2. Kez dış gebelik

matmatt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
83
18
3
26
6 ay önce bir dış gebelik geçirmiştim. Beta 300-400 civarıydı. Metotreksat ve kürtaj olmuştu. 5 ay korunduk. İlk aydan tekrar hamile kaldım ve bu da dış gebelik oldu. Bu sefer ağrım çoktu. Çok beklemedi doktor bugün beta 240 iken Metotreksat oldum. 2 gün sonra kontrole çağırdı. Gerekirse kürtaj dedi inşallah gerekmez.
Önlemenin de bir yolu yokmuş dış gebeliği ve çok yıprandım. Rahim filmi çekilecek 1-2 ay sonra ona göre yol çizeceğiz. Rahim filmi sonrası sağlıklı gebe kalan var mı ?

Patoloji sonucu ile mi anlaşıldı dış gebelik yoksa düzensiz artış veya tüpte mi görüldü? Çok geçmiş olsun yaşayan biri olarak çok zor bir süreç 🌸

Patoloji sonucu ile mi anlaşıldı dış gebelik yoksa düzensiz artış veya tüpte mi görüldü? Çok geçmiş olsun yaşayan biri olarak çok zor bir süreç 🌸
1. De Düzensiz artıştan şüphe ile Metotreksat ve kürtaj yapıldı sonra çıkan patoloji raporunda rahimde gebelik bulgusu olmadığı için dış gebelik olduğu kesinleşti. 2. De ise doktor düzensiz artıştan dolayı önceki de dış gebelik olunca direkt dış gebelik dedi. Bu sefer süreç uzamadı ağrım çoktu hala da ağrım oluyor korkuyorum

Üzüldüm ama az değerle kısa sürede bitmiş olması güzel bişey. Rahim filmi çektirip tüplerine baktır bencede. Bi problem çıkmazsa yine de sağlıklı gebelik elde edersin bence

Üzüldüm ama az değerle kısa sürede bitmiş olması güzel bişey. Rahim filmi çektirip tüplerine baktır bencede. Bi problem çıkmazsa yine de sağlıklı gebelik elde edersin bence
Evet çektireceğim. Siz ne zaman geçirdiniz dkş gebeliği

Geçen sene ağustosta geçirdim. 3 4 defa denedim ama hamile kalamadım. Eşim iş dolayısıyla ile yurt dışına çıkınca kaldı öyle

Geçen sene ağustosta geçirdim. 3 4 defa denedim ama hamile kalamadım. Eşim iş dolayısıyla ile yurt dışına çıkınca kaldı öyle
Anladım. Benim inancım çok azaldı yani bence tüplerimde sıkıntı var inşallah rahim filmiyle düzelir de güzel bir gebelik geçiririz. Yoksa böyle 5 günde son buluyor hayaller

Benimde tüp sıkıntılı canım. Tüp gerçekten zor alınmaktan başka çaresi yokmuş gibi sanırım

Sağ tüpümde genişleme var çok önceden geçirdiğim enfeksiyondan kaynaklı sol tüp iyi gibi. Bir şans daha verdiler tüpe. Tekrar dış gebelik olursa öyle alırız dediler ama zaten hamile kalamadım

6 ay önce bir dış gebelik geçirmiştim. Beta 300-400 civarıydı. Metotreksat ve kürtaj olmuştu. 5 ay korunduk. İlk aydan tekrar hamile kaldım ve bu da dış gebelik oldu. Bu sefer ağrım çoktu. Çok beklemedi doktor bugün beta 240 iken Metotreksat oldum. 2 gün sonra kontrole çağırdı. Gerekirse kürtaj dedi inşallah gerekmez.
Önlemenin de bir yolu yokmuş dış gebeliği ve çok yıprandım. Rahim filmi çekilecek 1-2 ay sonra ona göre yol çizeceğiz. Rahim filmi sonrası sağlıklı gebe kalan var mı ?

Öncelikle çok geçmiş olsun canım bende 6 ay önce 2.dış gebeliğimi geçirdim aynen doktorlar bi çözüm bulamıyo hsg çekildim tüplerde rahimde bi sorun çıkmadı çok şükür doktor yumurta rezervin azalmış dedi sağ tüpte info şaşe diye bi ilaca başlatttı oda yumurta kaliteleştirip yumurtanın çatlamasını sağlıuomurmuş bi ne vitaminn içinde hayıt otuda var şuan 2ay oldu ilacı kullanalı bi denedik bu ay bakalım inşallah ilaç işe yaramıştır ama sağ kasığımda yine sğrı var korkutuyor beni ama inşallah değildir bi sorun olursa yanıltlarımm

Rahim filminde tuplerde sorun cikabilir
Dis gebelik genelde tuplerde sorun varsa olabiliyor

Öncelikle çok geçmiş olsun canım bende 6 ay önce 2.dış gebeliğimi geçirdim aynen doktorlar bi çözüm bulamıyo hsg çekildim tüplerde rahimde bi sorun çıkmadı çok şükür doktor yumurta rezervin azalmış dedi sağ tüpte info şaşe diye bi ilaca başlatttı oda yumurta kaliteleştirip yumurtanın çatlamasını sağlıuomurmuş bi ne vitaminn içinde hayıt otuda var şuan 2ay oldu ilacı kullanalı bi denedik bu ay bakalım inşallah ilaç işe yaramıştır ama sağ kasığımda yine sğrı var korkutuyor beni ama inşallah değildir bi sorun olursa yanıltlarımm
Eğer tüplerde bir sıkıntı yoksa neden 2. Kez dış gebelik geçirmişsin peki ? İnşallah sağlıklı bir gebeliktir.

Dış gebelik iki kez yaşadığınızı belirtmissiniz bende şuan yaşıyorum değerim 1900 lerden en son cuma günü 300 ebkadar düşmüştü ancak son üç gündür gaz sancısı gibi karın bolgemde ağrım var idrara cikiyorum sürekli tek taraflı bir ağrı değil alt karın bolgemde sanki idrar yolu enfeksiyonu gibi acaba bu değere dusmuskem bir kanama riski falan olurmu hastaneye gidip gitmemek arasında kaldım baya sizde de benzer şeyler yasandimi fikir almak istedim

Back
X