• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

merhaba kızlar nerelerdesiniz yine bizim kedi doğurdu hemde dörtüz 2 sarı 2 siyah anneleri sarı galiba bbalarıda siyahtır ya kılzar bneim anlamdığım adetim biitğiinden beri kasıklarım ağrıyor yumuoşlarmı büyüyor yoksa kötü bişeymi var off artık boş verecem dedim bu ay ne olursa olsun bakalım ne çıkacak

arkadaşlar merhaba yazdıklarınızın çoğunu okudum.Bende size kendimden bahsedeyim.3.5 yaşında bir oğlum var ve 29 temmuzdan bu yana korunmuyoruz son adet tarihim 20 temmuz.22 ağustosta bthcg bakıldı sonuç 98 çıktı dr.şuan çok erken 1 hafta sonra gel bakalım dedi dün dr.a gittin vaginal ultrasonda keseyi gördü fakat rahimde sıvı olduğunu ve olmaması gerektiğini dış gebelik olabileceğini söyledi bende ilk korunmasız ilişkimin 1 ay önce olduğunu söyleyince sıvının berrak olduğunu kanlı olmadığını belkide dış gebelik olmayacağını söyledi ama sonrasında tekrar o sıvının orda olmaması gerektiğini 2 gün sonra tekrar sıvıda artış olup olmadığına bakalım dedi.Çok kafam karışık sizdede bu tarz bişey oldumu dış gebelik olduğunu doktorunuz neye dayanarak söyledi?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Relax merhaba
öncelikle sakın ol. Biliyorum zor, hele ki belirsiz bir durumdaysan
ve doktor birseyler söylediyse...
Dış gebeliğin (3kez yasadım) ilk ve en belirgin belirtisi beta hcg
degerlerinin anormal artısı. Bazen çok erken donemde problemli
artış olabiliyor bazen de güzel artarken bozulabiliyor. Sonrasında
doktorun 5-6haftada görmesi gereken keseyi gorememesi falan
oluyor ve derken hersey netleşiyor. Senin kesen görünmüş buna
rağmen doktor bir oluşum gördü de icinde sıvı var mı dedi.
Hydrosalpinks gibi?!! Ebenin ilk dış gebeliğimden sonra
her ultrasonda görülen bir oluşum vardı ve diğer gebeliklerimin beta
degerleri de sorunlu olunca her defasında doktoru da beni de yaniltti
o oluşum. Neticede son dış gebeliğimde tüpüm komple alındı ve
o oluşumdan kurtuldum. Şimdi bu tarz ici sıvı dolu oluşumlar bazen hiç
zarar vermiyormuş gebeliğe bazen de gebelik materyalinin rahme tutunmasını
engelliyormuş. Hersey muamma yani.
Senin kese görüldüyse problemi anlayamadım. Doktor ikiz olup digerinin
başka bir yere tutundugunu mü düşünüyor da dış gebelik şüphesini
söylüyor?! Bir de bir kere mı beta baktirdin?!! İki günde bir baktir
diye birsey demedi mı doktor? Bir soru daha: bu 98 degeri olasi
regl tarihinin kaçıncı gunundeydi?!
İnsaellah boş-yersiz bir suphedir. İkinci evladını da saglsalim kucağına
alirsin insaellah...

arkadaşlar merhaba yazdıklarınızın çoğunu okudum.Bende size kendimden bahsedeyim.3.5 yaşında bir oğlum var ve 29 temmuzdan bu yana korunmuyoruz son adet tarihim 20 temmuz.22 ağustosta bthcg bakıldı sonuç 98 çıktı dr.şuan çok erken 1 hafta sonra gel bakalım dedi dün dr.a gittin vaginal ultrasonda keseyi gördü fakat rahimde sıvı olduğunu ve olmaması gerektiğini dış gebelik olabileceğini söyledi bende ilk korunmasız ilişkimin 1 ay önce olduğunu söyleyince sıvının berrak olduğunu kanlı olmadığını belkide dış gebelik olmayacağını söyledi ama sonrasında tekrar o sıvının orda olmaması gerektiğini 2 gün sonra tekrar sıvıda artış olup olmadığına bakalım dedi.Çok kafam karışık sizdede bu tarz bişey oldumu dış gebelik olduğunu doktorunuz neye dayanarak söyledi?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba canım geçmiş olsun ben böle bişey yaşamadım benim yaşadığım dış gebelikler tüpte olduğu için rahim içinde değildi yani rahimde bişey görülmedi ve düzenli beta yapıldığında değerim düzensizdi yani rahimde sıvı yoktu aksine kalınlaşma vardı ama kese yoktu sonucu bizede bildir.

Merve kıza ilk cvb verenler de biz olduk. İyi olmadı
"herkes birkaç kez dış gebelik mı yaşıyor?" diye korkacak.
Hayır relax biz oldukça azınlık bir grubuz. Zaten senin bir evladın var.
Hem de erkek:(((( ağlamak istiyorum...

inşallah en kısa zamanda bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız.

Aslında arkadaşlar benim aklıma takılan bir konu var sizlere de danışmak istiyorum. Benim doktorum dış gebelik olduğumuzu ilk öğrendiğimizde "hiç önemli bir şey değil, tüp bebek bu tip sorunlar için çıktı, bu yüzden hiç kafana takma, bir kere daha normal yollardan denersin, sonra olmazsa tüp deneriz" dedi.
En son kendisine gittiğimde tüp bebek ile de dış gebelik olma ihtimalini sorduğumda "eskidendi bu, çok olmasa da epey tüp bebek yaptım ve yönlendirdim, hiç böyle birşey ile karşılaşmadım, çok düşük bir ihtimal" dedi,

Sizlerin bu konudaki görüşünüz nedir? Çünkü bu forumda okuduklarımdan doktorların söylediklerinin farklı farklı olabildiğini ve doktorların söyledikleri ile yaşananların çok farklı olabildiğini gördüm maalesef :(

kızlarrr ŞOK ŞOK ŞOK...yok böle bişey.3.ye hamileyim çıldırıcam.benim akıllı doktorum öle büyük bir hata yapmışki bana spiral taktı biliyosunuz.aslında benim rahim şekline sahip olanlara takılmıyomuş bende öle biliyodum ama doktorum ultrason eşliğinde takıldığında bi sorun olmayacağını sölemişti taktırdım bende.geçen gün mantar oldum ve başka bir doktora gittim oda nesi doktor çok sinirlendi vwe böle bi hata nasıl yapılır dedi.spiral rahimlrden birinin agzında duruyomuş diğeri boştaymış heran hamile kalbilirsin yada ya kaldıysan dedi.bende öle üzüldümki 2 gün önce adet günümdü olmayınca bugun test yaptım vede hamileyim çıldırıcam.üstelikte hataya bakın doktor normal hamile kaldığım rahmi kapatmış dış gebelik geçirdiğim rahim boştaymış.yani şu an çok büyük ihtimal yine dış gebelik yaşıyorum çünkü 2 gün önce lekelenmemde oldu bidaha gelmeyince test yaptım sonuç pozitif.napıcam ben şimdi.2 çocukla nasıl uğraşıcam hastanelerde

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA delikafadulden kızsevineleimmmi üzülelim yaaa.şu sırayı bi bırakmadın gitti vallaa.doğur gitsinnn yaşayacağı varmış demekkk.sevindim vallla.doğur bence.

slm kızlar.bende tam rapor için işlemlere hazırlanırken sgk nın benim durumlar için (eşimin 1.evliğiğinden 1 kızı var) rapor vermiyomuş.ilaçlar bize batladı yani.ne yapalım hayırlısı 4 bin gibi bir ücret toplam yapacağız sanırım.bakalım haber veririmde.sizler ne yapıyosunuzzz..oturunnnn siz.ayşe 3 cü ye hamileeeeee.

ayşecimm pardon sonunu anlamamışımmmmm.kız ne hemen dış mış.rahat ol sen hamilesin yinee..

inşallah en kısa zamanda bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız.

Aslında arkadaşlar benim aklıma takılan bir konu var sizlere de danışmak istiyorum. Benim doktorum dış gebelik olduğumuzu ilk öğrendiğimizde "hiç önemli bir şey değil, tüp bebek bu tip sorunlar için çıktı, bu yüzden hiç kafana takma, bir kere daha normal yollardan denersin, sonra olmazsa tüp deneriz" dedi.
En son kendisine gittiğimde tüp bebek ile de dış gebelik olma ihtimalini sorduğumda "eskidendi bu, çok olmasa da epey tüp bebek yaptım ve yönlendirdim, hiç böyle birşey ile karşılaşmadım, çok düşük bir ihtimal" dedi,

Sizlerin bu konudaki görüşünüz nedir? Çünkü bu forumda okuduklarımdan doktorların söylediklerinin farklı farklı olabildiğini ve doktorların söyledikleri ile yaşananların çok farklı olabildiğini gördüm maalesef :(

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle.dr.lar artık okadar çokbu konularla karşılaşıyo ki, tüp çok doğal bişey gibi geliyo.bende ilkin çok kötüğ olmuştum.ben kısırmıyım ki neden neden nede??* neyse.tüp bebek olayında da malesef varmış bu olasılık ama burda da dr.un el becerisi tecrübesi çok önemlimiş.okuduğum kadarıyla.benim dr.da bu ihtimali söyledi ama normal bir gebeliğe oranla çok çok düşük dedi.ben yinede böyle şeyleri düşünme meni söylerim.geçmiş olsun tekrar.

PROOP bu sayfada ki biçok kişi herşeyi denedi.komik ama öyle.herşey kısmet artık.genophene dr.kontrolündemi alıyosun yoksa kendine göremi.bunlarında dış gebelik üzerinde etkisi var.bilgin vardır umarım.geçmiş olsun.

şuan inanamıyorum ben ne mutlu bişeyde benim anlamadığım spiral takmışsın rahim çift mi sende ben anlamadım aaa

MERHABA ARKADAŞLAR ARANIZA yENİ KATILDIM.8 ay önce dış gebelik geçirdim.şimdi genophene kullandım regl oldum.2 çocuk için uğraşıyoruz.rahim filmide çektirdim.dış gebelik ne hiç bilmezdim.boş,dış,mol hepsini öğrendim.kür falan yaptınızmı yumurtanız çok olsun diye acaba?

canım hoş geldin hep aynıyız bende ikinci isterken dış gebelikle karşılaştım ama kismet diyelim sanıyorum tüpün alındı tek taraflı şanı arttırıyosun hiç canını sıkma şuan da stresten olmuyor rahatlasan daha doğrussu rahatlasan belki olacak ama kismet bak bir arkadaşımız korunduğu halde hamile kaldı

anaaaaaaaaaaaaaa neler duyuyorum bu nasıl bir ihmal ... ya cocuksada zor dıssada allh kolaylık versn cnm bnde bugün sirrte geldim ... kızlar bişi okudum yapısıklık varsa agrı olurmus biz hep diyoruz ya yumuertlama zamanı agrı oluyor die ondan sanırım ...

anaa bende ben tekim sanıyordum,meğer baayağı kişi varmış.dış gebedaşlarııııımm,nerdeydiniz şimdiye kadar,psikolojimin bozuk olduğu dönemlerde bulsaydım keşke sizi...neyse evet sağ tüpüm yok malesef.gitmiş tüpte kalmış,kanama ağrı derken hamileyim diye seviniyorum güya doktor demesinmi dış gebelik geçiriyorsun.sevincimiz boğazımıza kitlendi velhasıl 8 ay oldu dr 6 ay korunun dedi ama ben 4 bile korunmadım hemen rahim filmi çektrdim bişey yok ama bendede bişey yok olmuyor :teytey:

evet canım tek değilsin pek çoğuz her 100 gebeden 3 ü diyelim
anaaaaaaaaaaaaaa neler duyuyorum bu nasıl bir ihmal ... ya cocuksada zor dıssada allh kolaylık versn cnm bnde bugün sirrte geldim ... kızlar bişi okudum yapısıklık varsa agrı olurmus biz hep diyoruz ya yumuertlama zamanı agrı oluyor die ondan sanırım ...

ktg canım bende araştırdım benimde ağrılarım oluyodu hatta soruyodum bu ne yine dış gebelikmi diye doktor psikolojik veya kendini çok dinlediğin için duyuyorsun dedi ve ben artık o ağrıları hissetmiyorum hatat acaba yumoş yokmu acaba demeye bile başladım ama öle değilmiş tabii yapışıklıkta bir etken ama psikolojikde oalbiliyooo

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle.dr.lar artık okadar çokbu konularla karşılaşıyo ki, tüp çok doğal bişey gibi geliyo.bende ilkin çok kötüğ olmuştum.ben kısırmıyım ki neden neden nede??* neyse.tüp bebek olayında da malesef varmış bu olasılık ama burda da dr.un el becerisi tecrübesi çok önemlimiş.okuduğum kadarıyla.benim dr.da bu ihtimali söyledi ama normal bir gebeliğe oranla çok çok düşük dedi.ben yinede böyle şeyleri düşünme meni söylerim.geçmiş olsun tekrar.

çok çok teşekkür ederim :) hepimize geçmiş olsun.. ne kadar zor işlermiş bunlar.. neyse bu halimize de şükür diyorum..
Sevgiler...

selam arkadaşlar ben sizler kadar sık giremiyorum foruma.herkesler burada bakıyorum da :) bu arada arkadaşlar benim günüm geçti.son adetin 18 temmuzdu.olmadım adet.20sinde beta hcg 8.92 çıktı.çok düşük dediler beklemekten başka yapacak bişey yokmuş.dün yaptırdım 1000 civarında çıktı akşamüstü randevum var doktora gidicem görünmüyorsa yine başa sarcam:( aynı sıkıntılar :( neyse allah herşeyin hayırlısını versin.sizce nasıl değerler?

Back
X