı.ayrıca şu an yine hastayım düşünün stresten ve aşırı üzüntüden kurdeşen olmuşum.bütün vücudum vebalılar gibi yara bere içinde.hele bacaklarım tanınmayacak halinde.aşırı kaşıntıda yanında ekstrası.düşün artık.o yüzden senin gibi olmayı çok isterdim

fatmacım sanada tşk ederim arkadaşım gerçekten benim adıma demet arkadaşa güzel bi özet geçmişsin.dediğin gibi devamlı giremiyorum.yazıp çıkmak durumunda kalıyorum ksr bkmyın artık

agzından bal damlamıs insallh insallh bu topikteki herkez mutlu olur cok acı cektk rabbm s üc aylarda duysun sesimizi versin gonlümüzdekini senin bebişinnde sifasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…