- 8 Nisan 2023
- 56
- 15
- 18
- 31
- Konu Sahibi Yagmuratilgan
-
Ben de özel hastaneye gidiyorum. Vajinal ultrasonda tüplerin durumu görülmüyor diye biliyorum. İltihap veya enfeksiyon olmasa da bazen dış gebelik oluyormuş..özele gidiyorum bende vajinal ultrasondan belli olmaz mı yumurtalığın durumu devletteki ultrasonla görünmedi mesela dış gebeliğim özelde göründü.. ya da vajinal iltihap nasıl belli olur ? ben iltihaptan şüpleniyorum smearda inflamasyon belirtileri yazıyordu göstreemedim hamile kaldım doktor rahim ağzında yara olabilir dedi onada bakıcak hem
Ultrasonda yumurtalıkları görürler ama tüplerin açık mı kapalı mı olduğunu hsg la belirlerler. İltihap vajinal muayeneyle anlaşılır zaten. Ama iltihaptan kasıt yapışıklıksa onu küçük bir işlemle tüplere girerek anlarlar. Girdiklerinde de bir engel yoksa yapışıklığı giderirler büyük ölçüde.özele gidiyorum bende vajinal ultrasondan belli olmaz mı yumurtalığın durumu devletteki ultrasonla görünmedi mesela dış gebeliğim özelde göründü.. ya da vajinal iltihap nasıl belli olur ? ben iltihaptan şüpleniyorum smearda inflamasyon belirtileri yazıyordu göstreemedim hamile kaldım doktor rahim ağzında yara olabilir dedi onada bakıcak hem
Herşey allahtan ama yorucu bir süreç oldu maalesef allah kimseye yaşatmasınBen de özel hastaneye gidiyorum. Vajinal ultrasonda tüplerin durumu görülmüyor diye biliyorum. İltihap veya enfeksiyon olmasa da bazen dış gebelik oluyormuş..
Anladımm çok teşekkür ederim umarım birşey yoktur hiçbirine gerek kalmazUltrasonda yumurtalıkları görürler ama tüplerin açık mı kapalı mı olduğunu hsg la belirlerler. İltihap vajinal muayeneyle anlaşılır zaten. Ama iltihaptan kasıt yapışıklıksa onu küçük bir işlemle tüplere girerek anlarlar. Girdiklerinde de bir engel yoksa yapışıklığı giderirler büyük ölçüde.
Canım hsg çekindin mi ?Bende Nisan'da dış gebelik yaşadım 4 aydır deniyoruz hala olmadi bende çok korkuyorum ya olmazsa diye...
Dr çekilmelisin demedi ben 3 haftalıkken gebeliği fark etmiştim çok küçükken sonlandırıldı 14 mm di. Küçük olduğu için tüpe zarar vermemiştir diye düşündü herhalde Dr o yüzden tavsiye etmedi diye düşündüm yaptırmadımCanım hsg çekindin mi ?
Ben üniversite hastanesine gitmiştim Dr hepsi uzman prof du. Gerekli görseydi kesinlikle söylerdi bana sadece anı hareket yapma kendini yorma demişlerdi. Bir süre o tarafta ağrı oluyordu sanki geriliyormus gibiydi hatta adet olacağım zamanlar bile orası sızlıyordu şimdi geçti. Ben Nisan'da gebe kaldım Haziranin ilk haftası sonlandırıldı 6-7 ay oldu ondan artık ağrım olmuyor.Benimde 1.67 cm idi.. tüplerim temizmiş ama yinede istedi özel olduğu için pekte güvenemiyorum inan para tuzağı bazıları benimkide öyle çıktı yinede çektiricem sanırım ama ona değil birde oluşan tarafında ara ara ağrın oluyor mu ?
Neden o kadar beklendi iyi ki tüplere zarar vermemiş. Ben 1 nisanda öğrendim 9 nisanda metotreksat vuruldu çünkü düzenli artmıyordu betaBen üniversite hastanesine gitmiştim Dr hepsi uzman prof du. Gerekli görseydi kesinlikle söylerdi bana sadece anı hareket yapma kendini yorma demişlerdi. Bir süre o tarafta ağrı oluyordu sanki geriliyormus gibiydi hatta adet olacağım zamanlar bile orası sızlıyordu şimdi geçti. Ben Nisan'da gebe kaldım Haziranin ilk haftası sonlandırıldı 6-7 ay oldu ondan artık ağrım olmuyor.
Aslında şöyle oldu ben Nisan başında normal regl oldum ama zehirlenmiştim ilaç kullanıyordum ilacin etkisiyle regl 2 gün sürdü bitti. O ay tek ilişki oldu ilaç kullanmaya da devam ediyordum. İlk regl üstünden 2 hafta geçti yeniden kanamam oldu bende ilk reglde sokulmedigini düşündüm 2 gün sürmüştü düzensizlik oldu herhalde deyip önemsemedim. Ninsanın 3haftasi lekelenmem bitmedi kasıkta batma da vardı kist oldu herhalde deyip Dr gittim. Gebeliği öğrendiğimde HCG 500lerdeydi Dr 3 haftaliktir dedi. Beta kontrolü yapıldı bir hafta ve sağlıksız olduğunu söyledi küçük ilçede olduğum için merkezdeki hastaneye gitmek zorunda kaldım 4 haftadaydim bir iki günde oradaki hastanede takip yapıldı ve ultrasonda artık gozukunce HCG 1000 iken yatış verildi hemen iğne vuruldu. Bir hafta hastanede yattım benim için çok zordu iğnenin etkisi hemen geçmiyor diye korundum Eylül'de korunmayı bıraktım o günden beri deniyoruz halaNeden o kadar beklendi iyi ki tüplere zarar vermemiş. Ben 1 nisanda öğrendim 9 nisanda metotreksat vuruldu çünkü düzenli artmıyordu beta
Anladım geçmiş olsun. Bir kere oldu yine olur bence daha iyimser olmalıyızAslında şöyle oldu ben Nisan başında normal regl oldum ama zehirlenmiştim ilaç kullanıyordum ilacin etkisiyle regl 2 gün sürdü bitti. O ay tek ilişki oldu ilaç kullanmaya da devam ediyordum. İlk regl üstünden 2 hafta geçti yeniden kanamam oldu bende ilk reglde sokulmedigini düşündüm 2 gün sürmüştü düzensizlik oldu herhalde deyip önemsemedim. Ninsanın 3haftasi lekelenmem bitmedi kasıkta batma da vardı kist oldu herhalde deyip Dr gittim. Gebeliği öğrendiğimde HCG 500lerdeydi Dr 3 haftaliktir dedi. Beta kontrolü yapıldı bir hafta ve sağlıksız olduğunu söyledi küçük ilçede olduğum için merkezdeki hastaneye gitmek zorunda kaldım 4 haftadaydim bir iki günde oradaki hastanede takip yapıldı ve ultrasonda artık gozukunce HCG 1000 iken yatış verildi hemen iğne vuruldu. Bir hafta hastanede yattım benim için çok zordu iğnenin etkisi hemen geçmiyor diye korundum Eylül'de korunmayı bıraktım o günden beri deniyoruz hala
Valla yorulmuyorum desem yalan olur okul öncesi öğretmeniyim özelde canım çıkıyor desem yeri var benimde yumurtlama günümde daha belirgin oluyor nedense bi de adet olmadan önce oldu.. bir velim var anestezi uzmanı çok normal hocam dedi içim rahatladı acaba rahmimde gerçekten birşey mi var diye düşünüyordum çünkü.. bende 25 ekimde kürtaj oldum 26 ekimde mtx oldum 2. Dozu 1 kasımda oldum sanırım benimde birkaç ay sonra ağrım olmaz daha sana göre yeniyimBen üniversite hastanesine gitmiştim Dr hepsi uzman prof du. Gerekli görseydi kesinlikle söylerdi bana sadece anı hareket yapma kendini yorma demişlerdi. Bir süre o tarafta ağrı oluyordu sanki geriliyormus gibiydi hatta adet olacağım zamanlar bile orası sızlıyordu şimdi geçti. Ben Nisan'da gebe kaldım Haziranin ilk haftası sonlandırıldı 6-7 ay oldu ondan artık ağrım olmuyor.
kuzenim defalarca dış gebelik geçirdi. 5 sene felan olmadı şimdi bir oğlu var canınızı sıkmayın.Nisanda dış gebelik geçirmiştim, çok zor bir süreçti Allah kimseye yaşatmasın. Altı ay bekledik iyileşmek için. İki aydır deniyoruz ama hala olmadı artık korkmaya başladım sanki hiç hamile kalamayacak gibi hissediyorum..
Benim tek doz 75 mg mxt yapılmıştı. Senin daha çok yeni benim 2-3 ay agrimisti. Hatta yaza denk geldiği için ilaç güneş hassasiyeti yapmıştı elim bileğim hep kasiniyordu güneşe çıktığım zamanlarda baya sıkıntılı geçmişti o birkaç ay. Eylülden beri deniyoruz bakalım 4 ay oldu hala bir şey yokValla yorulmuyorum desem yalan olur okul öncesi öğretmeniyim özelde canım çıkıyor desem yeri var benimde yumurtlama günümde daha belirgin oluyor nedense bi de adet olmadan önce oldu.. bir velim var anestezi uzmanı çok normal hocam dedi içim rahatladı acaba rahmimde gerçekten birşey mi var diye düşünüyordum çünkü.. bende 25 ekimde kürtaj oldum 26 ekimde mtx oldum 2. Dozu 1 kasımda oldum sanırım benimde birkaç ay sonra ağrım olmaz daha sana göre yeniyimpeki gebelik denedin mi tekrar ne durumdasın
Aaa demek böyle yan etkileride oldu bende hiç yan etki hissetmedimBenim tek doz 75 mg mxt yapılmıştı. Senin daha çok yeni benim 2-3 ay agrimisti. Hatta yaza denk geldiği için ilaç güneş hassasiyeti yapmıştı elim bileğim hep kasiniyordu güneşe çıktığım zamanlarda baya sıkıntılı geçmişti o birkaç ay. Eylülden beri deniyoruz bakalım 4 ay oldu hala bir şey yok
Amin inşallah Allah tekrar o zor günleri ne bana ne de kimseye yaşatmasın ins en yakın zamanda güzel haberlerle gelirizAaa demek böyle yan etkileride oldu bende hiç yan etki hissetmedimOlur olur inanıyorum hayırlı zaman neyse o zaman olsun inşallah heppp öyle dua ediyorum benn hepimize allah kimseye aratmasın inşallah
İnşallah canım benimmmAmin inşallah Allah tekrar o zor günleri ne bana ne de kimseye yaşatmasın ins en yakın zamanda güzel haberlerle geliriz
Çok sevindim sizin adınıza sağlıkla dünyaya gelsin inşallah. Benim de o ilk karamsarlığım yok açıkçası hayırlısı olsun diyorumMerhaba ben varım, ben de 4 nisanda hamile olduğumu öğrendim 3 mayıs ilk doktor kontrolümde dış gebelik olduğu tespit edildi sol tüpteydi kalp atışı vs. her şey oluşmuştu, acilen ameliyatla aldılar sol tüpümü, laparoskopik oldum. 3 ay zorunlu korunduk sonra hsg çektirdim diğer tüp ve rahmim temiz çıktı bir sıkıntı yok dediler. Sonra hormonal sıkıntılarım oldu, pcosum var buna bağlı olarak prolaktinim yüksekti, bitkisel kür ve takviyelere başladım, çok şükür şu an 5 haftalık hamileyim. Dış gebelik ya da tek tüplü olmanın gebeliğe engel olduğunu hiç düşünmedim siz de kendinizi karamsarlığa düşürmeyin, Rabbim hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşallah isteyen herkese
Amiin inşallah çok sağolunÇok sevindim sizin adınıza sağlıkla dünyaya gelsin inşallah. Benim de o ilk karamsarlığım yok açıkçası hayırlısı olsun diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?