Selam arkadaslar
Ben aylul ayinda dis gebelik gecirdim cok sukur ki tupum saglam sadece bebek alindi icinden. 2 ay kanamam devam etti kanama bittikten sonra sadece ilk adetine kadar korun dedi doktor aralik ayinda korunmayi birakmistim ilk hamileligim 5 ayda olmustu yumurta tembelligi var o yuzden bes ay surmus demisti doktor simdi hic beklemzken sadece bir ay denemeyle hamile kaldim cok sukur 4 haftalik hamileyim ama hsg falan cektrmedim birdaha dis gebelik yasamaktan korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mi dis gebelk sonrasi hsg cektirmeyip normal gebelk yasayan hem muyluym hem endiseli cok korkuyorum rabbim hepmize hayirlisiyla tezelden evlatlar nasip etsin
Oh oh gelsin hamişler. Canım sen hiç dertme. Rabbim hayırlısıyla inşallah doğru yere koymuştur bebişini. HSG çektirmenin normal gebelikle alakası yok zaten takma kafana. Bekleyip göreceksin herşeyi zamana bırak, şu anın tadını çıkar bence...
arkadaşlar bende 7 aralıkta dış gebelik geçirdim değerlerim yüksek olduğu için laparoskobi yapıldı.( son değerim 3250 idi. ) ikiz gebelikten şüphelenilmişti. gerçekten ikiz dış gebelikmiş. sağ tüpte kalmışlar. tüplerime zarar vermeden kesi atılıp dikilerek ameliyat oldum üstüne kürtajda yapılmıştı. henüz dikişlerim düşmedi bugün doktora gittim. 2 regl dönemi korun sonrada hsg yapalım dedi. ben biraz kararsızım. özel hastanede 700tl. anestezili. doktorum kendisi yapacak. kararsızlığımın nedeni gerçekten gerekli mi , başıma tekrar böyle birşey gelme olasılığı azalacaktır eminim ama anesteziden korkuyorum. korkmak değilde o iğrenç kokusu ve ayılma zamanı beni rahatsız ediyor.
Off ne kadar pahalı öyle. Ben üniversite yaptırdım bedava. Çok basit bir işlem. Ben anestezisiz yaptırdım önceden ağrı kesici iğne vurdurdum sadece o kadar. Sadece 3 sn acı duydum. Sonrasında kalkıp evime gittim yani. Anestezi hoş birşey değil bencede eğer işlemden korkmuyorsan kesinlikle anestezisiz tavsiye ederim. Hem daha ucuza da gelir...
selam kızlar nasılsınız? topiğe yeni gelen arkadaşlar geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın.
cbdefne gözünüz aydın canım maşallah bebişine analı babalı büyüsün inşallah.Darısı önce serap sonra karam ve sonrada bana...
Kızlar benim hamileliğim ağır geçiyor daha önce de bahsetmiştim bu sıralar çok şiddetli mide yanmalarından şikayetçim ve geceleri uyku uyuyamaz oldum bu konuda bana yardımcı olcak bildiğiniz birşey varsa paylaşın lütfen
Canım bende karama aynen katılıyorum. Gece yatarken hiçbirşey yeme sakın. Hatta 3 saat öncesinden son yiyeceğini yemiş ol. Mutlaka yastığını yüksek tut bu da çok önemli. Bir de ihtiyaç duydukça rennie duo at ağzına yavaş yavaş em. Tüm bunları yaparsan yanman tamamen geçmese de mutlaka hafifler. Dayan hepsi doğumdan sonra bitiyor bu da iyi haber :))
Kizlar ne zamandir takvimimi okuyamiyorum telden girdigim icin bana biriniz kopyalayabilir mi ?
Tabi canım ne demek. Buyrun takviminiz :))
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 01-03-2014
Hamileliğimin 32. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 57 gün kaldı.
Bugün bebeğinizin ayak tırnakları tamamen şekillenmiş olacak. Göğüslerinizde, kolostrum denen ilk süt sızıntısını fark edebilirsiniz. Kolostrum gerçek süt üretimi öncesi sarımsı bir sıvıdır. Eğer emzirmeye karar verdiyseniz kolostrum bebeğinizin ilk doğal gıdası olacaktır. Bugünlede doktorunuzla doğum sonrası doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşabilirsiniz.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1780 gr. - Yaklaşık boyu : 42.4 cm. (Baştan Topuğa)